Clubul "babelor" FIV-oase 34
Raspunsuri - Pagina 15
angelica28 spune:
Artistica imi pare rau !
Mutatia677-in stare homozigota
Mutatia844g -in stare heterozigota
4 INSEMINARI ,O SARCINA OBTINUTA NATURAL IN IUNIE 2010,OPRITA DIN EVOLUTIE LA 13 SAPTAMINI,O INSEMINARE REUSITA IN IUNIE 2011,OPRITA SI ACEASTA SARCINA DIN EVOLUTIE LA 9 SAPTAMINI
Tratament actual inainte de sarcina:femibion1 1/zi,acid folic1/zi ;magmeB61/zi;vit E3/zi;cetebe1/zi,
Fiv facut in februarie-martie nereusit!
Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
lorelei78 spune:
Ari,m-ai facut sa plang!Sper sa gasesti puterea sa o iei de la capat si chiar daca drumul asta e mai lung pentru tine,pana la urma va trebui sa se intample minunea si in cazul tau!Mergi inainte!Fii tare !
8+
Lara27 spune:
Ari, multumin de detalii!! eu am pus "semn de carte" in dreptul istorioarei tale..mi-au sclipit ochii maxim, cand am citit de studiile despre limfocitele din sangele periferic..
sper, desigur, sa nu fie cazul, dar in caz de...am draft-uit deja epistola pt stormy..mi-a fost jena s-o trimit, atata timp cat nu stiam rezultatul acestui fiv..deci WE-ul asta, va fi ori o mare distractie cu baby champagne, pe o frumoasa terasa napocana, cu prieteni apropiati, la care sarbatorim, finally, gravideala (DD, cat visez momentul asta, sa dau de baut ca sunt pregnanta), ori, o mare betie in doi, urmata apoi de trimis mail-uri si facut planuri de Istanbul..
(m-am hotarat ca, daca va fi cazul, intai, o sa mai incerc un fresh-cycle, inainte sa apelez la refrigeratii din conge' lui PK)..
le: fato, cine-i olivia?? olimpia, poate?
to be continued..
balanta_tm spune:
ari, singura chestie care m-a pus pe ganduri (din relatarea ta) a fost faptul ca embrionii tai au fost slabi (de 7 si 4 celule).
tu mereu ai avut asa embrioni? sau ai prins si mai buni?
aristica spune:
balanta astia au fost cei mai buni embrioni ai mei!!! I-am si scris lui Tayfun ca n-am mai vazut asa embrioni decand aveam 26 de ani. Pai eu nici nu visasem pana acum vreo 2 saptamani la transfer un embrion de 7 celule. Endometrioza mea este acum de gradul 3. Foliculii sunt afectati puternic. La fiv-ul asta sotul a stat foarte bine, s-a facut IMSI, dar evolutia a fost tot slaba. N-am de unde sa produc foliculi mai buni de atat. De aceea si pauza noastra. Ne gandim serios daca mai continuam asa, sau incercam cu "alt material". Dr. Tayfun spune ca inca nu-i cazul, ca amh-ul de 1,57 si varsta imi permit sa mai incerc. Sunt de acord, dar ma gandesc serios la "materialul" de 21-22 de anisori. Acum astept raspunsul doctorului la intrebarea: ce-ati schimba pentru acest pacient "tanar"?
lara numele gresit e minor, am vazut c-am despartit cuvintele anapoda, am mancat litere...si-acum te gasisi sa pui semn de carte? lasa, pui cand am sa anunt ca dau sange cu "limfocite"
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
balanta_tm spune:
pt enometrioza ai facut injectiile alea cu diphereline?
fiind de gradul III inseamna ca ai focare in f multe locuri?
am fost si eu suspecta de endo, cand m-am operat de un chist ovarian baban. insa rez de la anatomopatologic a venit cu "?", adica "chist endometriozic?".
aristica spune:
nu, dar nici n-am sa fac acel tratament. de fapt, nu mai am de gand sa fac nici laparo, ca e problematic la mine - uterul e mic si e pozitionat in stanga, aproape orizontal, iar in dreapta este un conglomerat de endometrioza care a facut ca trompa dreapta (care e lunga si incretita) sa se infasoare pe ovar si sa se lipeasca. Adica, chirurgical, daca inlatur endo, pierd trompa si ovarul. Ovarul drept este cel care produce 90% in FIV-uri. Aici cresc foliculii dominanti.
Despre tratamentul cu diphe am citit vreo 5-6 luni cand am descoperit endo si realmente nu pot opta pentru aceasta varianta. Si, in afara de Tutunaru nici n-am gasit vreun doctor care sa-mi spuna ca tratamentul asta imi va oferi ovule calitative. Deci, sa fac ceva, ca sa nu stau degeaba, nop. Nu pot. Am variantele unor fiv-uri la care sa ma rog pentru un embrion puternic, am variantele embrionilor doanti si, variante unei vieti in doi. Mi se pare ca sunt chiar norocoasa cu atatea variante. Asa ca-i multumesc lui Dumnezeu pentru ce mi-a dat, ca doar n-o putea sa-i ofere chiar totul unui singur om, nu?
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
anaasta spune:
Doamne, Ari, esti o forta de om... Eu nu cred ca as putea fi atat de puternica. Desi, stiu ca as putea, nu e nimic din ce nu putem duce noi. Dar, na', cred ca m-as lamenta mai mult... Eu stau sa ma gandesc daca nu ar fi o idee buna ca urmatorul tau FIV sa fie cu donate, faci copilul/copiii ca s astii o treaba, organismul e in pauza de sarcina si alaptare si pe urma incerci inca un FIV cu material propriu. Zic si eu...
adrianaady spune:
Aristicule pai tocmai ca acel ovar drept pe care e infasurata trompa dreapta si unde e conglomeratul de endo; face ca ovocitele sa nu fie de cea mai buna calitate
In fine daca tratamentul cu diphe face sau nu bine, este o discutie lunga si controversata; trebuie analizata fiecare situatie in parte, eu stiu fete care dupa acest tratament au ramas gravide,unele chiar natural ( o tipa nici nu a avut o menstra dupa diphe, tot astepta ciclul si cand colo ea era gravida), altele prin fiv, la altele nu a schimbat mare lucru.
Oricum cred ca e prea devreme fata mea draga sa iei acum decizii,asa cum bine ai spus si tu; dar optiuni sunt Slava Domnului mereu.
Mai stiu ca esti o mica berbecuta, incapatinata si puternica ( am si eu unul acasa cum bine stii). Un defect la sotul meu e acela ca nu isi permite sa sufere, sa planga, sa se si mai lamenteze uneori; sa recunoasca ca sufera de ii iese sufletul din el.... Nu stiu daca si tu esti asa, dar uneori e bine sa nu fim asa puternici si sa ne permitem sa ne mai si lamentam, sa suferim, apoi desigur mergem mai departe.
anaasta spune:
Oh, eu ca o berbeaca ce sunt, pot spune ca ma lamentez. E drept insa ca doar sotul meu aude toate ineptiile mele, in rest ma izolez un pic, dar nu tin in mine mai nimic... Asa ca, sper ca si Ari pune pe moatze parul sotului ca sa treaca mai usor peste asta.