Capusele ...pericol, actiune, tratament
Raspunsuri - Pagina 10
radugabriela spune:
Marius, mersi pentru raspuns!
Ceea ce inca nu inteleg, care este diferenta dintre o analiza (simpla) IgM si analiza IgM cu confirmare Western Blot?
Eu pana acum, din informatile pe care le am, am inteles ca sunt diferite. Sau nu?
Prin ce sunt diferite?
marius spune:
Nu stiu ce inseamna analiza simpla.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
eumada spune:
www.lyme.ro/ce-e-lyme/content.html" target="_blank">teste.Asta iti explica mai bine care e diferenta dintre analize.Jos,sub filmulet.
mihaela_s spune:
Se mai intampla greseli si in sens invers:
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/LifeStar/227991/adevarata-afectiune-a-lui-serban-ionescu-are-o-boala-fara-leac.html
NUAB spune:
mihaela_s, pe ce te bazezi? scuze dar nu-mi este clar, este un articol aparut initial intr-o fituica fara nicio urma de obiectivitate sau poate "libertatea" e cumva vreun compendiu medical?
pe ce spune lucian mandruta? nenea asta e cumva medic? serban ionescu are analize de borrelioza confirmate la augsburg si in alte parti (mai putin la institutul "de referinta" si pe cale de faliment - cantacuzino). daca ai vreo problema de scepticism, te rog scrie-le alora si spune-le ca-s idioti si ca tu te-ai "tratat" in 2 timpi si 3 miscari.
mihaela_s spune:
NUAB nu iti inteleg virulenta. Nu am atacat pe nimeni scriind aici. Am spus doar ca borrelioza in faza incipienta se trateaza, lucru confirmat si de altii. Am citit bloguri unde persoane bolnave de neuroborelioza s-au vindecat, dupa tratamente mai complicate si indelungate. Intamplator sau nu, am citit multe articole stiintifice. Nu inteleg care e problema ta. Vrei sa spui ca nu se pot face greseli de diagnostic? Sau tu personal ai vazut analizele actorului de esti atat de sigur de diagnosticul acestuia?
NUAB spune:
nu ai atacat pe nimeni cu linkul catre stire. doar ti-ai atacat profesia? ziceai ca lucrezi in domeniu medical sau adiacent? n-am inteles eu bine? se cade ca un om din domeniu medical sa citeze din lucian mandruta? astfel de balarii ar trebui sa fie luate in considerare de cei saraci cu duhul pentru care lucian mandruta e un soi de idol.
am trecut peste ideea cu tratarea in faza acuta, am incheiat subiectul, nu la ala ma refeream. fiecare face ce vrea cu viata lui. sunt virulent tocmai din motivele enuntate mai sus. evident ca se pot face greseli de diagnostic, dovada clara sunt zecile de mii de oameni care acum primesc interferon si au de fapt tot soiul de infectii care chiar si pe cei de la cantacuzino si babes i-ar lasa masca (de exemplu necunoscuta infectie care conform infectionstilor in romania nu exista la oameni: babesioza care este o zoonoza si ca orice zoonoza se ia de la animale). nu am vazut personal analizele dar daca te-ai interesa de istoria cazului dincolo de ce spune lucian mandruta si realitatea tv ai vedea ca a ajuns "la pat" dupa mai multe simptome prevestitoare in trecut, simptome care nu au legatura cu ASL-ul ci cu boala Lyme. poate ca acum, pe fondul unei infectii cronice prelungite (ani) daunele neuro cauzate de spirochete sunt ireversibile si au provocat EFECTUL numit ALS insa CAUZA este cu o siguranta nemteasca borrelia.
Referinte:
"AMYOTROPHIC LATERAL SCLEROSIS
The neurotoxins which Borrelia burgdorferi produces can cause extensive neurological dysfunction in the central nervous system and, as a result, symptoms which are typical of amyotrophic lateral sclerosis. The most important symptom of ALS is neuron degeneration which may lead to the patient’s death. Studies by Dr. Harold Clark and Dr. Garth Nicholson, also coordinated by Donald W. Scott, have led to a breakthrough in our understanding of amyotrophic lateral sclerosis. The story begins with the discovery of mycoplasma in 1898. Mycoplasma are living bacteria, nucleic acid particles, which do not have any cell membrane at all. M. Rottem et al. discovered in 1971 that mycoplasma are completely dependent on various early forms of steroid to grow. This contains cholesterol, amongst other things, obtained from animal and also human cells. These mycoplasma live quite harmlessly in their host cells until stimulated to become active by a traumatic event, e.g. a gunshot wound, an injury sustained in an accident or similar. I also include emotional trauma here.
When the mycoplasma start to grow, they will consume the cholesterol of the host cell until it dies. Mycoplasma have always been identified in ALS. In the 9 November 2001 issue of Science, Dr. Daniel Mauch et al. published that the glia cells of the neurons responsible for the motor system produce the extra cholesterol needed to repair and replace the ageing synapses. If this repair process is incomplete, the neuron cells begin to die as they are overworked.
The glia cells are also heavily involved in collecting, processing and storing glutamate. Raised glutamate levels have always been found in the brain cell clusters of ALS patients. One mycoplasma species, probably M. fermenta, which initially penetrated the glia cells quite harmlessly suddenly becomes active after a traumatic event. The mycoplasma begin to consume the cholesterol of the glia cells. Incidentally, this makes up 40 % of the membrane of the brain cells. And this causes the glia cells to rupture and die. The death of the glia cells, in turn, releases large amounts of glutamate which becomes raised in the brain membranes. This abundance of glutamate within the neurons combines with uric acid molecules. This urine molecule will then release an ammonium ion which converts the glutamate molecules into less dangerous glutamine. However, this urine molecule remains as a cyanate ion and this will, in turn, damage the mitochondria of the motor neurons. (Hence the use of ornithine and arginine which, as is well known, are able to untie the uric acid molecules in the brain). "
http://www.waisbrenclinic.com/ALS-MS-lyme-disease.html
http://www.shoptown.com/Dean/ALS2Lyme.htm
http://www.selbsthilfe-baklayan.com/treating_borrelia-infestation.htm
mihaela_s spune:
NUAB ma trimiti sa ma informez despre cazul actorului. Unde altundeva pot så fac asta decat din presa? Aceeasi presa care acum scrie ca de fapt e posibil ca diagnosticul sa fie gresit. Nu l-am citat pe Mandruta. In fapt chiar am ignorat frazele scrise de el. Virulenta o ignor de obicei.
Ultima fraza scrisa de tine la raspunsul anteprecedent nu arata decat ca te contrazici singur. Nu inteleg de ce ai mai scris-o daca ai depasit chestia. Nu ca m-ar interesa.