Anna- 3 ani si 3 luni si refuza sa faca kk

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Adica stii ca o doare si o mai si ameninti?????? Fa caca, daca nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Si noi am avut probleme in aceasta zona. Ce-i drept, putin diferite:
a scapat de pampers pt pipi la 2 ani si 4 luni, fara niciun efort si niciun "accident" niciodata, fie zi sau noapte. Cu toate astea, atunci cand vroia kk venea sa-mi ceara pampers. Nu a avut probleme cu constipatie dureroasa si cu toate astea nu-si lua avant pt. olita. A inceput gradi la 3 ani (program lung). La gradi nu a cerut niciodata sa faca kk (pentru ca nu se considera intr-atat de familiara cu personalul incat sa ceara un lucru intim - pusul pampersului). Nu am certat-o niciodata, dar i-am povestit ca e mare, ca trebuie sa faca altfel decat in pampers. I-am spus ca atunci cand va face vom face petrecere cu tort si pentru ca isi dorea bicicleta de copii mari i-am spus ca acele biciclete sunt pentru copiii care fac kk la olita sau toaleta. Odata, din greseala, i-a iesit si un pic de kk. atunci a zis "uite ca pot". abia in acel moment mi-am dat seama ca ea de fapt nu credea ca poate. Din momentul acela am incurajat-o ca bineinteles ca poate. La 4 ani si 1 luna am scapat. Dintr-o data. In perioada in care a reusit ma invatase o d-na asistenta sa o masez pe burtica, in fiecare seara, inainte de culcare. Ea mi-a zis ca daca fac asta 1 saptamana sigur scapam. Nu a durat 1 saptamana si nici nu stiu daca asta a fost cheia succesului. Si evident ca ne-am tinut promisiunile de tort si bicicleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui anna_petra

buna,
problema a intervenit la 2 ani jumate, cand in urma unei constipatii a facut la olita "treaba" insa imprejmuita de sange (lucru de care m-a asigurat dr de familie ca nu e o pb majora si intr-adevar a fost doar acel caz izolat), mai mult ca sigur ca a asociat facutul la olita cu durerea astfel, de atunci, de cate ori simte ca ii trebuie kk se ascunde si forteaza sa nu faca - indiferent: chilotei, pampers, olita sau wc. Dk "nevoia" este mai puternica decat puterea ei de a se abtine -tot putinul care iese il strange in fundulet - si ne anunta ca vrea la wc - asta la insistentele noastre a ne anunta cand e cazul. Am incercat diverse metode de la a ignora si pana la amenintari si tot nimic.... Am fost la psiholog (nu a vazu o pb comportamentala sau ceva ce ar trebui tratat)si ne-a recomandat sa o lasam in pace (... pana cand???), va depasi momentul insa mergem la gradi si din pacate copiii nu-i iarta pe cei mai "diferiti", si nu as doi sa fie marginalizata sau sa o complexeze... La un moment dat am intrebat educatoarele dk Anna are un comportamenr mai neobisnuit decat ceilalti copii - NOI ZICEM CA TOTUL E OK insa... - ce se vede din afara si mai ales ele fiind mereu inconjurate de ei pot sesiza un comportament "problema", insa din contra m-au asigurat ca este chiar f istetuca si cuminte (in doar 5 luni a invatat lb romana de la 0 si poate conversa cu usurinta,-ea vb DOAR lb maghiara in luna noiembrie 2011!!!)
Dati-mi un sfat va rog, trebuie sa facem ? Orice ...

Exact aceeasi problema, trasa la indigo am avut-o si noi la fix 3 ani 3 ani jumatate. Alexia se ascundea sa nu o vedem si strangea din picioruse si da-i chinul de pe lume, alergand cu olita dupa ea. o perioada am tinu-o cu supozitor, efectiv nu mai stiam ce sa-i fac.La fel, comportamentul acesta a fost declansat de o constipatie urmata de dureri si firioase de sange, la fel caz izolat.

