Clubul "babelor" FIV-oase 34

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

RaravisIti multumesc din tot sufletul! Eu sper ca ne va ajuta Doamne Doamne si ca nu ne va lasa tocmai acum.
In rest, vorbim pe PM ca nu as vrea sa stresez fetele cu problemele mele dar ma bucur ca post-ul meu a atras raspunsuri asa ca al tau, caci sincer, asta asteptam. Merci mult inca o data!

Citat:
citat din mesajul lui raraavis

Buna ziua tuturor "babutelor" fiv-oase,
EU sunt "raraavis", o cititoare veche si constanta a vostra si, desi voi nu ma cunoasteti, eu va stiu povestea celor mai multe dintre voi. Asadar, am plans, am ras si am fost alaturi de voi aprox. 3 ani de cand m-am logat pe forum. m-am logat, dar nu am si scris.
Motivul care ma face sa scriu acum este o incurajare pt Ioana 3110. Asadar, Ioana draga mea, eu sunt mama unui baietel de 1 an si 5 luni, nascut prematur in decembrie 2010 datorita rezistentei pe arterele uterine principale, care a dus, inevitabil la un retard de crestere a fatului. Vreau sa iti spun ca trebuie sa privesti cu speranta inainte, caci medicina a evoluat si pe partea de prematuritate si astazi acesti copii au sanse mari de supravietuire. Intr-adevar, s-ar putea sa nasti prin cezariana, sa nasti prematur, dar totul se va depasi. AI INCREDERE! Gaseste-ti un medic bun, la un spital cu sectie de prematuri bine dotata si mergi de pe acum la el. Iti spun asta, pt ca eu am mers la monitorizare doar la spital privat si m-am trezit aproape de Craciun, gravida in luna a 8-a, cautand un astfel de medic care sa ma accepte. Povestea e mai lunga, poate mai detaliem, dar esentialul a fost spus. Sigur vei naste o fetita sanatoasa, o mica luptatoare care va fi minunea ta de fiecare zi. Mi s-a strans inima cand am citit despre ecografia ta si m-am vazut pe mine cu ceva timp in urma. VA FI BINE, DRAGA IOANA!
In rest, salut toate fetele de la acest topic si va admir pentru inteligenta, perseverenta si sufletul vostru mare!
CU simpatie si respect, Raraavis

10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs

PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto

Mergi la inceput

Olimpia, termina cu prostiile ca nu ai suparat pe nimeni, Io v-am zis ca fetele de pe forumul asta au prea multi neuroni activi si ala-i baiu'!
Iar Lara, e doar gravida, n-o baga in seama!
Lara. Sa nu de-a michidutza sa-ti patezi chilotii ca praf ti-i face hubby! am zis!

Cris, imi pare rau. Si eu credeam ca ai trecut pe la vreo odisee!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimpiadobre spune:

Ioana,.Si eu sper din tot sufletul ca Lara sa fie gravida.
Imi pare rau pentru ce ti s-a spus la ecografie . Cunosc cazuri care atunci cand au cerut a doua perere au primit un alt raspuns si totul a avut un final fericit. Sunt sigura ca si la tine va fi bine .

Mergi la inceput

Olimpia, merci. Legat de eco, din pacate la Herghe a fost a doua ecografie care mi-a confirmat aceste lucruri spuse si de dr Zguri inaintea lui. Dar ma ambitionez sa cred si eu ca nu or fi lucrurile asa de negre si sa cred in sanse si in noroc si in Doamne Doamne ca pana acum mi-a mai aratat inca o data ca se poate. Si vreau sa cred ca se poate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Olimpia
huh, nush' daca-s pregnanta, dar are dreptate Ioana, nu ma baga in seama..acum ca, parca furtuna hormonala a trecut, si ma simt my old self again, iti dai seama ca-mi pare rau si mie, da?
daca ari a zbierat la femeia aia over 40 (DD, ce-am mai ras) eu m-am gasit sa zbier la tine..tot ari, fata asta plina de haz, prea greu incercata, are o vb care-mi place tare, anume:
hai, pace, pace intre dobitoace

Ioana, ma simt asa neajutorata ca nu stiu sa-ti zic ceva util de IR-urile alea, dar, ai vazut, au intrat mamici special pt tine, fata speciala ce esti tu

le: bagati de seama ca la ari, over 40 i se pare ceva antic, de domeniul relicvelor, da?..ooofff, iubesc tineretea asta

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

Ioana, am avut si eu ir-urile marite. In primeleluni de sarcina, mereu mi se preciza asta. Nu stiu cat sunt ale tale, dar ale mele erau de 0,8, parca. Pe masura ce creste sarcina, valorile scadeau. Au ajuns la limite bune. Fara niciun tratament. Cu toate astea, nascui prematur.
Ideea e: dzeu stie ce iti rezerva.
Sectii bune de prematuri: municipal, dr ana culcer ( bune si arina sarbu, si dr dan, fereste-te de jianu), la fel la polizu.aici mu stiu medicii.

