BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (36)
Raspunsuri - Pagina 13
Carmen_80 spune:
N-am apucat sa mai scriu ieri, dar am citit cu sufletul la gura sa vad ce face Nectarel. Ada, ma rog in continuare pentru voi. Este foarte bine ca papa mititelul. Si tu sa mananci si mai ales sa bei multe lichide ca sa vina lapticul si sa fie hranitor.
Am vazut ca au fost intrebari despre concediul de risc maternal si de maternitate, dar s-a raspuns. Mare grija fetelor, contractul de munca nu inceteaza ci se suspenda, voi trebuie doar sa faceti cerere de intrare in CIC, mai departe ar trebui sa stie hr-ul ce scrie pe decizie. Cele 126 de zile nu se deosebesc in vreun fel intre ele adica prenatal si postnatal. El se numeste concediu de sarcina si lehuzie, are cod indemnizatie 08 si cod diagnostic 995. Baza de calcul ( media zilnica) se pastreaza pe durata intregului concediu atat de sarcina cat si pt risc maternal. Valoarea indemnizatiei oscileaza in fct de numarul de zile lucratoare din luna.
Am fost si aseara la cursul de puericultura. A fost tinut de neonatolog. A fost interesant de data asta, s-a vb f mult despre alaptat si beneficiile lui, ne-a aratat filmulete cu baita, si mi s-a luat o piatra de pe inima. Cica mai nou nu se mai decaloteaza baieteii. :)) si multe alte lucruri interesante. Azi ar trebui sa fie cu psihologul.
Dupa curs am fost la farmacia tei, din pacate bebe tei era inchis, dar am fost azi si am facut si restul de cumparaturi. Fetelor, sa mergeti acolo, au preturi ff bune. De ex nospa forte e 10 lei cutia, fata de 15, uscosinul 6.5 lei fata de 9.2. Am luat tot ce mai trebuia pt bebe, inclusiv lenjerie pt patut. Sa aveti grija la produsele de la sanosan ca gelul de dus pt bebe contine parabeni. Eu am luat de la bioderma, la 1 litru, 48 ron. Mai am de luat pampersi si carut si gata. :) Patutul, salteluta de infasat si cadita le-am luat de pe mykids.ro, vor ajunge marti.
De condus, conduc si acum, si chiar am mai putine contractii cand conduc eu decat csnd merg cu cineva.
32 sapt + Patrick Andrei
ARUBA spune:
Ada, te imbratisez si pe tine si pe Nectarel! Ma bucur sa aud ca sunteti bine, se pare ca au trecut si primele 2 zile critice! Tin pumnii in continuare pt voi!
Fetelor, eu numar zilele pana la concediu, mai am maine si poimaine de venit la birou si dupa aia gataaaa! Ma concentrez si eu pe bebe si incep sa cumpar ce ii trebuie ca nu am luat NIMIC pana acum.
O sa incep cu patutul si caruciorul, si apoi treptat si celelalte.
Carmen, de unde ai luat lenjerie pt patut pana la urma?
29+
Carmen_80 spune:
Aruba, am luat lenjerie Bertoni din 8 piese, cu 4 laterale, pernita, fata de perna, pilota si cearsaf. La farmacia tei am dat 155 ron pe ea, iar la cora este 217 ron.
32 sapt + Patrick Andrei
Delia21 spune:
ADA,multumim ca ne scrii caci uite asa ne mai linistim si noi;doamne multam ca Nectarel e bine si papa!!!!!AM si eu un fix,iarta-ma:la ce ora a venit puiut tau pe lume?De ce te-au taiat in t? La mine cezariana....nu a durut,pe bune;primele 3 zile le-am stat in pat...ma ridicam doar pt toaleta...iar in a 4- zi am plecat acasa;ginecoloaga de atunci care apoi mi-a botezat copilul ( e prietena unei prietene si ele au fost colege de faculta in Romania)...mi-a dat medicamente pentru durere...si eram tot timpul ametita dar nu aveam dureri;imi tineam burta infasurata cu o banda lata si elastica ce se poarta aici dupa operatii....si uite asa nu imi era teama ca de stau in picioare...imi va plesni operatia;dar cum zisei...3 zile au fost sa zic greute caci nu prea vream sa ma dau jos din pat si asistentele veneau la fiecare 2-3 ore sa-mi aminteasca sa ma plimb pana la baie,adiica vreo 30 de pasi maxim...dar nu cu dureri.Refacere rapida si sa te bucuri de puiut!
