Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 2
Raspunsuri - Pagina 11
a_d_i spune:
sport nu faceam nici inainte de a ramane gravida, dar nu sunt o persoana sedentara ( am foat la servici pana cu 2 zile inainte sa nasc-in cele doua zile am stat in pat racita rauuuu).Tot la zumba ma gandesc si eu. ( nu ca as avea prea multe posibilitati aici...in minunatul asta de oras). Cat despre operatie- parca nici n-as avea-o ( un pic de sensibilitate crescuta la piele, deasupra inciziei- atat). Sa vad joi cum e cu ''interiorul'' (uterul)
wali spune:
Multzam fetelor pentru raspunsuri.
Ziceam de cascat, ca in cartea "mama si copilul" sunt facute anumite precizari...dar am mai cautat pe net si toti copiii casca. Unii mai mult, altii mai putin. Si de intins se intinde copilul meu muuult, dar am observat ca in perioadele cu muuulte partzuri, cand parca se si indeasa sa-si goleasaca matzul.
kovacsc spune:
Fetita mea cand se trezeste atat se intinde, se stramba, scoate limba, se incrunta are un ritual de vreo 5 minute, iubesc tare mult momentele astea, abia dupa aceea incepe putin sa planga dar dc o iau in brate tace. Uneori ma mir si eu ca este abia trezita din somn si uneori o schimb imediat dc vad ca a facut kk si nu plange, sta asa linistita. Ii tot zic sa stea cuminte ca tati inca doarme si sa nu il trezim
De baita ce sa zic, ii place tare mult, sta atat de cuminte, daca se intampla sa planga putin inainte de baita si incep sa o dezbrac deja tace, parca stie ce urmeaza eu as tine-o o ora la dus, tati abia asteapta sa o duca la piscina.
Cand este acasa sotul meu daca nu are ceva treaba eu imediat i-o pun in brate, dupa ce este schimbata si mancata, el se ocupa de entertainment .
Karina 07.04.2012
monna3 spune:
Adi si mie imi surade sa merg la zumba numai ca acum daca e sotul la munca nu prea pot merge cu piticul dupa mine. Poate cand mai creste si-o sa stea mai mult treaz... sau poate imi comand ceva cd-uri si fac eu acasa dar parca nu-i la fel de interesant de una singura. Mie moasa mi-a spus ca dupa cele 6 saptam pot incepe oricand sa fac sport numai s-o iau usurel pt inceput. Si eu tot cez am avut.
Piticul meu e mort dupa baita, ar sta si o ora in apa si s-ar balaci. Astept sa ne ajunga colacelul si-l las mai mult in cada ca acum il tinem noi dar amortim repede ca-i tare incomod.
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
lelu spune:
a_d_i mie mi-au spus si de la spital si pediatra sa nu folosesc johnson baby ca nu sunt bune deloc! poate de asta are bubitele.
multumesc de raspunsuri
pupici
Mami de Mariuca, minune mica! Multumim Doamne!
dia_tm spune:
La Multi Ani Stefan!
Meg, super ca mergeti la mare! Sa ne povestesti cum a fost!
(merci de informatiile despre solutia anti-capuse)
Nu cred ca bebelusii din odiseea noastra sunt pregatiti pentru diversificare; daca sunt interesati de ce mamanca mami si incearca si ei sa imite mestecatul trebuie sa existe alte explicatii ... ori o asociaza pe mami cu papa, ori incearca sa imite gesturile facute de mami.
hmmm... la Adri am remarcat un interes legat de ce mancam eu inspre 5 luni; atunci avea sens sa zic ca poate se verifica teoria; dar la 1-2 luni sigur nu e cazul.
