Strugurasi de Sept-Oct 2011 *58*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Hayat orice as zice sunt cuvinte prea mici in fata respctului pe care ti-l port

Jade.. da mesteca,si inca ce mestca, ii dau coaja de paine si rupe din ea si o mesteca.. intr-o zi mi-a mancat coaja de la jumatate de felie de paine.. eram cu ochii ca pe butelie

Camady.. nu mai are scaun apoase cu mucus, insa acum imi varsa..nu mult insa si la 4 ore d la masa, tind sa cred ca e de la branza/iaurt/unt.. fac o pauza si o sa o mai testez..
Ela ma musca.. toata ma capseaza, cu somnul si noi cam la fel, daca se trezeste doar d 3-4 ori pe noapte, sunt fericita ziua doarme de 3 ori cate 30 min, in rest titirez.. de mancat.. max 80 gr, legume cam 110-120, asta daca mananca si nu se stramba, sau imi da peste lingura.... de la mine gusta insa orice si se linge pe bot

KORA Doamne ajuta sa fiti bine..

ANCA sa-ti fie de bine cartile

LENA.. eu am comandat : ghici cat de mult te iubesc, 365 fabule, comoara cu povesti,Prieteni fara grai, ceva enciclopedii pt copii, si pt mine 3 carti ale lui OSHO ( sa apuc numai sa le citesc in liniste totala)..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Sei cam rar pe la noi

Ce bine ca mesteca Ela Bravo Ela
Noi inca sugem.Cred eu ca de asta stam asa mult sa papam.ea deschide gurita, nu mai face figuri dar mancarica nu o mesteca si o suge.Eu sunt multumita ca nu se plictiseste ea ca de mine nu mai zic nimic...

Jade,ma mai intrebi? Astept PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

rach , ai pm

_

de T 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Ma bucur chiar este ambitios.Eram sigura ca batalia se da intre el, motata si d'artagnan.

Imi pare rau ca nu-i place banana luni T.

Eu i-am dat Anastasiei ananas si nu prea s-a omarat.Dar a papat ma-sa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Hayat si eu ma intreb ca restul fetelor cum se reusesti sa fii atat de puternica ,te admir mult de tot si esti foarte puternica.
Legat de tatal tau sigur n-ar vrea sa-si gasesasca pe cineva atat de repede ,rude sau prieteni apropiati pe acolo nu are ?
Cu job-urile nu cred ca va merge treaba ,unii au experienta si 2 facultati si tot nu-si gasesc de lucru ,e greu !

Camady,saraca de tine cat mai ai si tu de tras Macar ia ceva fata in greutate ?

Jade ,incearca sa-ti strangi parul foarte bine ,sa nu lasi nicio suvita rebela si cand vezi ca vine cu mana spre capul tau ori te feresti ori ii indepartezi usor manuta
AI grija cu alunitele !

Rachel distractie placuta lasa ca Nasty o sa fie fata cuminte si o sa doarma
A mea e invers,ii place mancarea ffff lichida si data prin sita

Alex distractie placuta pe malul marii

May , nu esti egoista ,te inteleg perfect !
Eu cred ca trebuie sa fiti atenti la programul ei .
Eu as face asa : daca se trezeste la 6 ,ii bag 3 reprize de somn pe zi (la 10 ,1pm si 5 pm) .De ce 3 ? Deoarece ai spus ca doarme putin ,cate 25 min / somn . Daca ar dormi cate 1 h ,ati putea s-o culcati de 2 ori/zi
Daca Noura nu doarme la 3-4 ore se lasa cu scandal mare , asa ca o iau frumos in camera,fac bezna si o legan .Daca e lumina se uita de jur imprejur si legan la ea de-mi sar capacele .
Legat de foiala in timpul noptii ,a mea face doar cand ii e foame sau o doare burtica .
Ii scoateti aerul dupa fiecare masa ? Eu il scot si la 2 noaptea cand papa ,incercati s-o faceti macar la ultima masa inainte de culcare
Sau e posibil sa fie de la dintisori cum ziceau fetele ,pana ce se sparge gingia durerile sunt mari

Ce fain ca aveti timp sa cititi carti ,a mea ma tine ocupata ,nu pot sa fac nimic !!! Help !!! Nu-i place NIMIC ,vrea s-o plimb prin casa si ea sa se uite stanga-dreapta . Nu stiu ce are ,poate ca s-a invatat cu "in brate" acu vreo 2 luni a fost la fel si am dezvatat-o ,dar acum nu mai merge
Dejunul l-am luat la 3 pm ,am ameteli ,cand ma indepartez 1 metru sau ma intorc cu spatele e JALE ! Plange cu niste lacrimi de crocodil ,izbeste picioarele in pat si se zbate de nervi.
Ce-o fi ? De la dinti ? Sau vrea "in brate" ?
Ma termina !!!!!!!!

