Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (15)
Raspunsuri - Pagina 12
Alexa_G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_cls Ia sa fiu si eu prima!!! A pus Cati zilele trecute un link catre blogul unei tipe care are 2 copilasi: unul de 2 ani si ceva si unul de un an si ceva. Tipa posteaza meniurile pe care le au copii si ea incepand de cand avea cel mic 6 lunitze (incepe diversificarea).E vegetariana tipa si in spiritul asta ii creste si pe copii. Doamne ce mananca tipa aia!!!In ciuda faptului ca alapteaza mananca tot ce, cel putin eu, stiam ca e la capitolul "interzise": aproape zilnic ceapa si usturoi, mananca varza, sosuri vegetariene, castraveti, rosii..... si tot felul de chestii de care eu nu am auzit in viatza mea: apa de merisoare, fulgi de drojdie, quinoa..... Plus ca mie mi se pare ca mananca extrem de putin... Mai pun si eu o data link-ul: http://www.cristelageorgescu.ro/meniul-zilei-3/?month=oct&yr=2011, poate va uitati cand aveti timp, e cel putin interesant! mamica fericita foc de Eva Georgiana (16.02.2012) |
Am gasit o prezentare mai amanuntita a quinoa - pare interesanta de incercat
http://prodieta.ro/quinoa-beneficii-alimentatie-bebelusi-sanatate-cu-quinoa/
My_Lady0091 spune:
Mady, pastile pt. lactatie ai incercat?ceai?
ai fost sa te vada un medic, la sani...sa nu ai vreo candida?un examen la lapte ai facut? te-ai uitat in gurita sa nu aiba afte?
nu renunta asa usor, mamico!
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
mady_19 spune:
da lady-nu-mi fac bine pastilele..Galaforul..imi da dureri mari de stomac..iar eu si asa am gastrita asta...probleme cu stomacul...chiar am luat ceva vreme si am rezistat cat am putut cu durerile...in gurita nu are nimic,,,e ok.a vazut-o si pediatra...si examene nu am facut...ma storc si iese o picatura de zeama chioara..e ceva incolor...si la un mom dat nu mai iese nimic nimic...azi am incercat iar sa o pun..era calma..si am luat-o asa usor in brate..a luat sanu...cred ca papat cateva picaturi de alea...si dupa aia a dat inapoi ce a luat...sanii sunt supersuper moi..si nici nu ma mai dor cum ma dureau inainte cand mai avem lapte.....o sa mai vad zilele astea...eu am sa incerc sa o mai pun...daca accepta...
georgia_c spune:
sar'na fetele pt urari ...
anto si noi tot la 5850gr suntem..sincer eu sunt multumita mai ales ca luna asta (adica luna 4) a luat cca 800 gr,ceea ce e bine , chiar f bine pt noi care ne chinuim cu papacica de la uratul ala de reflux..dar ii dam noi de cap
cristina, sigur is colici?
mady,incearca sa schimbi pozitia de alaptare,la noi merge inatinse pe pat pe o parte amandoua ;da-i sa suga cand e calma , cand inca nu a venit ora mesei , nu cand e flamanda si se "supara"daca nu vine repede papacica;e normal sa vina la inceput laptic mai slab ,cum zici tu incolor ,e asa zisul lapte de sete ,dupa care vine cel gras (desi si cel de sete are grasime in el);si daca poti pune-o la san noaptea din 3 in 3 ore ,chiar daca e greu , prolactina (hormonul care stimuleaza lactatia)se secreta in cantitate mai mare noaptea
daca o vezi ca da afara ce papa , ridic-o sa eructeze ,e clar ca o deranjeaza ceva ,de obicei gazul din stomacel ;nu face nici mama galaforului ce face gura lui bb
bubbles21 spune:
Wow Altesa asa repede.Mi-e mi-a zis doc sa astept macar un an sa isi revina organismul si uterulsi oricum nu stiu daca as face acum cand la iarna bb va avea doar un an...macar 2 sa aiba
CristinaGoji spune:
Mihaela - stai linistita mami, ca Mihai e mai mare decat Toma cu aproape o luna si mai mic cu un kil jumate. La lungime nu stiu, ca nu l-am masurat.
Altesa - intrebai ce alimente se dau copiilor in BLW - se dau corespunzator varstei, deci nu carnati
Georgia nu sunt deloc sigura ca-s colici, habar n-am ce are.
La multe luni Anastasia si Cristian!
