Haita noua de caini pe strada
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irinabobe/irinabobe.jpg)
irinabobe spune:
o muti la vecinu la poarta :)
mai nu stiu care e solutia cu geanta ca la mine pe strada nici macar in geanta nu mai investesc, doar deeschid poarta larg, dau drumul catelandrilor si devin grija iubitorilor de animale...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Deborah, referitor la bona, ai o solutie: te trezesti devreme (ca oricum nu dormi ) si te duci si o aduci cu masina pana-n curte si apoi o duci acasa tot cu masina. Problema e ca nu va putea iesi din curte sa scoata copilul la plimbare, deact daca-i dai si ei o masina... of, Romania!!!
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deborah77 Sigur nu vrea nimeni un catzel? Cum spuneam, sunt inca puiandri, frumusei, si tare multi. Ma indoiesc ca iubitorii de catei maidanezi din zona vor avea resurse sa-i hraneasca pe toti. Or sa sufere de foame....si or sa ne manance pisicile :( |
Fa-le poze si posteaza-le pe facebook. Sunt mai multe gurpuri pt. ajutorul animalelor abandonate si fara stapan, si eu am la semnatura asa ceva. dai pozele, spui unde sunt si gata.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aniela23/aniela23.jpg)
aniela23 spune:
Doamne, fetelor, zau, eu nu mai locuiesc in Ro dar va plāng de mila. Mi-e mila si de bietii caini...
Tin minte cand eram copila aveam si noi o catea la curte ca sa pazeasca orataniile din ograda. Si cand intra in calduri mereu o legam, o inchideam in magazie, orice doar sa nu ramana gravida. Nu stiu daca se practica sterilizarea catelelor pe vremea aia sau daca am fi avut bani de sterilizare. Dar masculii vecinilor care erau dezlegati sareau gardul, o gaseau si PAC - cateva luni mai tārziu nastea 7-8 catei odata. Le era mila alor mei sa ii arunce in lac pe catelusi, mai ales ca cateaua ii iubea si ii lingea de parca erau acadele. Asa ca ne chinuiam in disperare sa scapam de ei dar nu ii vroia nimeni. Ce era sa facem, singura solutie era sa ii ducem pe la marginea unui camp si sa ii parasim. Mi se umplu si acum ochii de lacrimi cand imi amintesc panica din ochii lor cand vedeau ca fugim de ei si nu ii luam cu noi inapoi acasa, si cum ii cauta mama lor inebunita zile īntregi. Mi se rupe sufletul cand imi amintesc.
Poate ca atunci nu stiam ce sa facem, poate nici acum nea Ion de la tara nu stie ce sa faca sa nu ii mai ramana cateaua gravida, dar cei de la conducere au o responsabilitate sa ia masuri sa protejeze publicul!! Dar trebuie ca fiecare dintre voi sa faca ceva sa starneasca o noua campanie de sterilizare si eutanasiere, fie ca asta inseamna o manifestare pe strazile Capitalei sa apareti la televizor in toata europa, fie organizarea de tot felul de campanii care pun presiune pe guvern. Pericolul pe care il reprezinta animalele astea nu incalca nici unul din drepturile omului? Daca da atunci trebuie initiata o actiune la curtea europeana a drepturilor omului. Ceva se poate face, categoric!!! Guvernul trebuie sa considere aceasta problema ca o problema de securitate nationala (sau locala) si sa investeasca fonduri in a rezolva problems. Sa angajeze staff sa mearga din poarta in poarta sa sterilizeze toti cainii (exceptie facand cand stapanul refuza in which case sa i se dea amenda crunta cand imprastie cateii prin vecini) si sa eutanasieze cainii vagabonzi pe care nu ii vrea nimeni. Si eu iubesc animalele dar eutanasierea cainilor e uneori o solutie necesara atat pentru oameni cat si pentru bietii caini care, sunt eu convinsa, nu au o viata minunanata umbland flamanzi pe strazi alungati dintr-o parte in alta si in conflicte teritoriale cu alti caini
![](images/user_woman.png)
Deborah77 spune:
Sigur ca situatia asta incalca drepturile omului. Dar uite ca exista o mana de activisti, nu multi, dar foarte activi si galagiosi, care cred ca drepturile cainilor sunt cel putin egale cu cele ale oamenilor. Nu conteaza ca ne musca, ne imbolnavesc copiii cu tot felul de parazitoze, nu ne lasa sa dormim noaptea, ataca motociclistii si biciclistii, mentin infectia asta pacatoasa cu capuse, care ne afecteaza si pe noi si pe cainii de rasa. Daca sunt unii care cresc hamsteri, ma tem ca va veni ziua in care si rozatoarele vor deveni intangibile. Ca doar nu e vina lor ca raspandesc boli, n-o fac din rautate.
