Strugurasi de Sept-Oct 2011 *58*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

neata la amiaza,

Lali ce spui tu acolo e fr adevarat, insa specimenele mele care ma inconjoara, cica au avut copii doar grasi si sanatosi...
ieri soacra-mea imi zice ca vai ce josuta e...o sa fie pitika, o sai dai morcov sa manince ca sa se inalteze....nu va imaginati ce aveam in suflet....dar cum nu sunt omul sa ma cert, sau sa contrazic maturii, am luat fata din bratele ei si am intrat in casa, fara sa o mai vada pe fetita pina dimineata pe mine chiar ma deranjeaza comentariile unora...

Kora eu hrisca pentru maturi o pregatesc cu pui in sos de rosii si iese deliciaosa, stiu ca nu la toti le place, dar daca e pregatita cum trebuie.....maninci si mai ceri o portie

Racheel mereu ma gindesc la voi cind cineva imi zice ca fetita mea e slaba, eu una o vad fr bine dezvoltata si la kg e peste medie, eu am un grafic inca de la nastere unde imi punctezi greutatea adaugata lunar si cm crescuti, si doar intr-o luna am fost sub medie in rest suntem un pik mai sus de medie, si e bine.
Pediatra mea mi-a zis sa nu ii dau cirese anul acesta, sa refuz sa ii dau cirese, zmeura, capsuni si coacaza, din cauza pectinei...in fine eu am citit ca nu fac nimik rau, dar ea cica avea cazuri destul de urite din cauza acestor fructe, dupa un anisor da se poate, dar pina la un an sa nu ii dau. Eu nici portocala nu ii dau, am vazut pe aici ca voi dati, si i-am dat si eu o data..dupa ce i-am zis ei ma luat la intrebari, citricele dupa un an se introduc ca sunt alergice, asa ca noi in august cind facem anisorul am sa ii dau din toate fructele cite putin.

Ieri fetita mea a mincat un mar+para la abur cu brinzica facuta de mine. A papt jumate de continut...ma declar fr multumita
LA amiaza mi-a scuipat legumele cu galbenus
iar seara i-am dat cereale din hrisca pe apa si a papat apoape tot dar am facut din 40 ml apa si o lingura de pudra.

Mikkadaca nu ma gresesc tu intreba-i daca poti sa ii dai a douza zi legumele fierte, uite ca eu ii dau, fac supica, o blenduiesc si o impart in 2, o parte o pun in container luat de la avent pu pastrare la frigider, a 2 zi o incalzesc si ii dau....cum nu i le-asi da ca oricum le scuipa

Iris sa nu uit, ai PM, daca totul e ok ti le trimit acum in weekend.

Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Oana, multumesc pt sfat. noi am mai facut o pauza acum vreo sapt dar nici dupa pauza nu si-a revenit.

azi dimi a mancat vreo 5 lingurite de mar copt cu bostan. daca tot mananca, asta o sa ii dau si maine.nasol e ca mi se termina bostanul din congelator si pe piata nu am mai vazut

Lena, sper sa va placa marul copt, Maria vad ca doar pe asta il mananca deocamdata.

suna fff bine reteta de hrisca, o sa o fac si eu. de fapt, daca elimin carnea si sarea, merge si pt bibi..
am citit c hrisca, pt a fi cu adevarat sanatoasa si pt a-i valorifica tot potentialul nutritiv, trebuie lasata la hidratat minim 12 ore, cu o mica cantitate de zeama lamaie,iaurt sau zer adaugate in apa. chestia e valabila de fapt pt toate cerealele fara gluten
http://jurnaldenutritie.ro/2012/02/21/cum-consumam-pseudocerealele/

am comandat bacterii bio pt iaurt sa ii fac Mariei peste 2 sapt cand mai primesc lapte de capra. intre timp incerc sa gasesc o sursa si mai aproape...

nanna, referitor la eliminarea carnitei din meniul bebelusilor, daca inca mai ai dubii, citeste pe Jurnal de nutritie, sunt acolo niste informatii foarte interesante, furnizate de o mamica preocupata de hrana cat mai sanatoasa, bio, care a incercat sa isi hraneasca fetita in stil vegan, cu nuci, seminte, cereale, fructe, legume, alge etc si totusi a constatat mari carente la ea. se pare ca pana la o anumita varsta, copiii chiar au nevoie de carnita, galbenus (din surse sigure, bio sau traditionale) si cu moderatie de lactate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

neata!
vai ce vreme.
Noi suntem ok, de doua zile de fiecare data cand ies din scara blocului incepe sa ploua si pana ajung sus se opreste, incep sa cred ca e o conspiratie.
Azi i-am dat lui Iancu caise din piata , dar mi s-au parut cam acre in piure cu banana, fff ciudat ca ele sunt dulcege asa cand le mananc.Lui i-au placut.Si eu ii dau cirese, si nu a avut nimic, si pediatra mi-a zis ca pot sa ii dau.
Am vazut ca de la varsta asta putem sa le dam vanata, oare o fi ok, ca si asta stiu ca e alergena?Acuma dupa cate tabele sunt atatea opinii parca nici nu mai stii dupa cine sa te iei.

