Haita noua de caini pe strada
Locuiesc intr-o localitate de langa Bucuresti, plina, ca mai toate, de caini maidanezi. Dupa iarna asta grea, parca se mai rarisera, dar uite ca la cativa m de casa mea, pe un teren viran, au aparut 8-9 catzelandri nou-nouti. Ce ne facem noi acum? Ca si asa, vara, cand dormim cu geamul deschis, latra tot satul - sunt vecini care au si cate 10 caini in curte, plus aia de pe strada, plus al nostru starnit de balamuc. Si uite asa nu dormim nopti intregi, iar ziua sunt obosita si plina de draci.
O sa vina XIO si-o sa spuna ca vinovat e ala de a adus catzeii. Si sunt de acord. Doar ca eu nu pe el il caut, ci o solutie macar pentru un somn decent. Si va rog, nu ma puneti sa iau somnifere.
Raspunsuri
irinabobe spune:
Deborah...idem. si eu as vrea solutii. si nu doar pentru somn ci si pentru a putea trece linistita cu copilul pe strada pentru a ma duce sa-mi iau paine ...nici eu nu inteleg de ce iubitorii de caini nu ii iau in curte, ci ii hranesc in fata portii astfel incat ei fac paza pe strada publica...
Deborah77 spune:
Unii ii iau, dar nici asa nu e vreo mare fericire, 10-12 caini intr-o curte latra de te zapacesc. Ce-i drept, nu mai musca trecatorii. Astia noi is puiandri acuma, si-s chiar simpaticuti, dar vor creste, si o haita flamanda de 8-9 dulai va fi o provocare pt oricine trece pe acolo. Noi circulam doar cu masina, asa ne-am obisnuit, dar pe acolo vine bona copilului, daca o sa mai vrea sa vina dupa ce-or alerga-o astia putin...
Cine i-o fi adus, nici nu mai conteaza, nimeni n-o sa-l poata prinde pe ala care vine cu o masina intr-o zona cu cateva case si in rest camp, si, noaptea, ii abandoneaza acolo....
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deborah77 Si va rog, nu ma puneti sa iau somnifere. |
Nu te punem...da' zi si tu acuma: ce mai conteaza 8-9 latraturi in plus, daca spui ca sunt vecini cu cate zece dulai in batatura?
Poate se indura stapanul terenului viran si se apuca de construit...
Rufus, Tora si iadele
Deborah77 spune:
M-ai lamurit mai Rufus. Si bona? Daca mai la toamna, cand or mai creste, o mananca? Cine mai sta cu copilul?
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deborah77 M-ai lamurit mai Rufus. Si bona? Daca mai la toamna, cand or mai creste, o mananca? Cine mai sta cu copilul? |
Bona? ma indoiesc ca mai calca pe-acolo
Dar te plangeai de zgomot, nu de bona...
Rufus, Tora si iadele
carmencat spune:
Zgomotul se poate rezolva... sunt niste dopulete mici si dragute, chiar colorate, de silicon la farmacii, care se pun in urechi... si nu e nevoie de somnifere...
Acum lasand umorul fortat de o parte, e naspa situatia. Ma confrunt si eu de cand m-am mutat la casa.
Am constatat ca unii vecini aplica o metoda... nu foarte ortodoxa ca sa zic asa, cum apar catzelandri noi, ii urca in masina si ii duc... nu stiu unde... ca nu am intrebat cu exactitate. Mai bine asa decat metoda antigelul practicata pe alte strazi...
Acuma... asta inseamna sa "fericesti" si tu pe altii.
Dar nu vad rezolvare la aceasta problema.
Si da, bona nu va mai veni.
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
Deborah77 spune:
Sigur nu vrea nimeni un catzel? Cum spuneam, sunt inca puiandri, frumusei, si tare multi. Ma indoiesc ca iubitorii de catei maidanezi din zona vor avea resurse sa-i hraneasca pe toti. Or sa sufere de foame....si or sa ne manance pisicile :(
Deborah77 spune:
Am patit-o intr-o dimineata, ne-au pus coletul la poarta, de i-a apucat sotul calzi si inca impachetati. A fericit o unitate militara.
Dar pe astia, care-s maricei, nu mai ai cum sa-i prinzi discret...
irinabobe spune:
Pai deborah ete io ii aduc peai mei la tine, tu pe ai tai la mine si gata cica am rezolvat situatia, ii plimbam de colo colo...:)
Deborah77 spune:
Pai si care-i solutia standard aplicabila cand te trezesti cu o geanta de catei la poarta? O lasi acolo , o deschizi, o arunci in lac, ce naiba sa faci cu ea???