Alaptand la 4 ani - pe coperta(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ela da... cred ca puiul se desprinde incet incet. O modalitate in care eu i-am desprins pe ai mei de lapticul de seara a fost povestea de seara. Beam impreuna putina apa ca sa-si dreaga povestitoarea vocea si apoi citeam... Ei adormeau pe undeva cuibariti in sufletul meu.

Legat de help line da e grozav. Imi aduc aminte cat mai scris prin inceputurile acelui subiect ca AC sau AB:) Imi pare bine ca a continuat sa ramana asa cu l-am gandit noi cu ani in urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ela, iti voi raspunde pentru ca nu as vrea sa fiu inteleasa gresit, am vazut ca m-ai citat la "asa nu" cu un fragment care ti s-a parut agresiv; sunt convinsa ca nu ai fost atenta la intregul context, altfel sigur ai fi vazut ca nu era ceva ce as zice eu in acel citat, era un fragment din dialogul cu andacos care spusese ca la acest topic nu au fost jigniri pentru mamele care alapteaza ci doar comentarii pentru poza din ziar, eu am spus ca ba da, au fost jigniri si am insirat exemple concrete (nu are rost sa le aduc iar pe tapet) iar andacos a zis ca ca NU sunt jigniri cata vreme nu mi-au fost adresate direct, nominal (a si dat exemplu, ca nu mi s-a zis:"Ilinca...blabla")
Si ATUNCI a venit replica mea care expunea acea situatie IPOTETICA, un exemplu de "ASA NU", am intrebat daca la fel i s-ar parea nejignitoare acea interventie (ipotetica, repet) a mea cata vreme ar fi adresata la modul general, nu nominal.
Fii sigura ca eu nu numai ca nu as spune cuvintele acelea, dar nici macar nu le-as gandi; am dat o tusha mai grosolana tocmai pentru a scoate in evidentza ca da, asa ceva ar fi o jignire, chiar daca nu adresata cuiva nominal, asa cum faptul ca s-a spus ca "a alapta peste 2 ani e ABUZ/ INCEST, o astfel de mama e dereglata" etc e ceva grosolan si da, se incadreaza la jignire
Sarcina usoara iti doresc! Am mentionat si eu cat mi-a fost de ajutor "help line" in perioada sarcinii mele, dar probabil ai sarit peste postarile mele, de atatea ori a repetat andacos ca "sunt agresive postarile pro-alaptare" incat probabil ai inceput sa crezi:))
Andacos, eu atata pot sa spun: sa repeti de 100 de ori o afirmatie nu ii da greutate si nu transforma acea afirmatie in argument. Cred ca pe ultimele 10 pagini nu ai facut decat sa repeti in aproape aceeasi forma acelasi mesaj:"eu, andacos, spun ca postarile pro-alaptare sunt agresive!"- atata tot, repetat in mod obositor.
Am inteles din prima parerea ta: tu, andacos, consideri ca mesajele pro-alaptare sunt agresive. Asa, acum ai de gand sa aduci si un argument, ceva, o postare exemplificatoare? Sau simplul fapt ca tu, andacos, probabil monumentul obiectivitatii, crezi asta, ar trebui sa fie de ajuns sa ne convinga?

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Uite asa a inceput Alaptarea Help Line.

Allya pe unde o mai fi...? Recitind ce am scris ca AC...ma umplu de nostalgie. Ce tanara eram... wow..opt ani au trecut de atunci:)). Mentalitatile s-au schimbat muuuult...

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24479&whichpage=2

Daca recititi majoritatea mamicilor se opreau cand se terminau trei luni sau chiar inainte...
Am facut ceva progrese la alaptat de atunci. Faza cu "laptele nu e bun" e destul de perimata azi. Luatul in greutate e ajustat pentru cei alaptati...

Eu cred ca mentalitatile se vor mai schimba si vor permite mamelor si copiilor mai multa libertate de a fi ei insisi. De a termina alaptatul in proprii lor termeni nu sub presiunea sociala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Multumesc AB_AC
daca nu ai fi spus tu ceva nici nu m-as fi gandit ca poate copilul numai vrea lapte ci doar s-a obisnuit cu el la fel cum altii adorm leganati sau mai stiu eu cum. Adica eu stiam de cand era bebe ca inainte de culcare trebuie sa-i fac laptele si asa am ramas setata.

Ilinca, da se poate sa fi citit printre randuri...dar sa sti ca si andacos are o oarecare dreptate.
Scrisul este inghesuit, plin de injective citate sau aduse aminte, de majuscule pe cuvinte ca abuz, pedofilie sau mai stiu eu ce combinati...
ei bine asta nu prea te imbie sa citesti... parca e o lupta pt putere, e greu sa tin pasul...pare uneori o barfa interna. Intre tine si alte participante la discutie. Si barfa nu ma intereseaza... e treaba voastra. Sper sa nu o consideri rautate ca nu e.

Editez numai sa-ti spun Ilinca, ca eu sunt asa de frustrata inca de faptul ca prima data nu am putut sa alaptez decat f putin incat probabil peste vreo 3 ani, la un astfel de subiect o sa ma arat la fel de indignata ca si tine ca nimeni nu ma intelege de ce inca continui sa alaptez. Doamne ajuta!
o seara minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Agresivitatea "pro" este (adesea) mai subtila, de-asta lui andacos ii e greu sa dovedeasca de ce ea percepe mesajele pro-alaptare ca fiind agresive.