Despre ce castigator vorbiti voi aici ?
MC ?
Daca e asa,am citit si eu in ziare cine castiga

Eu intotdeauna m-am mirat cum de dati mazare si fasole verde celor mici ,pe mine ma doare burta de la ele

I-am dat avocado si nu-i place,se ineaca de la el i l-am combinat cu iaurt,poate trebuie s-o fac cu un fruct dulce ceva

Maine vreau sa-i dau mango ,mi-a adus sotul o cutie si sunt super coapte si ffff dulci ,oare sunt ok pentru fata ????

Azi i-am dat din nou pastarnac dupa ce mi-l refuzase cu 2 saptamani in urma , l-am combinat cu cartof si a mancat 200 gr

I-am dat branzica de vaca cu piersici si -i place la nebunie

Luni am sa cumpar carnita bio sa-i bag ,sper sa-i placa si sa mai schimbam menu-ul

Orezul basmati e ok sa-i dau ?????Ca numai din asta gasesc pe aici ,am cautat integral si n-am gasit
Ii dau simplu prima data ? Sau direct cu un fruct/leguma care-i place ?

Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)

Mergi la inceput

Sei ce isteata e Ela ,papa ea singurica panita si nu se ineaca ,bravo eiNu ne mai povestesti de ea ? Ce cuvinte mai spune ? Sta in picioruse ?

Noi la 7 luni tot prin sita dam mancarea,ca aia la blender ne ramane-n gat !

Ce mai stiti de Matza ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Sei, mersic

Alayna la fel e si la noi. Eu o tin cat de mult vrea in brate.
Daca o purtam de mica tot timpul poate acum era altfel.
Asta e :)
In plus tati nostru e racit, deci si in w/k plimbatul e pe mine :(((

Maia azi a venit din living pana in bucatarie la mine taras :))), a traversat un hol de vreo 4 m :D
Picea mea nu trece de la tarait la mers de-a busilea... se taraie de vreo 3 sapt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellena_d spune:

Am intrat astazi dupa o pauza.....si am citit mesajul lui Hayat......
Nu cred ca Dumnezeu "pedepseste" dindu-ne pe umeri cruci de dus....cred ca e o forma de a ne incerca. Si...fiecaruia ii da atat cat poate duce. Eu asa cred! Daca avem de dus cruci grele, inseamna ca intr-adevar, suntem oameni puternici!
Din pacate, oamenii dragi dispar, cel putin pt o perioada, din viata noastra. Important este sa ne uitam la cine a ramas cu noi si sa ii pretuim/ ajutam/ respectam.....ca sa nu regretam mai tarziu.
Eu am unele regrete vis a vis de o anume persoana, nu din familie, care mi-a fost extrem de apropiata si care a "disparut" din viata mea la un moment dat din vina....valurilor vietii si bineinteles, a neglijentei mele. Am suferit enorm cand am aflat ca nu mai e.....

Eu STIU ca Hayat este o persoana sensibila si apoi puternica. Ce inseamna in fond puterea? Sa depasesti obstacolele momentului vietii pentru a face loc altor obstacole, sa nu te impiedici in detalii, sa iei ce e bun din orice experienta pe care viata ti-o da. Cred.....
Razvanel este un copil binecuvantat! De aceea este copilul ei!

Despre mine si Petru....inca nu vreau sa spun nimic. Nu suntem f ok, insa nu vreau sa incarc atmosfera mai mult.Vreau doar sa va spun atat: bucurati-va de sanatatea copiilor vostrii si fiti langa ei minut de minut, clipa de clipa, oricat de obositor ar parea la un moment dat....

