Gravidute cu tromobofilie -cap 19-

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Fetelor, azi-noapte au inceput sa plece bucati din dopul gelatinos. Azi dimineata colul era scurtat bine fata de duminica si dilatat de un deget, dar nu am contractii. Am facut dimineata doar jumatate de doza (2500) si cred ca e ultima. Nu am vrut sa intrerup brusc. Merg din nou la 6 seara pentru masurarea dilatatiei dar si pentru TNS.
Medicul zice ca se poate intampla si azi si maine, maximum 2-3 zile o pot lungi asa din experienta lui, deci s-a scurtat si AMR-ul.
O sa va dau de stire prin Alex cum suntem.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
in 38+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Musette mai ai f putin

Fetelor cum tb sa iasa antiFxa cand faci de 2 ori /zi clexane? Am avut o tentativa de fiv luna aceasta dar nu s-a finalizat deoarece inainte de punctie mi s-au spart o parte din foliculi. Am facut din zi 1 de stimilare clexane 0.4 la 12 ore (fara aspenter), m-am simtit f bine fata de alte dati cand am avut 0.4 sau 0.6 /zi. Am calatorit cu masina f des pe per stimularii, nu mi s-au umflat picioarele deloc. Am simtit ca sunt pe doza buna si dc nu mi se spargeau foliculii cred ca aveam sanse mari sa reusesc. In trecut sub aspenter faceam hematoame, acum nici un hematom
Ma confrunt cu dureri mari de sani si de cap, probabil din cauza progesteronului mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Sper, banuiesc ca e acelasi lucru, se face o doza mai mica, dar si intervalul intre doze e mai mic.
Nu mai stiu, ce mutatii ai tu? Acum ca te-ai lamurit cu doza, inseamna ca data viitoare se va prinde!
Cred ca de la progesteron ai problemele.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

MeAlex doza de 0.4 nu mi separe mica, e doza uzuala dar o fac la 12 ore.
Am FVL hetero, MTHFR C677T homo, Prot S mica si 3 sarcini pierdute obtinute prin FIV (doua sub clexane +aspenter. Posibil sa mai am si alte mutatii dar nu m-am mai cautat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Sper, ma refeream ca faci o doza injumatatita, deci mai mica, la un interval mai mic. Si de asta cred ca antiFXA e acelasi daca ai face 0.8 la 24 de ore.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

O sa caut tabelul cu antifxa, stiu ca era trecute valori si pt doze facute la 12 ore. Voiam sa stiu cum le-a iesit fetelor care fac la 12 ore, Carpediem facea spre sf sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

sper, eu fac la 12 ore cate 5000 UI, deci un pic mai mult ca tine si mi-a iesit ultima oara 0,33 U (la 32s), deci nivel profilactic. Asta chiar cu una-doua saptamani inainte de a incepe sa pierdem avansul si apoi de a ramane in urma. Eu am acum 72 kg, am luat 22 kg in sarcina si mult volum de sange. Desi bebe are o saptamana retard de crestere acum, nu am mai umblat la doza in ultima luna jumate pentru ca ne asteptam oricand la declansare, eu facand si tratament cu dexa.
Sper sa-ti fie de folos informatia.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
in 38+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Musette multumesc. Mie mi se parea valoarea ta prea mare dar conform tabelului e mica

Am gasit link-ul salvat http://peir.path.uab.edu/coag/article_23.shtml
Therapeutic Range:
*IV therapeutic unfractionated heparin: 0.3 - 0.7 anti-Xa units per mL plasma.
*Prophylactic unfractionated heparin: 0.2-0.4 anti-Xa units per mL plasma.
*Low molecular weight heparin (Lovenox, enoxaparin): 0.5 to 1.0 anti-Xa units per mL plasma for therapy when injected twice a day. Draw four hours after injection.
*Low molecular weight heparin (Lovenox, enoxaparin): 1.0 to 2.0 anti-Xa units per mL plasma for therapy when injected once a day. Draw four hours after injection.
*Low molecular weight heparin (Lovenox, enoxaparin): 0.2 to 0.4 anti-Xa units per mL plasma for prophylaxis. Draw four hours after injection.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

sper intervalele pe care le-ai citat sunt pt utilizare terapeutica. Gravidutele se incadreaza la profilactic.
Eu de pe tel nu pot descarca fisierul, daca are precizate valorile pt uz profilactic te rugam da un quote.

Musette ma gandesc la tine, sa vina bebe repede

Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Fetelor am vorbit azi cu dr Avram si mi-a spus asa...la mutatiile mele si la varsta sarcinii sunt 2 variante
1. sa merg la medcenter iasi sa fac o analiza " heparinemie anti XA" ....asta e analiza aia anti FXA de care se tot vorbeste pe forum? Nu imi apare pe lista celor de la medcenter, poate stiti voi cat costa?
2. sa mergem orbeste pana in sapt 12 apoi sa opresc clexanul vreo 3-4 zile si sa fac D dimerii sa vad coagularea. In timpul cat opresc clexanul ar trebui sa iau aspirina cardio.
Din ce am inteles eu, ar fi dispusa sa opresc clexanul ca cica sunt cazuri in care nu a fost nevoie de clexane la mutatiile astea. Sincer...m-a bagat in ceata total, sunt si cu moralul la pamant nu am crezut ca e atat de greu sa mentii o sarcina, ma gandeam ca cel mai greu e sa o obtii . Eu nu as vrea sa renunt la clexan cu toata ca nu-mi face nici o placere sa ma injectez zilnic, dar mi-e frica sa-l opresc

MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
10+

Mergi la inceput