Gravidute cu tromobofilie -cap 19-
Raspunsuri - Pagina 19
sper spune:
Fetelor parca exista femibion si pt lehuze . Parca am vazut dar nu-mi aduc aminte dc aici sau in Germania.
Ylary sa nu opresti femibionul deoarece are acid folic natural. Cel cu DHA e bun pt bb si in perioada de alaptare.
<hr noshade size="1" />
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sper Fetelor parca exista femibion si pt lehuze . Parca am vazut dar nu-mi aduc aminte dc aici sau in Germania. Ylary sa nu opresti femibionul deoarece are acid folic natural. Cel cu DHA e bun pt bb si in perioada de alaptare. <hr noshade size="1" /> |
Aha, mersi de pont, ok, o sa il iau in continuare!
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 3 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
caresse spune:
Buna dimineata, tuturor!
MeAlex mi-a recomandat sa intru pe acest subiect, caci poate voi veti reusi sa ma lamuriti.
Am si eu o poveste si implicit o intrebare. Am un baietel sanatos de 5,8 ani, nascut dintr-o sarcina normala (prima , de altfel) la 26 de ani(ai mei). Il asteptasem 1 an si jumatate .Dupa 5 ani(destul de tarziu) m-am hotarat ca vreau si al 2-lea copil. Am asteptat doar 4 luni si in ianuarie gata: insarcinata!
Timp de 5 luni, totul a fost super : 5 ecografii normale, torch perfect, bitest excelent. Nu a mai fost nevoie de triplu test sau amniocenteza. Eram convinsa ca sunt o norocoasa : fara avort, fara extrauterine!
Pe 18 mai ne-am dus la morfologie fetala si atunci a inceput IADUL : fetita mea avea spina bifida aperta si alte malformatii care , mi s-a spus de catre 4 doctori, sunt incompatibile cu viata. In aceeasi zi m-am internat in spital, mi-au provocat nasterea cu Athrotec(cu toate ca aveam cezariana la baietel).Fizic nu a fost prea dureros, insa psihic sunt distrusa. Pe data de 19, la 7 dimineata am devenit mamica de ingeras Elena. A fost totul atat de rapid, incat am avut impresia ca nu e viata mea, ca nu e real!
Ajunsa acasa, am citit rapoartele ecografiilor din 18 mai si am cautat cauzele pe internet. M-am gandit ca nu m-am hranit bine, am uitat de acid folic , am fost stresata. Citind atat de multe , am ajuns si la factorul MTHFR si implicit trombofilie. Ati mai intalnit un caz ca al meu ? Credeti ca ar putea fi trombofilia o cauza?
Ma voi duce peste 5 saptamani la analize(mai vreau ,totusi, un copil) si tot atunci voi avea si rezultatele examenului patologic al fetitei. Insa timpul trece foarte greu si eu nu mai am rabdare. Si simt cum innebunesc in fiecare minut care trece. Mi-e teama sa nu mi se spuna ca e mai bine sa nu mai am copii sau ca baietelul meu ar putea si el sa aiba ceva!
Analize, la 11s ai 4 zile
Coagulare
Antitrombina III 100,52(80-128%)
Proteina C 101,97 (70-140%)
Proteina S 26,90(54,7-123,7%)
Anticoagulant lupic 36,00 (30,9-45,6 s)
Autoimunitate
AC Anti-fosfolipidici IgG negativ (2,0)(negativ<10 UML , pozitiv>10UML)
AC Anti-fosfolipidici IgM negativ (1,3)(negativ<10 UML , pozitiv>10UML)
Markeri Endocrini
Free beta HCG 77,3
PAPP-A 2,71
Ce parere aveti ? Toate analizele le-am facut la MedLife Grivita.
Ma scuzati ca v-am scris un roman si sper sa-mi raspundeti cat mai curand !
Mami de Andrei (5.8 ani) si de ingeras Elena (22s- 19.05.2012)
mada81lina spune:
Fetelor, haideti sa ajutam Asociatia SOS Infertilitatea cu un vot
In stanga, la a 6-a sectiune, - Proiectul unei asociatii de pacienti cu cea mai mare adresabilitate - , un vot pt "Campania de advocacy pentru drepturile persoanelor afectate de infertilitate”
http://gala2012.cmr.ro/
Multumesc mult
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion 2, acid folic, Magnerot, Euthyrox 12.5mg
17+
Mihaelafalt spune:
Buna dimineata fetelor.
Stie careva din voi daca doamna doctor Uscatescu este sau nu la Fundeni, vineri 1 iunie?
Eu am sunat si mi s-a zis ca pe 1 sigur nu este, revine doar pe 7-8 inunie.
Nu as vrea sa vin degeaba, daca asa a zis asistenta tind sa o cred dar am intrat si la voi poate ati fost saptamana asta pe acolo si stiti mai bine.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite (tratament cu aspenter, femibion 1, magne b6, acifol, cetebe)
O sarcina pierduta la 6 saptamani si o sarcina extrauterina tratata medicamentos
caresse spune:
Am votat, dar nu am fost decat a 37-lea vot !
Mami de Andrei (5.8 ani) si de ingeras Elena (22s- 19.05.2012)
alilumi spune:
am votat cu draga inima!..voi trimite mai departe!
33 + Gabriel AMR 5 SAPTAMANI
de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR (C677T) pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!
suzieq spune:
Caresse, uff prin ce a trebuit sa treci, nu ma pricep foarte mult in ale trombofiliei, dar cred ca medicii recomanda analizele de trombofilie dupa sarcini oprite in evolutie, ceea ce la tine nu e cazul.
Mami_de2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelafalt Buna dimineata fetelor. Stie careva din voi daca doamna doctor Uscatescu este sau nu la Fundeni, vineri 1 iunie? Eu am sunat si mi s-a zis ca pe 1 sigur nu este, revine doar pe 7-8 inunie. Nu as vrea sa vin degeaba, daca asa a zis asistenta tind sa o cred dar am intrat si la voi poate ati fost saptamana asta pe acolo si stiti mai bine. |
nu e sigur!
eu trebuia sa vin la analize pe 4 iunie si mi s-a zis sa vin dupa 7 iunie..adica dupa 10 iunie(ca in weekend oricum nu e)..lipseste de pe 1 pana pe 7 iunie, asa am inteles
14+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C si Pai 1- 4G heterozigot
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; NO SPA la nevoie Utrogestan ovule:300 mg pe zi;
Brigit spune:
Caresse imi pare enorm de rau ca ai trecut prin asa o pierdere, multa putere.
Nu am inteles din postarea ta daca ai luat acid folic sau nu, ziceai ca ai uitat de el, dar nu inteleg daca mai uitai sa iei cate o pastila sau nu ai luat deloc. Lipsa acidului folic e asociata cu defecte de tub neural, printre care si splina bifida.
Pt ca vrei bb2 sfatul meu ar fi sa iei acid folic din preconceotie. De asemenea, anumite mutatii Mtfhr sunt asociate cu deficienta de folat si se recomanda suplimentarea lui intr-o firma asimilabila de organism, metafolinul, acesta gasindu_se in suplimente preecum femibionul
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg