Strugurasi de Sept-Oct 2011 *58*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

JADE.. a luat de la 6 la 9 luni 900 gr, camm 300 pe luna, insa lunar nu stiu cat , pt ca al meu cantar nu corespunde cu al doctoritei
BRAVO T.. si eu am inceput sa ii arat cu degeteul aratator , cica e importanta faza asta si nu am stiut

KLAU..de vrea unghii mari sa invete sa nu se zgarie , sau pe mine.. nu va zic ca imi baga degetele in nas.. de 3 ori mi-a dat sangele, o data am si plans..

ALA..eu cand doarme nu pot nici atata.. de ce? doarme 30 min pe ceas de 2 ori pe zi, si de ii stric si somnul asta m-am ars.. pe langa asta doarme ca un iepure..... sa vezi ce funny e cand mai se trage de par si il smulge, si apoi mai si plange ca o doare
Pai tu nu mai ai cetatenie?

RADUCU DE KLAU bravo pt dinti
mmmm ce de bunatati ai la masa...

RACH.. ce as vrea sa o invat si eu sa doarma fara titi... BRAVO ca ai reusit!
Doamne ajuta sa nu aiba reactie de la capsuni.. de nu are o sa ma incurajez si pe la 10 luni incerc si eu

Offf numai noi avem pb cu unghiile.. la noi unu o tine ocupata eu le tai.. si asa.. e groaznic.. sa nu zic ca tai 10 unghii in 30 min cel putin, la picioare nu avem probleme..

ANCA.. ooo ce bine papa Iancu..

BUNNY.. se pare ca a pus .. nu stiu cand.. ca pe cantarul meu imi arata ca are 9300 deci 300 in 3 luni... acu nu stiu
Vreau reteta

MIKKA.. lasa ca o sa papati incet incet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2011 spune:

Clarutz se scarpina la culcare, freaca si ochii inainte. Chiar i se facuse somn pe plaja si vroia sa se frece cu nisip la ochi.

Anca_toma, probleme cu fierul de calcat avem si noi eu imi calc pe inima si mai pun mana pe fier, de doua ori pe luna. Sunt de acord ca asteptarile din partea barbatilor sunt mult mai scazute. In ceea ce ne priveste, singura vina pe care o admit: ca nu avem rabdare sa le explicam sotilor/ partenerilor ce vrem si cum vrem de la ei. Mi se intampla sa prefer sa fac eu un lucru decat sa ii explic sotzului. Mi-am mai revizuit comportamentul, ca am prins experienta si rabdare tot explicandu-i Mirunei chestii. E mai greu, dar merita pe termen lung.

Clarutz are 7400 gr, nu stiu lungimea, cam 70 cm. Mi-e frica sa insist si sa ii dau mai mult de 100 ml la o masa. Scriu ml ptr ca vad pe paharele Avent. Ieri seara am introdus cartoful cu succes. As vrea sa o invat sa adoarma in patut, dar n-am tehnica si nici inima sa o las sa planga. Problema e ca transpira rau langa mine, ca sunt o caloriferasha

Alayna- probleme cu pasaportul avem si noi. Consulul e inept, m-am plans la MAE, o poveste care treneaza. Cu rugaminti si rugaciuni sper sa il am luna viitoare. In principiu e simplu: au blancheta, introduc datele copilului in sistem, printeaza un autocolant, il lipesc pe pasaport si gata. Cat ar putea sa dureze?

Va pupicesc si citesc mai pe seara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

sei:
http://savalaura.blogspot.com.es/2011/05/prajitura-rapida-cu-ananas-la-microunde.html

nu iese mare, eu am mancat-o toata in mai putin de 2o de ore, poti jongla cu fructele, dar preferabil din compot, daca pui crude...raman crude

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

Alex eu pana acum il puneam pe Iancu in patut dupa ce adormea, acum am scapat adoarme si singur .Deci poti sa incerci sa o muti dupa ce adoarme.

Dbunny prea tare prajitura, promit sa fac si eu, poate maine ca am musafiri.O sa o fac cu compot de caise, imi place mai mult decat ananasul.

racheel lasa ca rasar si dintii pe strada noastra.Si eu i-am dat capsuni lui Iancu , nu a avut nici o reactie, si ii si plac de devoreaza, musca din ele si apoi asteapta sa i se topeasca in gura.Am observat ca ii plac fructele asa intregi sa le pape el singurel.Mananca potocala, capsuni si banana singur.Pe legume nici nu pune gura.Cred ca se trege si de la faptul ca cand eram insarcinata am mancat doar fructe.

Sei am incercat sa ii dau si eu lui Iancu pasat cu fruculita, dar spre surprinderea mea nu vrea sa pape, chiar daca el stie sa mestece, il mai las pana la 9 luni si mai incerc atunci.

Iancu a dormit de la 12 pana acum la 15:10, asta mai mult doarme decat e treaz.Acum il aud in patut cum vb cu caruselul.

