Alaptand la 4 ani - pe coperta

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii
cred, la fel ca oricare lucru din viata, exista masuri si limite.

de acord, limita ar trebui sa fie discretia. alapteaza pana la 7 ani, dar nu fa poza publica.

deci, pana la urma, nu-i vorba de "bine pentru copil", "rau pentru copil" si "interesul copilului" , ci e "poti face ce-ti place da' sa nu vad io".

tin sa spun distinselor doamne de pe-aici ca in orasu' meu natal, prin anii 1970-1980 (era noastra) era un NO- NO sa ti se vada burta de la sarcina in public (burta imbracata vorbesc), singurul traseu acceptabil era serviciu - acasa si eventual spital. in rest distractia in timpul sarcinii era munca in gospodarie.
da, pentru mine e imposibil de conceput, dar asa era norma.

asa ca "asa e social acceptabil" nu e un argument pentru delimitarea a ceea ce e normal de ceea ce nu e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Ilinca(mesajele tale sunt "dese"si greu de citit,ma aeriseste-le te rog,abia m-am gasit nominalizata in avalansa ta de cuvinte)a spus cineva la subiect ca "Vai Ilinca ce scribos ca-tzi alaptezi feitza la visrta asta?

Sau i-a spus cineva lui diamat(fost dianocicaca nu-i stiu exact nick-ul actual)ca"vaaaiii,cit de bleah este sa-tzi alaptezi copilul la 4 ani?"

Nu,nu a spus nimeni,repet,comentariile au fost facute la foto si video,restul sunt interpretari personale!

Chiar asa,oare de ce o luatzi personal?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Aooolica, am zis ca nu mai revin p'aci da' iaca, is masochista. Unu' la mana ca nu DOAR pozei si filmuletului au fost adresate epitetele respective, nu ma face sa-mi pierd momente nepretzuite din viatza rascolind topicul, ca sunt suficient de nebuna sa o fac:))). S-au spus CATEGORIC chestii precum "ideea de alaptat peste 3-4 ani e scarboasa" si multe altele tot cu directie la IDEEA/CONCEPTUL de alaptare prelungita, nu la o poza/film.
Asa...sa aerisesc.... Tu spui ca nu e jignire cata vreme nu mi-a fost adresata direct, nominal...Adica e ok sa arunci cu epitete si dispretz, daca n-ai zis direct:"fa, Ilinco, ce scarboasa esti si tu si fiica-ta care se intoarce de la gradi si baga botu' la laptarie,ptiu, dracia dracului".
Dar daca ar fi un topic...hmmm...despre intorsul din CIC si ar veni vreo 3 mame sa spuna ca s-au intors la serviciu cand aveau copiii 6 luni si ULTERIOR as intra eu pe topic spunand:"o mama care nu sta cat mai mult cu copilul si se intoarce la serviciu mai repede de 1 an e o bestie egoista, o nesimtita care nu-si iubeste copilul, l-a facut sa-l lase altora pe cap"- consideri ca n-ar fi nimic jignitor in afirmatia mea, nu? Ca am vorbit la modul general, nu am zis direct:"pupiciura, eu cred ca tu esti o nesimtita fiindca...".
Asta imi aminteste de un topic unde Eumada o tinea una si buna cu "ce poate face un mosh de 45-50 de ani la pat, cat de potent poate fi, eee, ce mai poate unu' dupa 45 de ani?" si i s-a spus s-o lase mai moale cu jignirile...sa inteleg ca tu i-ai fi luat partea, ca doar n-a zis nimanui direct:"barbatu'to nu mai e bun de nimic la 50 de ani"?
Sper ca m-am facut inteleasa, ca n-am de gand sa revin asupra subiectului:))
Cat despre ce spui tu, Cristoiu...cum adica "argumente nefondate"? Eu am povestit experienta noastra, cum poti tu sa negi experienta mea? Eu (si pediatra si sotul si altii) cred ca alaptatul ne-a fost de folos si am spus concret de ce...poti tu sa bagi mana in foc ca si de alaptam numai 6 luni parcursul fetei mele ar fi fost identic?! Pe ce te bazezi, pe experienta ta? Chiar nu vad nicio legatura intre ele si nu inteleg cum poti tu sa fii asa de sigura ca NU a avut nicio importanta alaptarea in faptul ca fata mea e mai rezistenta decat colegii de gradinita, ca face raceli usoare, ca n-a stat internata nici 1 zi, ca nu se deshitrateaza cand are febra, ca n-a avut colici etc etc?
Aici s-au facut rationamente de genul:"copilul X este, la 12 ani, anemic, n-are dinti, sta rau cu analizele. A fost alaptat 2 ani. Deci e clar ca alaptarea e de vina pentru toate astea!" (si asta spune cineva din exterior, care nu are toate datele problemei) iar mie mi se contesta un rationament de genul:"copilul meu e mai rezistent, trece usor peste raceli, n-a necesitat antibiotic, n-a scazut in greutate cand n-a mancat solide etc. Singura diferenta notabila intre ea si ceilalti copii care sunt mai bolnaviciosi este alaptarea prelungita. In concluzie o fi avut si alaptarea un rol, nu singurul, dar a avut".