Noi ne-am chinuit vreun an de zile cu asta, pana am aflat intamplator de tarate de grau, din alea macinate, se gasesc la orice plafar si sunt extrem de ieftine, 1,7 -1,8 lei punga (Sanovita ). fix 2 linguri amerstecate cu iaurt si putina miere, combinatia perfecta din prima zi. Mancate dimineata, la micul dejun, pe stomacul gol.

Stai linistita, nu e nici o problema de comportament, si eu inclinam spre ceva pe fond psihologic, cum i-am dat taratele si-a facut o zi doua moale, cum a uitat de patanie. Eu nu i-am dat mari sanse de reusita metodei asteia, nici prin cap nu-mi trecea ca e atat de eficienta, la cate metode incercasem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

De vreo 2-3 zile, si Daria refuza sa faca kk la olita, este putin constipata, asa ca prefera sa faca din picioare, pe ziare. Asa faceam si eu, la 4 ani, pe urma a disparut problema.

Noi folosim prune deshidratate pentru constipatie, Daria e mofturoasa si nu accepta taratele sau mierea. Nici nu vrea sa le guste.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Am citit numai mesajul tau, daca s-a mai spus, imi cer scuze; iti spun ce am facut eu: i-am dat laxativ mult, pana cand a iesit de nu a mai putut sa-l tina (Stiu ca suna... rautacios, dar trebuie facut ceva)! (La noi constipatia dureaza de vreo 3 ani) si chiar daca e moale, apos, macar stii ca se curata intestinul. Si poate, daca vede ca de fapt, nu o mai doare, nu o sa mai tina. Gandeste-te ca (,) cu cat tine mai mult, cu atat mai rau se constipa si normal ca o doare cand face. Dupa vreo 2 episoade asa, ca a facut ca nu a avut incotro, a inteles ca e moale, ca nu mai doare si de atunci nu mai refuza sa faca. Chiar cand e un pic mai tare, ii spun ca trebuie sa impinga putin, pana iasa 'dopul' ala mai tare si apoi va fi usor, ca restul e mai moale (drept e ca deja Victoria are 4 ani (marti ii implineste)... scuze, acum am vazut ca fetita ta are aceeasi varsta pe care o avea Victoria cand am aplicat eu aceasta solutie.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Sfatul meu este sa o lasi in pace, mai ales sa nu o mai amenintati sau sa insistati sa va spuna cind ii vine. Ati fost si la medic sa vedeti daca nu e o problema fizica? Daca nu e, lasati-o in pace sa faca atunci cind si cum poate ea. Si cereti acelasi lucru si la gradinita. N-am prea inteles care ar fi problema acolo si de ce sa se vada diferenta... la ce?

Cornelia
<hr noshade size="1" />Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude).

Nelia, nu pot sa o lase asa; constipatia poate crea probleme grave. De exemplu un blocaj de intestin, care cauzeaza dureri, voma si ajunge la enema. Se merita? Nicidecum, ar fi mult mai traumatizant ptr. copil decat un laxativ.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Tot voiam sa revin la subiect, dar nu am gasit ce cautam ca sa ajut si nu am mai revenit. Acum, sa ma explic...

Laxativele au si ele efectele lor secundare si creeaza dependenta. Ma refer la cele medicamentoase. Noi am avut un laxativ pe baza de fructe, tot incerc sa-l gasesc de cind am citit, dar nu-mi mai aduc aminte. In plus, faptul ca ii pui un supozitor in fundulet, va adinci trauma... Cind este doar constipata, in sensul ca nu iese citeva zile si cind iese o doare, e una, ii dai un laxativ. Cind copilul se comporta ca fetita annei-petra, parerea mea este ca e deja e altceva, e mult mai mult decit o simpla constipatie pentru ca e legata de psihic, ii e teama de durere, poate ca pusul la olita nu a mers cum trebuie, se ascunde cind vrea sa faca, parintii au insistat, au amenintat (nu e un repros, inteleg ca ati incercat diverse metode), cert este ca rezultatul actual nu este ceva usor de dus nici de catre copil, nici de catre parinti.

A cerut un sfat si i l-am dat: sa o lase intii in pace, sa treaca pe planul doi nefacutul si sa nu mai insiste sa le spuna cind face, sa o incurajeze, sa-i explice, dar sa-i spuna ca o inteleg, ca o doare si ca ii teama, dar ca ceea ce e acolo trebuie scos, altfel face buba si a burtica si la fundulet. Insa ea e cea care hotaraste cind si cum sa faca... Copila va intelege, se va simti inteleasa la rindul ei si cind se va relaxa si va incepe sa faca, adica va depasi momentul, parintii vor vedea daca mai are nevoie de laxativ sau problema era doar psihica.

Ma duc sa mai caut laxativul...

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu pot edita...

L-am gasit. Se numeste Lansoyl, e ca un jeleu de fructe. Laxativele, de oricare ar fi, impiedica absorbtia unor vitamine, contin mult prea mult zahar etc. Eu le-am evitat cit am putut la copii, mai ales foarte mici. Si, in general, cred ca se abuzeaza de ele, si la adulti si la copii. Ar trebui luate rar, foarte rar, iar la copii exceptional. Chiar si cele pe baza de plante sau de fructe... Aveam eu mai multe pe undeva cind m-am confruntat cu problema respectiva (si eu, mai ales cit am fost gravida si fata cea mare).

Nadia, daca mai aveti probleme (si pentru cine mai vrea), uite un document al societatii pediatrice canadiene, Managing functional constipation in children in care explica ei multe pe acolo: http://www.cps.ca/English/statements/CP/Constipation.htm

Intr-un tabel dau si medicamentele si efectele secundare, si nu sint putine... Al meu nu e, dar e mai slab, preferat de copii si a functionat. Prunele sau sucul de prune a functionat de asemenea bine.

PS Am mai spus odata, poate imi spune si mie cineva cum se pun frumos trimiterile spre link-uri... am uitat, virsta maica...

Acum am vazut si mesajul Flaviutzei, ideea ei mi se pare mai buna pentru ca e naturala suta la suta, totul e sa accepte copila si sa aiba efect. La mine, gravida fiind, a avut, dar la fata mea nu si nici nu voia sa ia.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

am patit si noi dupa ce am renuntat la pampers aceleasi pitit refuz olita..am incercat un sirop naturist...singura rezolvare pe care eu o vad este maxima atentie la alimentatie.cit mai natural si carnita covrigei banana orez doar de pofta.zilnic ciorbita noi cu bors si in canuta.am mai patit o singura data cind a mincat 3 banane si tot nu intelegeam de la ce si cind a2a zi am constatat absenta am inteles ca eu am gresit .copilul tre servit la masa desert daca zic ia tu singur goleste orice punga!!!!!nu o forta cumpara pere apoi o canuta de lapte cu miere!nu mai face comparatii unii iesim zilnic altii...cum le este organismul.multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Nelia, exact cum ai spus, se ajunge la un blocaj psihic si e groaznic atat pentru familie cat si pentru copil.Alexia ajunsese de facea numai cu supozitor, il cerea singura, numai la 3-4 zile. Ma gandeam cu groaza ca nu puteam pleca niciunde, pentru ca si cu supozitor, tot o ora doua de stat pe olita...ma doare capul cand ma gandesc.

Si da, eu am incercat diverse suplimente de pe la plafar pe baza de plante, inclusiv zeama de varza .Singurul remediu care a avut si are efect bun, ca mai iau si eu si ea ocazional e punguta aia cu tarate de grau incoltit macinate.Efect bun, in sensul ca nu fluidizeaza scaunul, nu ai diaree, nu gaze, doar inmoaie si ai senzatia ca faci pe tine dimineata daca nu gasesti o toaleta.

De luat, sunt foarte bune cu iaurt, nu lapte, poate sa incerce cu iaurt cu fructe din comert , si trebuie lasate 20 minute, am uitat sa spun ,se leaga ca un mucilagiu si devin dulci, au gust foarte foarte bun, precum coliva bunicii de la tara

Chiar si adulti, cine are problema asta(eu o tot am), e un remediu excelent. tarate grau, macinate, publbere eu am gasit Sanovita, probabil au si alte firme.

Mergi la inceput