Am afumat mancarea copilului , sper sa ii placa si asa.Facem probe.Al meu iubeste cartoful in orice mod il dau copt , fiert si cu orice pun in el.I-am dat si cartof dulce dar sincer nu prea l-a iubit.Eu ii dau aproape zilnic cartof + orice fel de legume si carnita sau ou.Oare are cebva daca mananca cartof zilnic?

eu ii tai unghiile cand e treaz cand doarme nu pot , chiar daca asta mic doarme ca valiza-n gara.

Jade fff tare ca T arata cu degetelul, si Iancu recunoaste animalute din cartea lui, dar le arata cu toata mana parca ar vrea sa le prinda.O sa incerc si eu sa ii arat cu degetul.

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

salut. remember me? :P
merci tuturor celor care m-au mai bagat in seama si mi-au dat raspunsuri la treaba cu programul de somn.
cred ca sta sa iasa un dintisor. nu sunt 100% sigura ca nu ma lasa sa ma uit pe acolo, dar 90% e pe vine primul dintisor

la multi ani Elenelor pentru ieri!!!

si acum o sa raspund din amintiri :D

camady, mi-e mila tare de tine. poate reusesti totusi usor usor sa o dezveti de brate.

mikka, imi pare rau ca nu merge diversificarea. vreau sa zic ca imi place de Mariuca de mor. mi se pare atat de dulce de imi vine sa pup ecranul cand vad o fotografie cu ea :D
nu mi se intampla asta decat cu ea si cu Anastasia de Racheel :D
cu toate ca toti strugurasii sunt frumosi rau si cand ii vezi asa ce diferiti sunt. nu stiu cine zicea ca bebelusii seamana toti intre ei. nu-i adevarat deloc. toti strugurasii nostri au fost deosebiti inca de la nastere.

hayat, imi suna atat de cunoascut ce zici cu tatal tau. exact asa era si tata lasa-l sa se planga si tu detaseaza-te de problemele lui.

klau, oaw cati dintisori aveti! sunt geloasa :P

lali, ma surprinzi placut cu fiecare autostrada

jade, super baiat destept ai!

sei, bravo pt grasuna unghiutele i le tai treaza. eu ma cam chinui cu piciorusele. la maini nu avem probleme mari. de obicei tati se scalambaie si mami taie unghii :D

restul fetelor va pup. pana aici m-a tinut memoria :))

despre noi:
Bibi e maraici, dar nu intotdeauna. noptile sunt destul de linistite, nu mi-a mai facut probleme la adormit.
a inceput sa se joace f frumos cu jucariile, vorbeste cu papusile :))
am obs ca a inceput sa asocieze culori, nu stiu daca mi se pare, dar aseara avea un inel galben in manuta si il tot punea langa un nasture galben al unei papusi. indeparta mana, apoi iar il punea langa nasture si se uita asa atenta.
eu sunt super super ocupata, dar cand ajung acasa la Bibi ma remontez toata.
e fantastic cat te schimba un copil.
s-ar putea sa fie cu oki, am facut greseala sa nu ne protejam ca lumea si sunt cam cu morcovul in fund.
tot am zis ca imi iau un test, dar n-am apucat.
sper sa nu fie ca nu cred ca am puterea sa-l dau afara, iar pt al doilea bebe nu e momentul...
sa speram ca nu e :D

intrebare:

cam cat dureaza iesitul unui dintoc?
e posibil sa fie 2-3 zile si nopti agitata/maraita, sa saliveze mult si apoi sa se linisteasca dar nici dintocul sa nu fi spart gingia?
sper ca s-a inteles ce am intrebat :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

ziua buna si de la noi!
n-am fugit nicaieri dar am avut de munca pana peste cap iar acasa ... misiune imposibila sa scriu 5 cuvinte pe DC. am mai citit, de retinut nu prea multe.

hayat cum mai esti? ai perfecta dreptate sa consideri ca familia ta sunt acum copilul si sotul. ocupa-te in primul rand de ei, apoi de altcineva! nu e egoism, e firesc sa fie asa! daca va vrea aproape, atunci sa vina el aproape de voi!

jade felicitari lui T! puiul istet!

may si la noi au iesit dintii (cei doi, unicii din dotare) la fel. adica nervi si baloseala/pauza/nervi si baloseala/pauza/ final dinti.

camady, alyana de incurajare. nu stiu ce sa spun pentru ca eu nu am avut problema asta a plansului daca nu e in brate la bebei si de obicei vorbesc din experienta. daca imi amintesc bine insa din cele citite pe la 8 luni apare teama separarii de mama care genereaza plansul cand iesi din raza lui vizuala.

nanna ce mai faceti? nu ai mai scris!
ai gasit bona?

mikka, lena parca voi va plangeati ca nu mananca puiutele. eu ii mai cant uneori lui Stefan si in felul asta e atent la mine, nu la ligurita. de mestecat insa mesteca. el insa, la orice aliment nou introdus se scutura de zici ca i-ai pus lamaie pe limba. apoi, treptat primeste alimentul. de asta zic lena, mai insista un pic, nu renunta chiar la primul refuz. ca daca e un refuz categoric ... nu ma indoiesc ca stie micuta sa ti-l arate. astept pm cu adresa de mail pt carti.

lali frumoase autostrazile tale! nu mai pune la suflet "zicerile" de pe la numite subiecte! de ce sa te incarci negativ pe problemele altora? eu cred ca sunt muult mai egoista. dar am descoperit ca in felul asta, ma pastrez mai calma si linistita pt familie.

sei La multi ani pentru Ela! cartea de fabule este de la editura Girasol?
noua pediatra ne-a spus sa ii miezul de la capsuna, fara puf, acela ar fi alergen. eu, sincer aleg sa nu ii dau, nici miezul. are muulte fructe la dispozitie. de ce sa risc o eventuala alergie care odata declansata cine stie ce mai aduce cu ea? amanam pt anul urmator. doar parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris_K spune:

Salut si eu pe toata lumea !