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ilinco,pai potzi sa mai vii odata sa spui ca esti asa de inversunata si incoerenta,ca zau ca e greu sa te pricep!

Tu nici macar nu te incadrezi in "limitele virstei"asa ca eu zau ca nu-tzi intzeleg inversunarea!Ce te intereseaza pe tine ce gindesc x si y,daca tu stii ca e ok asa cum faci?Crezi ca prin inversunarea asta ai sa-mi demonstrezi mie,andacos, cit e de normal si firesc sa-tzi alaptezi copilul la 3,4,5 sau stiu eu citzi ani?

Mesajele tale sunt in concordantza cu imaginea de la inceputul subiectului!Insa eu zic ca nu-si ating scopul,mai ales la o anumita categorie de cititori!ba chiar au efect invers!
Deci alege alta strategie ca asta nu e placuta,ba din contra!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii
cred, la fel ca oricare lucru din viata, exista masuri si limite.

de acord, limita ar trebui sa fie discretia. alapteaza pana la 7 ani, dar nu fa poza publica.

deci, pana la urma, nu-i vorba de "bine pentru copil", "rau pentru copil" si "interesul copilului" , ci e "poti face ce-ti place da' sa nu vad io".

tin sa spun distinselor doamne de pe-aici ca in orasu' meu natal, prin anii 1970-1980 (era noastra) era un NO- NO sa ti se vada burta de la sarcina in public (burta imbracata vorbesc), singurul traseu acceptabil era serviciu - acasa si eventual spital. in rest distractia in timpul sarcinii era munca in gospodarie.
da, pentru mine e imposibil de conceput, dar asa era norma.

asa ca "asa e social acceptabil" nu e un argument pentru delimitarea a ceea ce e normal de ceea ce nu e.

ha, am prins si eu reminiscente ale respectivei epoci. Ma tot intreba soacra "da nu vrei sa porti asta [ diverse chestii foarte lalai] si sa pui si asta si ailalta pe tine, sa nu se vada burta?"

curios e ca sanii nu erau deloc tabu, doar burta. am facut acasa botezul si m-am trezit cu nasi, parinti, bunici, etc navalind cu mic cu mare peste noi doi, cu urale si aprecieri. Eu ma retrasesem sa alaptez, crezand ca daca cu burta era rusine atunci cu sanii o fi scandalau si au fost toti siderati "te ascunzi sa-i dai piept, de ce?"

Mergi la inceput

cele care au mama,bunici in viatza,pe mine m-ar interesa s avad care era limita "acceptata"de alaptare pe vremea lor?