Acum e campanie electorala pentru alegerile locale. Cica pe primul loc intre problemele bucurestenilor ar fi asta cu cainii. Si toti se leaga de ea. Dar crezi ca are vreunul curaj sa pronunte cuvantul eutanasie, si sa se puna rau cu istericele ONG-uri? Nuuuu...bat campii cu sterilizarea si adaposturile, ca si cum s-a inventat pe lumea asta vreun adapost pentru 50,000 de caini cati are Bucurestiul. Plus tot atatia pe la periferie. parca pe mine ma incalzeste cu ceva ca or sa sterilizeze astia 9 caini tinerei, daca ei or sa mai traisca inca 7-8 ani de-acum incolo. A, ca macar n-or sa se mai inmulteasca intre ei, ca sa se faca 30 in loc de 9 la anu', sigur, e o treaba buna, dar n-o rezolva pe=aia de la baza.
Si va mai mirati cu unuii oameni, disperati, apeleaza la solutii la limita legii. Pana la urma e legitima aparare, nene......
irinabobe spune:
din cate stiu s-a dat o lege pt eutanasiera vagabontilor insa a fost declarata neconstitutionala...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
citat din mesajul lui Deborah77 Sigur ca situatia asta incalca drepturile omului. Dar uite ca exista o mana de activisti, nu multi, dar foarte activi si galagiosi, care cred ca drepturile cainilor sunt cel putin egale cu cele ale oamenilor. Nu conteaza ca ne musca, ne imbolnavesc copiii cu tot felul de parazitoze, nu ne lasa sa dormim noaptea, ataca motociclistii si biciclistii, mentin infectia asta pacatoasa cu capuse, care ne afecteaza si pe noi si pe cainii de rasa. Daca sunt unii care cresc hamsteri, ma tem ca va veni ziua in care si rozatoarele vor deveni intangibile. Ca doar nu e vina lor ca raspandesc boli, n-o fac din rautate. Acum e campanie electorala pentru alegerile locale. Cica pe primul loc intre problemele bucurestenilor ar fi asta cu cainii. Si toti se leaga de ea. Dar crezi ca are vreunul curaj sa pronunte cuvantul eutanasie, si sa se puna rau cu istericele ONG-uri? Nuuuu...bat campii cu sterilizarea si adaposturile, ca si cum s-a inventat pe lumea asta vreun adapost pentru 50,000 de caini cati are Bucurestiul. Plus tot atatia pe la periferie. parca pe mine ma incalzeste cu ceva ca or sa sterilizeze astia 9 caini tinerei, daca ei or sa mai traisca inca 7-8 ani de-acum incolo. A, ca macar n-or sa se mai inmulteasca intre ei, ca sa se faca 30 in loc de 9 la anu', sigur, e o treaba buna, dar n-o rezolva pe=aia de la baza. Si va mai mirati cu unuii oameni, disperati, apeleaza la solutii la limita legii. Pana la urma e legitima aparare, nene...... |
Deborah, eu abia astept a vad cum se "apara" un om lovind un caine, ca sa il vizitez dupa aia pe om la spital si sa ii semnez gipsul.
