Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (8)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Fetelor, multumesc mult pentru incurajari. Singurul lucru pe care-l pot face este sa las lucrurile asa cum sunt, sa vad ce se intampla. Daca doamna vine cu drag si stie cum sa-si apropie copii voi vedea in foarte scurt timp. Nu pot decat sa sper ca tineretea o va apropia de copii si ca va fi capabila sa-i formeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Mult succes scolareilor . parintilor le doresc multa rabdare si intelegere fata de noile probleme ce o sa intervina, astfel incat dupa un an sa fim cu rezulate bune
Celena si noi avem o invatatoare tanara. Cred ca este prima generatie de scolarei. Eu prefer o invatatoare tanara, decat una care mai are putin si iese la pensie, care nu mai are rabdare si nu stie decat sa se impuna decat prin tipete. In legatura cu pomul laudat, nu de putine ori am luat teapa.... In rest cu siguranta in scoli , este o adevarata problema si nu este vorba numai de cei mici. Din cate stiu eu , invatatoarele au foarte mare grija de cei mici, mai ales la inceput. Nu stiu ce sa-ti spun in legatura cu etajul, dar dupa cate stiu eu clasele pregatitoare au bai pregatite special, motiv pentru care mi se pare o prostie sa fie pusi unii la un etaj si altii la alt etaj. Stiu ca este greu, stiu ca exista aceasta nesiguranta si teama de nou, dar spe ca totusi s-au gandit in primul rand la binele celor mici si aceasta schimbare sa fie spre binele lor.
Va astept maine sa ne povestiti cum a fost, sa schimbam impresii si sa ne impartasim temerile.
Va doresc mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Bafta multa tuturor piticutilor in noul lor drum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Gata prima zi de scoala! Fetita a fost foarte incantata, i-a placut de doamna si de cand am venit vorbim numai despre scoala!

Noi dupa cum v-am spus suntem la scoala la tara :), sunt 16 elevi in clasa iar cei de la scoala s-au straduit sa faca totul cat mai placut. Au o multime de jucarii in clasa, mai ales cuburi de construit. Primaria le-a facut cadou cate un pachet cu rechizite care contine destul de multe minuni : acuarele, plastelina, caiete, pixuri, pensule, culori, carioci, blc de desen, hartie colorata aitocolanta... deocamdata invatatoarea a zis ca vor lucra cu ce au primit, a ramas sa cumparam noi niste caiete speciale. Despre un fond al clasei au zis ca nu au voie sa colecteze asa ceva, ins adaca va fi nevoie vom pune bani sa cumparam o tabla magnetica pe care sa se poata scrie cu carioci. Uniforma va fi cea clasica fiindca asa au vrut majoritatea parintilor.

Scoala arata bine, grupurile sanitare nu le-am vazut azi, dar maine merg sa studiez mai pe indelete problema.

Una peste alta ne declaram multumiti. Vedem ce va mai fi.

Invatatoarea incerca sa multumeasca pe toata lumea, majoritatea parintilor ( in special parintii de baieti)au solicitat sa lase bancutele individuale ca daca stau unii langa altii fac prostii...lucru cu care noi nu am fost de acord, am fost cam singurii care am sustinut gruparea bancutelor sau asezarea lor in cerc...lucru care am inteles ca este obligatoriu, sper sa nu ii lase singuri asa in banci, ca asa cum sunt aranjate nici nu au loc sa se joace decat baletand printre masute. Astept sa doarma copiii sa bag un pui de somn ca sunt franta, nu am dormit azi noapte deloc!

