FIV in Ungaria 162
Raspunsuri - Pagina 7
olimp spune:
mona stiu ca este cale lunga pana la nastere , dar asa sunt eu fac planurile pe termen lung , sotul imi spune pe deoparte sa merg tot la doctorul la care am fost pana acum , nu stiu , oricum trebuie sa iau o hotarare , putin mai este pana saptamana viitoare.
Parca m-as duce si la doctorita asata noua sa vad daca zice ceva nou , daca ma lasa tot cu aceleasi povesti fara imbunatatiri....o sa fie doar o singura consultatie.
_Irene_ spune:
Buna fetelor,
Revin cu noutati "la cald", pentru completarea informatiilor de pe prima pagina (cu rugaminte in acest sens si cu multumiri celei care se ocupa cu actualizarea). Dupa cum se poate vedea la semnatura, vom avea si noi o fetita marca PK, made in Hungary.
Sper sa aud in curand vesti bune si de la voi. Pana atunci va tin pumnii sa reusiti si sa nu va pierdeti speranta. Si, daca-mi permiteti un mic sfat, incercati pe cat posibil sa urmati sfaturile dr pe care il alegeti si sa nu va abateti de la ele, pentru ca el ar trebui sa stie cel mai bine ce are de facut, altfel am fi noi in locul lui. Eu cel putin asa am facut; chiar daca poate pe moment am avut si eu ceva dubii am mers pe mana lui, dupa ce am discutat cu el problema.
Poate ca am avut eu mai mult noroc, poate cazul meu a fost unul mai simplu, dar cel putin stiu ca nu as fi avut ce sa-mi reprosez din punctul asta de vedere, ca in rest aveam destule reprosuri sa-mi fac.
Sper sa nu mi-o luati in nume de rau si nici in nume personal (eu vb la modul general, poate ca nu e nimeni in situatia asta, dar poate fi pe viitor), dar ma doare sufletul cand vad atatea nereusite si m-am gandit ca poate foloseste cuiva ceea ce am de spus. Sunt constienta ca la mijloc mai sunt si alti factori implicati, la fel de importanti sau chiar mai importanti, cum ar fi norocul, voia lui DD, dar cred ca atunci cand ti-ai ales un dr trebuie sa mergi pe mana lui (evident asta nu inseamna ca nu poti sa ii ceri anumite lamuriri sau sa discuti cu el despre anumite propuneri pe care le-ai avea), fara sa dai insa apoi vina pe el in caz de nereusita.
Evident, fiecare procedeaza asa cum considera ca e mai bine si fiecare isi asuma faptele. Dar sa nu uitam ca nici noi si nici dr nu suntem mai presus de DD, asa ca pana la urma lucrurile se aranjeaza asa cum vrea Cel de Sus.
As putea spune ca acest mesaj mi se adreseaza si mie, pentru ca si eu am tendinta cateodata de a pune la indoiala deciziile medicilor, de a face cercetari, de a cere o mie de opinii, dar cred ca in acest caz avem doua solutii: mergem pe mana dr pe care l-am ales sau il schimbam, in masura in care suntem convinsi ca am gasit un medic in care sa avem incredere deplina (or asta nu ne-o poate garanta nimeni).
M-am gandit de o mie de ori si am tot ezitat sa trimit mesajul pentru ca nu as vrea sa provoc incingerea spiritelor, dar pana la urma m-am hotarat sa imi asum acest risc.
Va pup si cate o pentru fiecare.
17+
olimp spune:
irene deja au trecut 17 saptamani ! O Fetita !
ma bucur ca esti bine , sarcina usoara in continuare , asa este cred ca DD stie pentru ficare care ii este soarta , e normal cred ca frustrarile sa ti-i le reversi asupra celor care consideri ca ar fi trebuit sa faca mai mult ..dar cum spui tu , norocul , sansa , DD ...e o conjunctura intreaga.
Gretta spune:
Irene:Sunt de aceeasi parere cu tine chiar daca eu nu sunt insarcinata cum esti tu. Nu spun ca fetele nu ar avea dreptate si DA daca nu esti pe deplin convinsa de Dr la care mergi , atunci schimba-l! Eu nu pot sa-i reprosez nimic lui Zadori, mie mi-a raspuns la toate mail-urile,( da trebuia sa ii mai retrimit acelasi mail ca asta e!). Iar in legatura cu trombofiliile el mi-a spus ca la urmatorul control sa am aceste analize, nici nu stiam ce sunt astea inainte sa mi le ceara. Eu am pus esecul meu si pe seama faptului ca eu am avut doar un singur embrion implantat caci ceilalti nu s-au prins din pacate. Dar cred in continuare ca daca Dumnezeu vrea ca noi sa avem bebelusi luna asta vom avea daca nu .... inseamna ca trebuie sa mai avem un pic de rabdare ( nu spun ca e usor!)
M-am cam intins...
