Bobocei de sept-oct 2012 (12)
Raspunsuri - Pagina 15
anne`mary spune:
AM reusit sa citesc din urma. Kytana, paianjeni? Spooky! Nu am inteles exact cu sunt durerile din piept. Pe mine ma inteapa in stanga dar imi imaginez ca e normal dat fiind faptul ca inima lucreaza mai mult pe perioada sarcinii, dar la tine se lasa cu dureri si de mana si de gat. Poate nu ar fi o idee rea sa te duci macar la medicul de familie sa-ti asculte inima. Pe mine ma doare si in dreapta de la ficat si m-as duce sa-mi fac un eco sa vad cum se prezinta, dar nu stiu daca e relevant sa faci o ecografie abdominala pe timpul sarcinii. Stiu ca multe organe se maresc in perioada asta.
Chistul cum l-ai operat? Laparoscop? Anul trecut m-am operat si eu dar m-am recuperat imediat. Problema este ca 2 din cele 3 cicatrice s-au estompat, dar cea de pe mijloc acum iese in evidenta... parca este mai rosie si mai umflata. Cand ajung la gineco am sa-l intreb daca imi pune probleme pe viitor.
lalu cu cine nasti la Polizu? Nu face comparatie intre nasterea naturala si operatia cu anestezie generala. Si cezariana daca-i face, sansele sa-ti faca anestezie generala sunt mici. Citeste povestile fetelor care au nascut natural sa vezi cum zburda prin spital la 2 zile de la nastere
Andreea ti-a dat dr o explicatie pt lichidul redus?
Elfica, ce sa zic? Cand ma linistesc imi dau seama ca sunt irascibila de la hormoni dar nici nu-mi dau seama pe moment ca sa ma pot controla. Sotul a stat in camera si la cezariana? F tare. Nu stiu cat de igienic este, dar e f tare. Pe Lucian al meu il apuca plansul daca vede cum sunt taiata. Lui i-a fost mila se se uite cand am sterilizat-o pe catelusa noastra si mi-a spus ca nu crede ca-l tine inima sa se uite la mine cum sunt transata.
+ 18 Tudor si Stefan
miro79 spune:
Elfica iti tin pumnii sa fie totul bine si sa nasti cum iti doresti tu! Si mie mi-a zis dr. mea ca a avut mamici cu 2 cezariene iar al treilea copil l-au nascut natural ca n-au mai avut timp - s-a grabit bebe . Poate la tine isi face griji fiind micuta in bazin sa astepte pana vrea bebe sa iasa sa nu trebuiasca sa nasti natural si vrea sa fi ok. Si mamica mea a fost mica in bazin iar pe mine a trebuit sa ma traga cu forcepsul si va dati seama pe vremea aia... cu toate ca atunci nu prea faceau cezariene decat de urgenta. Oricum, bravo ca o sa-l ti pe bebe langa tine dupa nastere!!!
Anne e clar ca suntem mai sensibile si ca reactionam mai dur la nervi dar... asta e! Hormoni sau nu, da-le drumu' emotiilor afara. Mie-mi vine sa tip sau sa plang din orice. Imi dau seama ca e aiurea pentru cei din jurul meu dar... c'est la vie .
Va pupic, o zi frumoasa, ma duc la munca!
Kytana spune:
Chistul este mare si se torsionase, direct la urgenta am aterizat si m-au taiat direct, o taietura lunga de 20 cm. Toata lumea ma intreaba de ce nu laparoscop si eu nu stiu, nu mi-au explicat. M-am operat la Medlife. Am intrebat daca ar fi o problema care sa ma impiedice sa nasc natural dar nu are treaba, asa ca Doamne ajuta!
Despre hormoni ce sa mai zic... la controlul de 12 saptamani am izbucnit in plans si am speriat-o pe dna dr, de sarmana ma intreba daca m-a ranit cumva si eu nu puteam deschide gura si curgeau lacrimile suvoaie. Si eu m-as fi enervat in locul tau anne`mary . Eu am patit asa intr-o cofetarie, m-am inrosit la fata in secunda doi dar si-a cerut domnisorica scuze si m-am mai linistit. Hormonii... ce sa le faci!
Elfica cat de mic ai bazinul, ca ma sperii si eu, fiind doar cu 4 cm mai inalta ca tine. Mamei mele din prima i-a spus ca face cezariana, dar ea era si la prima sarcina la 36 de ani si are doar 1.50 cm. Offf...
19+ cu
-= Love life, live love =-
miro79 spune:
Burtici, nu va necajiti atat cu nascutul prin cezariana ca nu este un capat de tara. Adica este normal sa ne dorim sa nastem natural si sa luptam pentru convingerile noastre dar daca trebe, trebe. Pana la urma cel mai mult conteaza sa fie si bebe si noi sanatosi la sfarsit. Si eu la primul bebe mi-am dorit sa nasc natural dar cand la 33 de saptamani mi s-au rupt membranele, copilasul fiind pozitionat cu piciorusele inainte si cu cordonul ombilicar invartit in jurul gatului de 2 ori, nu m-a mai interesat decat sa se nasca bine baietelul meu... dar n-a fost sa fie... n-a avut plamanii destul de maturati, cu tot cu injectie. Asa ca, sanatoase sa fim . Va pupic, aveti grija de voi.
