Pinguinii se imbraca de la Prada [15]

Raspunsuri - Pagina 38

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Celcesforaie e pudic. Nu discuta cu fi-sa despre asa ceva. Nici macar tangential.
Dar fi-sa discuta cu el. Direct si la obiect.
De fapt saraca, vorbeste singura si se alege cu niste mormaieli sau cu: "mai bine vorbesti cu mami"

Eu ma aleg cu: "stie fii-ta asa ceva?"




--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Viviana, sa-ti traiasca Celcesforaie, si voi pe langa el!

revin si io pe-aci, dupa o saptamana tumultoasa.

luni am avut interviul de promovare. cica l-am luat ma enerveaza insa ca nu ne-au dat (suntem 4 promovati) un mail, un iesemies, un porumbel calator, ceva in care sa zica "bravos, natiune, v-ati prezentat excelent!" sau "uuuf, idiotilor, ce aberatii ati putut scoate, noroc c-a fost sefa cea mare in toane bune si v-a promovat". neah, doar zvonuri, soapte, intrebari...mailul oficial, cu cc la toata populatia firmei la nivel global (si suntem extinsi, nu gluma) vine pentru fiecare separat in functie de desemnarea pe o pozitie de lead (ca sa nu zic lider) pe un proiect (bine, io am fost desemnata pe-o asemenea pozitie inca dinainte de Paste, asa ca respectivul mail a intarziat deja cam cu vreo 4 zile), da' asteptam macar un mail amical.

in alta ordine de idei, in domeniul personal m-am dovedit tupeista si persuasiva, de-am reusit sa-mi aranjez ploile exact asa cum imi doream. sper sa fiu la fel de incantata de realitate cum sunt de planuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo pinguinelor

ce fac micii pinguini?

Aqai, nu am avut incotro legat de discutiile sexuale cu ai mei copii. la fel ma gandeam si eu, ca n-am sa pot, ca n-o sa-mi iasa, c-am sa-mi inghit limba. dar cand m-au intrebat direct a trebuit sa raspund tot direct. si fara sa fac artificii sau sa ocolesc raspunsul. apoi discutiile ce le-am mai avut, se desfasurau firesc.

Viviana, sa-ti traiasca barbatul si sa imbatrniti frumos impreuna.

bufleo, care par maika? ala din cap.

mianna, felicitari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Helou, Helou ...am terminat cu perioada aglomerata. Am inchis luna la serviciu, au plecat copiii in Romania si au plecat si prietenele mele ...
Ca de fiecare data cand imi vin prietenii din Romania, raman socata de atitudinea lor vis-a-vis de shopping ... fetelor, nu ma laud, majoritatea prietenilor mei sunt fosti colegi de liceu, adica ii stiu de 25 de ani, deci nu i-am ales acum recent in functie de venituri, joburi sau functii, dar cred ca toti sunt plini de bani, mult mai multi bani decat am eu aici ... ceea ce este putin confuzant stiind viata agitata si grea (oare ?) de acasa. Pe scurt, toti, cand vin aici, zici ca au fugit din Romania doar cu chilotii pe ei ... ei vorba vine, ca si chiloti isi cumpara de aici ... In general, activitatea mea esentiala in a fi o gazda buna este de a-i duce pe la cat mai multe mall-uri si outlets ...ok, inteleg ca sunt mai ieftine aici, dar eu estimez ca fac cumparaturi cam de $5k-$7k pe vizita, ceea ce eu nu mi-as permite nici daca as vizita China unde banuiesc ca totul trebuie sa fie foarte ieftin. Si nu vorbesc de 1-2 amici, ci de toti amicii care viziteaza America ... si nu este numai pararea mea, am mai vorbit cu romani de pe aici a caror prieteni fac la fel. Impresia noastra este ca cine isi permite sa viziteze America este invariabil un om bogat si unul din scopurile vizitei este schimbarea garderobei din Romania, dar asa, de la tampoanele lunare pana la paltoanele si cizmele de iarna.

Una peste alta, toata lumea pleaca din America cu cate o valiza suplimentara pe care si-o cumpara de aici - deja stiu si care sunt magazinele cu valize ieftine, asa ca undeva la finalul sejurului, nici nu mai intreb daca le incap cumparaturile, ii duc direct acolo sa isi cumpere valiza aditionala de America .

Ca sa intelegeti isteria asta cu shoppingul, o sa va spun ca dupa ce 7 zile, zi de zi, am fost cu ele pe la diverse magazine, sambata am decis sa mergem la plaja - si in drum spre plaja, la 1 ora de condus distanta de casa, ne-am impiedicat frate in alt magazin care se afla in parcarea unde oprisem sa cumparam niste apa rece ... o sa va marturisesc ca m-am enervat, am pus si de un mic tantrum, dar constiinta mi-a spus ca nu eu pierd plaja, oceanul ci ele - asa ca, docila si cu nervii bigudiuri, am intrat in acel magazin unde am stat 4-5 ORE - evident ca s-a dus puii de suflet plaja, am mai spanzurat si eu niste bani ceea ce nu imi propusesm, am iesit ametzita, obosita, dezamagita si infometata, afara fusese si o furtuna ... asa ca ne-am suit in masina si am decis sa ne ducem la dinner la un restaurant din zona pe care il stiam eu si care ... nu avea curent din cauza furtunii ... de fapt toate au mers pe dos duminica -> la plaja nu am fost, restaurantul care imi placea nu avea curent, am pus pe navigator o alta locatie si cand am ajuns acolo nu mai exista carciuma ... asa ca, pe scurt, sambata mai mult am condus si m-am enervat decat sa ma distrez. Bine ca nu era si barbata-meu cu noi ca cred ca iesea scandal mare ...

Duminica, fetele au avut avion la 5:00 P.M. Ce credeti ca am facut pana la ora 2:00 cand am plecat la aeroport ? Desigur, am atacat alte magazine nepenetrate in cele 7 zile de vacanta a lor ... nenica, si-au cumparat pana si vitamine de aici, de parca vitaminele americane ar fi cine stie ce diferite de cele care se gasesc in Romania .
Cand ne-am despartit de ele la aeroport, tocmai isi calculau cat timp le ramane sa se uite putin si in Duty Free

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

A Bufleo, pai stai ca te lamuresc imediat. Ca si io-s din aia de-si mai cumpara un geamantan ca sa aiba cu ce cara toalele inapoi acasa.
Da' recunosc ca nu am ajuns pana la suma de 5000.
Nu am mai fost de 2 ani si sufar.

Sunt mult mai ieftine decat in Romania.
Materialele sunt extraordinar de bune.
Culorile nu se sterg la spalat.
Nu intra la apa.
Sunt vesele si se gasesc in milioane de culori.

Un tricou ce-l cumpar in America cu 5$ il iau in Romania cu 40$.
Am fost la Levi's si mi-am cumparat jeansi cu 25 si 30$. In Bucuresti la magazinul Levi's aceeasi jeans costau 150-200$.
Sa nu mai vorbesc de Nautica, Tommy Hilfiger, Guess sau Polo.
Polo Ralph Lauren sunt mai scumpute in America. Un tricou sau o camasa peste 30$. In Romania peste 150$.
Si nu au aceeasi calitate.
Mi-am cumparat in America petru botez o rochie Calvin Klein cu 80 dolari. La noi... vreo 400.
Iar tricourile Calvin Klein le luam 3 la 5 $.
Sa nu mai vorbesc de autohtonele voastre gen DKNY - la noi costa cvadruplu

Si tricourile si pantalonii scurti de la Banana Republic.

In Bucuresti oricat am umblat nu am gasit aceleasi modele superbe.

Na! Si sufar ca anul asta nu mi-am putut improspata garderoba.

In Romania am probleme cu pijamalele si pantofii. Am picioarele mai lungi si cand gasesc pijamele ai caror pantalonii nu au vedere la glezna vor avea sigur dupa primul spalat.
Ghici cate pijamale mi-am luat?
Pantofii: in America cumpar 9,5 N (narrow). La noi pana imi gasesc unii in care nu plutesc trece baba cu colacii.

Ah da. Si mai e o chestie psihica. La voi ma simt bine cand imi iau masura M si nu XL. Sau 10 si nu 14.

Si eu vorbesc de California unde taxele-s de 9%.

Asta ca sa nu intru in amanunte cu garderoba pentru odrasla. Banalul GAP are in Romania niste preturi de m-au lasat cu gura cascata. Si nici macar nu am gasit aceeasi multitudine de modele.

Of! Sa-ti mai zic si de ceasuri? Sau ochelari? Gen Ray Ban sau Oakley.



--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Stai ca am uitat sa-ti zic de medicamente.
O cutioaie cu Advil cu 200 drajeuri e vreo 8 dolari.
La noi Advilul 10 drajeuri vreo 2,75 - 3 USD.

Vitaminele si mineralele asijderea.
Testerele pentru glicemie pentru maica-mea sunt la mai mult de juma de pret la voi.

In schimb cand ma duc in America car antibiotice, diclofenac antinevralgic, codamin si deodorante.
Stati cam prost la capitolul deodorante misto.
Insa nu si la parfumuri.

Sephora la voi e mult mai ieftin.

Si trag prietenii nostri de noi, de vreo 2 saptamani, sa venim. Da' noi nu putem decat dupa 26 iulie. Si am zis pas. Ca daca tot platesc biletul o caruta de bani barem sa stam vreo 2 luni.



--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Frate, deci mi-a stat inima! Eram sigura k-ul ala e cu 4 zerouri in coada!
Si ce au vizitat din america aia daca au intrat dintr-un magazin ina altul???

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

io inca n-am trecut oceanu', insa la noi in firma inainte de o asemenea plecare se face un training mai abitir ca ala pentru SOP-uri (cine nu-i familiarizat cu termenul, Standard Operating Procedures, adica baza muncii noastre ). si da, tot asa, se porneste de la premiza ca daca esti om serios chiar pleci doar cu o pereche de chiloti in bagaje si te intorci cu peste suta de kile (in bagaj, nu pe tine ). in general tzoale - ce-am auzit mentionat extra a fost doar cafeaua cu gust de alune si guma de mestecat cu scortisoara. da' cine stie, pana-mi vine si mie randul sa ajung acolo poate mi se face trainig si pe vitamine

ce-i drept, in cazurile astea se vorbeste de deplasari in interes de serviciu, cand nu stii daca si cand mai ajungi a doua oara (desi sincer vorbind, cand ajungi in pozitia de a avea kick-off meeting peste ocean, incep sa se repete destul de des). povestile astea-s de obicei la prima plecare, nu stiu daca nu mai scade greutatea bagajului la urmatoarele.

promit sa va povestesc cu lux de amanunte si 3 cifre dupa virgula cu cat o sa ma-ntorc si eu cu prima ocazie - deocamdata, din cat ma cunosc, sunt mai mult genul care vrea sa vada, nu sa cumpere. iar blugi si tricouri oricum nu prea port, cafeaua la mine tre' sa aiba gust de cafea, iar guma de mestecat nu servesc nu ca ar avea vreo importanta, ca doar se poarta lista inmanata colegilor care pleaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Viviana, inteleg ce spui ... ce nu inteleg este de ce trebuie sa iti schimbi garderoba cand vii aici. De parca toate tricourile de acum 2 ani, alea frumoase, care nu se rup si isi pastreaza culorile, nu mai sunt bune ... Si eu cand ma mai duc pe undeva mai casc gura prin magazine, dar nu in halul asta, sincer, eu am impresia ca parca ati scapat din Romania in fundul gol si trebuie sa va imbracati aici din cap pana in picioare, pentru urmatorii 2 ani - ceea ce probabil ca asa este .

In fine, nu e treaba mea sa judec pe nimeni, doar ca pentru mine ca spectator e debusolant ... mie imi da impresia unei isterii .

Mai am de facut niste observatii - in primul rand ca la firmele de marca nu sunt $5 tricourile, astea sunt la Walmart ... in general tricourile de marca sunt de la $15 in sus - nu ma contrazice ca sunt foarte la curent, mai ales dupa saptamana asta . Dar nu contest ca in Romania, acelasi tricou o fi mai scump.

In al doilea rand "brand-urile" aici nu inseamna nimic, in Romania cred ca inseamna ceva, e important sa ai chiloti Prada si haine de la Gap ... GAP-ul aici este un magazin ca Bucur Obor, la fel si H&M sau Nine West, adica nu au nimic special ... de ce ar avea ceva special in Romania ? Pantofii GUESS de ex sunt mizerabili - e drept scrie GUESS pe ei, dar sunt tari ca la balamuc si foarte extremisti -ba cu toc foarte mare, ba foarte colorati.
Medicamentele la fel - hahahahaha - tu cumperi de aici advil, ele au cumparat excedrin, ca cica e miraculos, ia durerea de cap cu mana ca vine din America ... aiurea, excedrinul are in compozitie paracetamol, aspirina si cafeina - sa nu-mi spui ca astea nu exista in Romania ? La vitamine nu mai spun - nu exista vitamina D in Romania ? Sau combinatii din alea de vitamine ?
Apoi vorbesti de 200 de pastile - dar la ce va trebuie frate 200 de pastile ? Ca oricum se expira in 2 ani ... daca iei 1 pastila pe sapt, in doi ani consumi 1/2 de cutie si restul se expira ...

In fine, incerc sa inteleg dar poate pentru ca le am la dispozitie nu mi se pare asa mare chestie sa iti iei o rochie Calvin Klein. dar restul lumii care nu vine in America, cu ce se imbraca totusi in Romania ? Ca eu nu am vazut lume jigarita si in zdrente pe strada, mai jigariti sunt astia pe aici ...

Vreau sa spun de fapt, ca eu nu cred ca as sparge mii de dolari odata, intr-o tara straina, doar pe haine, genti, margele, inele, esarfe, vitamine, pantofi, pe principiul ca sunt mai ieftine ...

P.S. Au si vizitat - au facut cam tot ce era de facut in Manhattan, dar pe mine, cum ma prindeau si pentru ca aveam si masina, numai in outlets m-au tinut ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna
ce-am auzit mentionat extra a fost doar cafeaua cu gust de alune si guma de mestecat cu scortisoara.

Hahahahahahaha - ca mi-ai adus aminte. A aparut acum guma de mestecat cu gust de placinte - placinta cu mere, placinta cu lamaie, placinta cu ciocolata . au luat fetele astea atat de multa si fix in ultima zi ca nu a mai incaput in bagajul de cala, si se intrebau daca nu cumva la check-in o sa bata la ochi si o sa le-o retina . Domane Dumnezeule, guma de mestecat - de parca ar fi un element vital al vietii, fara de care nu se poate trai in Romania
Pana si prezervative au luat - se pare ca si astea au arome diferite ca in Romania ...

Mergi la inceput