Piersicute de iulie august (35)
Raspunsuri - Pagina 6
ned spune:
Si mie mi-au iesit lecocitele mari 15900 fata de 11000 limita superioara. Ele oricum cresc in sarcina, dar sa vad ce zice si dr saptamana viitoare. Eu am alta problema: de 2zile ma simt fff obosita, as sta numai in pat, putina ameteala si greata din cand in cand. Plus ca am inceput sa ma simt grea.
28+
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
ali24 spune:
buna.cam liniste pe aici
stiu ca nu s a referit nimeni in special la mine cand a vorbit de alaptat.dar stiti voi ca hormanelul gravid mai vede lucrurile cum vrea el.si oricum nu am avut nici o treba cand imi spuneau toate prietenele si toate neamurile si toata lumea ca, cum pot sa alaptez asa mult ca nu e normal si bla bla bla si mi am vazut de treaba mea in continuare.si deja mi au si spus majoritatea <sper ca nu ai de gand sa alaptezi si acum asa de mult>de parca le ar afecta pe ele cu ceva.dar na fiecare e liber sa isi spuna parerile si noi la randul nostru suntem liberi sa facem ce vrem.
ma simteam putin aiurea cand am vazut ca, chiar toate sunteti impotriva alaptarii asa mult timp si m am bucurat cand am vazut ca mai am si pe cineva care a fost si de partea mea.
fredelia cum te ai gandit ca o sa faci cand v a veni bebele apropo de alaptat?le vei da la amandoi?ptr ca deja fetita pricepe si ma gandesc ca va fi foarte dificil sa ii dai la bebe si ei nu...(problema asta mi o puneam eu cand avea baiatul vreo un an si ceva si ma gandeam ca ce as face daca as ramane gravida)
fetelor eu de 2 zile stau lipita de calculator.ma joccccc.deja ma doare f....l.nu imi vine sa fac absolut nimic.am fost mainaninte pana la o alimentara aproape si cand am venit inapoi parca nu mai aveam aer.am vrut sa mai stau putin afara cu copilul dar simt ca ma sufoc.voi aveti stari din astea?daca ma apuca sufocarile de pe acum ce ma fac peste o lunacand vine caldura mai mare?
ce de mancaruri gustoase ati facuttttttt.
31+
rafael albert(25.05.2007)
muraturica spune:
Fetelor, sper ca ati avut o zi frumoasa.
Eu am terminat de bucatarit si de facut putina curatenie. Trebuie sa ajunga si sotul in vreo ora.
Daca ar fi dupa mine deja m-as gandi pe unde sa mergem maine, sa iesim din casa, dar el e probabil super obosit.
Am facut ciorba de salata si snitele in ceapa. Astea nu mi-au iesit chiar cum vroiam, dar e ok.
Ali, noi doar ne dadeam cu parerea despre alaptat. Nu cred ca s-a gandit cineva la tine in mod special. Ai dreptate, lumea are pareri diferite si fiecare cum face cum crede ca e mai bine. Apropo, ce te joci ca intru in concediu si am nevoie de idei. In ultime vreme mi-am ocupat timpul cu seriale, tocmai fiindca nu prea pot sa stau mult pe scaun.
Va pup si va doresc in continuare un weekend frumos.
25+
ali24 spune:
muraturica ma joc pe facebook candy crush
am tras cu ochiul la fetele ce nasc inaintea noastra si am gasit rugaciunile astea dragute
Rugaciunea mamei inainte de nastere
Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin.
Rugaciunea mamei dupa nastere
Multumescu-Ti Tie, Doamne, din adancul inimii mele, pentru pruncul pe care Tu mi l-ai daruit si pe care Tie Ti-l inchin, dimpreuna cu toata viata mea, intru care ai binevoit. Daruieste-i, Stapane, viata ca sa se nasca din nou, din apa si din Duh, ca fiu al Tau dupa har, in Taina Sfantului Botez. Ajuta-ma, Iubitorule de oameni, sa-l cresc in pace, ca pe un madular binecuvantat al Bisericii Hristosului Tau. Si intreaga noastra familie pazeste-o intru dragostea Ta, daruindu-i toate cele spre trebuinta, dupa marea Ta mila, putere si intelepciune. Ca noi Tie Iti incredintam sufletele si trupurile noastre, Tie ne rugam pentru noi insine, si unii pentru altii, si numele Tau, de viata facatorul, in veci il preamarim: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.