Va pe toate!
mona19 spune:
Irene - Da. Ai tot dreptul sa-l lauzi pe PK. FIV-ul cu el ti-a fost norocos. Dar primul FIV tot cu el l-ai facut? Daca da, care a fost diferenta dintre primul si al doilea tau FIV? Sa stii ca si eu la primul FIV si imclusiv la FET am mers doar pe mana lui. Dar din moment ce nu am un raspuns concret despre cauza esecurilor, doar "probabilitatea ca" atunci mi se pare ca vreau sa fiu cate un pic din fiecare clipa de aflare, cercetare, meditatie si rugaciune. PK e un doctor super profesionist, dar atata timp cat pentru noi astea mai cu probleme, nu aplica, nu vrea sau nu poate sa aplice ultimele noutati in domeniu, atata timp cat embriologul sau laboratorul nu se ridica (poate mi se pare doar mie) la un nivel cel putin aproape egal cu nivelul de recunoastere a marelui PK, atata timp cat....., atunci consider foarte adevarat proverbul: "Cu o floare nu se face primavara."
Oare de ce, din ianuarie, nu vad nici o reusita la Budapesta? Oare de ce, marea majoritate a reusitelor la Budapesta sunt din primul sau cel mult al doilea FIV facut acolo? Oare de ce exista fete care au la activ n FIV uri nereusite la Budapesta? Poate ma insel, dar am impresia ca PK e cu mult peste posibilitatile clinicii respective.
Am mai spus: Fiecare va lauda clinica, medicul FIV -ului norocos. Dar fiecare are dreptul sa aleaga, sa mediteze, sa cerceteze asupra ofertei FIV urilor de pe piata.
Dar mai stiu ca numai EL este cel care imi va indica Calea, numai EL este cel ce stie Adevarul, numai EL este cel care imparte Viata si o Binecuvanteaza.
In final, iti doresc o sarcina sanatoasa si la termen!!!
Gretta spune:
Dupa cum am promis, am intrat sa va urez:
Noapte buna somn usor
Sapte purici pe-un picior
Sapte si pe celalalt
Sa te traga jos din pat!
Va si fie ca Bunul Dumnezeu sa ne asculte rugaciunile!!!
olimp spune:
a greta si eu stiu una !
noapte buna , vise placute , purecii sa va sarute !
somn usor fetelor , nu vreau sa iau locul gretei , doar ca nu am reusit sa ma culc inca ( de obicei nu ma prinde ora 11 ), pentru ca sotulache se uita la meci , joaca CFR cluj si conduce deja cu 5-0 , nu pot dormii cand aud comentariile de la televizor.
_Irene_ spune:
Mona: primul FIV l-am facut in tara si, desi nu a fost cu succes, nu m-am gandit nicio clipa sa dau vina pe dr, chiar daca atunci am avut mult mai multi embrioni decat la FIV-ul din Ungaria (10) si am transferat trei iar restul nu au putut fi congelati pentru ca nu au ajuns la stadiul de blastocist; mi-am spus ca nu a fost sa fie; nici calitatea embrionilor nu a fost la fel de buna cu cea a celor obtinuti la Kaali, iar protocolul a fost diferit (primul a fost lung si al doilea scurt).
Chiar am avut emotii in legatura cu protocolul scurt pentru ca in tara la inceput am avut o tentativa de protocol scurt si a trebuit sa intrerup tratamentul pentru ca progesteronul crescuse prea mult (asta a fost explicatia, desi nici pana in ziua de azi nu am inteles de ce nu era bine; dr din tara mi-a spus ca si daca as obtine o sarcina as risca sa o pierd din cauza asta; eu ma tot gandesc ca poate se referea la estradiol, mie acela mi s-a parut mare, dar oricum a fost o conjunctura mai deosebita, era inainte de Paste cu cateva zile, dr era plecata din tara si am comunicat prin tel, asa ca am acceptat lucrurile ca atare si n-am mai insistat cu intrebarile, pt ca dr parea ca stie ce face; si foliculii aveau dimensiuni cu diferente mari intre ei, ceea ce iar nu era bine).
Diferenta dintre cele doua protocoale scurte a fost ca la prima tentativa nu am luat AC inainte de stimulare si PK mi-a explicat ca acestea vor rezolva problema; vreau sa spun ca la Kaali nici nu am facut analize de sange pentru a monitoriza nivelul hormonilor, ceea ce m-a cam speriat, din nou; am facut doar monitorizari eco si PK mi-a spus ca daca o sa fie cazul, in functie de ce vede asa, facem si analizele.
Nu stiu ce sa spun in legatura cu laboratorul de la Kaali, dar cred ca fata de cel(e) de la noi din tara e superior, chiar si embriologul de la noi mi-a recomandat sa incerc in alta tara, pentru ca ai nostri nu isi permit (sau si-ar risca profitul) sa achizitioneze si sa foloseasca tehnici si tehnologii mai bune si evident mai scumpe; chiar cred ca in cazul meu mediul de cultura folosit a avut un rol decisiv, dovada fiind faptul ca la Kaali din 5 embrioni 2 au ajuns la stadiul de blastocist de cea mai buna calitate, pe cand in tara din 7 lasati pentru z5 nu a ajuns niciunul. Si in legatura cu acest aspect am avut mari emotii, toti embrionii fiind lasati la z5, dar embriologul mi-a explicat ca avand in vedere calitatea lor si mediul de cultura folosit nu am cum sa-i pierd.