Nelli, te asteptam cu vesti bune!
lelu, faci cum crezi - poti incerca sa vezi si ce se intampla fara creme la fiecare schimbat; daca cumva se irita reveniti la crema...
eu folosesc ulei de bebe de la Bubchen (au si crema speciala pt schimbat dar e prea grasa si nu o folosesc decat daca se irita...ceea ce nu prea e cazul); dar nici cu ulei nu o mai dau la fiecare schimbat si vad ca e super ok; dar evident depinde de la un bebe la altul cat e de sensibil si cat de usor se irita...
Cu soacrele, m-am amuzat un pic citind diverse experiente (ma scuzati, pentru cele implicate direct ma gandesc ca numai distractiv n-a fost pe moment, dar privit din exterior, suna amuzant ce le poate trece prin cap)
Wali, multumesc de idee.
Ma bucur ca sunteti ok; sper sa-ti gasesti timp sa scrii mai des
Nico4u, bine ai venit! ce mamica tanara esti!
Bubu, imi pare rau - sper sa va impacati, tu cu sotul; Barbatii au o sensibilitate mai redusa, dar de multe ori nu o fac expres, doar ca nu realizeaza singuri ca ar fi totusi cazul sa aiba o contributie utila; dar adesea e suficient sa le spui ce sa faca (sau sa il rogi sa faca una sau alta) si se conformeaza ... evident ca ideal ar fi sa le faca din proprie initiativa, dar daca se poate rezolva cu cateva cuvinte, e mai simplu si evita doze inutile de nervi.
J.D. - multi ani fericiti impreuna! Sper cat de curand sa vezi lucrurile mult mai roz (si sotul sa iti dea motive sa le vezi mai roz), si sa va sarbnatoriti aniversarea casatoriei cum se cuvine, chiar daca cu intarziere.
La baita... la noi temperatura nu depaseste 36,5 grade; eu nu tolerez ca adult temperaturi de 37 de grade sau mai mult; la Adri sotul incerca sa ma convinga ca poate bebe seamana cu el nu cu mine, si poate i-ar place in apa mai calda, dar l-am lamurit ca atunci o spala el, fiindca mie mi se pare ca arde si la mana, asa ca ... in final a ramas apa la o temperatura care sa-mi fie si mie suportabila/confortabila.
dia_tm spune:
De cascat si intins - evident; dar presupun ca e ceva perfect normal - si foarte dragut si amuzant de privit
Apropo de pus bebe la tati in brate, exista un risc: riscul ca tati sa aiba alta parere despre cum ar trebui procedat cu bebe. In principiu merita o discutie inainte (si daca sunt diferente mari de opinie, merita incercat de gasit un compromis).
Sunt destul de multe persoane (si mamici, dar la barbati cred ca procentul e mult mai mare) care considera ca bebe trebuie sa mai invete sa stea si singur(a) si sa se linisteasca si altfel decat in btrate, iar daca nu o face, nu e asa de grav daca plange cateva minute si nu-l consoleaza nimeni.
Ideal e cand mami si tati au pareri similare la acest capitol si se pun de acord; in caz contrar poate fi tare enervant pentru amandoi - el sa nu inteleaga de ce ea pierde timpul si exagereaza tinand copilul non-stop in brate, ea sa nu inteleaga cum poate el sa fie atat de insensibil si nepasator.
Nico4u spune:
Multumesc fetelor pentru mesajele voastre de bun venit! Sper ca alaturi de voi sa descopar lucruri noi cu care sa pot face fata mai usor ingrijirii printesei mele caci am uitat multe ... a trecut mult de cand Gabita al meu era bebe si acum incep sa imi readuc aminte de toate cele! Multumesc inca odata pt primirea voastra calduroasa !
a_d_i spune:
a folosit cineva REFFLOR pt copii (pliculete)?? Mi-a recomandat dr si mi-a zis sa-i dau o jumatate de lingurita pe zi. Dar un plic se dizolva intr0o cana de apa, ceai sau lapte. Oare dintr-o cana sa-i dau lingurita? In prospect scrie ca se administreaza 1-2 pl pe zi