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Emotiile au trecut si greul acuma incepe.
Sa ne impartasiti si noua de reactiile celor mici, de cum li s-a parut scoala ...
Mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Alex e la clasa albinutelor. Doamna i-a asteptat la careu cu ecusoane cu albinute si numele fiecarui copil, dupa festivitatea din careu au trecut pe sub un pod de flori, apoi clasa ii astepta frumos aranjata -au biblioteca, ludoteca, masutele sunt aranjate in forma de U, calculator , decoratiuni specifice varstei pe pereti. Fiecare copil a avut pe masuta caietele speciale de la editura DPH (pe forumul edu spuneau invatatoarele de clasa pregatitoare ca acestea respecta cel mai bine programa), un set cu cartonase-carti de joc cu litere si inca unul cu cifre, o prajiturica barney despre care doamna a spus ca doar azi vor mananca la scoala asa ceva, de maine pachetel de acasa sau fructe.Iar la catedra era un clovn care le-a impartit copiilor cate un orar, cate un balon si dupa plecarea parintilor doua ore ei stiu ce au facut cu doamna si cu clovnul. (Alex invata la scoala de langa bunica-sa, inca nu am ajuns sa-l iau si sa-mi povesteasca.)I-am luat ghiozadan de scoala, citisem apoi pe forumuri ca le-ar trebui de gradinita si mi-a parut rau. Azi mi-a trecut: toate caietele speciale vin in fiecare zi acasa cu tot ce are copilul pentru scoala. La ora 18 avem sedinta, revin la intoarcere cu amanunte. Impresia primei zile de scoala e una pozitiva atat pentru mine ca parinte, cat si pentru copil. Am suferit ca nu poate face pregatitoarea la gradinita, insa acum realizez ca pentru copil este o schimbare extraordinar de buna. In primul rand sunt doar 25 de elevi, nu 34, apoi 4 ore au activitati care se si fac, nu ca la gradi unde avea cel mult o jumatate de ora de activitati si in restul timpului isi baraiau masinile.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.snapped.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Si la noi, dupa ce tragem linie, prima impresie e una pozitiva.
Au mobila noua, cu bancute individuale, au primit ecusoane cu numele clasei si numele lor, orarul si o bombonica, invatatoarea ne-a promis ca toate activitatile se vor desfasura sub forma de joc. Marele minus este lipsa rechizitelor, jucariilor, materialelor didactice (asta probabil o sa se remedieze din buzunarele noastre) si lipsa spatiului de joaca.
Scolarita e incantata de noul statut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Si de la noi, primele impresii...

Deja am inaugurat bancutele, lui Andrei i-a placut, dar mie ba! El de-abia asteapta sa mearga maine din nou.
Avem o invatatoare tanara, cam de vreo 30 de ani, draguta, sa speram ca va fi bine.
Ce nu mi-a placut? Ca nu s-au pregatit ca lumea... asa cum au promis. Adica doar o sala cu tabla, catedra, masutele si scaunele! Atat! A... si ceva materiale didactice de clasa I atarnate pe pereti, cu litere si cifre. Cateva, acolo... Nici macar o jucarie... si ei ziceau ca va fi amenajata sala ca la gradinita, cu deosebirea ca vor avea o programa speciala de pregatitoare. Dar lipsa jucariilor n-ar fi asa o mare problema, ca mai aducem noi de-acasa, ca avem destule. Lipseste orice urma de spatiu de depozitare, in clasa nu e decat un dulap in care va tine invatatoarea materialele necesare, care deocamdata nu-s... urmeaza sa aducem noi de acasa. Si eventual sa cumparam noi ceva rafturi,dulapioare, sa le atarnam pe pereti.
N-au nici spatiu de joaca, doar daca dau bancile pe margine se creeaza ceva loc. Si-asa zicea invatatoarea ca acuma sunt la scoala, nu la gradi... e ceva serios, nu mai e de joaca.
Si lipseste cu desavarsire afterschool-ul... ooooof, vreau inapoi la gradi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Si iata ce mai spun Poanta si Abramburica la inaugurarea noului an scolar.... ca "s-au grabit"...

http://www.evz.ro/detalii/stiri/Ponta-Ne-am-grbit-clasa-pregtitoare-e-mai-util-la-grdini-1001086.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

venim si noi; fata incantata de doamna ( si noi); deocamdata nu ne cunoastem asa de bine, dar prima impresie este buna; in schimb....nu mobilier (masute, scaune, ...) doar dulapuri in spatele clasei, nu materiale didactice, nu jucarii...sa vedem la sedinta ce se mai spune;

Mergi la inceput