Qiao, maine imi vine germinatorul.
Eu de azi sunt la 3z de cruditati: mancai fresh de porto si catina, cu in/ canepa/dovleac ca seminte, la 11 o banana, la 14 2 morcovi si salata de varza cu ulei
de samburi de struguri, la 18 salata de cruditati cu 5 nuci, seara un mar.
Culmea, nu mi-e foame.

Lara, sta-ti-ar ciclul ala departe de chiloti la 9 mari si tari.
Cris, ce sa mai zic...
Olimpia, revino-ti in simtiri. Nu-i vreun capat de tara ce s-a iscat acilea.
Balanto, fa dexa. Cum te prind, cum te bat la cap.

Adriana ady, supces!!

Mergi la inceput

povestea fiv-ului meu, no 3
ar trebui sa incep, probabil cu..a fost, pe departe cel mai tare fiv ever, dar, imi dau seama ca nu e ideal sa treci prin atatea fiv-uri, incat sa faci un top..prin urmare:

chapter 1: pregatirea
totul a inceput la sfarsitul lui martie, in ziua 12 de cm, cu o histeroscopie diagnostica, programata la BP, histeroscopie care se impunea, datorita esecurilor de implantare repetate (RIF), la cele 2 FIV-uri (fresh cycle) si FET-uri, facute cu acelasi doc, anume PK; initial imi doream sa revin in faza luteala a cm-ului pentru o biopsie de endo, dar, dupa indelungi discutii cu PK, am ajuns si eu la concluzia lui, anume, ca nu este absolut niciun impediment, in a lua proba respectiva de tesut endometrial, in cadrul aceleiasi proceduri; dupa HSC, s-a prelevat proba de tesut, (mi-a fost descrisa ca si o mica intepatura, durata <1min, se poate face ambulatoriu, in orice cabinet) proba prelevata se trimite apoi la lab, pt analiza histo-pat..PK a cerut in mod specific si analizarea unor markeri, pentru a exclude (si) diagnosticul de endometrita..totul a decurs perfect, HSC-ul e iesit lacrima, nici urma de aderente, polipi, fibroame etc., la fel, rezultatul biopsiei (fara inflamatie, marker-ii de endometrita ok, analiza histo-patologica ok), in consecinta am primit unda verde pt fiv

chapter 2: inhibarea
am primit, pentru prima data, protocolul lung, si am fost enchante; inhibare din ziua 21 cu suprefact, urmat apoi, in faza de stimulare, de binecunoscutele si dragi mie, Gonal F si Merional..
- ziua 21 cm -> ziua 3 cm: suprefact 0.5/zi
- pe toata perioada inhibarii am luat thrombo-ass 100mg (0-1-0)
- Acifol 5mg (1-0-0), Magne B6 1/zi, Omega 3 1/zi, complex de minerale pt femei (Doppelherz) 1/zi
- am baut cca 1 1/2 l ceai de urzica/zi, incepand din prima zi a cm
inhibarea am inceput-o in ziua 21 al aceluiasi cm cu histero & biopsia de endo (din ziua 12); inhibarea trebuia continuata, cf. schemei, pana in ziua 3 a cm urmator..urmatorul, a venit "ceas" la 28 de zile, deci m-am inhibat timp de 10 zile

chapter 3: stimularea
- ziua 3 a cm urmator, start pt stimulare:
- suprefact 0.25, Gonal F 150, Merional 2amp
- Clexane 0.4 (incepand din prima zi de stimulare, dr. Avram)
- pastilat: Elevit 1/zi, Magne B6 1/zi, Acifol 1/zi, Omega 3 pastila, am inlocuit-o cu 1 lg/zi de ulei de in, una din cele mai bogate surse naturale de omega3
- Metypred (Prednison) 16 mg (1/2-0-1/2), adica 8mg dimi, 8mg seara,
le-am impartit pt ca si eliberarea de cortizon de catre glanda suprarenala, a carei actiune este suprimata de prednison, se face tot in 2 "timpi", dimineata si seara..
- thrombo-ass-ul l-am mai luat doar 4 zile, dupa care l-am oprit, pt ca cm nu mai dadea semne de oprire si m-am panicat putin..n-am stiut atunci, cum nu mai avusesem inainte protocol lung, ca acesta, prelungeste cm-ul artificial..al meu a durat 7zile (in mod normal e 4) stimularea am continuat-o timp de 6 zile, in ziua 7, trebuia sa ma prezint la BP

chapter 4: Budapesta
am ajuns la BP, cu o zi inainte, intr-o sambata, pe o vreme superba..intalnirea cu orasul "fiv-urilor" mele, a fost ca de fiecare data, una incarcata de speranta si optimism..mi s-a parut mai inflorit si proaspat ca niciodata..
duminica, am gasit la clinica o atmosfera relaxata, lume putina, un PK zambitor si relaxat, dar, parca, din ce in ce mai grizonat..m-am prezentat cu dodoasca si oo-le la eco, ca de obicei in stadiul asta, oo multe si mici (<10), endo ok (nu mi-a spus cat, nici n-am intrebat), deci, so far nimic nou..
in cabinet, la discutie, cu PK si hubby, am ras, am glumit si m-am incarcat de optimism si incredere..asta e efectul lui PK asupra mea, asta simt, dupa ce-mi raspunde la intrebari, plec de acolo, mereu zen..
mi-a redus merionalul la 1/zi..initial, am facut botic..eu am avut mereu productie mare, dar oo-le cresc mai incetisor, deci au nevoie de un sut bun de LH (merional)..why won't you help them grow? am intrebat nedumerita..because, at the end, it always turns out to be enough mi-a raspuns stimabilul, imperturbabil..I won't pump you up with meds, while I'm gone (PK urma sa lipseasca cateva zile, si urmatoarea eco, era preluata de un coleg, stiam asta), it's not necessary..era vb de doar 4 zile pana joi, m-am gandit, bine, fie..punctia o previzionase pentru lunea urmatoare, dupa 12 zile de stimulare..

va urma..

to be continued..

Mergi la inceput

continuare:

chapter 5: Viena & Budapesta
am plecat in aceiasi zi la Viena, unde am stat pana la punctie, la o prietena din facultate, hubby s-a intors a doua zi in tara..m-am plimbat, am stat in librarii, sorbind cu nesat cafeaua vieneza si citind carti, ore in sir..am stat in parcul Hofburg, in Schlossgarten, pe iarba, am citit, m-am uitat la oameni, caini, indragostiti, am inspirat parfumul inconfundabil de pe Strasse din Viena, mi-am adus aminte de tinerete, m-am indragostit din nou, de viata..a fost un vis; seara, am stat in gradina mica si cocheta din spatele casutei prietenei mele, am baut vin rosu, am ras, povestit, rememorat nebuniile studentiei..sotul ei, american la origine, impreuna cu fiica de 10 ani, erau plecati in State pentru o luna, ea a ramas, neputand sa lipseasca de la job, o mare banca austriaca..am fost la concert in aer liber, pe terasa la Rathausplatz, am uitat complet ca fac fiv..
joi, am luat trenul express pana la BP, pt intalnirea cu dr. Bernard Arthur, un batranel nascut la Cluj, casatorit cu o nemtoaica, divortat, cu un baiat si o fata (27 si 31 ani), se pregatea sa mearga, sambata, la ziua fiicei, in Germania, la Rosenheim..n-a avut, saracu', nicio sansa sa ma-nfrunte..folii erau tot micuti (15,14,13..) asa ca mi-am pus mana peste mana lui care trecuse 1 Merional in fisa, l-am privit in ochi si i-am zis ca tre' sa ne-ntoarcem, musai, la 2 Merionale, altfel, ne apuca Craciunul crescand oo..a zis omul, impacat: well, I'm an old man, and so I know from experience..patient is always right..si mi-a scris reteta..la fiecare eco, s-au printat 'pozici' cu ovarele/oo, care erau atasate fisei..mi-a zis ca tre sa-i zica la PK ca a marit doza, i-am zis sa stea linistit ca nu-i cazul, am mai povestit una alta, in germana (se tot mira omu', uitandu-se in dosar, cum de nu m-am gravidit pana acum..) am plecat apoi la gara Nyugati, am luat express train-ul, inapoi la Viena..
sambata, a venit hubby, m-a recuperat si ne-am intors la Buda; duminica am dat ochii cu PK, glumet si bine dispus..m-a luat in primire cu so, let's finish this rather long cycle, mi-a mai dat o zi de stimulare si pentru luni seara Ovitrelle-lul (1 fiola jumatate), cealalta jumatate urmand s-o fac, la ET..facusem 14 zile de stimulare..

