BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (36)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Adaaaa , ce baiat mare ai 38 cm ... este un flacau , stai linistita si nu te lasa deprimata de ce este in jurul tau ... fiecare caz este particular , iar Doamne Doamne are grija de familia ta si de fiecare puiut de la terapie

Ali , mult succes la eco , te asteptam cu vesti bune despre bobolinul tau

Fleur stai linistita ca pe 22 Mai merg si eu la eco o sa am 32 sapt si sa vezi ce BB grasun am si eu... la ultimul eco era mai mare cu 2 sapt , stii ca eu vin in urma ta

31+ Andrei
AMR 8 Weeks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Citat:
citat din mesajul lui muraturica

Fetelor, acum mi-a adus sotul magne b6. Pe prospect scrie ca se foloseste in sarcina doar in carente confirmate de magneziu....ori la mine nu e confirmat nimic.
Stiu ca mai erau fete care luau magne....sunt eu paranoica, sau poate fi daunator?

25+

Muraturica mie mi-a dat sa iau 6 buc pe zi si nu am nici o carenta ... am inteles ca este bun si pentru articulatii .

31+ Andrei
AMR 8 Weeks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannett spune:

Buna burtici!
Ada, ma bucur ca vestile sunt din ce in ce mai bune. Nu ai numarul doctoitei sa o suni ca sa nu mai stai cu stres pana maine?

Ali, bafta la eco!

Pentru fetele cu probleme de contractii: mi-a dat doctorita sa iau 7 zile fie Nifedipine fie Gynipral (pe langa Nospa). Ce stiti despre ele? Stiu ca au ceva reactii adverse pentru mama, chiar ceva risc si pentru bebe. Pe care din cele 2 le recomandati sa le iau?

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Buna fetelor!

Ada iti doresc in continuare mult curaj si multa putere!

Si eu am luat magne b6 cand aveam contractii,si azi mi-a prescris din nou,pentru ca mi s-a scurtat si mie mai mult colul decat se astepta.Nu mi-a zis cat are,de obicei nu-mi da mie detalii,dar am auzit cand i-a dictat asistentei ce sa noteze pe calculator,zi zicea ceva de col scurtat si moale .Trebuie neaparat sa am grija sa evitam necazurile,dar per ansamblu totul e ok.
Bebe asezat transversal,de ma lateste,are aproximativ 1100 gr la 28 de saptamani.
Stiti ca mi-au iesit si mie analizele aiurea...mi-a spus sa pun cate-un ovul cu clotrimazol pe saptamana .Eu n-am folosit in viata mea asa ceva.Singurele ovule au fost cele de proge pentru sustinere,altceva nu a intrat pe acolo

Eu am nascut cu ceza,am intrebat-o pe drita ce sa fac,si ea mi-a zis ca nu leg cu nimic burta,ca-si revine mai bine,mai ales la primul copil.
Pe salteluta nu am pus nimic,doar cearsaf....bine 2 cearsafuri .Cand am scos scutecele era deja in patul de om mare ,si am pus sub ceva impermeabil,dar nu acoperea toata salteaua.

Azi e zi de rasfat total,nu am gatit nimic,am comandat acuma pizza,a fost sotul si a cumparat tot felul de fructe,am facut si o salata mare de legume...lene lene.
Pupici la toate

_

Mamica mandra 28+

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Muraturica, despre magneziu eu doar am auzit de la alte fete, ca s-a mai vorbit aici, ca ar fi eficient impotriva carceilor si durerilor articulare. Nu ma pronunt nicicum daca e daunator, ca habar nu am. Cel mai bine intreaba doctorita, mai ales daca iei deja supliment de vitamine si minerale.
Iarasi, SUB REZERVA, din ce stiu eu (articole de specialitate, carti) vitaminele si mineralele nu sunt daunatoare in sarcina, excesul lor eventual se elimina, CU UNELE EXCEPTII. Exceptiile pe care le stiu sunt: 1. vit. A daunatoare in exces (se acumuleaza) prezenta in morcovi, ficat etc. De aceea nu se recomnada gravidelor sa manance ficat in cantitati mari sau regulat (eu am mai mancat si ficatei si pate dar rar/ocazional/cantitati mici)si 2. Calciul, care nu se mai recomanda in luni mari de sarcina, e ceva in legatura cu contractiile, parca.
Ce mai stiu sigur, de la farmacie: potasiul este recomandat impotriva carceilor, si cel mai bine se asimileaza din alimentatie (banane, stiti cat le fac eu apologia...)
Poate isi dau si fetele din domeniu pareri mai avizate.