In fine, au fost destule diferente intre protocoalele din tara si cel de la Kaali, dar privind in urma imi dau seama ca atunci a trebuit sa se intample si nu mai devreme, pentru ca intre timp s-au mai aranjat diverse lucruri in viata mea care nu ar fi fost posibile daca mi-ar fi reusit primul FIV.
Am remarcat si eu ca dupa mine nu a mai fost nicio reusita la Kaali, dar nu trebuie sa privim performantele clinicii doar dupa pacientele romance de pe forum; sunt convinsa ca intre timp au fost multe alte reusite ale altor fete, romance sau nu; pe de alta parte in noiembrie-decembrie au fost foarte multe fiv-uri cu succes; aici cred ca intervine legea probabilitatii.
Cat despre fetele care au n fiv-uri nereusite la Kaali, pot spune ca o parte din ele au incercat si la alte clinici, tot fara succes, deci nu e vb de clinica, parerea mea. Mai sunt si fete care au reusit natural dupa multe nereusite, deci pana la urma tot de voia Celui de Sus depinde.
Daca o sa recitesti postarea mea anterioara o sa iti dai seama ca nu laud deloc medicul sau clinica la care am reusit; ma refeream la medicul pe care il alegem si in care tb sa avem incredere; eu am mers pe mana dr atat in tara cat si la Kaali, iar daca la cel din tara n-a fost sa fie, am cautat si am gasit alte explicatii, independente de dr. Asta nu inseamna ca nu am avut si eu nemultumirile si nelamuririle mele, insa in final mi-am spus ca nu pot si poate ca nici nu trebuie sa le stiu si sa le inteleg eu pe toate, pentru ca, cu cat aflam mai multe, cu atat imi puneam mai multe intrebari si-mi faceam mai multe probleme.
Adevarul este ca nu am avut, din fericire, o experienta prea bogata in astfel de proceduri si nu pot face prea bine comparatii nici intre diverse protocoale si scheme de tratament folosite, nici aprecieri in legatura cu competenta medicilor; iar in cazul meu schema a fost cea mai simpla posibila, incat ma ingrozesc cand vad schemele altor fete.
Ca sa inchei, ca deja m-am intins mult prea mult, va doresc la toate sa gasiti clinica, medicul, schema de tratament si tot ce mai este necesar pentru a reusi! Si, cel mai important, sa primiti ajutorul de la DD, care sa va arate calea catre reusita, ca fara El nu se poate!
17+
ImiMS spune:
Buna dimineata!
Doar o singura chestie am de spus...Se pare ca aproape niciuna din voi nu m-a inteles ( ma rog, cu exceptiile care confirma regula mea )...Nu am criticat medicul, nici clinica...nu am invinovatit pe nimeni ptr esecul meu...de asta nu am vrut nici sa dezvolt subiectul, pentru a nu isca discutiile inutile de ieri...dar se pare ca a ajuns o samanta mica...ca sa se faca din ea elefant.
Imi pare rau ca am zis si cat am zis...aici voi inchide subiectul si povestea mea...iar mai departe voi face exact cum cred eu de cuviinta ( oricum nu sunt persoana care sa pot fi influentata de parereile sau sfaturile altora, daca eu simt si sunt convinsa ca vreau si pot face ceva anume )
Va doresc sa va indepliniti visul...acolo unde si cum credeti voi ca e cel mai bine!
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
AJUTA-MA DOAMNE!!!
FIV1 Szeged,aprilie 2012, dr.Zadori...nereusit!
mona19 spune:
Buna de Dimineata!
Gata! Haideti sa lasam trecutului ceea ce-i apartine. Aseara ii povestisem sotului ce am scris pe aici. Mi-a zis ca nu am facut bine, ca se vor isca si opinii contradictorii. Drept e, de taceam filozof deveneam. Fiecare cu parerea lui personala. Nu cred ca l-am criticat pe PK, dimpotriva chiar il admir foarte mult, dar....
Si cu asta vreau sa declar subiectul de ieri incheiat si cazul inchis.
Imi - Asa-i ca nu esti suparata pe mine? Daca totusi esti, atunci devin trista si posomorata ca vremea de afara.
Olimp - Si eu aseara, am vrut - n-am vrut, am ascultat maciul cu CFR, pentru ca si al meu s-a gandit sa se uite la el si na! n-am putut sa adorm!!! Al meu s-a distrat copios la fazele cu mingile ajunse in baltoacele de pe teren .
Hamza - Mult succes in continuare!!!
Va doresc o zi frumoasa tuturor!!!