Capusele ...pericol, actiune, tratament

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Marius, l-am vazut si eu pe Serban Ionescu.
Dar parca zicea ca inca nu s-a gasit tratamentul la care sa raspunda.
Daca se stie tulpina, tratamentul nu e stiut?

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde


Din nefericire spirochetele si-au dezvoltat un sistem de aparare impresionant....
Info:
http://numaiunaltblog.wordpress.com/2012/04/10/culegere-de-studii-referitoare-la-persistenta-spirochetelor-in-organismul-gazda-forma-chist/

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Marius, tu confunzi borelioza cu neuroborelioza. Nici nu astept comentarii, eu am scris realitatea. Nu cred ca se poate comenta ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui radugabriela

Revin si spun din nou, da, cred ca am inteles bine. Ramane doar sa vorbesc la laborator si sa intreb, daca va sti cineva sa-mi spuna ( avand in vedere ca proba de sange se da aici in Oradea dar este trimisa pentru analiza la Timisoara), deci repet, daca va sti cineva sa-mi spuna: fac testare IgM cu wB pentru garini si pentru afzeli???

Gabriela sa ne intelegem asupra unor aspecte:
IgM si IgG reprezinta un raspuns de aparare al corpului fata de infectia prezenta. Acest raspuns se manifesta prin aparitia unor anticorpi specifici. Unii apar la 3-4 saptamani de la instalarea infectei altii la 5-6 luni. Din nefericire nu mai repede de atat. Asa incat Westernblotul efectuat mai repede de 3-4 saptamani chiar si in cazul unei infectii nu are cum sa evidentieze prezenta acestor anticorpi pentru ca nu sunt inca dezvoltati de organism chiar daca bacteriile exista. Asa incat orice analiza devine irelevanta. De asemenea este bine de stiut ca pot sa existe o serie de motive care sa falsifice rezultatul (acele fals negative sau fals pozitive de care poate ai auzit sau vei auzi). Unul din motive de exemplu este reprezentat de antibiotice luate poate pentru alta afectiune. De exemplu un banal antibiotic luat pt o infectie in gat denatureaza total rezultatul un WB. Iata deci ca pot sa exise motive pro sau contra.
Daca un WB este irelevant mai repede de 4-6 saptamani chiar daca exista bacteria pt ca irganismul infectat nu a ajuns sa dezvolte anticorpii specifici, o microscopie in camp intunecat evidentiaza clar prezenta spirochetelor in orice moment (deci nu dupa un timp) ceea ce este deja o concluzie obiectiva insa are dezavantajul ca nu se stie de care anume este vorba, garinii, afzelii sau alta.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Marius, tu confunzi borelioza cu neuroborelioza. Nici nu astept comentarii, eu am scris realitatea. Nu cred ca se poate comenta ceva.


pur si simplu...

Hobby

calator de profesie



Diferenta intre boreliosa si neuroboreliosa este cel mult stadiul de cronicizare. Este acelasi lucru la baza insa stadiul difera. Neuroboreliosa este stadiul de imbolnavire al unui pacient cadn bacteriile ajung sa patrunda in lichidul sinovial si apar manifestari si cu caracter neuronal de exemplu paerestezii, leziuni de demielinizare la nivel cerebral,medular care imita perfect scleroza multipla de exemplu, sau afectiuni oculare si asa mai departe.
Nu am ce sa confund fiind vorba de aceeasi afectiune la baza insa desigur la un alt stadiu mult mai inaintat al afectiunii.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Marius, pana bacteria nu a depasit bariera creierului (nu stiu cum sa ii spun in romana din pacate), boala se numeste borelioza. Nu e deloc acelasi lucru. De aceea la borelioza care se manifesta ca prim semn cu eritem migrator, se da tratament de 14 zile penicilina. E tratabila, te rog sa ma crezi.

Ceea ce povestesti tu, e neuroborelioza, lyme. Cand deja a trecut mai mult de 6 luni fara ca borelioza sa fie tratata, ajunge sa depaseasca acea bariera a creierului si trece in neuroborelioza. Tocmai de aceea se numesc diferit, pentru ca sunt diferite. Nu e una si aceeasi boala, nu au aceiasi anticorpi (de asta la inceput apare IgM si apoi IgG, sunt pordusi ca urmare a luptei sistemului imunitar cu doua boli diferite) care se produc in corp (tocmai pentru ca sunt doua boli diferite) si nu se trateaza la fel.

Da, la neuroborelioza tratamentul e lung si nu e sigur ca scapi de bacterie. Insa borelioza e vindecabila, bacteriile mor daca tratamentul se face imediat dupa aparitia eritemului.

Am zis ca nu mai intervin, dar ma simt datoare sa explic aceste lucruri. In plus, nu merita sa faci tratament cu antibiotic atata vreme cat eritemul migrator nu si-a facut aparitia. Probabil nu ai citit postarile mele sau ti se pare ca vorbesc anapoda.

