Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (8)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Pentru mine cosmarul continua. Am ajuns azi la scoala, abia ma obisnuisem cu gandul ca d-na e f.f.f. tanara. La scoala, nebunie de-a dreptul, copiii erau amestecati printre adultii care se inghesuiau nu stiu de ce, abia gaseam spatiu intre capushorul ei si dorsalul celui din fata ca sa poata respira. Cu chiu cu vai incepe festivitatea, care n-a tinut foarte mult, si ne vine randul sa intram in clase cu invatatoarea. Surpriza, invatatoarea nu e f.f.f tanara conform zvonurilor ci f.f.f batrana. In clasa, la parter, nu erau decat niste masute asezate in forma de U, peretii goi, fara cuier, fara dulapuri, fara jucarii, un singur dulap pentru rechizitele d-nei. Nici macar usa clasei nu avea un insemn pe ea ca sa se orienteze copilul unde sa intre. Ma rog, am trecut si peste aspectele astea, am ajuns la pregatirea d-nei care ne-a informat ca nu e titular, este pensionara, a fost educatoare la o gradinita si au adus-o la scoala din lipsa de cadre. Pe de-o parte ma bucur pt. ca trag speranta ca la anul poate voi avea norocul sa nimeresc o invatatoare buna care are in prezent o clasa de-a patra, pe de alta parte mi se rupe sufletul de fiica-mea care se cam crispase azi. Eu o pregatisem tot weekendul ca va avea o d-na tanara, bla, bla si ia uite peste cine dam. Asteptam sedinta, zilele astea, cred ca vom cotiza din greu sa aranjam sala de curs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Partile bune:
- mobilier au, solid, masuta + scaunel
- invatatoarea mai in varsta, pare cu oarecare experienta, placuta si a stiut sa-i atraga pe copii
- au ceva loc de joaca, dar daca bancutele ar fi fost asezate un pic mai "economic", ar fi avut mai mult loc.

Partile rele:
- toaletele nu sunt adaptate varstei lor, practic o fetita de 6 ani nu o poate folosi decat daca sta cu funduletul pe vasul ceramic (colacele din plastic lipsesc din principiu), nu exista sapun sau hartie igienica
- materialele didactice lipsesc cu desavarsire, in afara de cele cateva rechizite de la Primarie (sau Minister), mai au cateva cuburi pt copii de 3-4 ani (!!!) si atat
- nu exista dulapuri, iar usa nu se inchide
- ni s-a prezentat lista cu rechizite necesare (pe care le vom cumpara fiecare) + 150 ron pt material didactic (pe care il vor comanda ei centralizat) + alte necesitati de acoperit: mobilier, covor, multifunctionala, laptop !!!

Vi s-a cerut sa cumparati laptop ???

La ce suma se ridica fondul clasei + materialul didactic ? Lasam rechizitele deoparte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Salu'

La noi sala de clasa este impecabil de curata. Situata la parter, f. aproape si de toaleta unde era curat. Sapun nu era, da' erau prosoape de hartie.Bancute noi, mobilier nou ..dulapioare pt copii, dulap pentru doamna, cuier ,jaluzele verticale, parchet pe jos...ce sa mai totul nou, impecabil sa zic asa.
Nici un perete pavoazat ... Decat niste floricele pe ferestre ... astea erau prin toata scoala, inclusiv pe ferestrele de pe holuri...se vedeau frumos asa de jos de la careu.

Copilul a fost dezamagit ca nu au facut nimic azi...doar si-au spus numele. A zis ca "nu a fost amuzant si am mers degeaba la scoala". Lipsa de organizare/ pregatire cu ceva pentru pici... o bombonica, o floricica, un balon...ceva... sa primeasca si ei ceva... sa se simta importanti. Da' eu inteleg acest aspect pentru ca abia joi-vineri s-au definitivat listele si ce invatatoare vin...pai si-atunci cine cu cine sa se organizeze. Scolile nu au buget de protocol... alegerile au trecut asa ca sponsorizare de la primarii...ciu-ciu iar cadrele didactice au oricum niste salarii de mizerie asa ca de unde bani de mici atentii de intampinarea copiilor?

