Anna- 3 ani si 3 luni si refuza sa faca kk
Raspunsuri - Pagina 3
Victoria_mami spune:
Nelia, Victoria s-a costipat prima oara pe la 9 luni! Am incercat intai cu borcanele si suc de prune, apoi mi-a recomandat o prietena Lansyoil, nu a avut nimic efect. La un an si vreo 3 luni am inceput cu laxativ ptr. copii. Acum face usor, dar daca sarim laxativul o zi, e jale!
Edit: ce ia Victoria nu e laxativ, e stool-softener.
Petra, Victoria sta pe WC, eu stau in fata wc-ului (pe olita ei) si o imbratisez cand e constipata si asa face.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
nelia spune:
Nadia, inteleg, nu sint total impotriva laxativelor cind incerci orice si nu merge. Insa nici sa faci exces de ele, caci si constipatia asta e un diagnostic, nu se pune chiar asa usor.
Taritele m-au rezolvat si pe mine, eu am avut destule de probleme in primele doua sarcini, si chiar si la a treia. Normal ca nu lasi asa si nici la copii... insa, dupa se vede, nu merg aceleasi lucruri la toti. La mine merg taritele si perele, prunele, la ceilalti doi copii, cind se intimpla, rar, dar li se mai intimpla si lor, la fel... la cea mare singurul care a avut efect si pe care a acceptat sa-l ia a fost jeleul respectiv si cu efect.
Dar pina acolo, eu cred ca totusi copilul annei-petra trebuie inainte de toate sa se linisteasca, e deja multa tensiune acolo. Se intimpla situatii din astea si reactia parintilor sau a celor care ingrijesc copilul este foarte importanta (teama sau ingrijorare, iritare sau chiar enervare maxima (sint parinti care spun ca face special... copilul adica, sa atraga atentia lor sau din alte motive, care mai de care mai departe de adevarata problema). Trebuie sa dispara acestea, sa fie relaxare si atunci si copilul se va relaxa. Sigur ca, daca nu se rezolva, un laxativ nu e un capat de lume, dar atit timp cit ramin reactiile de mai sus, nu se schimba nimic si se asteapta ca de la laxativ sa se rezolve problema, eu nu cred ca e bine...
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victoria_mami Nelia, Victoria s-a costipat prima oara pe la 9 luni! Am incercat intai cu borcanele si suc de prune, apoi mi-a recomandat o prietena Lansyoil, nu a avut nimic efect. La un an si vreo 3 luni am inceput cu laxativ ptr. copii. Acum face usor, dar daca sarim laxativul o zi, e jale! Edit: ce ia Victoria nu e laxativ, e stool-softener. Petra, Victoria sta pe WC, eu stau in fata wc-ului (pe olita ei) si o imbratisez cand e constipata si asa face. _ Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia |
Constipatia lui Alex a fost/este accidentala, dar intotdeauna asa faceam si noi: unul din noi o tinea de manute si ne "scremeam" o data cu ea, zicea: hai mami, ajuta-ma! In felul asta, participam si noi, si ea nu a capatat o aversiune fata de KK, oricat de dificil ar fi fost.
Alexandra Maria
14.12.2007
inbox spune:
noi cantam...am adaptat eu un cantec :)..."iesi cacutule din fundut, ies cacutule iesi/ sa mananci si tu ciresi, iesi cacutule iesi" , m-a distrat rau sa o vad, acum, cand este mare, ca daca este constipata se aseaza pe wc si canta cantecelul. Cand o intreb cum a facut, cica "a trebuit sa-i cant"! Mai dadeam drumul la apa ( si la fel, daca simte ca merge greu, da drumul la apa sia cuma), plus scremut, tinut de maini, tinut in brate, asistat toata familia ( asta cand era mai mica, pe la 3 ani )!
anna_petra spune:
Multumesc din suflet pentru sfaturile si incurajarile voastre!
referitor la intrebaile legate de de alimentatia Annei - la gradinita sunt meniuri usoare, ii place mult supica, fructe mananca, in special mere, iaurt, nu are o alimentatie aiurea (ok ii place pizza dar mananca 1 data pe sapt), carnita, lapte, oua, ii plac f mult muslitos (crabii, paste putine, - nu gatesc paste... noi nu avem pb cu constipatia din contra are un scaun normal, moale ea se abtine sa nu faca; in cazul in cate nevoia este mai puternica decat forta cu care se opune ea, strange in fundic si-l opreste acolo apoi in fuga ne comunica ca vrea la colac (am cumparat si suportul de picioare cu printese si colacel special pt copii) pt a-i da drumul ... noi i-am explicat mereu ca asta face toata lumea, chiar si catelul din curte, chiar am surprins momentul insa tot degeaba. Am incercat, la sugestia unui psiholog sa manjim fundicul unei papusi cu ciocolata si sa-i aratam ca si ea face kk iar reactia ei a fost una uluitoare: a pus-o la gunoi, iar cand am scos-o a refuzat sa se mai joace cu ea...
marius spune:
Mare greseala acest gest. Un medic idiot. Papusile au cu totul si cu totul alta reprezentare in mentalitatea unei fetite. Ce idiot! Scuze.
Mai degraba cred ca ai putea sa ai tu un rol determinant prin prezenta ta alaturi de ea. Insa fara a amplifica prea mult acest gest. Cred ca deja ii acordati prea multa importanta adica o scoateti prea mult in evidenta, o faceti importanta sau o incarcati prea mult ca semnificatie. Iar acel gest a fost punctul pe "i".
Este vorba de incredere si in egala masura cred ca trebuie diminuata importanta acordata. Nu o mai presa. Cand are nevoie (chiar atunci cand nu mai poate) o iei frumos de manuta si mergeti impreuna la toaleta. Stai alaturi de ea vorbeste-i povestiti de orice altceva nu despre asta in acel timp, gasiti subiecte amuzante sau orice subiect care sa ii atraga atentia in acea perioada. Normalizati cum s-ar zice psihicul. Insa este important ca fata ta sa stie cu certitudine ca tu esti un sprijin pentru ea iar acest "a sti" se castiga prin calm, detasare si prin construirea unei gandiri pozitive.
Pentru asta insa tu va trebui sa te controlezi pe tine insati sa vezi daca esti un exemplu pozitiv sau nu pentru ca fata va avea in tine un model pe care il va copia.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Cafea spune:
anna, marele constipa, la fel si ouale, poate nu la fel de rau ca bananele si orezul, dar oricum nu sunt recomandate. Oricum, daca scaunul e normal, trebuie sa intelegi adevarata cauza pt care se abtine. Stiu ca e usor de zis si eu nu am fost in situatia asta, dar una din prietenele mele are o fetita care ani de zile a facut ca a ta, se abtinea. Pana la urma a aflat de ce, i-a spus fetita ca nu ii place caca, miroase urat, si ea nu vrea sa faca. Nu poti sa stii ce e in mintea copiilor, ce asocieri fac.
Nu stiu daca exista in Romania carti despre asta, aici am auzit de una care se numeste Mr Poo goes to Poo Land. Oricum sper sa rezolvati problema, imi inchipui cat de greu e dar daca te vede relaxata o sa se relaxeze si ea mai usor.