ce ati face?(2)
Raspunsuri - Pagina 5
greieras spune:
Alamo, o sa incerc sa te iau eu un pic pe bucati, dar pentru asta trebuie sa incepem cu inceputul.
Prima intrebare. Ai citit Vechiul Testament? Dar Noul Testament? Intreb pentru ca nu putem sa facem afirmatii fara fundament. Eu pot sa stau aici sa-mi toc tastele degeaba daca tu discuti de dragul polemicii, dar fara o baza.
Citat: |
cum credeti ca d-zeu e bun si iubitor cand chinuie un copil cu o boala grea si oricat s-ar ruga crestinii si preotii pt el, nu misca un deget, dar tu totusi crezi ca te va ajuta pe tine. |
De ce toata lumea il blameaza pe Dumnezeu? Ati uitat ca exista si Diavolul in lumea asta? Biblia ne spune despre Diavol si planurile lui de distrugere a fiintei umane. De ce nu da nimeni vina pe Diavol?
Dupa ce Dumnezeu a creat lumea, a dat lui Adam autoritate peste tot ce crease, cu o conditie. Adam si-a vandut autoritate, prin neascultare Diavolului. De atunci Diavolul domneste in lume facand mult rau in jurul lui. Dumnezeu s-a autolimitat cand a dat libertate de alegere omului. Dumnezeu continua sa respecte aceasta libertate. Dar stiti ce e nostim, Diavolul nu respecta asta, el intra cu bocancii in viata oamenilor. Diavolul a venit sa fure, ucida si sa distruga, si ghici pe cine dau oamenii vina.
In primele cateva mii de ani, pana cand a dat Dumnezeu cele 10 porunci poporului Evreu, Dumnezeu i-a lasat pe oameni sa faca ce vor. Concluzia: ajunsesera de o rautate strigatoare la cer. Abea dupa aceea Dumnezeu da cele 10 porunci evreilor, dar se pare ca nici asta nu a ajutat prea mult, pentru ca aveau nevoie de o inima noua. Asa ca in final trimite pe Fiul Sau sa moara, astfel schimbarea sa vina din 'nauntru in afara, printr-o schimbare a inimii. Astazi prin credinta in Isus Hristos suntem transformati.
va intreb, cum puteti voi iubi si salvi pe Domnul care iubeste mai mult un pedofil/criminal care pe patul de moarte, inainte sa isi dea duhul, de frica de moarte, de firca de necunoscut, se caieste, iar pe de alta parte, unui om cinstit si bun, nu i se permite intrarea in imparatia cerurilor, pt ca nu a crezut suficient. |
In primul rand nu exista suficient. Exista crezi, sau nu crezi. E simplu. Oamenii incearca sa creeze si zona aceea gri, dar de fapt dpdv al lui Dumnezeu exista doar alb sau negru.
Dumnezeu iubeste pe pacatos dar uraste pacatul. Dumnezeu iubeste si pe criminal, si ii plange inima cand vede ce se intampla in lume. Dumnezeu intervine, de multe ori, ca daca nu ar fi intervenit ne-am fi autodistrus de mult, dar din nou, nu se baga pa gatul nimanui cu forta. A spus: "Cheama-ma si iti voi raspunde". Dar putini il cheama, si de obicei doar in caz de urgenta si interes strict personal.
oare voi nu vedeti ca orice religie e ca orice alta secta, intentia de a te converti, de a te face sa fii de-al lor, nu conteaza daca esti bun sau rau, pedofil sau criminal. cu cat mai multi, cu atata puterea e mai mare, banii la vistierie sunt mai multi. in fond si la urma urmei dragele mele totul este bussiness si manipulare. |
Uite Almo, eu sunt protestanta, Katya e ortodoxa. Crezi ca pe mine ma intereseaza daca cineva se intoarce la Dumnezeu la ortodocsi sau la protestanti? Nu. Stie cineva de aici din ce denominatie fac parte? Nu. Am facut reclama vreodata unei denominatii? Nu. Umple cineva visteria bisericii mele? Nu. Apropo, pentru cultura ta generala, biserica mea de exemplu are raport financiar anual, si toata lumea stie ce se face cu banii si pe ce s-au cheltuit. Cei mai multi de obicei merg inspre caritate, iar restul sant folositi pentru intretinere si salariile celor cu norma intreaga. Dart totul este transparent si supus la vot.