Tzuki spune:
salutare
va enervati muuuuuult prea repede, pentru nimic. ce-o sa faceti cand multi-hormonate si nedormite de 3 luni plange copilul isteric? ca doar n-o sa va varsati nervii pe el, pt ca asa e viata... yoga, un ceai de levantica, meditatie...nu-i un capat de lume .
Mami de D mare (4 ani si 8 luni) si d mic (1 an si 11 luni) + bb 3
lalu85 spune:
Anne, o sa nasc cu dr. Daniela Oprescu. Legat de anestezie stiu ca la cezariana nu mi s-ar face anestezie generala, insa mi-ar face rahie....am facut rahie la operatia de apendicita si am reactionat mai rau ca la anestezia generala, abia dupa 7 zile am reusit sa cobor singura scarile spitalului....Ma refeream mai mult ca ma recuperez greu dupa orice interventie, dupa orice boala... Dar sper sa am la nastere muuulta putere sa ma recuperez repede
lalu85 24+ cu
anidaz spune:
Salut !
Felicitari Irene pentru fetita,Tzucki pentru morfo,
Eu am net cu portia ,cica din cauza vremii...
Si eu vad uneori stelute ,in special dimineata,dar chiar n-am intrebat medicul de la ce or fi.
Sensibila sunt de nu se poate,plang din orice si pana acum vreo doua saptamani ,nu plangeam deloc,cred ca mi se trage si de la spaima cu bebe .
De visat,cel mai urat vis de pana acum a fost ca am nascut prematur si mi-au schimbat copilul cu unul mort,,m-am trezit plangand,in rest,tot felul de bazaconii visez,am visat chiar si ca m-am indragostit de un strain,
La mine va fi 100% cezariana si in nici un caz nu va fi anestezie generala.
Am vazut cu ochii mei ce inseamna asta comparativ cu rahianestezia(sau epidurala ,cum i s-o spune).E data peste cap si mama si bebelusul.
In plus mi-a explicat doctorul ca nici un medic,oricat de stralucit ar fi ,in cazul anesteziei generale nu ar putea scoate bebelusul in timp util ,inainte de a-l afecta anestezia.Din pacate la prima nastere cumnata mea a avut parte de un doctor pe care nu l-a interesat aspectul asta si nepotelul meu are 3 ani jumate si abia vorbeste,inca nu face propozitii,fiind nascut prematur ,trebuia evitata anestezia generala care l-a afectat pe termen lung.Este convenabila pentru doctor ,fiindca in cazul unor complicatii ,mama nu e constienta ,e convenabila si pentru mama care nu doreste sa stie nimic ,avand timp sa vada bebele cand isi revine,dar in nici un caz nu este convenabila pentru bebelus indiferent ca este sau nu la termen,si in functie de asta se resimte pentru o perioada scurta sau pe termen lung ,cazul nepotelului meu din pacate.
Sper ca n-am suparat pe nimeni cu pledoaria mea contra anesteziei generale,nimeni nu trebuie sa ia decat ce crede ca-i face bine personal,dar eu sigur nu voi opta pentru ea,de fapt si daca as opta nu m-ar lasa doctorul sa fac anestezie generala.
22+
Mihnea Bogdan
anidaz spune:
Vineri merg si eu la controlul lunar la medicul de familie ,is curioasa daca am luat in greutate fiindca nu mai vomit de 3 saptamani si pana acum doar am slabit,desi burta e vizibila bine dupa cum se poate vedea si in avatarul meu,cantarul ramanea la fel.
22+
Mihnea Bogdan
anidaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miro79 Burtici, nu va necajiti atat cu nascutul prin cezariana ca nu este un capat de tara. Adica este normal sa ne dorim sa nastem natural si sa luptam pentru convingerile noastre dar daca trebe, trebe. Pana la urma cel mai mult conteaza sa fie si bebe si noi sanatosi la sfarsit. Si eu la primul bebe mi-am dorit sa nasc natural dar cand la 33 de saptamani mi s-au rupt membranele, copilasul fiind pozitionat cu piciorusele inainte si cu cordonul ombilicar invartit in jurul gatului de 2 ori, nu m-a mai interesat decat sa se nasca bine baietelul meu... dar n-a fost sa fie... n-a avut plamanii destul de maturati, cu tot cu injectie. Asa ca, sanatoase sa fim . Va pupic, aveti grija de voi. |
multumim!
22+
Mihnea Bogdan
anne`mary spune:
miro la 33 de saptamani nu avea plamanii maturati chiar cu injectii? Sper ca nu s-a intamplat ce cred ca s-a intamplat. Tinta minima in cazul gemenilor este de 34 de saptamani si de acolo speri sa duci cat mai mult sarcina caci fiecare zi conteaza.
Lalu, eu il cunosc pe branescu la polizu. Mi s-a parut f bun. Stii ca tensiunea se ia in anumite conditii: nu imediat ce ai baut cafea sau ai mancat, nu dupa efort, nu imediat ce te-ai intins in pat, nu vorbesti si nu te misti in timpul procedurii ..nu-mi mai aduc aminte. Cel mai bine este sa-ti iei tensiunea dupa 5 min de stat in pat relaxata
Adinaz, nu stiam de ce nu este indicat sa faci anestezie generala in cazul operatiei de cezariana, dar acum stiu. Merci. Frumoasa burta
+ 18 Tudor si Stefan