BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (36)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Buna burticoaselor, bag si eu nasul un pic.

Ada cheer up, draga mea, va fi bine, ne rugam cu toatele pt voi, nu are cum sa nu fie vroiam sa-ti spun ca multi prematuri au ceva hemoragii prin capshor, nu inseamna nimic rau, se resoarbe in general fara probleme. asta ca sa nu intri in panica daca or gasi acolo ceva singe. da-i bataie cu laptele, are nevoie de toti anticorpii tai.

Bea in mod normal nu ar trebui sa se transmita, asta daca persoana respectiva nu a tusit peste tine, altfel nu are cum. poti sa-ti faci IDR-ul (sau Mantoux test) - cel in care iti injecteaza in antebrat o solutie si-l citeste in 48 de ore. insa daca l-ai facut inainte, probabil in scoala, si a fost pozitiv, inseamna ca ai fost oricum expusa la bacilul TBC, deci nu mai e cazul. in fine, ideea e ca daca tu esti sanatoasa si nu ai simptome de nici un fel, tuse, febra, nu tre sa faci nimica. daca ai incepe sa tusesti sau sa ai semne de infectie, febra, atunci te cauti. apoi dupa nastere poti sa iti faci testele sa stii cum stai.

Dana
spor la pregatiri, si eu ce m-as mai duce in vacanta imi arde de plimbari si eu stau sa nasc... m-a pocnit asa realizarea ca nu mai pup distractie vreo 3 luni bune, pina il scoatem pe bebe din grijile mari, colici, somnic etc.

Fleur te cred ca ti-e greu, dar vreau sa-ti zic totusi ca iti va fi tare dor de burtica, poate nu ma crezi acum durerile se uita insa senzatia de bebe jucind fotbal cu ficatul tau, nu ...

revin mai incolo, pauza s-a terminat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

valy, mi s-a adaugat gynipralul de la 25 de sapt fiindca sub presiune, colul meu se deschide la interior iar cand presiunea dispare, isi revine (in timpul unei eco cand imi masura colul, am avut o contractie si s-a vazut pe monitor cum se deschide orificiul intern al colului; dupa ce contractia a trecut, colul s-a inchis). ala a fost momentul in care dr a zis ca trebuie sa luam masuri si mi-a dat gynipral.
contractiile mele nu sunt dese si nici dureroase, dar cred ca este meritul gynipralului. nospa+scobutil injectabil fac doar in zilele in care simt ca am mai multe contractii decat de obicei, insa nospa pastile iau zilnic.
ce inseamna "persistenta de canal arterial"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

buna fetele.am revenit si eu de la dr.multumesc

fleur stai linistita ca si al meu e un grasunam 32 sapt si o zi si are 2300.laura asteptam si rezultatele tale sa vedem daca tii pasul cu noi.ar fi mai mare cu 2 saptamani.
am intrebat daca asta nu rezulta din cauza unei probleme si a spus ca nu.a zis ca depinde fff mult si de conformatia parintilor.si cum eu nu sunt o mititica si banuieste ca nici sotul nu e un mititel slabutel(a banuit bine)ne am face probleme daca bebele ar fi prea mic.dar asa cica nu.si daca ar fi sa ne luam dupa rezultatele de acum ar insemna ca la nastere sa aibe vreo 3600 ceea ce nu e exagerat(asa a avut si primul baiat)
in alta ordine de idei suntem bine,bebele e asezat cu capul in jos.mi a dat sa fac analizele.i am spus ca ma cam ustura la contact si mi a dat sa iau ovule de canesten 3 buc si sa imi pun cate una la 2 zile.a mai zis ca dupa 34 de saptamani e mai bine sa rarim contactele(nu ca acum ar fi prea dese)dar cica pot provoca contractii.
a mi a mai spus sa am grija daca am tulburari de vedere ,auz...dureri neobisnuite de cap neaparat sa imi iau tensiunea si sa il sun(asa ca diana parca tu spuneai ca ai avut tulburari de vedere...incearca sa iti iei tensiunea ca nu e de joaca-nu e bine sa fie prea mare)