Nu zic ca nu exista si din cei care incearca sa controleze, dar de obicei asta se intampla pentru ca oamenii nu cunosc ce scrie in Biblie.
Almo, te provoc sa citesti Biblia. Vei vedea ca Dumnezeu nu este asa cum ti-l imaginezi tu.
Dana, Isus a spus ca au mai ramas doar 2 porunci, in care sunt cuprinse toate poruncile: 1. Sa-L iubesti pe Domnul Dumnezeu cu toata inima ta, cu tot cugetul tau si toata puterea ta si 2. si pe aproapele tau ca pe tine insuti. Atat.
Apropo, la Dumnezeu iubire = ascultare.
mihaela_s spune:
greieras, nu ai intalnit niciodata un om bun care sa nu creada, sa fie ateu? Pentru ca presupun ca in viziunea unui credincios (ca sa nu iti "imput" tie asta) un ateu e stapanit de diavol.
almo spune:
greieras sa stii ca am avut niste tentative sa citesc biblia, la inceput de curiozitate apoi pt cultura mea generala. dar de fiecare data am esuat. dar acum chiar nu mai sunt curioasa deloc. pt ca nu ma intereseaza de fapt, cine ce crede. din partea mea poti sa crezi in orice, atta timp cat esti om si asta iti face tie bine mental si daca asta te face sa fii mai bun.
eu cred ca oricine care nu e chiar convins daca exista sau nu D-zeu, ar vrea sa creada, dar are nedumeririle lui, dupa ce citeste biblia sansele sunt f mari sa creada.
zic asta pt ca mai demult incercam sa ma las de fumat. un prieten mi=a dat sa citesc o carte, am citit-o fara sa cred ca o sa ma las, dar voiam sa ma las. si da, m-am lasat si nici macar nu mi-a mai trebuit sa fumez. am dat cartea la multi altii, am si postat-o aici la subiectul cum sa te lasi de fumat, si vreau sa cred ca a folosit la multa lume. si asta, ca asa cum spuneam mai devreme, cu puterea mintii, poti sa faci multe. cartea asta nu a facut decat sa te spele pe creier, zic eu in cateva ore, ca cam atat dureaza pana o citesti.
asa ca nu ma mir, cum poate sa iti spele creierul biblia, care iti ia mult mai mult timp sa o citesti.
omul de-a lungul timpului a inventat tot felul de explicatii, la lucrurile la care nu avea raspuns, cum ar fi Deavolul.
eu te intreb draga greieras, daca ai copilul bolnav, de ce il mai duci la medic si de ce nu stai tu si te rogi la D-zeu, sa il faca bine. daca credinta ta e sincera si nelimita el ar trebui sa te ajute. dar, sigur e si pt asta o explicatie in biblie si chiar ca mi se pare normal sa fie o explicatie pt tot, ca altfel cum ar putea biblia sa te faca sa crezi. cand vedem ca nu avem incotro credem si in putina stiinta, nu?
si da, cred sincer ca toti marii bisericilor, religiilor de tot felul si a sectelor sunt niste manipulanti si traiesc bine mersi toata viata de pe seama credulitatii celor care ii sustin.
totul se rezuma la bani si putere. biserica de-a lungul timpului grieras, a facut mai multe rele decat bine, trebuie doar sa ai minimul de cunostinte de istorie ca sa stii asta.