Stiu ca esti informat, am citit ce scrieti la subiectul Lyme, imi pare rau ca trebuie sa te confrunti cu boala, dar te rog sa ma crezi ca nu spun aiureli. Insa tu vorbesti de lyme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mihaela.... fara suparare Ok? Discutam de o spirocheta. Exact ca si in cazul sifilisului. O bacterie nenorocita. Daca la sifilis este un singur fel la borellia sunt mai multe feluri dar din aceeasi clasa.
Prezenta bacteriei intr-un corp gazda poate sa duca la aparitia unor afectiuni. Sau poate sa nu produca nimic desi este acolo.
In momentul in care apar afectiunile acestea sunt in general tratabile. Cu cat mai repede cu atat mai bine si cu sanse mai mari de reusita. Boala ca sa o numi asa este boreliosa dar la fel de bine s-a putea numi afzeliosa pt ca in functie de ce tip anume de spirocheta este prezenta (garinii afzelii etc) asa am putea sa o denumim. Dar generic a fost denumita boreliosa pt ca toat fac parte din familia borelllia .... fie ca sunt in particular burgdorferi sau garinii sau afzelii. Un pacient poate sa prezinte una din ele sau doua sau mai multe tulpini simultan.
Denumirea de Lyme provine de la orasul Lyme din USA unde a fost pentru prima data evidentiata aceasta afectiune. Nu sunt mai multe boli cum sustii tu ci sunt mai multe stadii ale aceleasi boli. Stadii incipiente care pot fi tratate mai usor, cu perioade de administrare a antibioticelor mai scurte (insa niciodata nu sub 21 de zile) si asta pentru simplul motiv ca s-a constatat microbiologic ca rotatia de viata a acestor spirochete de la stadiul de adult - pana la noul adult este de 21 de zile si antibiticele nu au efect (nu distrug) decat spirocheta adulta, asa incat este necesara administrarea pentru un interval de cel putin egal cu durata biologica de reproducere a spirochetei in caz contrar existand riscul real al revenirii "generatiei tinere" in corpul gazda.
Este corecta afirmatia conform careia netratata aceasta boala duce progresiv la afectiuni din ce in ce mai severe si se poate discuta deci de mai multe stadii ale bolii exact ca la sifilis de exemplu.
Stadiul IV se mai numeste si neuroboreliosa pentru ca boreliosa netratata din X varii motive a ajuns sa provoace dezastre in corpul gazda cele mai severe fiind cele neurologice asa cum am mai spus mai sus de aici si denumirea de neuroboreliosa in fapt boreliosa netratata si ajunsa in stadiul IV. Desigur tratamentul in acest caz este extrem de anevoios cu sanse mult mai scazute de succes si din nefericire chiar daca se trateaza aceasta spirocheta raman de multe ori efectele multe dintre ele irecuperabile.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Traduc de pe un site specializat in suedeza:

Infectia cu borrelia incepe cand esti muscat de o capusa infectata. De la muscatura bacteria se poate raspandi la piele sau prin sange la incheieturi (exista si un fel de borelioza artritica) sau la sistemul nervos. Ca simptome ce pot aparea: dureri de cap, dureri la incheieturi, febra in jur de 38 grade, oboseala. Uneori, dar e destul de rar, pot fi afectate si alte organe cum ar fi inima sau ochii. Daca se primeste tratament cu antibiotice la timp, raspandirea bacteriei poate fi oprita.

Pun mai jos site-ul, e un site de specialitate, scris de medici specialisti in toate domeniile, unde oricine are acces sa citeasca si sa se informeze. E site national. Nu am timp sa traduc mai mult, sper sa mearga cu google translate si sa se inteleaga.

http://www.1177.se/Kalmar-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Borreliainfektion/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Marius, da, sunt doua stadii diferite ale unei boli, dar nu le poti lua impreuna, nu le poti amesteca. Exact cum spui la sifilis, descoperi boala devreme, iei tratament din timp, scapi de ea. Ceea ce e important si am vrut eu sa subliniez, este ca borelia in faza incipienta daca vrei sa ii spui asa (desi e indiferent cum ii spui, suedezii au denumiri diferite pentru stadii tocmai pentru a stii la ce se refera) se vindeca.

Acum chiar ma retrag, nu are rost sa scriu acelasi lucru in fiecare postare. Cine a vrut sa inteleaga, a inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ooo -- este o informatie foarte redusa daca numai atat spune. E putin si incomplet.
Ca sa pun sare pe rana in Romania se fac analize ca sa vada daca s-a raspandit aceasta bacterie prin apa. Daca se va dovedi asta va fi pentru prima data cand se va demonstra si aceasta cale de patrundere a spirochetei de la un organism gazda la alt organism gazda fara contact direct.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Marius, ce sa zic...romanii or fi in fruntea cercetarii despre Borrelia! Iar suedezii astia vai de mama lor, nimic nu stiu!

PS nu m-am suparat, dar daca macar aveai curiozitatea sa citesti tot link-ul ce l-am pus...traducerea e luata din context, se spune mult mai mult despre boala in sine, ceea ce se discuta aici de fapt.




Mergi la inceput