am mai discutat despre nastere.i am spus ca sunt total in ceata si nehotarata.mi a spus ca avand in vedere ca am mai nascut odata natural ar trebuii sa stiu daca mai sunt dispusa sa nasc odata asa sau nu.mi a mai spus ca daca ar fi sa aleg din punct de vedere financiar atunci daca imi permit sa nasc cu cezariana la ei iar daca nu sa nasc natural la stat.i am spus ca asta nu conteaza si ca singurul lucru care ma influenteaza ar fi durerea si siguranta mea si a copilului.l am intrebat ca din punctul lui de vedere care i se pare mai usoara si mi a spus ca clar cezariana.si de aceea acum cam 90 %din fete aleg sa nasca cu cezariana ptr ca e mult mai usor.
i am povestit si sotului ce a zis si a spus si el sa aleg atunci cezariana.dar bineinteles ca eu nu ma iau dupa baieti si astept parerea voastra a fetelor(in special daca sunt fete care au nascut in ambele feluri) si eventual o sa incerc sa mai caut detalii pe net.oricum sunt total nehotarata si mi e frica de amandoua in aceeasi masura

am mai discutat despre recoltarea celulelor.sincer nu prea stiu cu ce se mananca.stiu ca ati mai discutat si voi despre asta dar nu stiu exact despre ce e vorba ca nu am fost foarte interesata si nu am retinut nimic.asa ca daca vreuna dintre voi se plictiseste prea tare si poate sa imi explice in mare despre ce e vorba ii multumesc anticipat.m a atras acum ptr ca cica ar fi o varianta de a plati in rate cam 100 de euro pe luna pana la suma de 1800 euro ceea ce nu mi se pare exagerat.v ati hotarat vreuna dintre voi sa recoltati?

oau cat m am lungiiiiiiiiiiittttttt.daca imi mai amintesc ceva revin.acum ma opresc sa nu va plictisesc prea tare.

31+
rafael albert(25.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancader spune:

Buna fetelor,
Si eu sunt o viitoare mamica de piersicuta si sa stiti ca sunt cu toate subiectele la zi, doar ca nu am scris pana acum. Ce m-a determinat acum sa scriu: vreau si eu sa o incurajez pe Ada si sa ii doresc multa sanatate micutului Nectarel, vreau sa va zic ca astazi este Sf Nectarie, asa ca pentru cei doi eroi ai Odiseei este o zi mare!
Va pup si sarcini usoare, la termen,fara incidente!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

bun venit anca! e si azi un sf nectarie, insa al nostru este pe 9 noiembrie - sf nectarie taumaturgul de la eghina
oricum, oricare ar fi, important este sa-i ajute lui BB Nectarel sa creasca mare
ali - felicitari pt BB grasunel eu m-am interesat de cel stem si am ajuns la concluzia ca este o chestie de marketing. nu s-a demonstrat inca utilitatea in cazul autotransplantului, au succes mai mare la alti primitori. dr meu mi-a spus ca nu vede utilitatea drept pt care nu o sa recoltez, insa as vrea sa le donez bancii publice de la fundeni macar sa fac un bine altcuiva (ma interesez sa vad care e procedura).

Roxy
29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Ali, felicitari pentru voinic! Ce m-am linistit ca nu doar al meu e asa! Acum o asteptam pe Laura sa facem o echipa de judo, ceva, cu ei . In privinta nasterii, nu stiu ce sa te sfatuiesc, ca si eu sunt in ceatza totala...

Balanta, ma bucur ca bebeii se misca bine. Trebuie sa fie dublu emotionant sa ii simti pe amandoi odata. Si eu am o senzatie ciudata asa cateodata cand misca tare tare in burta de parca, cauta o cale de iesire. Simt ca si cum altcineva are control asupra corpului meu, e o senzatie greu de descris in cuvinte, sa simti o fiinta miscand in tine... dar stiti cu toatele de acum despre ce vorbesc.
Cu sistemul din Canada, ai dreptate, asta e o parte mai putin buna. Mi s-a propus sa fiu platita in medical cu un fel de "somaj pe caz de boala", 55% din venitul brut, nu imi convine, asa ca voi rezista pe baricade pana in prenatal in iunie.