Intreba cineva de cartof. Chiar e indicat zilnic cartoful. (plus restul esentiale).

Noi incet, incet am inceput sa mancam, dar tot greu merge diversificarea. Lui A ii place marul si cu mar ii dau totul: cartoful, carnita, oul :)). Mananca pentru ca nu simte ce ii dau din cauza gustului puternic de mar, dar eu sunt multumita si cu atat. Ii mai plac biscutii, ii dau pe cei de la Organix moi, in mana si "mananca" singurica. Si banana la fel (dar putin, ca se plictiseste repede). Dar repet, tot e ceva .

Cu somnul e putin mai bine, dar azi dimineata iar a "aterizat" in maini si s-a trezit de 3 ori. Eu o intorceam pe spate, ea iara se intorcea pe burtica si se ridica in maini. Am impresia ca ar vrea sa doarma pe burtica, dar nu stie inca cum.

Si A are 2 somnuri pe zi, dar sunt nopti cand dorme si 12 ore (depinde cat a dormit peste zi).

Maine dimineata o cantaresc, ultima data parca incepuse sa mai puna pe ea, avea 8,2 kg.

Cam astea-s noutatile.
Si eu vreau leagan de pus copila, de care aveti voi, il agat si eu in curte.
De unde l-ati cumparat si ce brand?

Jade, tin minte ca intrebai deunazi de LP. Eu ii pun apa in sticluta, incalzesc apa putin, ca nici la a mea nu-i place cald lapticul si dupa, prepar laptele.

Cam astea-s noutatile.

ps. Alex, eu inca tot visez sa gasesc hrisca aia de la Hipp :)) (i-as baga-o in mar, ca are Fe).

Mamica ANTONIEI (26.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

multumim fetelor pt felicitari creste pipota in mine , ce sa mai

klau ma bucur ca pt el a fost ok cu mazarea
fasole pastai i am dat si eu , nu au fost probleme

anca dar voi ce tot faceti la Piatra ? are sotul treaba sau mergeti la familie ?

may woww , ii faci un fratior lui bea ?? mi s a facut un gol in stomac de emotie
in legatura cu dintele , daaa se poate ce zici tu acolo
pe noi dintele nr 3 cam o luna si ceva ne a fentat
avea zile cand urla de a dreptul si ziceam gata , iese , apoi pauza , apoi iar il apuca si tot asa
voi pe ce data veniti in tara ? cat stati ?

iris leaganul eu l am luat din cora
dar am vazut peste tot , real , carrefour , hornbach
acelasi model costa de la 20 lei la 60 lei , depinde de unde il iei

fetele cu capsunile , aveti grija
ca alergia e parsiva tare
daca nu a facut nici o reactie la prima inghititura , asta nu inseamna ca nu poate face si mai tarziu
din pacate , alergia (la orice aliment/medicament) poate aparea si dupa a doua , patra masa/doza...

_

de T 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

noi la Piatra ne tot ducem ca avem n evenimente, nunti, botezuri, parastase.Cam din doua in doua saptamani avem ceva.urmatorul eveniment e pe 2 iunie si apoi pe 9 iunie.Acum plecam la Poiana Brasov ca are sotul delegatie, si are cam in fiecare we de acum inainte pana la toamna.
Deci ne asteapta o vara plina de drumuri, dar deja ne-am obisnuit cu deplasarile, si Iancu e obisnuit ca asa a fost si cand eram insarcinata.
Lasa ca vine toamna si nu mai stam pe drumuri.Ceea ce urasc mai mult efacutul si desfacutul bagajului.

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

jade, michelle, merci de raspunsuri

jade, lasa golul si roaga-te pt mine sa nu fie ca am pus-o :))
venim in iulie.
am putea sa ne intalnim ca o sa ramanem o noapte la nasi.
vorbim mai aproape de data, da?
ar fi vorba de 16 iulie, dupa amiaza candva. dar inca nu ne-am stabilit exact programul.
vorbim ;)

fetelor, eu sunt geloasa pe bona :))

rade asta mica la ea o gramda, cum o vede.
la mine nu. trebuie sa ma scalambai rau sa rada :((
bona se joaca f mult cu ea si e mai hlizita asa de felul ei.
imi convine treaba asta ca nu e asa cu un par in fund, dar vreau sa rada Bibi mai mult la mine :((

Mergi la inceput