33 + Eric Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Multumesc de raspunsurile prompte.
Dr. a zis ca e ok sa iau.
Laura, 6/zi? Wow, mie mi-a zis doar 1. In fine, sper macar sa ajute cu contractille si sa ramana colul asa.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

fleur, sunt bine, multumesc de intrebare .
bb-ii misca mult, iar cel mai bine il simt pe cel care este situat langa buric. aproape mereu cand misca, am senzatia ca are o minge pe care o plimba . ma bufneste rasul de fiecare data . mi se pare ca doarme cam putin, fiindca mai tot timpul il simt ziua, iar la 5 dimineata imi da trezirea.
pe celalalt bb il simt mai slab, fiindca in afara de placenta anterioara, mai e si faptul ca e situat f jos, langa col si din cauza asta il simt infundat. insa uneori imi trage cate una, de ma sperie. cand se misca amandoi deodata, am asa, o senzatie ciudata si mi-e teama ca e presiunea prea mare pe col.

are canada multi parti bune, insa la fazele cu concediile medicale sunt zgarciti rau . si parca nici pe gravida n-o prea protejeaza.

dannett, din cate stiu, nifedipine nu se gaseseste la noi si trebuie comandat de afara. sau?
eu iau gynipral, cate o jumate la fiecare 6 ore. unele persoane il tolereaza mai greu, insa eu n-am avut probleme. ideea este sa nu il iei pe stomacul gol, fiindca atunci ai ameteli si creste mult pulsul. efecte negative la fetusi nu cred sa aibe, fiindca toate maternitatile din romania il dau pt contractii.
pe mine m-a ajutat f mult gynipralul, in sensul ca imi tine sub control contractiile. pe langa el, mai iau nospa, magnerot si utrogestan iar cand am zile mai grele fac si injectii cu nospa si scobutil.

kimmy, fii atenta cu colul, ca ai doi parametri care nu te favorizeaza (scurtat si moale) si mai trebuie sa stea fetita vreo 10 sapt in burtica. stiu ca lucrezi mult, dar macar cand esti acasa, menajeaza-te.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

ada-doamne ajuta in continuare.sa fiti puternici toti.
din pacate si eu sunt o candidata la stat la pat din pricina contractiilor.acum n-am intrebat ce inseamna asta:daca s-o mai raresc cu statul in picioare prin casa,sau trebuie doar sa ma ridic la pipi si la masa?!!!!la servici n-am mai mers deloc.
o a intreb saptamana viitoare.
pt contractii: mi-a zis sa iau doar no-spa forte3/zi+repaos la pat....inca mi-e greu sa ma obisnuiesc; sotului e si mai greu cel putin cu gatitul...om vedea cum ne descurcam ca bani pt o femeie nu avem....
balanta-contractiile tale sunt dureroase?sau dese?de faci si injectabil si gynipral si iei si no-spa....
o sa incerc sa iau laptopiul in pat sa tin pasul cu voi...ca altfel iar pierd 2 capitole.
plus ca bebelina mea-posibil sa aiba persistenta de canal arterial-alt stresdoar dumnezeu o poate ajuta.

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+27 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannett spune:

Balanta, multumesc de raspuns!
Cred ca o sa aleg gynipral (nu am intrebat inca la farmacie daca se gaseste celalalt) ca pare mai testat. E incurajator si faptul ca la tine nu a avut efecte negative.

Valy, dupa un search pe google la prima vedere, noul diagnostic ce ti l-a zis dr nu prea are sens pana nu se naste bebelusul. Din cate inteleg eu canalul respectiv se inchide dupa nastere. Sau nu am inteles eu bine?

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

hello burtici!

ada - curaj iubita! ai sa vezi ca o sa fie bine, BB Nectarel se va face mare si puternic, o sa asimileze tare repede nutrientii din lapticul de la tine si o sa mergeti acasa capul sus, fii puternica asa cum te stim si ai mare incredere in Doamne Doamne!

carmen - ti-am dat PM
fleur - eu mi-am luat protectie pt saltea de la ikea pt patul nostru, din aceea cu elastic care imbraca salteaua pana dedesubt, are strat waterproof si cred k tot din asta o sa iau si pt bebelina. am vazut k exista centuri speciale pt ceza (unele cu tot cu chilotzi) - acuma parerile sunt impartite: unii zic k e bine sa porti dupa nastere k sa se retraga burta mai rpd, altii zic k nu sunt ok k nu mai lucreaza muschii abdominali si se obisnuiesc cu sustinere artificiala...o sa mai intreb si eu sa vdm ce zice dr.
fetele cu contractii, col scurtat etc - aveti mare grija si stati in pat, odihniti-va. nu uitati - BBii sunt cei mai imp acum!
ali - eu stiu k e recom sa dormim pe stanga k sa favorizam fluxul de sange catre placenta, pe dreapta nu f mult, iar pe spate deloc pt k il sufocam pe BB si ne e si noua mai greu sa respiram (sa stii k si eu am observat k dk stau pe spate nu ma mai dor soldurile dar...)
sunt f somnoroasa si nu mai stiu ce si cui vroiam sa-i scriu...ma bag la nani devreme azi k ma termina vremea, ploaia...imi pica ochii in gura nici baie n-am reusit sa-mi fac de moleseala ce m-a luat

pupicei si n bunutza!

Roxy
29+

Mergi la inceput