Capusele ...pericol, actiune, tratament

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Eu am primit pe mail niste sfaturi de prim-ajutor, insa nu stiu cat de avizate sunt, par mai degraba babesti si nu vreau sa iasa altceva...

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nope = boreliosa este ceva prea serios si prea potential distructiva... insa deocamdata lumea nu stie(inclusiv infectionistii) ce grozavii se ascund in spate, dar eu sper ca in timpul cel mai scurt sa se faca pasi cat mai rapizi.
Oricum ritmul este destul de alert ceea ce este bine.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radugabriela spune:

Am inteles eu bine sau gresesc?

Cer ca analiza IgM cu confirmare Western blot si se testeaza doar pentru burgdorferi? Pentru garini se face separat, la fel si pentru afzelii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radugabriela spune:

Revin si spun din nou, da, cred ca am inteles bine. Ramane doar sa vorbesc la laborator si sa intreb, daca va sti cineva sa-mi spuna ( avand in vedere ca proba de sange se da aici in Oradea dar este trimisa pentru analiza la Timisoara), deci repet, daca va sti cineva sa-mi spuna: fac testare IgM cu wB pentru garini si pentru afzeli???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riana spune:

Fiecare tulpina se testeaza cu WB ei. Nu va iesi in veci afzeli de ex, pe o trusa de analiza pentru garini sau alta tulpina. Mai exista microscopia in camp intunecat unde se vad spirochetele in sange.
Va spune asta un om care momentan sta cu branula in mana 28 de zile si ii e rau de crapa pt ca in urma cu 7 ani nu a stiut ca muscatura de capusa poate transmite borrelia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

NUAB si marius, doresc sa va informez ca tratamentul pe care l-am facut a fost perfect recomandat de medicii de aici. Stiu perfect ce inseamna eritemul migrator, am scris mai sus si cum se trateaza el. Am invatat la scoala, am citit pentru asta cursuri si carti de specialitate, articole stiintifice. Stiu exact ce inseamna infectia cu Borrelia sp. Daca va fi cazul, voi merge sa imi fac analize. Deocamdata nu e. Iar in jurul meu sunt destule persoane care sa imi confirme (prin experienta personala) ca tratamentul acesta, cu antibiotic 14 zile in caz de borelioza e eficient si ca nu trece mai departe la neuroborelioza.

Imi pare rau ca altii au alte experiente, ca sunt multi bolnavi in Ro, pentru ca boala nu a fost cunoscuta. In Suedia analizele si tratamentele acestea se fac de 25-30 de ani, boala e foarte bine cunoscuta si studiata, tratamentele sunt adecvate. Eu am expus experienta mea. E total diferita de a altora si imi imaginez ca e incredibila. Dar e reala.
In plus, e greu sa convingi pe un site ca se poate si altfel. Inteleg ca panica e mare in Ro si tocmai asta am vrut eu sa arat, ca se poate si fara panica. In fine, probabil ca nu are nicio importanta.

Eu ma retrag, mai multe nu am de adaugat. Sanatate multa tuturor!

Mergi la inceput

In mai putin de 12 luni de la muscatura de capusa a ajuns de la un om absolut normal la invaliditate datorata a doua din tulpinile cunoscute ale bacteriei borellia respectiv borelia garinii si borellia afzelii.

Insa este extrem de raspandita si tulpina borelia sensu stricto.

http://happyhour.protv.ro/video/vezi-cum-il-poti-ajuta-pe-serban-ionescu.html

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Marius, l-am vazut si eu pe Serban Ionescu.
Dar parca zicea ca inca nu s-a gasit tratamentul la care sa raspunda.
Daca se stie tulpina, tratamentul nu e stiut?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui radugabriela

Am inteles eu bine sau gresesc?

Cer ca analiza IgM cu confirmare Western blot si se testeaza doar pentru burgdorferi? Pentru garini se face separat, la fel si pentru afzelii?

In momentul de fata se fac analize WB dezvoltate(desfasurate) pe mai multe tulpini simultan. Un laborator care face acest gen de WB desfasurat este www.lymediagnostic.ro

Procedura logica este de a face aceste WB desfasurate insa uneori trebuiesc repetate pentru ca asa cum spunea cineva mai sus pot sa dea rezultat fals pozitiv sau fals negativ.
Analiza pe camp intunecat(microscopie) evidentiaza prezenta efectiva a spirochetei in sange (aveti un exemplu efectiv la linkul de mai sus) insa nu se stie care tulpina este din cate exista 9sau mai degraba din cate au fost identificate) ci doar ca exista. Din nefericire nici in momentul de fata nu exista o procedura standard o schema standard deoarece bacteriile sunt extrem de rezistente pe de o parte iar in egala masura insasi pacientii reactioneaza extrem de diferit unii rezista la anumite antibiotice in timp ce altii dezvolta reactii extrem de severe de tip Jarisch-Herxheimer unele dintre ele atat de severe incat duc la decesul pacientului fara o interventie extrem de rapida de restabilizare. De asemenea conteaza extrem de mult sistemul imunitar, varsta pacientului starea de sanatate a sistemului hepatic, renal si digestiv. Tratamentul antibiotic este in general precedat de un tratament premergator de pregatire si de asemenea de un sistem de cuplaj de sustinere hepatica (protectie) precum si de diminuarea aparitiei altor probleme cum ar fi candida.
Chestia cu 14 zile de penicilina - nu o comentez.

Mergi la inceput

Daca doriti informatii in plus:

http://numaiunaltblog.wordpress.com/2012/05/08/un-nou-medic-care-stie-despre-ce-e-vorba/

Mergi la inceput