nu ati vrea sa le punem si noi pe prima pagina?sau ar insemna ca le furam ideile?
am citit si in mare la ele in capitol(eram curioasa sa vad care cum naste) si m am emotionat asa de tare cand am vazut cum apar bebelusii
31+
Laura32 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adarev Telefonul asta. Ma Incadrez in tiparul Laurei. Ada |
Chiar ma gandeam , ca Tudor este foarte independent si descurcaret pentru varsta lui , altii asteapta sa le puna mama in farfurie , cred ca si la prima intalnire se vor duce tot cu mama
30+ Andrei
AMR 9 Weeks
roxypuy spune:
hello burtici! ieri n-am mai apucat sa intru k am trebaluit prin casa si apoi am adormit la tv la romanii au talent
eu inca am asa o stare zen dupa intalnirea cu voi mi-a priit tare, nu m-am mai simtit asa de bine demult, ciar am avut feelingul ca m-am intalnit cu prietene f bune abia astept sa ne mai intalnim. chiar ma gandeam ca poate reusim la targ atunci, acum sa vedem cum ne sincronizam
eu azi am fost pe la tara sa-mi vizitez neamurile k n-am mai ajuns demult (rusine sa-mi fie k sunt la doar 30 km de Buc ). am petrecut o zi minunata, au venit si verii mei cu nepotzeii...super nepotzik mea e super entuziasmata de venirea bebelinei, a zis k vine la maternitate sa stea cu mine asa cum am stat eu cand s-a nascut ea si pe urma se muta la mine sa aibe grija de antonik mi-e draga tare, e ca si copila mea, am stat in sala de nasteri cand s-a nascut si am avut grija de ea pana la 2 ani e o legatura f speciala intre noi si sunt tare mandra cand vad ce mare s-a facut,e deja o mica domnisoara
ioana - nu te gasesc pe fbk :( nici cu un nume nici cu celalalt...iti dau pm cu numele meu si imi dai tu add? si pe urma te bag eu in grup.
am vaz k ati vb de col - mie mi-l masoara cu sonda transvag la fiecare control lunar. pana acum a avut tot timpul peste 4 asa k e ok.
legat de alaptat - azi am vaz si eu reportajul la tv. parerea mea este ca fiecare procedeaza asa cum simte cu copilul. dupa ce am aflat k sotzul a supt pana la 4 ani...nu mi se mai pare asa ciudat oricum sunt rare cazurile si in ziua de azi cand majoritatea femeilor sunt stresate de reintoarcerea la job, posibilitatea pierderii locului de munca etc nu prea mai au sanse sa ajunga cu alaptatul pana la varste din astea. anyway, e bine sa alaptam atat cat putem, dar nici sa sarim calul
carmen - stai cumintica, odihneste-te cat mai mult si sunt sigura ca Doamne Doamne te va ajuta si vei naste la termen
am primit si restul analizelor si sunt toate ok Slava Domnului!
va poop!
Roxy
29+
freedelia spune:
Neatza, fetelor si o duminica placuta va doresc!
Azi este Ziua Mamei (cea Americana) asa ca va urez Happy Mother's Day! Ca nu strica doua zile ale mamei :)
Noi suntem bine, am ajuns la 31 de saptamani (parca, nu stiu sigur, ca am cam pierdut numarul, dar calendaristic mai am fix 2 luni pana la DPN, asa a vreo 31 de saptamani ar fi). Inca nu mi se pare real ca o sa avem iar un bebe nou nascut in casa, dar realitatea e din ce in ce mai aproape. Am stabilit cezariana pe 6 iulie, deci in mai putin de 8 saptamani...
