Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (8)
Raspunsuri - Pagina 21
anasia spune:
anya, ba chiar asta faceau si la gradi, cel putin la noi d-nele s-au implicat f mult, toata stima si asta ar fi facut la pregatitoare daca ramaneau la gradi; si tot caiete speciale ar fi avut; da, n-am fi facut religie, nu cred ca era mare pierdere , la fel si educatie civica;
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anasia anya, ba chiar asta faceau si la gradi, cel putin la noi d-nele s-au implicat f mult, toata stima si asta ar fi facut la pregatitoare daca ramaneau la gradi; si tot caiete speciale ar fi avut; da, n-am fi facut religie, nu cred ca era mare pierdere , la fel si educatie civica; anasia si Alessia Anca(14.08.2006) |
Ati avut noroc insa din experienta iti spun ca exista si varianta in care se fac o fisa de colorat si 3 figurine de plastelina pe saptamana si se sta la desene sau cu masinuta pe covor cu orele
La grupa mare. Ma indoiesc ca la pregatitoare doamna aceasta facea mai mult deoarece comoditatea i se "citea" in fiecare gest.
Asa ca in astfel de conditii, 4 ore de activitati diverse par "vise".
Copilasii ce au plecat la pregatitoare de la ea au fost mai mult decat castigati de schimbarea facuta.
Si ma indoiesc ca e singura educatoare dezinteresata din sistem.
Exista si multe educatoare dedicate ( am intalnit si eu) dar si unele ....de ti se ridica parul in cap.
anasia spune:
lala, este adevarat, sunt, dar si la primar se intalnesc asemenea situatii, din pacate;
dianad spune:
Azi la sport au jucat, in sala de sport, ratele si vanatorii si baschet. Fi-miu ar vrea cate 2 ore de sport pe zi.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.snapped.ro
danaionela spune:
Faptul ca s-au mutat la scoala ii ajuta sa-i responsabilizeze incetul cu incetul. De exemplu la noi nu mai este ca la gradi, sa ne jucam cand vrem , sa iesim la baie cand dorim. Acuma astptam sa sune clopotelul ca sa mergem la baie..., lucram organizat, avem materii noi si profesori noi.
roli25 spune:
Si la noi la gradi se facea mai mult. Si erau si organizati. Aveau ore de lectii si ore de joaca. Noi am fost dintre cei norocosi, cu educatoatea asa cum ar trebui sa fie toate.
Plusul la gradi era mancatul si dormituul.
Si invatatoarea e ok, nu e vina ei, ci a programei, a sistemului.
Eu imi mentin nemultumirea. Era mai bine cu pregatitoarea la gradi si nu pot sa imi ascund speranta ca va reveni la gradi.
roli25 spune:
Si mai e o chestie. Invatatorii nu cred ca stiu exact ce se vrea de la ei. Au fost si ei scoliti 2 saptamani sa faca ce nu au facut niciodata pana acum.
Cred ca au si ei un stres, practic fac munca de educator. Diferenta e ca educatorii stiau ce au de facut. Pt invatatori e ceva nou si nu stiu daca le vine la indemana sa lucreze cu copii de 5 si ceva 6 ani.
Mie mi-a zis educatoarea ca au luat programa de la gradi si le-au pus-o in brate invatatorilor.
Si ce-au rezolvat cu asta? Nu facea copilul tranzitia daca facea acelasi lucru in gradinita...sa fim seriosi, a fost vorba doar de ambitii politice.
dianad spune:
Pentru mine, ca parinte, ar fi fost mai comod sa fi ramas pregatitoarea la gradinita. Insa pentru copil nu ar fi fost bine: stiti cate pagini are lucrate din caietele speciale de grupa mare sau mijlocie? maxim 20%. In caietul de matematica a avut 15 pagini si pe 2 dintre ele mi-a fixat gresit pe 3 facut ca un epsilon si pe 8 facut extrem de ciudat, ca, deh, cine sa se uite la el in caiet ce scrie? Sport? niciodata, optionale pe bani. Evaluarea facuta total neserios. Din pacate noi nu am avut noroc la capitolul educatoare.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.snapped.ro
danaionela spune:
Noi avem norocul de o invatoare cu dubla specializare, ceea ce se pare ca este un avantaj, cel putin anul acesta.