Va sarut cu drag pe toate

Mergi la inceput

Hellena s-a intamplat ceva cu Petru ? Nu vrei sa ne povestesti de el ? Stii doar ca aici te poti descarca si suntem alaturi una de cealalta

Lena si eu as tine-o in brate ,dar cine-mi face de mancare , strange patul si sa-mi puna rufele pe sarma ?
Noi suntem singure de la 5 dimineata pana la 7 seara .Cand vine sotul de la servici ,atunci o pregateste el de baita si somn iar eu fac cate ceva in casa de parca sunt pusa in priza.
Cand ma bag seara in pat imi tremura picioarele de oboseala !!!!
Mie nu-mi place caratul asta in brate prin casa ,dar problema e ca nu-i place sa se joace ,nici singura nici cu mine nici sa-i cant, sa ma maimutaresc ,absolut nimic ar trebui sa-i gasesc niste activitati nu sa stea asa bleaga si purtata de ici colo ca nu-mi place

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Hello gagici!

Dap...iar am baut cafea la pranz! Si sunt indispusa! Rau! Si nu e nici sot acasa sa ma binedispuna.A fost chemat la munca pentru ca a mai facut un coleg pojar. LA doua saptamani dupa ce a facut alt coleg pojar. Saracii,nu-i usor sa ai bolile copilariei la 20 respectiv 30 de ani. Sotul meu a facut de toate la timpul lor,dar eu am facut doar varsat de vant si oreon. Poate sa ne transmita noua virusul daca el a facut demult boala?

Deci,sa o luam cu inceputul....

Eu nu am vazut filmuletul,cred ca MArina l-a sters de pe fb pana sa apuc sa il vad.

Am intrat azi la un subiect tot de pe forum,ceva cu "pana la ce varsta a copilului ati alaptat" si m-am umplut de nervi. Nu stiu cand am devenit asa intoleranta... Poate de cand am vazut cat de usor pot zdruncina niste oameni,fie ei medici ,rude "binevoitoare" , oameni de pe un forum sau straini intalniti pe strada ,increderea in ea a unei proaspete mame ? Sau de cand mi-a fost inselata rau increderea in unii oameni? Cand am fost mintita pe fata, chiar si cand era foarte clar ca am descoperit de mult timp adevarul? In fine...

Seidana noi nu am mai apucat sa vorbim pe messenger,la telefon am vb doar de cateva ori ,si simt ca am avea atat de multe sa ne spunem ... Te simt trista si retrasa in ultimul timp, si nu imi place. Te vad si aici scriind mai rar. Ma bucur ca Ela papa bine. Si Teodora mesteca bine,si tind sa cred ca fac amandoua chestia asta pentru ca noi le-am dat de la inceput sa pape singurele ceea ce puteau tine in manuta.Mai aveti probleme cu kk ? Ori tinde sa se regleze de cand cu alimentatia diversificata?

Racheel mie imi palce tare nick-ul tau,am mai spus-o . Il pronunt cu accent portughez... si zi asa,vrei sa ingrasi balerina? Hai ma, trebuie sa fie si balerine si fotomodele pe lume,nu? Distractie placuta la botez!!! Sa ne aduci tort!

Jade de cate ori vorbesc de tine si de T in casa , spun mereu " fata superstitioasa,care a stat mult in sarcina internata",si sotul imediat isi da seama despre cine este vorba. Am acum in minte imaginea lui T imbracat foarte frumos , cu bascuta pe cap!

Alayna eu sunt genul foarte AP , pentru mine nu exista " vrea in brate ca s-a invatat asa" ,si imi accept rosiile. Parca Oana nu mai avea suc de rosii,nu ? Dupa mintea mea,este imposibil sa nu existe metoda sa poti respira si tu putin. Daca ai mei se mai si joaca cate putin(fara sa dispar din raza lor vizuala,ca altfel se pun pe bocit amandoi) , am impresia ca toti fac asa . Azi,de exemplu, cat s-au jucat amandoi in scaunele de masa,Paul mancand "pine-cane-ou" ,adica omleta cu paine ,si fata rontaind la o ceapa verde,o jumatate de castravete proaspat si o bucata de paine ,am croit un noi mei-tai. Cat au dormit de pranz, aproape o ora ,mai putin ca niciodata , l-am si cusut,iar acum am doua. Vreau sa spun ca nu stau numai cu ei in brate, ii mai pun in scaune,pe jos sa se joace,in patut( l-am taiatintr-un capat,am pus salteaua la nivelul de jos , si acum poate PAul sa ajunga usor la Teodora,ca inainte era camicaze daca nu eram atenta.Isi aducea un scaun,se urca pe el si se arunca, practic , in patut ,langa Teodora.). De multe ori sunt unul intr-o camera,celalalt in alta,si ii aud cum se hlizesc. Ea la jucariile ei, Paul creand scenarii cu masinutele si plusurile lui.
Sfaturi nu am ,fiecare face ce simte si cum simte cu copilul lui .
Ce voiam eu sa spun este ca trebuie gasit punctul ala de confort , jocul/jucaria/locul preferat al fetei,unde sa stea putin dezlipita de tine. Si ti-am mai spus, starea ta influenteaza foarte mult starea ei. Daca tui esti agitata si te gandesti " ooof,acum trebuie sa merg la baie,si ea iar o sa planga,iar nu o sa stea loclui 5 secunde,cat fac un pipi!" fii sigura ca exact asta se va intampla,ba chiar va plange si se va zbuciuma dinainte sa o dezlipesti din bratele tale! Eu am observat ca atunci cand sunt anxioasa,tulburata si intoarsa pe dos,ambii copii sunt asa! Si sa nevezi : PAul plange de "buba" imaginara,fata plange ca plange PAul,si eu nu mai pot de nervi odata ca sunt eu nervoasa,a doua oara ca Paul spune doar " buba ,pupa! " si nu arata unde,ci doar repeta obsesiv sa ii pup buba, fata nu se calmeaza si vrea si in brate la mine,si sa o tina Paul de mana, sau sa o pupe pe manute , si se zbate sa ajunga la el,dar nici eu sa nu ii dau drumul! Ca la nebuni! Dar la un moment dat ma calmez! Si surpriza,se calmeaza toata lumea!

