Capusele ...pericol, actiune, tratament

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Riana corect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karis spune:

Si baietelul meu a fost muscat de capusa si a stat 48 de ore pana cand am observat. :( Am fost la chirurgie sa-i scoata capusa, apoi infectioase unde ni s-a prescris tratament cu Augmentin 7 zile. Peste o saptamana trebuie sa-i fac analizele si am o stare cumplita de nervi si agitatie, desi nu se mai vede nici macar un punctulet rosu si nici semne de boala nu are. Intrebarea mea e daca s-a facut profilaxia cu antibiotic, mai exista totusi riscul sa faca boala lyme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Orice este posibil. Ideea este daca acea capusa a fost sau nu infestata. Dac nu a fost Ok. Daca a fost nu este Ok. Din pacate bacteriile sunt evidentiabile prin microscopie.
Reactiile de aparare a corpului uman in cazul prezentei bacteriei apar insa cel mai repede abia dupa 4-6 saptamani.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blaaazer spune:

Imi cer scuze ca va abordez asa, dar ca orice persoana cu simptome, incerc sa mi dau seama singura de un diagnostic. Acum 6 zile m a piscat CEVA de gat, aceasta muscatura materializandu-se intr o "buba" de 4 cm ,rosie, cu mijlocul de un rosu mai inchis. 2 zile mai tarziu, am observat un ganglion marit la2 cm dreapta de muscatura(locatie aproape centrala). am fost la primul medic, care nu a luat muscatura in consideratie si a scris pe reteta suspiciune chist canal tireoglos suprainfectat.In alte doua zile (era weekend) am fost la alt doctor , care a spus ca am o usara faringita. Am fost la ecograf, unde mi au fost gasite 3 chisturi:1 cm, 6mm si 5 mm. A spus ca este o infectie si trebuie tratat cu antibiotic(daca nu cumva e ceva mai grav de natura oncologica). Ultimul doctor mi a prescris doxicilina(100mg pe zi) si aerius si claritine, acesta din urma luand in calcul piscatura. Mentionez ca sunt alergica la penicilina. Am citit diverse informatii despre boala lyme si am aflat despre stadiul DE CHIST al spirochetelor (?) si am inteles ca se formeaza ca protectie impotriva antibioticului.
Acum eu nu imi dau seama daca aceste chisturi sunt aparute in urma piscaturii sau nu? mentionez ca un chist- cel pe care pot sa il palpez-si a marit diametrul in cursul a aprox. 3 zile. Alte simptome- rosu in gat febra nu am avut, doar o oboseala nejustificata.
Ce ar trebui sa fac pt a sti SIGUR daca este lyme? Repet, nu stiu ce m-a piscat,am observat piscatura cand m am trezit, acum 6 zile. Acum este doar un mic semn maroniu, s a retras , nu are centru negru, nu cred ca este niciun corp acolo (nimfa de capusa sau altceva). Multmesc anticipat,
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Marius, Riana, NUAB, tin sa va multumesc pentru timpul pe care l-ati alocat explicatiilor din acest topic . Chiar ma intrebam de ceva timp ce ar trebui sa fac in caz de capusa, care ar fi primele actiuni si iata ca acum nu mai sunt chiar pierduta in spatiu.

As vrea sa va rog ceva: descrieti aici un rezumat, o recapitulare a fiecarui pas pe care trebuie sa-l faca o persoana muscata de capusa, pentru a fi la indemana tuturor - ar fi frumos daca s-ar putea pune acesti pasi de urmat in primul post al topicului.

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

blaazer din ce spui e posibil sa fi fost piscat de orice altceva decat de capusa, posibil tantar, furnica sau chiar musca (da si astea pisca rau ).Capusa nu iese singura dupa muscatura si pleaca la plimbare, ci ramane cu capul sub piele si tot suge sange, se umfla si ramane asa pe piele .Se scoate cu o penseta avand grija sa nu ii ramana capul acolo.Daca zici ca nu ai gasit nimic la fata locului :) e posibil sa nu fi fost capusa.Parerea mea desigur.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karis spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Orice este posibil. Ideea este daca acea capusa a fost sau nu infestata. Dac nu a fost Ok. Daca a fost nu este Ok. Din pacate bacteriile sunt evidentiabile prin microscopie.
Reactiile de aparare a corpului uman in cazul prezentei bacteriei apar insa cel mai repede abia dupa 4-6 saptamani.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Ma gandeam ca ma linistiti dar acum sunt si mai panicata. Oricum mai astept cateva zile apoi ii fac analiza. Sper sa fie bine. Copilul meu nu a fost bolnav, nici racit n-a fost, n-a mai luat antibiotic de vreo 4-5 ani si acum l-am indopat 7 zile cu Augmentin. Deci chiar si asa e posibil sa fie infectat de la nenorocita aia de capusa? :(

Mergi la inceput

Daca a luat Augmentin nu are sens nici o analiza o perioada de timp. Antibioticul la o adica schimba rezultatul (il falsifica).

Mergi la inceput

@blaaazer - stadiul de chist este microscopic - nu este ceea ce intelegi tu prin chist.
Probabil ai o forma de infectie (sub)cutanata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

blaazer din ce spui e posibil sa fi fost piscat de orice altceva decat de capusa, posibil tantar, furnica sau chiar musca (da si astea pisca rau ).Capusa nu iese singura dupa muscatura si pleaca la plimbare, ci ramane cu capul sub piele si tot suge sange, se umfla si ramane asa pe piele .Se scoate cu o penseta avand grija sa nu ii ramana capul acolo.Daca zici ca nu ai gasit nimic la fata locului :) e posibil sa nu fi fost capusa.Parerea mea desigur.
Multa sanatate.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

GRESIT! Ceea ce am subliniat e o afirmatie gresita. Capusele se umfla de sange in ca 48-72 de ore si apoi parasesc organismul care le-a hranit. Asta e modul prin care transmit bacteria. O iau de la animalele care sunt purtatoare de bacterie (oi, vulpi, capre, caprioare, etc) si o transmit mai departe.

Mergi la inceput