Alaptand la 4 ani - pe coperta(2)
Raspunsuri - Pagina 2
simplyana_m spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Pai a venit si a vorbit,doar ca tu ai incercat sa.-i intorci vorbele? Acum eu una nu intzeleg de ce va deranjeaza asa tare cind va spun ca mesajele voastre sunt agresive si de fapt transmit altceva decit vretzi voi sa transmitetzi? Simplyana,eu pe ce motiv nu trebuie sa vorbesc?Doar pentru ca nu sunt o mamica speriata? Pai daca eu,care nu-s o mamica speriata simt ce simt,la mesajele voastre(alea impatimite)pai o mamica cu reale probleme,cu hormoni,cu oboseala,cu...cu..ce credetzi voi ca simte? De ce nu incercatzi sa intzelegetzi ce vreau eu sa transmit si incercatzi sa ma punetzi in permanentza la coltz? Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Nu zice nimeni ca tu nu trebuie sa vorbesti, ci doar ca as prefera sa nu mai vorbesti in numele altora, mai ales cand pot sa o faca singuri.
Si interventia mea a fost tocmai in sensul in care impingi tu lucrurile: ca opinia pro-alaptare mai mult respinge decat convinge. Ceea ce nu este adevarat. Este deosebit de folositor sprijinul "alaptatoarelor" pentru o mamica nestiutoare care are de luptat cu piedici serioase, de la preconceptii si mituri, la pediatri cu idei cretze ori psihiatri "stiutori". Este ffffff important sa-ti valideze cineva instinctul matern, impotriva gramezii de "argumente" care i se pun de-a curmezisul.
Ela chiar a inteles ce am vrut sa spun: discutia a degenerat intr-un schimb de replici, si nu de opinii.
http://www.lucamic.blogspot.com/
ela_04 spune:
da Simplyana, dar mesajul ramane acelasi... validarea acestor instincte impotriva unor argumente nu se face cu bata si nici cu contraargumente agresive si nici cu aruncat rosii in alte participante la subiect.
Asta nu face decat sa creeze si mai multa neliniste in sufletul unei proaspete mamici.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 da Simplyana, dar mesajul ramane acelasi... validarea acestor instincte impotriva unor argumente nu se face cu bata si nici cu contraargumente agresive si nici cu aruncat rosii in alte participante la subiect. Asta nu face decat sa creeze si mai multa neliniste in sufletul unei proaspete mamici. |
QUED!
Simplyana,dar tu nu vorbesti in numele celor pro alaptat?
Adica tu ai voie,iar eu nu?Sau cum nu intzeleg?
Nu mi-atzi raspuns de ce va deranjeaza cind va spun eu andacos,care nu alapteaza si n-are stress cu bebe mic si alaptare,cu hormoni si altele,ca suntezi agresive?
Adica voi credetzi ca eu vorbesc asa,sa tzin paginile subiectului?
De ce nu incercatzi(daaa...am mai spus ,stiu)sa intzelegetzi ce va spun?De ce credetzi ca va acuz cind eu de fapt semnalez o problema?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
simplyana_m spune:
Ela, asa este. Dar cine vrea sa invete ceva desface coaja sa gaseasca miezul. Si am simtit nevoia sa intervin pentru ca Andacos a acuzat agresivitatea manifestarilor pro-alaptat in general, evalunad si interventiile Neliei ca fiind o bata invelita in flori, si nu ca un apel la calm, ci tot ca un deget aratator inderptat spre pro-alaptare (sa nu zic alaptare in general), cum ca iata, tot voi ati ridicat fusta mai sus.
simplyana_m spune:
Andacos, eu nu vorbesc in numele celor pro-alaptare, eu sunt pro-alaptare, si am o pozitie proprie, nu ma imaginez in locul nimanui.
nelia spune:
Penru ca nu esti impartiala, Andacos (caci pentru tine era mesajul), desi tii foarte mult sa pari asa... vezi agresivitatea chiar si acolo unde nu este (da, stiu, e imbracata in cuvinte frumoase, desi Ela pe marturia careia te bazezi ca sa demonstrezi ca cele pro-alaptare sint agresive si-a exprimat opinia) si nu o vezi acolo unde este (nimeni nu a spus nimic despre copii alaptati dupa doi ani la acest subiect, ceea ce nu e adevarat si tot Ela a spus asta (na, ca ma folosesc si eu de ea), a spus: unele mesaje agresive sint si pro si contra - si a dat exemple clare din ambele categorii, bine alese, avind perfecta dreptate).