Biribu, da, cred ca imi voi aminti toata viata perioada "cu burta" si voi avea nostalgia ei. Tu pari asa linistita si in control, cred si eu, cu experienta trebuie sa fie altceva.

Anca, bine ai venit, scrie datele aici, DPN, etc, ca sa urmarim impreuna evolutia, ca la celelalte fete. Curaj sa ne scrii de acum!

Spunea cineva de edeme si tulburari de vedere. Pot fi periculoase asociate cu hipertensiune si trebuie mers la medic sau la urgenta daca toate astea se combina (+ dureri de cap), asa mi s-a spus si mie de catre dr.
Eu am azi gleznele umflate rau, dar am purtat de dimineata niste saboti si cred ca au presat acolo. Acum am schimbat incaltamintea si stau cu picioarele inaltate pe un scaunel la birou, vad ca e un pic mai bine.

A, si cand se sta culcata pe spate uterul comprima o artera importanta pt aprovizionarea cu sange a lui bb. a se limita deci la minimum, eu stau un pic pe spate dar inaltata pe perne in pat la tv, si nici atunci, dupa cateva minute ma intorc pe o parte si ma uit asa la tv, rasucita... Oricum daca stau pe spate simt ca ma sufoc.

33 + Eric Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Ali felicitari pentru BB grasunel , cum o sa-l cheme ? poate ai mai spus si nu am fost eu atenta , stai linistita ca vin cu siguranta din urma , ca amandoi suntem bine mancati
Bine ai venit Anca , te asteptam mai des la discutii , daca ai timp
Dana , concediu placut iti doresc si sa te gandesti si la noi pe unde te plimbi , aaaaa si de vreme calduroasa sa ai parte .

Ali eu recoltez celule , in urma discutiei cu medicul , a rezultat ca se merita , poate in viitor si nu poate ... sigur ... medicina avanseaza cu siguranta , daca nu asta este voi pierde banii pe un concediu decent

Ada te astept cu vesti foarte bune maine , pe Nectarelul puternic .

Va pup burtici si va doresc vizionare placuta la meci

31+ Andrei
AMR 8 Weeks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Fetele , am fost la lapte. I-au m#259;rit doza de laptic. A f#259;cut si caca cāt am stat la el. Si -a tras si caciulita jos din cap , acum Cu Dumnezeu īnainte.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Ada ce scump trebuie sa fie, puiul mic si drag off, fii optimista ca el te simte, sa stii. v-ati gindit cumva la botez? eu stiu ca ajuta mult sa binecuvintati si crestinati copilasul. faptul ca respira singur e mare lucru.

Ali eu ti-as zice ca mi se pare un non-sens la a doua nastere sa faci cezariana, daca nu e un motiv medical serios. sincer, ai nascut natural deja, stii la ce sa te astepti, nu e chestie de frica sau mai stiu eu ce, de ce sa te tai inutil?? nu e mai sigura ci doar mai comoda pt medic, cred si eu ca te tot convinge spre ceza nu ti-as scrie asta dar te vad ca tu n-ai prea vrea si zic eu ca ai dreptate .

Valy despre ductus arteriosus e vorba? pai ala nici nu se inchide decit dupa nastere, ar fi cam tragic sa se inchida acuma. cine ti-a zis asa ceva?

Diana
cum esti?? vreau sa stiu ca bine si ca nu nasti inca cum o sa o cheme pe bubulina mica?

eu inca sunt in totala ceata cu numele, uffff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Freedelia,ai dreptate ca a venit caldura la noi....de preeclamsia nu-mi zise doctorul nimic....iar tensiunea mi-o masoara la doctor cand ajung,acasa nu mi-am luat-o niciodata dar e o ideee daca tot am aparatul ramas cumparat de mama caci ea cand vie si-o ia de cateva ori pe zi caci o are mereu prea ridicata.Multumesc de ganduri bune si pe 24 ,joia viitoare voi spune doctorului de vederea mea incetosata

ADA,sa nu te depresezi acum caci puil tau are nevoie de tine senina si puternica;Va pup pe amandoi

Mergi la inceput