Lasand asta la o parte, cand s-a propus legea aia tampita cu eutanasia au reactionat tarile din UE, ca asa ceva probabil se face doar in acele tari in care nu exista civilizatie, din fericire acolo unde exista creier solutiile sunt altele.
Iar noi daca vrem in UE trebuie sa gasim solutii UMANE ca sa reparam ce au facut... ghici cine? Oamenii!!! :)))
Stai tu linistita ca Borelioza nu a aparut cand au aparut cainii fara stapani, si este letala si pt. ei.
Dar ma rog, ma distreaza ca tu mereu spui acelasi lucru, iar eu vin si iti explic din nou...aceasi lucru.
Ca pe tine nu te intereseaza din vina cui au ajun cainii care te musca pe tine, pe strazi, e strict treaba ta. Fiecare are o limita, pre exemplu pe mine ma mira oamenii care stiu ca nu a fost prins adevaratul criminal al unei rude, dar sunt fericiti ca e un nenorocit in inchisoare. Pe mine nu m-ar incalzi asta, eu vreau ca cl vinovat sa plateasca, nu sa recidiveze.
Daca vrei sa nu mai vezi caini pe strazi poti si tu sa donezi pt. catei, ca o faci pt. tine si pt. siguranta familiei tale.
Bineinteles vei spune ca nu te intereseaza. Ei, nici eu nu o sa-mi internez copilul in Bcureti la sectia de cardiologie pediatrica, dar am donat totusi, chiar daca pe mine nu ma ajuta cu absolut, dar absolut nimic.
Mentalitate, ce sa faci. Cand ajungi i tu sa gandesti asa inseamna ca se bucura tara asta de inca un om care o poate salva din gunoiul in care zace.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui XIO Lasand asta la o parte, cand s-a propus legea aia tampita cu eutanasia au reactionat tarile din UE, ca asa ceva probabil se face doar in acele tari in care nu exista civilizatie, din fericire acolo unde exista creier solutiile sunt altele. Iar noi daca vrem in UE trebuie sa gasim solutii UMANE ca sa reparam ce au facut... ghici cine? Oamenii!!! :))) |
Xio, iti cunoastem cu totii parerea ta despre subiect; nu comentez ca ai/nu ai dreptate, iti respect opinia. Dar am, totusi, o pretentie de la tine: lasa-ma cu reactia tarilor civilizate din Europa, cu creierele lor cu tot. Ne-au sfatuit si ne-au blamat cu tiganii de ne-au mers si fulgii si penele; ca suntem rasisti, ca nu-i integram, ca-s oameni ca noi, ca nu ne pricepem...etc. Si s-au dus tiganii la ei si le-au iesit ochii din cap si asa au ramas pana in ziua de azi. Si, pentru ca ceea ce ne-au zis noua sa facem ei nu pot face, cica sa-i luam inapoi, de parca eu i-am urcat in avioane/trenuri/masini si le-am facut vant la civilizatii aia.
Asa si cainii: de sfaturi sunt satul din tara, crezi ca duc lipsa de sfaturi marca UE? Sa dai zece bete la fundul altuia e simplu...dar o muscatura zdravana de maidanez crezi ca vrea cineva in compensatie?
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
histamina spune:
Rufus, sa ii ia madame Bardot,ca tot nu mai poate de dragul lor!
ei da, cand au vazut ei ca nu e chiar asa usor, au gasit solutia: nu intrati in spatiul schengen ca nu v-ati educat toti cetatenii.
pai educatii voi pe aia needucatii ,care au ajuns la voi,de sunteti asa de competenti?de ce sa ni-ii dati inapoi din moment ce ne-am dovedit incompetenta?
iar despre maidanezi,daca ne-am dovedit incapacitatea de a-i creste, hrani, iubi, li-i dam,gratis!
irinabobe spune:
xio uite eu una sunt de acord sa donez bani pentru fundatii...dar astept cu interes sa vad si eu o fundatie din asta cum vine la mine pe strada si aduna cainii vagabonti...pana atunci prefer sa fiu needucata/necivilizata si sa donez fundatiilor care salveaza copii.