Eu imi amintesc ca pe vremea adolescentzei mele,aveam o cunostintza care alapta copilul de vreu an si jumatate!Si-mi amintesc foarte clar ca reactziile nu erau pozitive!

Dana

Mergi la inceput

limita populara, din ce am auzit de pe la bunici si soacra era "cand merge bine in picioare si are masele".

acu depinde cred, de la o regiune la alta. acum cateva pagini zicea careva "cand isi poate pune piciorusele in gura", asta cred ca e mai devreme....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

limita populara, din ce am auzit de pe la bunici si soacra era "cand merge bine in picioare si are masele".

Asta cred ca tot pe la un an si jumatate ar fi?Sau?

Ia sa mai vedem opinii?

Dana vio,ce virsta corspunda cu "bagatul degetelor d ela picioare"in gura in zona voastra?

Dana

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Asta cred ca tot pe la un an si jumatate ar fi?Sau?

Ia sa mai vedem opinii?

Dana vio,ce virsta corspunda cu "bagatul degetelor d ela picioare"in gura in zona voastra?

Dana

habar nu am. dar da, cred ca un an jumatate....doi cel tarziu.
bagatul degetelor de la picioare in gura...pai..vreo 8-9 luni? parca asa facea al meu.
Acu faza e ca variaza aceste "milestones" mult de la un copil la altul.
daca ajuta cu ceva, pe un grup de FB pe care sunt, niste mame americance mai de 40-50 de ani asa, la un moment dat astea au zis ca intarcatul se face "cand stie sa se exprime in cuvinte clare" , ca punct de reper.
Iar aparitia limbajului articulat / coerent variaza si el de la un copil la altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ai mei si-au bagat picioarele in gura pe la vo 4 luni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:

cele care au mama,bunici in viatza,pe mine m-ar interesa s avad care era limita "acceptata"de alaptare pe vremea lor?

Eu imi amintesc ca pe vremea adolescentzei mele,aveam o cunostintza care alapta copilul de vreu an si jumatate!Si-mi amintesc foarte clar ca reactziile nu erau pozitive!

Dana

Mama mea m-a alaptat 2 ani si 2 luni si ar fi continuat daca nu ar fi fost internata cu o extra-uterina. Cand s-a intors acasa dupa vreo 10-14 zile de spitalizare nu am mai vrut, cica mi-era mila "ca are buba".
Asta a fost in '77-'79. Nu stiu care era "limita vremii" dar pe mama mea o interesa binele meu, nevoile mele, nu "norma sociala", gura lumii sau mai stiu eu ce. Nu prea era ea cu turma Am intrebat-o odata, dupa ce am nascut si eu:"da' ce parere aveau cei din jur de asta?" si mi-a raspuns:"da' cine crezi ca stia, ce treaba aveam eu sa le dau raportu' ce facem in casa, eu si copilul meu?"
Spunea cineva (sau mai multa lume) ca nu si-ar dori sa aiba amintiri legate de ei "atarnand de tzitza mamei".
De multe ori cand alaptam mi se umpleau ochii de lacrimi de emotie si ma gandeam:"uite, asa ma cuibaream si eu la pieptul mamei, asa sugeam...si nu-mi amintesc nimic, nicio frantura...asa va fi si fata mea, acum i se pare cel mai grozav lucru si peste ani...nu va mai tine minte nimic"...
As da orice sa-mi revina macar o frantura de amintire din vremea cand pentru mine nu exista pe lume altceva mai bun si mai important decat MAMA...de-as putea macar in vis sa retraiesc macar cateva secunde senzatiile acelea pe care sigur le-am avut la sanul mamei...nu mi-ar fi nici groaza, nici rusine, nu m-as simti dezgustata sau "abuzata", nici macar incomfortabil, nu mi-ar fi scarba...mi-ar fi doar DOR.
Si gata ca o dau in melancolie si lacrimi si altele si s-or shoca unele ca-mi cade cutzitu' de la brau...

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput