Bravo felicity!Hai Tigruta,astero,Crixy!(52)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

DIANA - in primul rind "Felicitari" pentru perseverenta si "Curaj" ca nu va dura o vesnicie situatia pe care o povestesti acum. In al doilea rind, am sa incerc sa-ti raspund intrebarilor tale, din experienta pe care am avut-o atit cu Bryce cit si ceea ce traiesc zi de zi cu Kaeden.

1. Eu il tin pe al meu de la 10 minute pina la 20 de minute, insa au fost cazuri cind al-am tinut si mai putin 5-6 minute. In general, cam la 1 ora maxim 2 - 2 ore jumate cere de mincare. Oricum, in primele 2 luni de viata e bine sa nu-i lasi mai mult de 3 ore fara sa le dai lapte (ma refer la sin). Si daca dorm, inceraca sa-l trezesti la maxim 3 ore si sa-i dai sa manince. Kaeden maninca acum, pe timpul noptii cam din ora in ora, hai o ora jumate intre, iar pe timpul zilei cam la 2 ore. Totul la cerere, fara sa-i fac eu program.

2. Eu imi evaluez sinii si vad care e mai plin, mai tare etc. In general, i-am dat din ambii, l-am tinut 10-15 minute la un sin, i-am scos gazele, apoi l-am pus la celalat sin. Insa, daca deja a adormit si nu mai prezinta interes pentru cel de-al doilea, incep urmatoarea alaptare cu sinul nemincat.

3. Nu am nici o idee cit o suge o data si nici nu ma stresez sa aflu. Nu te apuca sa-l cintaresti inainte si dupa ca mai mult te stresezi. Ei isi regleaza nutritia dupa laptele tau si invers. Tu sa ai grija sa maninci sanatos, sa te hidratezi, sa-ti pastrezi linistea, sa te odihnesti cit poti de mult. Cind doarme bebe, intinde-te si tu linga el, stiu ca pare ca nu-ti mai ajunge timpul, insa prioritari acum sunteti TU si BEBE.:)
Daca ai prea mult lapte, te-as sfatui sa-l pompezi si sa-l stochezi, iti va fi de ajutor mai tirziu.:)
Da-ti cu lapte pe sfircuri si aureola si stai cu ei la are cit poti de mult.:) Se vor recupera mult mai repede si usor.

Ce sa-ti mai zic, eu, personal, iti recomand o carte pe care o consider biblia bebelusului, atinge absolut toate subiectele de la nastere pina la 2 ani, inclusiv alaptare etc, uite aici linkul:

http://www.amazon.com/The-Baby-Book-Everything-Revised/dp/0316778001/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1337033495&sr=8-1

Mai am un singut sfat de dat mamicilor la al doilea bebe care mai un copil mic acasa ( nu ma refer aici la Virgi sau Anitta ca piticii lor sunt mari si ajutoare de nadejde), insa fetele cu pitici mici, luati in considerare sa aveti un ajutor la indemina pina va intrati intr-o anumita rutina. Este foarte, foarte greu daca nu aveti pe cineva care sa va ajute cu cel mic care are multa energie si nu are rabdare sa-l alaptezi pe bebe, cu mincare ca nu mai ai timp sa faci nimic, cu nesomnul, sa poti sa te intinzi linga bebe fara sa te stresezi ca nu stii ce face sau pe unde isi baga nasul celalalt.:)
Asta e concluzia trasa pina acum, la nici o saptamina de avut 2 copii mici in casa.

Va pup si ne mai auzim,
Clara - mami lui Bryce si Kaeden

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Neatza!
Am scris ditamai carnatul de mesaj pe la 4 dimineata si l-am pierdut

Stefulici, deci la 34 saptamani pe innohep mi-a iesit INR-ul 1,01 dar limitele vad ca sunt 0,7 - 1,2 deci cica e bine.

La 31 sapt inca pe aspenter am avut 1,03, limitele mentionate pe buletinul de analiza sunt aceleasi.