Dbunny eu am impresia ca ai confundat mazarea cu fasolea pastai. Poate gresesc,dar linkul pus de tine este sigur cu pastai de fasole,nu de mazare. Si stiu ca m-ai mustruluit bine de cateva ori , odata cu neascultatul medicului,si alta data cu ceapa calita ,din ce imi amintesc. Ceapa "calita" ,era intre ghilimele calita, pentru ca era pusa cu morcovul ,care fierbe putin mai greu, la aburit in ulei cu apa, mai multa apa decat ulei. Asta inseamna "calit" pentru mine,un om care a suferit ani de zile din cauza durerilor si arsurilor la stomac si care nu mai foloseste prajeala,rantasuri, sosuri grele, carne seara ( in curand sper ca deloc carne), adaosuri gen delikat , bors magic , de ani intregi. Sunt multe mame de aici care folosesc grasimi la gatit,fie ca este vorba de unt,ulei de floarea soarelui,de masline ,sau alt ulei.

Camady,May nu stiu ce sa va sfatuiesc cu somnul,pentru ca in ultimele zile am avut doi copii greu de adormit. Au dormit putin si prost peste zi,azi cel mai prost din toate zilele . Ce va mai incurajez si eu !

Ooka imi place mult sa te citesc, ai mesajte tare tonice,imi place mult stilul! Si imi place ca esti relaxata ,asa,si iei totul cum vine,rezolvi pe loc ,si gata!

Alex am citit cu atentie ce ai scris , la un moment dat te-am cautat pe google ,ca imi parea cunoscut numele tau de undeva.Habar nu am daca nu te-am mai citit, dar oricum ,numele tau imi suna tare cunoscut. Eu nu sunt de acord cu " impartirea concediului in mod egal intre parinti". PArca asta scriai tu intr-un mesaj anterior ,nu? Nu sunt de acord cu impartirea lui obligatorie.Daca parintii vor,da,nici o problema,dar sa nu fie impusa chestia asta. Mie personal mi se pare ca locul mamelor este langa copii,pana la o anumita varsta. Nu neg ca ar fi si tati care se descurca mai bine decat sotiile lor la schimbat scutece si preparat biberoane, dar totusi, parca prea se ajunge la femeia ca un incubator, doar "eclozeaza oul" ,apoi il paseaza repede, si bifeaza pe lista ei ca a facut si un copil. Nu e deajuns sa il nasti. inteleg ca acum se lupta foarte mult pentru egalitatea intre sexe, s-a demonstrat ca anumite joburi sunt mai bine platite pentru barbati decat pentru femei,pe aceeasi treapta in scara ierarhica ,dar totusi! Cum nu avem incredere in bone barbati,asa si anumite munci nu ar trebui facute de femei.

Helena am primit mesajul tau atunci,dar a venit intr-un moment prost, cred ca am mai scris asta. Eram pe punctul de plecare de la socrela,cu Paul febra aproape 40 si am uitat cu desavarsire de mesaj pana tarziu. Oricum mi s-a parut cel putin ciudat mesajul. De ce nu scrii despre tine si Petru? In ce parc iesi la plimbare? Poate ies si fetele din B cu tine, va intalniti, mai trece timpul si nu mai cauti defecte la PEtru. Cu mailul ala ce se mai aude? Ori nici de aratat nu mai vrei sa ni-l arati? Ori poate ar fi mai bine sa ne uitam direct pe fb,ca acolo sunt destule poze cu Petru?