Miruna 1980,tare tare iti multumesc pentru cele scrise;mie astia nu stiu ce teste imi facura sau nu,sange imi luara de 2 ori pana acum...odata la 10 saptamani si apoi la 18...dar pe 24 ajung din nou la cabinet si voi cere expre sa vad cum stau cu fierul caci eu sunt tare ametita de cateva saptamani,vad in ceata;ieri la cumparaturi ma uitam la o femeie care era la 3 metri de mine,deci in fata mea...ea se uita la mine...si uite asa pret de cateva minute,...si nu am recunoscut-o pe prietena mea de ani de zile si cu care ma vad cam odata pe luna caci avem copii de aceeasi vartsa;o vedeam in ceata,nu-i vedeam exact fata...si ma tot intrebam ce are de sta asa nemiscata si ma urmareste cu privirea;ea credea ca ma fac ca nu o recunosc...De pus am pus putin zic eu,doctorul zice ca nu...deci in sarcina gemelara la 26 aproape 27 de saptamani am pus doar 4 kile,16 pounds...si mananc des,putin...dar aproape in fiecare ora bag ceva in gura caci am o foame continua,ma trezesc cu o mare foame chiar si in timpul noptii ca sa mananc mai noi la 2 dimineata;carnita mananc zilnic caci fara proteina mie nu-mi spune creierul sa ma opresc din mancat......litrul de late pe zi il beau,deci...nu inteleg de ce am pus asa putin deocamdata;doctorul zice ca atata timp cat puiutele sunt in grafic...sa nu-mi fac probleme.Prietenele aici imi spun ca...am burtca cam mica,saptamana trecuta m-am intalnit cu o fosta educatoare de-a lui Rudy ,i spun ca in vara voi avea 2 fetite...la care ea:de unde le adoptati?M-am umflat de ras caci ...ei nu-i venea sa creada caci zise ca burtica ei e mai mare decat a mea....si fara sa fie gravida caci nascu in ianuarie....Fug la invatat.
Fleurdelise spune:
Asa, am revenit.
Fetelor sunt bucuroasa ca nu am nici o infectie urinara. La control saptamana trecuta iesisera urme de sange in urina si am recoltat inca o data si in recipientul ala steril. Urmau sa ma sune cu prescriptie de antibiotic daca era ceva, nu m-au sunat si azi am intrebat, rezultatul e ok. Ura, mi s-a luat o piatra de pe inima, mai ales de cand cu Ada, eram ingrijorata.
Analize de sange mie imi iau cam odata pe luna, de cand sunt monitorizata pt diabet. Nu stiu insa ce analize anume, decat aia tot pt diabet, cu hemoglobina glucolizata. Totul in regula pana acum, aici se merge pe principiul "no news, good news", adica daca nu te anunta nimeni la telefon, nu-s probleme, oricum la control mi se spun sumar rezultatele la modul "totul e ok la ultimul test de sange".
Delia, ca tot dai o gramada de bani, ma asteptam sa fii mai atent/mai des monitorizata si cu analizele de sange si cu tot. Ai grija cu vederea incetosata, anunta imediat medicul, mie asa mi s-a spus daca am probleme cu vederea, sa sun sau sa vin chiar la urgenta. Nu vreau sa te alarmez inutil, dar, in afara de anemie, poate fi si simptom de preeclampsie, daca e asociata cu hipertensiune si edeme. Ti-ai verificat tensiunea in ultimul timp? Sper sa nu fie nimic serios, eu banui ca te si obosesti mult cu invatatul si cu examenele, a venit probabil caldura si la voi. (aici e cald si ma simt umflata si flescaita, gafai si obosesc f repede).
In greutate am luat pana acum exact ca si tine, 6 kg, dar pana in sapt. a 34 a. Oricum ritmul de crestere in greutate e mult mai rapid acum, iau 1-1.5 kg pe saptamana asa ca...
33 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Fleurdelise spune:
Am impartit mesajul dinainte in 2 ca era kilometric.
Laura, Aruba, spor la cumparaturi (Laura sper ca ai terminat cu curatenia si te-ai linistit).