Nanna nu am gasit bona, si nici de la vecina nu am nici un raspuns.Dar nu ma agit ca mai am pana in septembrie, ar fi dragut daca as avea ceva sigur , dar daca nu gasesc nimic o oblig pe soacramea sa vina pana gasesc ceva.
Poate ne vedem si noi saptamana viitoare daca trec ploile.

racheel cum ii faci galustile, doar cu galbenus si gris? Vrei sa ii dai galusca si cu zeama de la supa cu legume sau cum? ca suna tare interesant.Paste am vrut sa ii fac si eu , am vazut ca pot fi date, dar as prefera sa i le fac eu(sper sa imi iasa).Scria undeva ca trebuie sa fie de dimensiuni mici ca sa poata sa le inghita usor, acum oare cat de mici?.

Azi sper sa ma duc la targ, as vrea sa ii i-au lui Iancu un ham dintr-ala de te ajuta la mers, gen lesa(eu una asa ii zic), oare o fi bun? ma duc sa vad ce mai gasesc, bani oricum nu prea am deci doar cu privitul, am niste invitatii ca altfel nu as merge.

Am tot citit ieri si vroiam sa raspund cate ceva dar nu am mai reusit si azi am uitat ce vroiam sa spun.Incerc sa recitesc poate imi aduc aminte.

Am terminat House , si Grey(asta chiar nu mi-a placut cum se termina), sper sa mai gasesc niste seriale interesante.Cred ca ma pun sa ma uit la The Mentalist sa vad daca imi place.Pana la toamna cand revine Grey sper sa gasesc altceva sa ma tina ocupata.
M-am uitat si eu ma MC marti a foat fff tare, dar sincer am inceput sa o urasc pe Isaura mai mult decat pe Andreea.

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011)

Mergi la inceput

Rach, Anastasia mananca toate fructele alea la o masa plus biscuitii??foarte tare...

marryan, multumesc mult pt raspuns. adevarul este c oricat mi-as dori sa fac mereu ceva proaspat, nu reusesc, in conditiile in care sunt singura cu ea(sotul deja a plecat pe santier si mai vine la sfarsitul lui iunie acasa) nu stiu ce sa fac mai intai in scurtul interval de timp in care sta singura.

daca tot nu este el acasa, eu deja pt mine nu mai gatesc, mananc cereale de genul celor descrise de Lali, salate , fructe, mi-am luat seminte, fructe uscate de tot felul, drojdie sa le imbogatesc, am deja bors proaspat facut de mine, zilele astea incerc sa fac si maia pt paine..

Mergi la inceput

marryan, chiar nu trebuie sa pui la suflet tot ce spun cei din jur in legatura cu copilul tau. oameni care sa comenteze se vor gasi mereu in jurul nostru, stii tu, cate capete atatea pareri, tu creste-ti copilul cum stii tu mai bine ca esti o mamica minunata

Anca, fina mea are ham si il foloseste cu succes, insa l-a cumparat abia dupa ce baiatul a inceput sa mearga binisor. ea spune ca merge mai bine asa, are o pozitie fireasca, decat sa il tina ea de manute si sa mearga de parca ar fi agatat. ea lasa hamul foarte lejer si il trage abia cand copilul se dezechilibreaza si risca sa cada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Anca, dgris cu galbenut si le blenduiesc cu celelalte legume.
Ham m-am gandit si eu sa-i iau dar..tot aplecata trebuie sa stau.Asa ca ma ami gandesc.

Mikka la o masa le papa.O zi da o zi nu ii pun si 100 g branzica si le amestec cu totul.Cand nu aveam cirese ii dam un mar sau o para de marime medie. in rest suculk de portocale si banana pe fiecare zi.Eu ii dau atatia biscuiti sa iese cimpozitia tare.Daca este zemoasa o da mai mult pe afara.

Cand ma intalnesc cu mamici pe afata si ma intreaba cat are fetita si le raspund ca 9 luni fac o fata.....Se asteapta sa fie mai mica....si cand le zic ca mi-a luat de la inceput mai pun in greutate si ca avem 7 ,200 kg sau cat mai aveam cand ne intalneam ..imi zic ca ... lasa sanatoasa sa fie ca o sa creasca ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

mikka si eu ii dau verdeturi blenduite de pe o zi pe alta!

marryan eu cred c-a pus bine Lera, la varsta asta mai stagneaza ei, eu am zis ca Noa mananca ca o purcica si daia a pus 5oo gr in 6-7 saptamani, 75 gr pe saptamana¿

azi a halit castronasul de 18ogr, seara haleaste cereale groase, bea laptic, ea si apa, cam 1ooml/zi. si tot incepem in iegari marime 2-4luni :)))

may ai facut test¿¿ si eu am avut o frica luna asta...mi-a intarziat f putin, deja la paco i-am promis ca-i fac eu vasectomia... acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Broome

Anca, si pe mine m-a lasat Grey cu ochii in soare :(((

Mikka, de unde ai luat bacterii bio? faci iaurt la aparat?
cartof nu a papat. scuipa tot in fantana arteziana... incerc maine marul...

Mergi la inceput

eu am o problema, copilul meu isi face singur greata.Si nu cand ii dau sa manance, ci asa din senin isi baga degetele pe gat pana ii vine sa vomite(nu vomita), dupa care rade de ce reuseste el sa faca.Cred ca ii palce senzatia aia cand iti vine totul inapoi.Oare cum pot sa il dezvat?Ai vostri fac asa?

Mergi la inceput

uite am gasit ferma asta in Bucuresti aduce si la domiciliu lapte de capra: http://www.laptesibranzadecapra.ro/descriere.php

Mergi la inceput