My_Lady0091 spune:
Mady..se prea poate sa ai lapte si sa nu iasa cand storci tu.
"chestia aia incolora" e defapt laptele care iese la inceput, cel de sete...
Carina, da-i tu un nr. de tel a unui consolier in alaptare, uite spre exemplu Teodora Catinas. http://www.facebook.com/profile.php?id=1354791629
ea sigur are sfaturi utile..contacteaz-o!
iti mai pot lasa un nr. de tel pe privat al unei doamne doctor ca mi-a fost si mie recomandata, dr.Petronela Popoviciu!te poate ajuta si dumneaei!
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Faith26 spune:
citat din mesajul lui mady_19 -la multe lunite Anastasia si Cristian.. - fetelor...stiti ce dureros e atunci cand bebelusul tau refuza sanul???cred ca stiti...am plans aseara...simteam ca sunt un butoi plin cu ceva si mai aveam putin sa explodez...ma durea...ma durea ca Ilinca plangea cand ma apropiam cu sanu de ea...stiu ca nu prea mai am lapte..chiar deloc..pt ca iese o zeama..mai mult apa...si o picatura atat....dar am tot insistat..am zis sa-i dau pana la ultima...ieri eram geloasa pe laptele praf....nu stiu..niciodata nu am simtit ce am simtit aseara...ma rugam lui Dumnezeu....imi veneau atunci in minte o gramada de chestii..cum ea inca mai sugea de la mine, se juca, radea la mine...era a mea toata...parca acu..nu stiu..ma apuca plansu si acum scriind...si incerc sa ma potolesc, sa ma resemnez...sa merg mai departe..sa-i ofer toata dragostea mea...sa stau cu ea....e o chestie ciudata pt ca pana ieri nu am simtit treaba asta..adica nu credeam ca o sa ma afecteze intr-atat...stiam ca nu mai am lapte asa mult...insa io o tot puneam sa traga cat se putea..cred ca ma intelegeti...cred ca o asemenea relatie, mama-copil, nu se aseamana cu nici o alta relatie posibila intre doi oameni...chiar sot si sotie...e ceva divin......saracu sot a incercat si el sa ma inteleaga...dar barbatii nu au cum sa traiasca ce traim noi....gata...am terminat...sa nu va plictisesc... - maine o sa incep si eu sa-i dau suculet de mar...o lingurita...sa vad cum primeste...ca i-am dat Panadol Baby si tare greu l-a luat..radea la el..ma pacalea ca-l lua si apoi il dadea inapoi... - i-am facut si vaccinul de 4 luni...si aseara se inrosise zona aceea...am dat azi cu diclofenac gel si am mai masat acolo cu comprese reci de la cungelator..sper sa-i treaca..sa nu fie ceva grav.. - mamicilor, avem bebelusi frumosi cu toatele...sunt ai nostri, ne topim dupa ei ..sa ne traiasca!!! |
Mady, si eu inteleg ce simti...am patit pt cateva zile sa imi refuze sanul...la fel ca tine simteam si eu. Ai descris perfect. E minunata legatura care se creaza intre mama si bebele alaptat, si trebuie sa ne bucuram de ea atat cat dureaza! Insista totusi, ca poate nu e totul pierdut. Si mie imi scazuse lactatia mult la un mom dat, dar si-a mai revenit. Legat de sani, eu in afara de prima luna, nu i-am avut deloc tari, desi am 4 luni de cand alaptez, din care 3 luni juma exclusiv.
Asa m-a intristat mesajul tau, aproape sa plang la birou. Capu' sus! Stiu ca e dificil sa treci prin asta, dar gandeste-te si ca sunt atatea lucruri minunate intre mama si bebe, chiar si daca nu alaptezi!
Of, imi vine sa imi dau palme cand ma gandesc ca atunci cand eram gravi, ziceam ca eu nu voi alapta, ca vreau sa pot fuma si eu linistita cat vreau
My_Lady0091 spune:
Faith
Asa e...nici ai mei nu sunt tari...si totusi Alexa uda scutecele...4 pe zi.cel de noapte plin ochi!dupa ce am trecut pe alaptare exclusiva a fost un chin...sugea din ora in ora, nu uda scutecele cum trebuie...plangeam, am avut cateva tentative sa ii dauiar LP, dar m-a intarit D-zeu si am ramas ferma pe pozitii!
My_Lady0091 spune:
Madutz, iti trimit nr.de tel pe PM-al Teodorei Catinas.S-o suni, da?e consilier in alaptare!