kariguld spune:
citat din mesajul lui almo asa gandesc eu, care nu cred: de-a lungul timpului bibilia s-a interpretat in functie de capacitatea de intelegere si dupa placul diversilor preoti sau cresitini. va intreb, cum puteti voi iubi si salvi pe Domnul care iubeste mai mult un pedofil/criminal care pe patul de moarte, inainte sa isi dea duhul, de frica de moarte, de firca de necunoscut, se caieste, iar pe de alta parte, unui om cinstit si bun, nu i se permite intrarea in imparatia cerurilor, pt ca nu a crezut suficient. sau ce vina are un copil, ca parintii lui nu l-au botezat cand a fost mic? de ce sa nu il primeasca in rai, ca doar nici nu a apucat sa pacatuiasca cu nimic. nu e d-zeu vostru nedrept? si apoi in ce sa creada cel ce nu crede? in ce spune unul si altul? in incoane si scrieri?, nu e d-zeu egoist, ca trebuie sa crezi in el asa, fara sa dea si el un semn ca ar exista? ce mare gresala ca unul nu s-a spovedit? ca ca nu s-a dus la preot sa spuna ce a facut de ultima data de cand s-a spovedit? nu credeti ca asta cu spovedania e o inventie de-a lungul timpului ca sa stie preotul tot ce misca? cum credeti ca d-zeu e bun si iubitor cand chinuie un copil cu o boala grea si oricat s-ar ruga crestinii si preotii pt el, nu misca un deget, dar tu totusi crezi ca te va ajuta pe tine. oare voi nu vedeti ca orice religie e ca orice alta secta, intentia de a te converti, de a te face sa fii de-al lor, nu conteaza daca esti bun sau rau, pedofil sau criminal. cu cat mai multi, cu atata puterea e mai mare, banii la vistierie sunt mai multi. in fond si la urma urmei dragele mele totul este bussiness si manipulare. nici nu stiu de ce scriu toate astea, ca nu intentionez sa sadesc o samanta de indoiala in mintea voastra a celor care credeti. si stiti de ce nu intentionez? pt ca sincer cred ca viata multor oameni ar fi un calvar fara sa stie ca acolo sus cineva ii iubeste. la un moment dat cand aveam ceva pb cu anxietatea din prea mult stres, purtam dupa mine niste pastile si daca nu le aveam la mine, ma panicam, gandul ca sunt in poseta ma facea sa ma simt bine. Asa ca, si cei mai slabi din fire, daca stiu ca acolo cineva sus ii iubeste si ii apara de rele, pot mult mai usor sa traiasca. e pshihologic. e f f greu insa cand ai trait in credinta, de orice fel ar fi ea, sa fii altfel, sa spui ca tu nu crezi. unii aleg sa taca sa nu zica nimic, sa nu se faca de ras, sa nu isi puna lumea in cap. alegi sa traiesti si sa te bucuri de ziua de azi si nu de ceea de maine, sa iti pupi copilul de mii de ori pe zi si sa nu te bazezi ca o sa il vezi in alata lume unde o sa triesti cu el eternitatea, sa te bucuri de tot ceea ce te face sa te simti bine din jurul tau fara sa te chinuie gandul, ca daca te bucuri de ceva prea mult, si nu ar trebui, il superi pe D-ul. ca viata e scurta si trebuie traita! |
la intrebarile de acest gen nu-ti va putea nimeni raspunde intratat de bine incat sa fi multumita. stii de ce? ptr ca tu deja ai ales ce sa crezi si ce nu.
pe de alta parte sunt destul de multe aspecte la care nici cel ami credincios dintre credinciosi nu a primit raspuns. Dumnezeu nu este ca lampa lui Aladin, pe care o frecam putin si vine raspunsul. eventual cel pe care il dorim noi.
eu sunt convinsa ca, credinta e atat de personala si intima, incat e greu de explicat celui ce are alta parere.
intrebare. durerea se poate vedea cu ochiul liber? iti vine sa crezi ca omul care se zvarcoleste in fata ta, chiar are dureri crunte?