Eu de imbracat am pt el TONE de hainute pt primele 3 luni, am primit de la prieteni, cunostinte si chiar vecini pe care nu ii cunosteam, majoritatea sunt noi, nepurtate, i-am mai cumparat si eu (cine se poate abtine?). Am si multe de newborn fetelor sunt atat de micute ca nu stiu daca "uriasului" meu ii vor veni. Cred ca o sa le dau, nu exclud sa le trimit in tara la una din voi cu bb baietel mai finutz ca al meu. Sa nastem noi si vom vedea, oricum daca vreuna din voi e interesata trimiteti mesaj si promit sa trimit cate ceva. In schimb am amanat cumparaturi importante ca scoica de masina (am una dar n-am baza, iar baza compatibila e mai greu de gasit, sper sa gasesc pe amazon sau ceva de genul in timp util, daca nu voi voi da cateva sute de dolari pe set nou). Mai am de luat: termometru, sterilizator de bibe, mobil pt. patut, cadita, cersafuri de schimb, paturica de bumbac, paturica de infasat,prosopele si aleze, port bebe, cosmetice pt bb, si maruntisuri care nu imi vin in minte acum. Pentru mine: garderoba de spital, sutiene de alaptat, centura din aia pt dupa nastere (trebuie numai in caz de cezariana?)
Stiu ca s-a mai zis dar mi s-a incetosat in minte raspunsul: la salteaua de patut se scoate plasticul sau se lasa ca o protectie? Eu l-as scoate ca mi se pare ca il va incomoda pe bb si mai bine pun o protectie speciala (ziceati voi ca ati gasit la Ikea parca).
Testul de non stress a decurs f bine, Eric a miscat mult, mi-a busit burta cu electrozi cu tot, de cateva ori.
Aa, Daconst, lasa bicicleta, te rog eu mult!
33 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
adarev spune:
Fetele, trebuie sa va rugati ptr. Nectarel Maine. Maine ii fac ecografie aceea la cap sa vada daca a avut hemoragii , Asa se fac la prematuri. In rest, la prematuri evolution este imprevizibila. Poate sa fie buna si apoi proasta. Delia, mi-a facut in t operatia pe uter ptr. Ca, copilul era transversal asezat si nu putea sa-l scoata. Doare ptr. Ca sunt a doua zi, dar parca e Mai bine.
Ada
Laura32 spune:
Fleur 90 % sunt aproape gata , au mai ramas niste maruntisuri de facut ... , ma bucur ca toate au iesit ok la tine , tine-o tot asa .
Eu nu m-am pregatit cu nimic , cand vad ca esti pregatita ... intru in panica
Ada ma rog pt Nectarel sa fie bine , o sa ma rog la Sf Nectarie sa-l pazeasca
31+ Andrei
AMR 8 Weeks
r_ocsy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle1981 Si eu conduc, mi-am lasat scaunul mai pe spate. Fetele cu copii ~2 ani, cum va descurcati? Ii mai carati in brate, alergati dupa ei, reusiti sa tineti pasul cu ei? ************************* Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">28+ cu |
De carat in brate nici nu se pune problema, se mai cere si ii spun frumos ca imi pare rau dar nu o mai pot ridica pentru ca ma doare burtica, daca insista ne asezam pe canapea si sta pe genunchi cu capul pe umar sau pe burta si o mangai si o pup pana se satura. Singurele dati cand o mai ridica e atunci cand o pun in scaunelul de masa si asta daca se intampla sa fiu singura acasa, daca e cineva prin preajma rog persoana respectiva sa o ridice; in concluzie, incerc sa ma menajez cat pot.
Iesitul in parc eu mi l-am sistat ca pur si simplu veneam acasa cu dureri de picioare si spate si nu mai eram buna de nimic toata ziua; noi avem noroc ca stam la casa si atunci ne plimbam prin curte si astfel pot sa mai satu jos; in parc o scoate bona.
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si 33+ ( AMR 6 sapt )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
Fleurdelise spune:
Eu incep rugaciunea de pe acum. Nu stiu una anume, o spun cu cuvintele mele, sa-mi fie iertat daca nu-i "dupa canon":
Doamne, Creatorul celor vazute si nevazute,si al tuturor fiintelor vii, ocroteste-l pe robul tau Nectarie, cel venit pe lume, cu voia Ta, inaintea timpului sau. Aibe-l in paza pe copilul acesta, fie sa nu il atinga nici o boala ori necuratenie, nici trupeasca nici sufleteasca, da-i putere sa traiasca si sa creasca, iar mamei acestui copil, Ada, da-i Doamne sanatate si putere, sa il hraneasca la pieptul sau si sa il creasca om intreg, intru lauda Ta.
Faca-se voia Ta. Amin.
33 + Eric Ioan