Gravidute cu tromobofilie -cap 19-
Raspunsuri - Pagina 13
irilac31 spune:
Musette, Doamne ajuta sa treci cu bine peste nastere bebe sa fie sanator si tu sa te recuperezi repede
Nu am vazut-o de ceva vreme pe Balanta...stiti ceva de ea sau n-am fost eu pe faza?
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
10+
mada81lina spune:
Musette, ma gandesc la tine si la bebe. Acusica o sa-l ti in brate. Doamne ajuta sa fie bine
Sa nu uiti de noi, sa ne scrii neaparat cum sunteti, inainte si dupa, te rugam
La ce spital nasti, la maternitatea aceea privata din Arad sau in TM ?
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion 2, acid folic, Magnerot, Euthyrox 25mg
16+
sper spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Brigit sper intervalele pe care le-ai citat sunt pt utilizare terapeutica. Gravidutele se incadreaza la profilactic. Eu de pe tel nu pot descarca fisierul, daca are precizate valorile pt uz profilactic te rugam da un quote. Musette ma gandesc la tine, sa vina bebe repede Multumesc, Doamne! _ C677T HETEROZIGOT Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg |
Brigit este un tabel, in stanga scrie "Therapeutic Range" si in dreapta sunt trecute cele 5 cazuri :
"*IV therapeutic unfractionated heparin: 0.3 - 0.7 anti-Xa units per mL plasma.
*Prophylactic unfractionated heparin: 0.2-0.4 anti-Xa units per mL plasma.
*Low molecular weight heparin (Lovenox, enoxaparin): 0.5 to 1.0 anti-Xa units per mL plasma for therapy when injected twice a day. Draw four hours after injection.
*Low molecular weight heparin (Lovenox, enoxaparin): 1.0 to 2.0 anti-Xa units per mL plasma for therapy when injected once a day. Draw four hours after injection.
*Low molecular weight heparin (Lovenox, enoxaparin): 0.2 to 0.4 anti-Xa units per mL plasma for prophylaxis. Draw four hours after injection."
Din tabel asa cum sunt trecute se intelege ca toate fac parte din "Therapeutic Range" dar e trecuta si cea profilactica (e subliniata)
sper spune:
Irilac dc antiFXa iese buna eu as merge in continuare cu doza respectiva, nu as schimba cu aspenter.
MeAlex spune:
Irilac, eu as merge pe prima varianta. Din moment ce ai inceput Clexane, nu cred ca e ok sa intrerupi fara motive serioase (cerclaj, de exemplu). Cred ca e vorba de anti FXA. Eu nu as merge pe d-dimeri.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
MeAlex spune:
Eu gasisem un fragment interesant despre anti-FXA, pe site-ul Synevo:
O data cu progresia sarcinii cresc greutatea materna, clearance-ul renal si volumul de distributie al LMWH, putand necesita ajustarea dozelor. Pentru a asigura o anticoagulare eficienta in timpul sarcinii optiunile ar fi fie ajustarea dozei in functie de modificarea greutatii, fie monitorizarea activitatii anti-FXa si ajustarea dozei pentru atingerea nivelului terapeutic de 0.5-1 U/mL.
si:
Conform ghidurilor ACCP privind tratamentul cu anticoagulante parenterale monitorizarea nivelului de anti-FXa este recomandata numai la gravidele tratate cu doze terapeutice de LMWH.
Zic asta pentru ca in continuare cred ca nu toate gravidele sunt pe tratament profilactic.
irilac31 spune:
Neata
Sper, MeAlexnici eu nu vreau sa renunt la clexane, mi-e frica sa renunt la el. Ma gandeam sa merg la Iasi sa fac analiza asta si daca iese bine sa continui cu doza de 0,4...cat iau si acum. Eu fac acum injectia la ora 21, banuiesc ca trebuie decalata putin pt a putea recolta la 3-4 ore dupa injectare. Voi cum ati decalat-o...treptat sau doar in ziua respectiva si apoi ati revenit la ora normala?
Stiti poate cat costa la medcenter analiza asta? La synevo stiu ca era 200 ron
Sa aveti o zi frumoasa
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
10+
tonirro spune:
Musette asteptam cu sufletul la gura vestile bune! Nastere usoara si sa veniti repede acasa! Dana, asteptam pozele de la botez Balanta multa sanatate! Doamne....nu cred ca am avut ocazia sa iti spun cat ma bucur pentru tine!!!! Va pe toateAh! mai am ceva. Cum fac sa apar si eu pe prima pagina la mamici?
Brigit spune:
Irilac, dupa un tratament cu heparina sangele are tendinta sa coaguleze fff repede. De aceea se face in mod uzual 6 sapt dupa nastere.
Si mie mi-a propus avram intreruperea heparinei dupa ce nu mai iau estrogeni, insa mie mi se pare total aiurea si nu as experimenta nimic.
Eu nu am oprit nici macar la cerclaj, am avut cu zcordul gineco interventia orogramata la 12 ore dupa ultima doza; atat anestezistul cat si gineco si-au dat acordul, asumandu-si si riscurile - am sangerat ceva mai mult.
Exact in perioada cu cerclajul meu era pe topicul de aspirante un subiect despre onsarcina care se oprise la 13 sapt, dupa intreruperea heparinei. Tipa era pacienta lui albu si avea fvl, iar dr ii zisese sa opreasca dupa 12 sapt heparina. Pe mine m-a afectat f mult povestea ei, am decis ca renunt la avram, dar la heparina nu.
Despre intervale- terapeutic / profilactic s-a mai discutat. Pacientele care se incadreaza la terapeutic au in antecedentele personale tromboze si cheaguri, altfel e vorba de utilizare profilactica.
Azi naste Albinuta-Doamne ajuta!
Si asteptam vesti de la Musette
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
MeAlex spune:
Irilac, stiu ca se decaleaza doar in ziua (noaptea) recoltarii. Nu stiu cat costa, dar da un telefon la Medcenter, cred ca e tot in jur de 200 lei.
Brigit, cred ca am ratat explicatia asta cu terapeutic/profilactic. Good to know! Chiar ca poti da extemporal din ce s-a scris aici!
Tonirro, ce poza frumoasa! Sa ne mai povestesti despre voi!
Musette, astept vestile de la voi! Doamne ajuta sa fie bine si cat se poate de usor!