In rest... toate bune, sper ca vor fi. Vom avea pe langa D-na inv. si 4 profesori (Religie, Sport, Engleza si Tehnologie si comunicare informationala = calculator).
Sa mai zic ca 2 zile pe sapt. vor avea doar 3 ore deci il duc la 8 si la 10:40 il iau.. mai mult ma plimb pe drumuri si consum motorina (noi avem scoala la aprox. 7 km de casa).

Copii ... par si ei OK... Doamna a zis ca atat cat a stat cu ei o ora i-a vazut ca-s copii cu care va face treaba si nu vor fi probleme. So, Doamne Ajuta!

Bafta tuturor!

Celena imi pare rau de voi. Uff ce ghinion. Bine... si noua ne-a zis doamna ca nu se stie cat va sta... cica ... minim un an. Mda... ne-a lamurit. Eu sper sa fie o clasa OK si sa nu vrea sa fuga de noi. La prima intrevedere zic eu ca este OK... are in jur de 40 ani si mi se pare blanda da' si cu experienta totodata.

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Burtocika - noi am convenit sa dam 100 ron , deocamdata... Se comanda imediat un pachet care contine coli de hartie alba/colorata, foaie galsata, plastilina, creta alba/color, pensule, guase, sabloane, ciucurei , creioane, ascutitori, carioci - ne costa 42 ron/copil . Astea le vor folosi pt lucru manual si le vor ajunge pentru tot anul.
Apoi mai comandam niste caiete speciale ( aproximau cam 30 ron /copil) si ce-o mai ramane pentru coli si cartuse de imprimanta (a lu' Doamna) sa le scoata fise.
Am convenit sa mai luam si servetele de dezinfectat bancile.
A... si pt sport ne-au cerut 10 lei /copil pentru materiale sportive.
Sa vedem ce-or mai vrea la engleza, calculator si religie .

Da' si laptop si multifunctionala eheee... sa te ti cheltuiala in cazul asta

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika
[br150 ron pt material didactic (pe care il vor comanda ei centralizat) + alte necesitati de acoperit: mobilier, covor, multifunctionala, laptop !!!

Vi s-a cerut sa cumparati laptop ???

La ce suma se ridica fondul clasei + materialul didactic ? Lasam rechizitele deoparte.

Si noua ne-au cerut:
- 130-150 pt auxiliare: caietele speciale, caiet religie, caiete pt engleza
- 50 lei fondul clasei: sapun, hirtie, servetele, topuri de hirtii bla bla
- rechizite: lista clasica pe care o cumpara fiecare.

Asta cu laptopul si mobilierul multifunctional e bagata din top de invatatoare. I s-o fi stricat ala vechi, cumparat de seria cealalta.
Iar sala asta de clasa am inteles ca o parasesc la anul. Deci sa investim noi in ea acum .... ca peste 1 an ...

La noi a fost bine as putea zice.
Clasa curata luna, noua, masuta+scaunel. Si dulapioare in spatele clasei+dulapul clasic.
Si cam atit. Si maimutoi pe pereti.
In rest .... nimic in plus.
Nu rafturi, nu jucarii, nu materiale ... Cotizam noi parintii evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Sala curata, parchet stralucitor, jaluzele noi, decoratiuni pe pereti in care albinutele predomina, ludoteca decorata cu jucarii care au fost ale fetei doamnei invatatoare, carti din colectia disney aduse de acasa tot de invatatoare, masute si scaunele noi si micute, din cele comandate din China.Un dulap al invatatoarei, alte doua dulapuri cu sertare-gen comode, insa mai late si mai inalte. Pe caiete auxiliare vom da 88 de lei,62 de lei fondul clasei din care se vor lua cos de gunoi, servetele, hartie igienica, sapun. Doamna ar vrea un videoproiector. Un calculator si o imprimanta mai vechi vor fi aduse de 3 parinti de acasa. O alta mamica ne poate face gratis panoul de prezenta, avizierul.Avem o problema cu masutele: au 24 de masute mici si un una din cele mari, pentru clasa I. Parintii se gandesc sa cumpere una mica din fondul clasei.Clovnul se pare ca a fost o cunostinta de-a doamnei.Doamna ne-a spus ca stie sa croiasca diverse costume, probabil ea l-a imbracat pe clovn. Tot de la ea au fost baloanele si prajituricile de bun venit.Ne-a intrebat daca suntem de acord ca la scoala sa nu vina cu dulciuri. Fetita dansei a avut probleme cu obezitatea si din cauza asta ne-a recomandat ca pachetelul sa contina un sandvis si un fruct, iar de baut doar apa. Despre lapte si corn am fost cu totii de parere ca cel mai bine va fi sa le primeasca la ghiozdan, la plecarea acasa. Mamicile doreau sa vada termenele, eu stiam ca deseori laptele se varsa in banca sau in ghiozdan daca este desfacut si copilul nu-l poate bea imediat.Nu ne-a cerut culori marca bic sau acuarele tempera, ne-a lasat mana libera la alegerea marcilor de rechizite.Accuarelele nu trebuie sa fie la tub, caci se murdaresc prea tare. Cele necesare desenului vor sta in dulapul doamnei, apoi caietele auxiliare vor fi aduce lunea si luate acasa vinerea ca sa vedem si noi, parintii, ce fac ei la scoala. Nu vor avea teme pentru acasa in acest an.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.snapped.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

In scoala sunt 6 clase pregatitoare. Scoala e in forma de U, iar ei toti sunt la parter, pe o latura a acestui U. Dupa-amiaza nu intra nimeni in salile lor de clasa. Asta inseamna ca la toaletele din acest corp de cladire vor fi doar ei, piticii de pregatitoare.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.snapped.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Am inceput si noi.
Invatatoare e extrem de tanara, dar pare ok la prima vedere.
Sala de clasa are doar bancute si scaune si un dulap pt invatatoare. Si catedra. Cateva desene anemice pe perete. Nici macar un cuier. Nici vorba de rafturi pentru cei mici sau pentru jucarii. Oricum nu vor avea loc de joaca, totul e tare inghesuit.
Astept sedinta de joi sa vedem cat trebuie sa cotizam.
Revin cu detalii dupa sedinta.
Bafta scolarilor!

Yagmur si Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

A trecut si la noi cu bine prima zi de scoala.
In principiu pare ok. Au mobilier nou si niste corpuri de mobilier gen biblioteca cu rafturi in care vor sta rechizitele.
Cuier exista, dar ei isi vor incurca hainutele cu siguranta. Era mult mai bine la gradi cu hainele in dulapiorul fiecaruia.
Toaletele sunt renovate cu wc-uri si chiuvete mici, dar al meu se astepta sa gaseasca si prosoape ca la gradi.
Ma bucura tare ca le-a amenajat un mic parculet cu leagane, tobogane, etc si ii scoate la joaca.
Invatatoarea e ok. Stiam de cand l-am inscris ca va fi la ea. E si ea in situatia noastra, cu un pici la pregatitoare (dar nu la clasa ei, ci la B).
Ca si costuri avem 100 rechizite + 100 fondul clasei.
Acum, om vedea mai departe. Pt generatia asta zarurile au fost aruncate, dar sper sa revina pregatitoarea la gradi, ca de nu, cel mic imi va ajunge la scoala la 5,8 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Buna,

Noi suntem inca tot la gradi, dar mai citesc din cand in cnd la subiectul asta pentru ca nu se stie niciodata cum va fi la anul, sid e la ce varsta vor intra copii la pregatitoare.
Asa am vazut ca roli25 zicea ceva de intrat un pui la scoala de la 5 ani si 8 luni. Noi la anul in septembrie vom avea 5 ani si 6 luni. Daca se mentine regimula actual este obligatoriu sa intram la anul la pregatitoare? Nu am gasit nicaieri sa ma lamuresc si nici nu prea am timp sa citesc din urma.

Merci si bafta piticilor! (si parintilor si dascalilor)

Mergi la inceput