Lena ce tare-i fiita! Gaseste ea modalitati sa ajunga unde vrea! Foarte tare aia cu "clubul iubitoarelor de adidasi"! Join ? Hai ca facem unul!
Camady eu la Paul cand era cald foloseam apa la temperatura camerei ,ca daca o incalzeam ,refuza laptele !

Cat despre Masterchef ,eu sunt dezamagita ca au divulgat numele castigatorului! Asa nu imi ramane sa ma uit decat sa vad cum este eliminata pamponata si de ce a decazut asa blonda aia care i-a dat pe spate cu mancarea ei frantuzeasca!

Hayat stii ca imi esti draga tare,as vorbi cu tine ore in sir la telefon,si tot ne-ar mai ramane subiecte nedezbatute pentru vre-o cateva convorbiri!Si ce daca te plangi, si nu esti puternica? Ia nu mai fi? Plangi si te descarca, ca nu e usor sa treci prin atatea si sa ramai intreaga la cap ! Nu esti egoista, ba eu chiar indraznesc sa il numesc egoist pe tatal tau! Am trecut prin asta,desi situatia de la inceput a fost cu totul diferita,dupa cum stii. Ma suna tatal meu sa se planga ca nu are cine ii gati,ca nu are cine ii spala,ca el nu se descurca, ca nu se ajunge cu banii,cu una,cu alta... De fapt la el era alta problema : astepta un anume raspuns de la noi,si anume sa o aduca pe |doamna"! LA voi ,cred ca incearca un santaj emotional ori sa te aduca pe tine langa el, ori daca el se simte mizerabil,la fel sa se simta toti ! Sunt destui oameni asa pe lume, mult prea multi. Noi pe tata l-am lasat sa faca ce il taie capul, i-am spus sa ma lase in pace,sa nu ma mai sune sa se planga,ca si eu am problemele mele multe,si nu il sun pe el sa il enervez si sa il incarc negativ.

Stiti ce a facut acum vre-o doua saptamani? Cand era PAul cu febra de la insolatie, Teodora cu febra de la dintele nuamrul 6 , eu fara bani in casa de turbam,ca imi era teama sa nu ajung la urgente cu copiii ? M-a sunat sa imi spuna ca el nu mai are pampersi pentru cea mica,si ca daca nu ii cumpar eu o sa stea fata imbracata doar in pantaloni,ca el nu are de unde sa ii cumpere ,ca nu mai lucreaza! M-amsimtit ca naiba doua zile, nu m vrut sa ma imprumut sa ii cumpar lui scutece ,sa i le si duc ,ca deh,cu ce sa i le trimit ! Mi-a fost o mila crunta de mititica , dar l-am sfatuit calduros sa caute sa imprumute de undeva, sau sa mearga "cu ziua" daca de mai mult nu mai este in stare ,sa nu imi paseze mie problema,ca eu am destule. Nici nu a tinut cont ca ii spusesem ca a trezit copiii,copii ce nu dormisera de febra cu o seara inainte ,il interesa de ce nu l-am sunat inapoi de la primul beep! Pi stai asa ,ca mie cand imi vin banutii aia,salariul sotului si indemnizatia mea,prima oara asigur scutecele fetei, mancarea, taxele si chimicaraia de spalat de la geamuri pana la pleata noastra. Daca mai ramane ceva bine,daca nu asta este! Nu trebuei sa asigur acum si casa altuia ! Na ca m-am descarcat si eu !

Anca_Toma nu ar fi greu pentru vecina sa aiba in grija doi bebei,fie ei si de aceeasi varsta? Ca banuiesc ca vrei sa iasa si cu el in parc,sa il dea in topogane,leagane, sa se joace cu el,sa ii dea sa pape,sa il adoarma la pranz... Da,de stat in casa cu ei e usor , sau daca ar fi avut casa cu curte , unde sa se joace amandoi in siguranta . Sa citesti cu placere toate cartile . Cum a papat carnita de vitel? I-a placut ?

Mai iau si o pauza,ca deja m-au luat tastele pe dinainte! Ma mai uit la un episod din Anatomia lui Grey,si la somn!

Mergi la inceput