Ali -- am sa ii alaptez pe amandoi, bineineles ca nu am sa o exclud pe Jane cand vine bebe. Am citit despre tandem nursing si abia astept sa il experimentez. Momentan vorbim, eu si Jane, despre bebe, cum ca e mic si nu mananca decat tzitzi, totul e bine si frumos, pana cand vorbim despre cum o sapape bebe tzitzi de la mami. Ei, atunci Jane foarte serioasa zice "no, me tzitzi" si gata. Acum, de ceva timp, a inceput sa spuna ca bebe va papa tzitzi de la ea si ea de la mine. E scumpa tare, ea probabil crede ca bebe e o papusa ca bebelusii ei, cu care se joaca si le da tzitzi... O sa vedem, sigur va fi bine. Si cu cat alaptez mai mult cu atat sper sa slabesc mai repede, asa ca este welcome domnisoara Jane la tzitzi...
Voiam sa zic despre mame rele. Eu chiar cred ca este un stereotip asta cu nu exista mame rele. Eu sunt convinsa ca exista mame care sunt egoiste si chiar as zice ca in toate mamele exista cate ceva egoist. O oarecare doza e normala -- toti avem nevoie de un timp personal, nu putem fi 100% la dispozitia copiilor. Dar sunt mame la care doza de egoism este, dupa parerea mea, peste limita normala, si pe acelea eu le cataloghez drept mame rele. De exemplu, mame care nu alapteaza ca nu vor sa isi strice sanii, sau pentru ca vor sa tina diete imediat sa slabeasca. Sau mame care isi iau pe cineva sa aiba grija de copii, ca ele nu vor sa se trezeasca noaptea. Mame care lasa copiii sa planga noaptea ca sa isi faca program de somn. Mame care vor sa se distreze ca in zilele dinainte de a avea copii si ii lasa aproape non stop cu bunici/bone si ele ies la discoteci, baruri, apoi dorm toata ziua. Sunt sigura ca exista alte multe exemple.
Aud mereu ca expresia "eu nu judec pe nimeni" la care eu una am alergie, pentru ca mi se pare foarte ipocrita. Nu ,i se pare posibil sa nu judec prin prisma convingerilor mele. Adica daca eu consider ca cel mai bun lucru pentru un copil este sa fie cat mai mult timp langa mama lui, sa suga la cerere, sa doarma cum si cat doreste, evident ca daca alta mama alapteaza dupa orar sau deloc, pune copilul in patut non stop in loc sa il tina in brate si il lasa sa planga ca sa ii faca program de joc, eu o voi judeca pe acea mama drept o mama rea. Nu cred ca fiintele umane sunt calculatoare, sa programam sa nu avem nici o parere despre ce fac cei din jur. Asta e parerea mea.
Va pup, profit unic de linistea dinainte de a se scula toata casa, m-am trezit la 7 si restul lumii ina doarme.
O duminica minunata!
Delia, 21+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
adarev spune:
Va dau cafeaua.....Am iesit putin prin oras aseara.am citit ce a scris Delia, mi se pare interesant. In rest nu am idee ce o sa facem azi.Deja am inceput sa ma plictisesc acasa.
Ada
ali24 spune:
freedelia la multi ani.chiar nu strica 2 zile ale mamei mai ales a unei mame cu bebe 4 pe drum
despre <mame rele> am si eu ceva de adaugat.am un exemlu de mama rea foarte aproape de mine.eram prieteni foarte buni de familie .cu el si acum suntem si vine cu copilul tot timpul la noi.o minune de baietel de 2 ani.vreau sa va zic ca mie mi se pare ireal ca poate sa existe totusi asa mama.a plecat pur si simplu de acasa cand copilasul avea cateva luni si dupa vreo cateva saptamani copilul s a imbolnavit si a stat in spital 2 3 saptamani cu bunica lui.si nu o sa uit niciodata cum venea tatal baietelului la noi in fiecare zi si plangea ca era si distrus ca a plecat nebuna(ca altfel nu pot sa ii spun )si ca copilul era in spital si ca mama lui(adica bunica baietelului) dormea pe un scaun langa el de nu stiu cate zile si ca ea nici macar nu da un telefon sa vada cum se simte.si exact in acea perioada am fost cu sotul la disco si cine credeti ca era intr o fericire si destrabalare maxima acolo?ea bineinteles.si acum desi sta aproape de el vine sa il vada de ziua lui.i a trimis de craciun un ursulet cadou cu taxi...deci femeia asta nici la mame rele nu se incadreaza.nu stiu cum pot exista asa fenomene pe lume...
31+