Cind spui "este dreptul copilului sa fie alaptat", pare un mesaj anodin, cu care toata lumea nu poate decit sa fie de acord.
Totusi, daca stai si te gindesti, el se bate cap in cap cu mesajul cu care toata lumea este (pare) de acord, si anume ca la el in casa, fiecare face ce vrea.

Cit m-a enervat pe mine (in trecut) ipocritul "fiecare face cum crede, insa cel mai bun pentru copil este alaptatul"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Andacos, eu nu vorbesc in numele celor pro-alaptare, eu sunt pro-alaptare, si am o pozitie proprie, nu ma imaginez in locul nimanui.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Ma bucur pentru tine!(si ma fac ca nu vad partea a doua a mesajuluicare spune multe despre felul de a gindi/actziona al "taberei"tale!)

Eu sunt pentru un copil fericit ,multzumit,sanatos indiferent ca e alaptat natural sau artificial,sunt pentru o mamica fericita,senina,linistita,integra psihic netorturata de presiunea pusa de anumit campanii,despre hranirea puiului!

Deja tonul ultimlor mesaje e altul,deci inseamna ca n-am batut aiurea din taste!Mai e de lucrat muult insa la capitolul agresivitatea campaniilor pro alaptare!

va reaminesc ca subiectul este despre alaptat la 4 ani !E deja capitolul II si sa nu se piarda esentza subiectului!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Ca sa revenim la subiect, dupa 40+ de pagini eu tot nu m-am lamurit care sunt avantajele alaptatului la 4 ani .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Ca sa revenim la subiect, dupa 40+ de pagini eu tot nu m-am lamurit care sunt avantajele alaptatului la 4 ani .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Nu-i avantaj sau dezavantaj. Daca acel copil este inca in faza de sugar. Vrea sa suga adica si nu reuseste sa inlocuiasca asta cu o poveste si o cana de apa, atunci decat sa suga din biberon, sa-si suga degetele seara sau suzeta, paturica, jucarica si mai stiu eu ce alt substitut ... apai eu spun ca mai bine suge de la san. Copiii care sug din diverse la patru ani nu-s norma, dar nici nu-s ceva atat de rar incat sa nu-i vezi si sa pretinzi ca nu exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nu ar fi mai bine sa cautam sursa nevoii de a suge la 4 ani decat sa le dam san/suzeta/biberon? Eu am crescut 2 copii si nu cred ca un copil echilibrat ARE NEVOIE sa suga la 4 ani. Cred ca e obisnuit sa suga, cred ca e cumva incurajat sa suga prin faptul ca i se pun la dispozitie obiecte (san, suzeta, biberon) si cred ca un copil de 4 ani poate nu stie o alta metoda de a rezolva stresul.

La primul copil i-am luat suzeta la 1,5 ani. Asta dupa ce cateva zile am discutat faptul ca numai bebelusii au suzeta, ca e fetita mare, etc. A plans dupa ea prima noapte, a cautat-o o vreme a 2-a zi si apoi a uitat de ea. Nu a supt degete, jucarii dupa ce i-am luat suzeta. Deci nu avea nevoie sa suga ci doar se obisnuise sa faca asta la culcare (ziua nu o primea oricum). Biberonul nu-l mai folosea deja. Canuta am introdus-o treptat si nici nu a observat cand a disparut biberonul si a ramas doar canuta. Nu am adormit copilul cu biberonul dupa ce i-au aparut dintii. Manca, spalam dintisorii si apoi se culca cu suzeta.

La al 2-lea copil i-am lasat suzeta pana pe la 2 ani doar din cauza ca nu o sugea , o tinea in mana la culcare, nu o baga in gura. La fel, nu am adormit-o cu mancare in gura dupa ce i-au aparut dintii si biberonul a disparut treptat fara sa observe. Nici ea nu a supt degete sau jucarii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gmmm
Cit m-a enervat pe mine (in trecut) ipocritul "fiecare face cum crede, insa cel mai bun pentru copil este alaptatul"...

Nu cred ca-i ipocrizie si nici agresivitate. Nu-i interzis sa dai lapte praf unui bebe. Deci fiecare face cum crede. Dar cel matern e cel mai bun... pana si cei care fac lapte praf explica in reclame cum au mai adaugat inca o componenta (nu-s care... ) care face laptele lor aproape ca laptele matern.

Insa cel putin in US companiile scriu asa

"
Enfamil PREMIUM® Newborn

Experts agree breastfeeding is best.

Enfamil PREMIUM Newborn has:

DHA—important for brain development
400 IU of vitamin D in 27 fl oz—close to the approximate daily intake of a newborn through 3 months
An easy-to-digest protein blend
Natural Defense® Dual Prebiotics® Blend—designed to help support babies' own natural defenses
"

http://www.enfamil.com/app/iwp/enf10/content.do?dm=enf&id=/Consumer_Home3/NewBorns&iwpst=B2C&ls=0&csred=1&r=3514656426

Ela imi pare bine ca din bulibaseala asta ai reusit sa gasesti ceva util. Si eu iti doresc sa fii cat mai destinsa cu bebe doi si sa-ti asculti corpul si bebe-ul si sa va fie la amandoi cat mai bine... in forma inca voi doi o definiti

Mergi la inceput