Acum stii ca fiecare laborator cu unitatile lui de masura si limitele aferente, m-am tot gandit nu stiu cat de relevant e sa compari cu rezultatele mele. Medicii ce ti-au zis?

Anitta ne monitorizeaza factorii de coagulare tocmai ptr a vedea daca tratamentul functioneaza sau trebuie schimbat ceva. E adevarat ca aspirina se recomanda a fi scoasa la 30 sapt, eu am mers cu ea pana la 32 ptr ca analizele mi-au iesit bune, dupa care mi-a fost inlocuita cu innohep-ul mai mult pe fondul mutatiilor pe care le am si a sarcinii pierdute anul trecut, ptr ca altfel mi-au zis ca analizele mele sunt ok ptr varsta aceasta a sarcinii. Totusi anticoagulantul nu e singurul medicament pe care il iau ptr a trata scarba asta de trombofilie, mai iau acifol, vit C, femibion2, magne b6, nospa abia astept sa scap de ele, sau macar sa mai scot din ele, sincer m-am saturat cate inghit si o fac dinainte de sarcina, ptr ca a trebuit sa si pregatesc organismul ptr sarcina. Dar nu mai comentez, asta sa fie baiul... Ca sa revin, totusi sunt fete car au mers pana la capatul sarcinii doar cu aspirina, chiar tin legatura cu o fata de la gravidute cu trombofilie care a nascut azi nu stiu daca e inscrisa si la noi la odisee ptr ca nu-i stiu nick-ul de pe DC si a mers cu aspirin baby pana la capat, depinde de ceea ce hotaraste medicul.
Clara multumim de sfaturi, ne vor fi de folos si noua! Cat despre ajutor... Doamne, cine nu si l-ar dori, dar cand nu se poate, asta e... eu m-am resemnat si ma mobilizez, ma incurajez si ma pregatesc inca de pe acum. Sotul mi-apromis ca va lua concediu o saptamana-doua (ideea e ca vreau sa isi pastreze si ptr la vara sa mergem la mare cu puisorii) si contez pe suportul lui. Va veni de asemenea socrela probabil insa ca doar ptr cateva zile, la inceput atunci sa imi faca de mancare pana o sa ma pot misca eu mai usor si sa stau in picioare sa imi pot fierbe eu ceva. Doamne ajuta sa ma pun repede pe picioare...
Virgi ma intrebai daca mai alaptam fata cand am inceput administrarea fierului. Nu, din pacate nu am alaptat-o pe Eva decat f putin - 2 luni parca, nici nu mai stiu dar laptele praf nu o constipase pana atunci, de aceea am invinuit fierul. Totusi chiar dupa intreruperea administrarii lui tot constipata a ramas.
Stefulici, da, mie imi iesisera niste valori aiurite la unele analize, dar ma ingrijorau monocitele. Am profitat insa de faptul ca joi nu era mai nimeni la Fundeni cand mi-am luat rezultatul si am intrebat-o pe dr U si mi-a zis sa stau linistita ca multe ies aiurea pe final de sarcina. Ramane sa vedem ce zice si dr gineco, am vineri programare la ea.

Dau send sa nu pierd iar mesajul
Pup

Asteropi, felicitari ptr primul kk!!!

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 4 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Buna dimineata! Sa aveti o zi cu soare pe toate planurile!
Ylari, Stefulici, ce sa zic, nu ma pricep la trombofilii si la tratamentul lor, e adevarat. Doar la feliuta cardio ma pot baga si intr-adevar pacientilor care iau doar Aspenter sau Aspirin Cardio nu li se recolteaza INR. Sunt convinsa ca la trombofilii trebuie tinuta mai din scurt problema coagularii. Chiar, Stefulici, macar un mail sa ii trimiti dr U sau asistentei ei, sa iti explice daca e ok sau nu.
Onutza, Tzuky, voi ce mai faceti, ce va fac feciorii, cum stati cu laptele?
Diana, care a mai fost situatia ieri?
Virgi, viteaza odiseei!
Tigruta, nika-nika?

Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maiiunie2012 spune:

CASUTA NOUA AICI

Mergi la inceput