Ce luam in seama cuvintele sau faptele?
Raspunsuri - Pagina 2
Paff spune:
Ah,pe mine ma enerveaza asta la mine.Mereu am spus la nervi tot ceea ce mi-a iesit pe gura.Nu ma pot abtine.
Daca ma cert cu cineva,daca aflu ceva,cineva mi-a facut ceva,pe loc trebuie sa rezolv situatia,sa arunc cu vorbe,sa ma "racoresc".
Eu daca nu spun ce am pe suflet atunci,pe moment,ma agit de nu mai pot,am in minte numai discursuri,nu dorm noaptea penteu ca in minte mi se deruleaza o mie de scenarii despre ce si cum spun.
Cateodata e coplesitor.Dupa ce imi vars nervii,ma linistesc instantaneu.
eumada spune:
Angeliq da` cu cine te-ai certat de esti asa afectata?
La mine...ce sa mai zic....daca ma infurii,vad rosu si da-i....am fost mult mai rau ca acu`,nu mai zic daca sunt calcata un pic pe coada...insa am doua feluri de manifestari.Una,cand scot pe gura diverse care dor,ma racoresc si apoi imi pare rau si devin mielusel o perioada,si una cand arunc cu otrava permanent daca mi se pune pata.Insa prietenii si familia s-au invatat cu mine si dincolo de vorbe stiu ca se poate conta pe mine.Incerc sa -mi mai gestionez temperamentul da` e greu si cel mai bine mi se potriveste ce a zis Buflea....ce bine e dupa ce ma racoresc...
viviana spune:
Ah, da, da, la Eumada e mai bine sa iei in seama faptele.
E adevarat ce se spune ca gura bate fundul, da mai bine luam in seama faptele.
Cuvintele deranjeaza, cuvintele jignesc. Si faptele deranjeaza, jignesc insa ele o fac in concret.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Aqai spune:
Stiti teoria despre relatiile abuzive, da? Abuzurile psihologice/ emotionale fac un rau mai mare si de mai lunga durata decat cele fizice (ma rog cu exceptia cazului in care te omoara pe loc individul la nervi)
Cu ce incep si se mentin relatiile de acest fel? cu cuvinte.
eu gandesc ca trebuie sa fim tare atenti cu ce ne iese pe gura si sa fim siguri ca nu vorbim doar ca sa ne descarca, fiindca il incarcam pe celalalt.
Acu, ca te mai racoresti cu strainii, le mai zici vreo 2 sa te tina minte si sa-ti arati maiestria verbala, e una. water under the bridge. Dar daca o faci acasa si consistent si mai si stiind ce faci dar deh, asa esti tu, deja esti pe teren minat si nu de partea "buna" a baricadei.
Si da, cuvintele sunt harta mintii. Se pot spune foarte multe despre caracterul unui om dupa cuvintele pe care le alege.
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
eumada spune:
Oare e mai bine ca vorba sa fie lapte si miere si fapta fiere?De preferat asa,mai cu perdea,sa nu-ti vina sa crezi ce te-a lovit(figurat)......
Ma indoiesc.
Aqai spune:
nu, e de preferat sa ai vorbele potrivite si faptele corecte - sau ma rog, sa incerci sa nu faci rau. cam greu, tre' sa recunosc :) in principiu sa fii fair si in vorbe si in atitudini. gen asertiv :)
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
angelique_19 spune:
Bune sfaturi dar cand totusi se intampla sa ti se spuna niste vorbe urate parca tot nu le-ai sterge cu buretele si cand ti-e lumea mai draga iti vin in minte.Iti aduci aminte si de faptele bune facute de acel cineva fata de tine si aici intervine intrebarea.Cum reusesti sa pui in balanta faptele bune si cuvintele urate?Care atarna mai greu?
eumada spune:
Depinde de relatia dintre tine si persoana respectiva.Asta e primul punct.
Sa dau un exemplu,impropriu ,dar care zic eu ca ar merge.
Presupun ca am un prieten foarte apropiat care m-a ajutat in necazuri,cu care impart bune si rele...daca acea persoana ar comenta despre mama mea sa zic,care e o fiinta rara,pai l-as bubui de nu s-ar vedea,desi sunt legata profund de persoana respectiva.Si chiar sotul meu daca ar fi.Dar nu e vb de el,momentan ma gandesc la altcineva ca si exemplu si chiar am avut un meci cu tipul respectiv.Deci e chestie de nuanta.Ca am trecut amandoi peste situatie si dupa o sptamana steam bine mersi la taclale...e altceva.Si eu si el am depasit.Dar,repet,depinde de persoana.
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui angelique_19 Cum reusesti sa pui in balanta faptele bune si cuvintele urate?Care atarna mai greu? |
Alea care sunt mai multe ?
inbox spune:
Pentru mine sunt importante vorbele...nu mai stiu cine a zis "pe unde iese vorba , si sufletul iese"...
Lumea mea