Bebe in avion
am doar 2 intrebari
1. ce fel de carucior pot sa iau cu mine si cum procedez cu el?
2. cum fac cu papa de bebe - formula, suc de fructe sau orice. ca nu pot risca 2 ore sa nu am nimic la indemana ca daca i se face face foame... ne dau jos din avion restul pasagerilor
de plecat plecam din cluj
Raspunsuri
AB_AC spune:
la cala poti lua orice, in avion (daca vor) poti lua doar un fel carucior pliabil mic din cel zis umbrelutza.
In mod normal restrictiile de lichide si geluri nu se aplica (lapteleui de bebe formula) mancarii de bebe inchisa. In cazul cel mai rau daca ai un zbor intern iei formula si sticluta de apa separate. Daca-ti arunca apa poti cere in avion stewardesei sa-ti incalzeasca niste apa.
Copilului da-i sa bea/suga la decolare si aterizare pentru a diminua presiunea din urechi...deh saracul nu stie sa inghita in sec.
Si drum bun!
miereamara spune:
Da, il dai la bagaje, are eticheta si il culegi de pe banda de unde iti iei si bagajele. Daca il iei cu tine in cabina, il opreste insotitoarea de zbor si ti-l da cand cobori.
Eu am avut o geanta separata unde am pus mancarea copilului si medicamentele pe care le lua la momentul respectiv. Am avut parte de un control f f riguros (aici in State), mi-au luat copilul din brate, geanta, au scos totul si au verificat cu o chestie ca o lampa.Nu stiu daca e la fel si in romania.
Trebuie sa verifici si site-ul companiei cu care zbori ca sa te asiguri ca nu platesti suplimentar pentru carucior.
ch_dana spune:
Eu am vazut ca il poti da chiar si la usa avionului, il preia personalul si il baga in cala ; la iesire vei avea pruioritate si iti vor da carutul.
Fomalhauti spune:
Diferite companii aeriene au diferite "obiceiuri" si se mai intampla sa "o patesti" si cu aeroportul.
Din cate stiu eu, la copil sub 2 ani, carutul "calatoreste" gratuit. DAR...De exemplu, la Blue Air scrie ca infantul (adica un copil sub 2 ani) are dreptul la bagaj de cala pana la 32 kg (asta era anul trecut). Dar, daca are carucior, acesta reprezinta bagajul. Uite am omis: are dreptul la UN SINGUR bagaj de cala gratuit. Adica, daca ai un carucior, indiferent de greutatea lui, infantul nu mai are dreptul si la alt bagaj de cala.
Obiceiul celor mai multe companii este sa-ti ia caruciorul numai la scara avionului si sa-l gasesti tot acolo cand cobori din avion. Dar nu te baza pe faptul ca il vei gasi intr-adevar acolo. Atentie: daca nu vezi carutul la coborarea din avion nu trebuie sa te bazezi nici pe faptul ca nu este acolo si il vei primi la bagaje. Intrebi ce se intampla cu carutul tau.
Uneori la check-in iti cer carutul. Poti spune ca vrei sa-ti ramana pana la scara avionului. Ceea ce ei in general accepta (dar nu intotdeauna).
Repet, verifica neaparat conditiile agentiei aeriene, taxele pe care le platesti pentru bagaje la aeroport sunt criminale. Si atentie la varsta copilului! Cred ca pentru copii peste 2 ani carutul este bagaj de cala separat chiar daca nu merge la inceput la cala.
In legatura cu lichidele pentru copil: mie nu mi-au pus nicio restrictie, dar nici eu nu am exagerat. Adica am avut o canuta de 150 ml (un pic mai mult, era plina peste gradatii) si 1-2 borcanele de Actimel. Am mers si cu borcanele de bebe (adica 200-250 ml). Pentru orice eventualitate iti iei lapte praf sub forma de praf si fie ceri in avion fie, pentru siguranta, iti cumperi o apa dupa ce treci de filtru (cu ceea ce cumperi din aeroport ai voie sa urci in avion, indiferent de volum).
Lillo spune:
Carucior nu am avut deci nu stiu care e procedura.
In Romania nu m-a intrebat nimeni nimic, am avut o sticluta cu apa, niste fructe....
La intoarcere a trebuit sa gust laptele si apa in fata celor de la controlul de securitate.
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sdcristian am doar 2 intrebari 1. ce fel de carucior pot sa iau cu mine si cum procedez cu el? |
trebuie sa fie unul care sa se plieze, stil umbrela; cand dai bagajul anunti ca ai si carucior si ca vrei sa mergi cu el pana la avion; ii pune o eticheta si la scara avionului (sau la usa dc intrarea e prin burduful ala) il strangi si vine cineva si il ia; cand ajungeti tot de acolo ti l iei inapoi
Citat: |
2. cum fac cu papa de bebe - formula, suc de fructe sau orice. ca nu pot risca 2 ore sa nu am nimic la indemana ca daca i se face face foame... ne dau jos din avion restul pasagerilor de plecat plecam din cluj |
pentru copii te lasa sa iei cu tine pe avion orice ai nevoie; eu am avut si borcanele si apa si fructe si lapte etc dc iti trebuie apa calda pt forunula te ajuta personalul din avion
sdcristian spune:
multumesc de raspunsuri, nu stiu cu ce companie mergem ca noi am cumparat totul ca sejur, e cursa charter...
Ioana_Pos spune:
Poti lua legatura cu cei de la agentie sa iti zica detalii.
Neaparat sa ai eticheta cu numele/ zborul pusa la check in, chiar daca luati carutul pana la usa avionului.
Noua ne-au acceptat lichidele dupa ce am gustat din ele in fata security-stului.
anya spune:
Daca e charter, nu sunt asa de stricti la control. Intreaba totusi de compania care-l face. Pe charter Tarom ne-au luat caruciorul la usa avionului (l-au bagat chiar in avion, nu la cala) si l-am primit la scara avionului. La intoarcere ni l-au luat la poarta de imbarcare si l-am recuperat pe banda. Ideea e ca la cheek-in sa fiti atenti sa va dea eticheta si sa o atasati carutului. Nu l-au cantarit si nu i-a interesat cat de pliabil era (nu era chiar tip umbrela, dar se plia).
La capitolul lichide nu ne-au intrebat de nimic. Tin minte ca trebuia sa-i dau copilului un antibiotic si eram inclusiv cu reteta dupa mine. In asa hal nu i-a interesat - ca nici macar de sticla cu cafea pusa la vedere in buzunarul exterior al rucsacului nu ne-au luat-o (mai era putina si eram curioasa daca zice cineva ceva ).