Daca ai fi impartiala si ai sanctiona agresivitatea de ambele parti sau macar nu ai aproba-o in mod tacit pe una dintre ele, atunci ai avea dreptate. Si ai la nivel de teorie, sint de acord cu ce ai spus si cu ce a spus Ela, dar in practica, nu gindesti asa si incerci sa duci discutia in defavoarea alaptarii peste virsta la care majoritatea (de astazi) o considera in regula, netinind cont si de alegerile facute de cealalta categorie, care au ales sa alapteze dupa doi ani. Si asta, mie personal, nu-mi place... caci nici eu nu sint aici sa umplu paginile si nici pentru mine, caci eu am trecut la alte etape cu copiii mei.
ela_04 spune:
asa nu se mai termina subiectul asta niciodata.
o seara buna!
Off topic
AB_AC, azi la pranz nu i-am mai dat baiatului lapte. Nu a intrebat de el, nu a plans, a dormit la fel de bine. S-a uitat un pic intrebator o secunda apoi s-a intors pe burta si s-a culcat.
Am vrut sa vad daca il cere si nu l-a cerut.
Sa-i mai dau daca el nu cere? Sau asta inseamna ca gata cu laptele inainte de culcare?
Nici macar nu ma gandeam ca e o rutina si pt mine cred mai mult decat pt el...
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ela_04
Eu. Sunt intradevar unele tare agresive. Si pro si contra. Tot ce ma gandeam ca am citit de la inceput subiectul era sa ma fereasca D-zeu sa am vreo problema cu alaptarea si sa inceapa cineva la modul asta sa-mi explice... ca dupa ce esti tu varza cu problemele tale si cu hormonii si cu copilul asta ar fi tot ce mi-ar lipsi. Dar am citit cu placere mesajele de la Nelia. Calme, argumentate fara viruleta de cuvinte, usor detasat..."cam asa se face...dar tu poti face cum vrei" e mai usor de digerat intr-o astfel de perioada (a proaspetelor mamici sau a viitoarelor mamici). |
ela, in primul rand, imi cer scuze ca nu o sa ma tin de promisiune, dar nu mai vad acum nici un rost sa pierd timp si energie 'scormonind' in 40 de pagini de mesaje. Corect e cum ai spus tu, agresivitate a fost si de=o parte si de cealalta. Pe mine m=au lovit, vizual, mai tare agresivitatea celor ce au folosit explicit cuvinte dure.
Felicitari si sarcina usoara! Daca (sper din suflet sa nu) vei avea vreo problema in alaptare, poti apela cu incredere la subiectul 'alaptare help line'. Acolo vei primi sfaturi foarte bune si utile, date pe un ton de sfat, nu de bata in cap. Acolo nu prea sunt discutii in contradictoriu si nu sunt provocari si 'atatari' de tabere. Lumea doar povesteste si sfatuieste din experienta. Garantez (desi banui ca ai intrat deja pe acolo) ca acolo e altul tonul si stilul de discutie.
<hr />
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
ela_04 spune:
Citat: |
Daca (sper din suflet sa nu) vei avea vreo problema in alaptare, poti apela cu incredere la subiectul 'alaptare help line'. |
Eu credeam ca Simplyana ma i-a la misto si ma trimite la vreo linie telefonica dddd
Nu stiam ca exista un subiect separat. Am vazut alaptarea dar nu help line
Atat sa dezbatut subiectul asta cu alaptarea aici dar nimeni nu a facut nici o astfel de referire.
Doar Simplyana care dupa ce a spus ca nu am citit eu bine ce am citit pe aici sau ca nu am inteles eu ce trebuia...imi inchipuiam ca ma face misto iar de mine.
Scuze Simplyana.
simplyana_m spune:
Ela , eu imi cer scuze ca n-am fost suficient de specifica si ca am presupus ca stii deja despre ce vorbesc (Laura, ce bine ca ai sesizat). Acolo, la Alaptare help line , te poti baza pe un grup de suport extraordinar si ti se raspunde frumos si cu calm la orice intrebare!