Alaptand la 4 ani - pe coperta

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

ai mei si-au bagat picioarele in gura pe la vo 4 luni...

hai mey ca nu la genul asta de "bagat degetele-n gura"se refera!

Ilinca mie mi se pare ca a procedat ok mama ta,ce trbuie s-o intereseze ce spun altzii!Chestia care ma frapeaza pe mine(nu spun asta cu absolut nicio intentzie ascunsa)este ca si ea "s-a ascuns"!

Hai ca-s curioasa poate mai vin detalii desre perioada aia!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Ilinca, pentru ultima oara, faptul ca tie "ti se pare" pentru ca tu ai o experienta personala oarecare nu constituie un argument, nu este o dovada a unui fapt de necontestat. Mituri exista destule pe lumea asta, nascute din observatii personale. Spre exemplu faptul ca alaptarea e metoda contraceptiva. Doar fiindca un om "crede" si "asa a observat el" nu ridica nimic la rang de adevar stiintific.

Asa, si colici au si copiii alaptati, daca nu stiai.

Si cu asta mi-am luat si eu bagajul la spinare si autostrada sub roti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

MA bag si eu , nu de alta a sa lamuresc o confuzie, cea cu bagatul picioarelo in gurita, vb spune nu ca e satul bebe de lapte ci ca pana atunci a papat 10 galeti de lapte (si asta e doar asa o vb). Bianca, mami de Maia Teodora (28.11.2009) Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

ps. Tot pentru ilinca, pentru ca a citit doar ce a vrut ea. Postarea care vorbea de copil anemic nu imi apartine, parca era a lui bird, dar era vorba de copil alaptat EXCLUSIV pina la 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

ilinca, si eu cand am citit chestia cu nu as vrea sa am amintiri agatata de sanul mamei, tot la asta m-am gandit, ca eu as vrea sa am macar o frantura de amintire legata de acea perioada, cuibarita la sanul mamei, cu tot ce inseamna alaptatul...nu cred ca in viata mai traim ceva asemanator ...si nu vreau sa se simta nimeni lezat sau mai stiu eu cum, asta este parerea mea.

Eu am fost alaptata pana la 9 luni, completare cu gris cu lapte de la nici o luna, nu mai zic, ca am avut ghinionul sa fiu nascuta prematur si toata lumea incerca sa o tina pe maica-mea cat mai departe de mine, ca sigur nu voi supravietui si nu sufere vreo depresie cand se va intampla inevitabilul...care nu s-a produs...bineinteles, ca sunt mare datorita grisului cu lapte de capra ... asta e concluzia acum...

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Asa stiam si eu biara, ca atunci cand isi baga picioarele in gura, a baut o vadra de lapte...nimic de intarcat...nu stiu cum si cine a masurat:).

Si pe vremea mea erau copii de peste 3 ani care o chemau pe mama "sa-i spuna ceva", sau mergeau dupa ea cu scaunelul...deci tot rusinica era, insa existau cazuri si atunci .

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui corap

ai mei si-au bagat picioarele in gura pe la vo 4 luni...

hai mey ca nu la genul asta de "bagat degetele-n gura"se refera!

Ilinca mie mi se pare ca a procedat ok mama ta,ce trbuie s-o intereseze ce spun altzii!Chestia care ma frapeaza pe mine(nu spun asta cu absolut nicio intentzie ascunsa)este ca si ea "s-a ascuns"!

Hai ca-s curioasa poate mai vin detalii desre perioada aia!

Dana

Ba da, chiar la genul asta de bagat degetele in gura se referea persoana care a adus in discutie "folclorul zonei ei", vezi, citesti pe sarite, te-am prins
Mama mea nu "se ascundea" ca o persoana care stie ca face ceva rau si nu vrea sa afle lumea, sper ca nu ai vrut sa sugerezi asa ceva Mama mea era suficient de inteligenta si cu instincte bune sa-si dea seama ca face un lucru bun si suficient de inteligenta incat sa stie ca majoritatea o vor condamna/ vor incerca s-o bata la cap ca nu face bine etc etc deci nepunandu-si pancarta cu "alaptez" se scutea de-o grija, nu avea vocatia bataliei cu morile de vant, cum o am eu:)) Si sincer mama mea m-a divinizat pe mine dar nu prea isi batea capul pentru binele copiilor altora, era mai egocentrista in acest sens. Adica eu simt nevoia sa vorbesc despre beneficiile alaptatului, sa incurajez gravide/mamici, as vrea sa fie toti copilasii beneficiari ai acestei chestii grozave care este laptele matern...dar mama mea nu, ea avea principiul "copilul meu sa fie bine", chiar nu suferea ca alti copii nu sunt alaptati, nu-si punea asa problema
Cristoiu, eu mai multe decat ti-am zis pana acum nu am ce spune, vad ca una zic eu, alta intelegi tu, asta e, avem probleme de comunicare:))) Eu nu m-am referit nicaieri ca TU ai fi dat acel exemplu, nu-s senila, stiu cine l-a dat (de multe ori:)), eu doar aduceam in discutie ceva de pe topic. Nu era vorba de "alaptare exclusiva", nu exista asa ceva, alaptare exclusiva timp de 2 ani, ar fi patologic, un copil sanatos macar de curiozitate mai roade si un mar, o banana...Nici pana la 1 an nu e frecventa alaptarea EXCLUSIVA, cred ca e ceva destul de rar. Era vorba de o fetita mofturoasa care, nu se stie exact din ce cauze, refuza sa se hraneasca cu mare branza in afara de lapte matern. Si de aici invinovatirea mamei, ca de-aia n-are fata dinti ca a alaptat-o doi ani (la naiba, io oare de ce mai am dinti?!). Poate ar fi fost mai"etic" din partea mamei, daca fata tot nu manca, sa-i taie si portia de alaptare, i-ar fi curmat suferinta prin inanitie. Sau daca i-ar fi dat lapte praf sau de vaca fata ar fi avut acum toti dintii in gura. Ma rog, unele rationamente ma depasesc.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ilinca,iar exagererzi!

Bebelusii nu prea-si baga in mod frecvent la 4 luni degetzelele de la picoare-n gura!

Eu cred(daca-mi amintesc bine) ca tot undeva in jur de-un an are loc procedeul asta!

Nu vorbim aici de extreme ,ci de medie!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Ilinca, pentru ultima oara, faptul ca tie "ti se pare" pentru ca tu ai o experienta personala oarecare nu constituie un argument, nu este o dovada a unui fapt de necontestat. Mituri exista destule pe lumea asta, nascute din observatii personale. Spre exemplu faptul ca alaptarea e metoda contraceptiva. Doar fiindca un om "crede" si "asa a observat el" nu ridica nimic la rang de adevar stiintific.

Asa, si colici au si copiii alaptati, daca nu stiai.

Si cu asta mi-am luat si eu bagajul la spinare si autostrada sub roti.

Inseamna ca ginecologul meu, unul dintre cei mai cautati din oras, e un cretin, la controlul de 6 saptamani mi-a spus asa:"DACA alaptati exclusiv cu MAXIMUM 3 ore intre alaptari, inclusiv noaptea- 6 luni alaptatul este o metoda contraceptiva". In brosura pe care am primit-o de la maternitate scria la fel. Ce de cretini, se iau dupa mituri!:)))
Stiu bine ca sunt si copii alaptati care au coici, racesc frecvent, se chinuie cand le ies dintii- ti-am spus doar ca eu vorbesc despre copilul meu alaptat, nu despre altii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Ilinca,iar exagererzi!

Bebelusii nu prea-si baga in mod frecvent la 4 luni degetzelele de la picoare-n gura!

Eu cred(daca-mi amintesc bine) ca tot undeva in jur de-un an are loc procedeul asta!

Nu vorbim aici de extreme ,ci de medie!

Dana

Whaaat?! Ai copil mare si ai uitat, probabil, te asigur ca media de bagat picioruse in gura e undeva la 4-5 luni, eu am poza cu a mea rontzaindu-si ambele picioare la 4 luni si crede-ma ca nu a fost precoce la nimic (ba, la dinti, primul aparut la 4 luni jumate, dar in rest a mers in 4 labe dupa 8-9 luni, in picioare la 1 an si 2 luni, cu vorbitul nu mai zic...)

Mergi la inceput