chapter 6: punctia & ET
la momentul ovitrelle, foliculii cei mai mari ajunsesera la 20 -21mm..am avut inima cat un purice, ca o sa-i pierd..inainte de punctie, la eco, aproape am sarit pe PK..so, tell me, tell me, do I still have my eggs with me?? a ras, mi-a aratat monitorul si m-a zis linistit of course you do..
"productia" a fost de 11 oo, 7 mature, 7 fertilizate, 6 embrioni de ziua 3 (unul a fost triploid), 2x8A1, 2x6A1, 2x4A1..am vrut neaparat sa-mi trec in repertoriu tot tacamul, AH "ratasem" pana acum, asa ca am facut ET de ziua 3, cu 3 embrioni frumosi, nefragmentati, cu AH (2x8A1 si 1x6A1)..pe ceilalti trei, a zis ca-i cultiva in continuare si dc ajung la blasto, ii congelam..toti 3 au devenit niste blasto grasi si frumosi si stau acum, cuminti, in frigi' la PK;
schema de sustinere, mi-am personalizat-o si adaptat-o eu, dupa cum am considerat de cuviinta..
PK mi-a dat (dupa punctie): Metypred 16mg, pt 4 zile (ha,ha, luam deja din prima zi de stim) antibiotic (doxiciclina), 1 Crinone seara, 200 Utro dimi..Clexane-ul (oprit la mom Ovitrelle) reluat a 2-a zi, dupa punctie;
inainte de ET, dimi, mi-am aplicat si cealalta jumatate de Ovitrelle; endo la transfer 10,5 mm;
am mai luat, incepand cu ET:
- ciclo-proginova 4mg (1-0-1),
- prg: 1 Crinone seara, 200 mg Utro dimi, duphaston (10 mg) 2tb/zi (0-2-0)
- Metypred (16mg) 2tb/zi (1-0-1) timp de 5 zile, dupa care, din nou 1 tb/zi, ca si inainte de ET
- Magne B6 2/zi (1-0-1),
- am reintrodus Thrombo-Ass 100mg (0-1-0)
- No Spa (40 mg) 2tb/zi (1-0-1)
restul pastilelor (Elevit, Acifol) au ramas neschimbate..
de la momentul Ovitrelle pana la punctie, am pus 2 ovule Klion (1/seara), apoi, dupa punctie pana la ET, am continuat, cu inca 3;
- la ET+3, in ziua 6 de la punctie (punctia = ziua 0) mi-am facut injectia de "implantare", cu decapeptyl 0.1

chapter 7: concluzia
nu regret sa fii facut acest fiv, indiferent de rezultat. in caz de esec, chiar nu mai stiu, ce sa fac mai mult sau altfel..mai avem 3 blasto, pentru inca un FET. PK a spus ca Fet-urile nu se numara la esecuri(?), doar fresh cycle, deci, cu "doar" 2 nereusite, sunt (inca) in grafic..tot PK mi-a zis ca, dupa 3 nereusite "fresh" sansele scad exponential, tinand cont ca there's only so much we can change..
l-am intrebat ce sa fac in caz de esec? no way, sa ma gandesc la donate..mi-a vorbit, si el, la fel ca si dr. Strohmer, de mama purtatoare..i-am ascultat, dar parerile lor, nu ma ajuta cu nimic, vorbim deja, de domeniul science fiction (nu suntem, hubby & me, Giuliana&Bill)
PK mi-a explicat, textual, pt un fiv, avem nevoie de oo, gigei, uter si good lab..obviously, mi-a zis, I won't tell you to change the lab..am ras, dar in gand, mi-am luat atunci, ramas bun de la PK, my doc in IVF!

si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa
noapte buna!

to be continued..

Mergi la inceput

Doamne Lara, nu esti sanatoasa! Asta nu e fiv-ul lui PK ci e facut de tine! El a fost doar instrumentul
Acu pe bune!
Esti zuza rau! Eu zic ca inca nu-i momentul sa iti iei ramas bun de la PK ca mai trebe sa mergi sa-i duci si "the final outcome" sa vada , sa analizeze cu cine seamana :-).

PS: de curiozitate... nu ai patit nimic de la metylpred? ca eu am incercat sa il lungesc mai mult de 4 zile si dupa a 5-a deja imi iesea herpes...

Mergi la inceput

Ioana
nope, DD ajuta, dar eu stau "bine" la imuno
pai, n-ai zis tu ca nu-s cu toate tziglele pe casa? na, confirm
te pup si merg la somnic

to be continued..

Mergi la inceput