kariguld spune:
citat din mesajul lui almo greieras sa stii ca am avut niste tentative sa citesc biblia, la inceput de curiozitate apoi pt cultura mea generala. dar de fiecare data am esuat. dar acum chiar nu mai sunt curioasa deloc. pt ca nu ma intereseaza de fapt, cine ce crede. din partea mea poti sa crezi in orice, atta timp cat esti om si asta iti face tie bine mental si daca asta te face sa fii mai bun. eu cred ca oricine care nu e chiar convins daca exista sau nu D-zeu, ar vrea sa creada, dar are nedumeririle lui, dupa ce citeste biblia sansele sunt f mari sa creada. zic asta pt ca mai demult incercam sa ma las de fumat. un prieten mi=a dat sa citesc o carte, am citit-o fara sa cred ca o sa ma las, dar voiam sa ma las. si da, m-am lasat si nici macar nu mi-a mai trebuit sa fumez. am dat cartea la multi altii, am si postat-o aici la subiectul cum sa te lasi de fumat, si vreau sa cred ca a folosit la multa lume. si asta, ca asa cum spuneam mai devreme, cu puterea mintii, poti sa faci multe. cartea asta nu a facut decat sa te spele pe creier, zic eu in cateva ore, ca cam atat dureaza pana o citesti. asa ca nu ma mir, cum poate sa iti spele creierul biblia, care iti ia mult mai mult timp sa o citesti. omul de-a lungul timpului a inventat tot felul de explicatii, la lucrurile la care nu avea raspuns, cum ar fi Deavolul. |
citat din mesajul lui almo eu te intreb draga greieras, daca ai copilul bolnav, de ce il mai duci la medic si de ce nu stai tu si te rogi la D-zeu, sa il faca bine. daca credinta ta e sincera si nelimita el ar trebui sa te ajute. dar, sigur e si pt asta o explicatie in biblie si chiar ca mi se pare normal sa fie o explicatie pt tot, ca altfel cum ar putea biblia sa te faca sa crezi. cand vedem ca nu avem incotro credem si in putina stiinta, nu? |
citat din mesajul lui almo si da, cred sincer ca toti marii bisericilor, religiilor de tot felul si a sectelor sunt niste manipulanti si traiesc bine mersi toata viata de pe seama credulitatii celor care ii sustin. totul se rezuma la bani si putere. biserica de-a lungul timpului grieras, a facut mai multe rele decat bine, trebuie doar sa ai minimul de cunostinte de istorie ca sa stii asta. |
am separat, caci sunt trei aspecte diferite. partea a doua este specifica celor ce nu cred, nu tuturor, doar unora. si sincer mie im pare pueril si chiar putin rautacios.
almo spune:
[/quote]
intrebare. durerea se poate vedea cu ochiul liber? iti vine sa crezi ca omul care se zvarcoleste in fata ta, chiar are dureri crunte?
[/quote]
ma intreb care o fi subintelesul intrebarii astuia, ca ma gandesc ca trebuie sa fie ceva, nu pot sa cred ca e ceea ce suna.
adica eu acum o invat pe fata mea de 5 ani la stiinte, despre cele 5 simturi, asa ca daca nu imi spui care e subintelesul, nici nu ma obosesc sa raspund.
almo spune:
kariguld chiar te inteleg ca tu vezi parerea mea rautacioasa.
dar chiar nu e, asta e ceea ce cred, si adevarul supara uneori.
mihaela_s spune:
Kari, exista secte care au aceasta credinta, ca ccc credinta lor ii vindeca, se opun anumitor tratamente, operatii, etc.
Am vazut un film, nu era fictiune ci inspirat dintr-un caz real. Unde o familie (cred ca erau martorii lui Iehova) careia i se imbolnaveste fata, refuza sa accepte transfuzia de sange pentru fata lor, pentru ca ccc credinta lor le interzicea, sperand ca rugaciunile isi vor face efectul. Sigur ca fata moare si ei sunt acuzati de omor din culpa, conform legii din statul respectiv (era in SUA povestea). Nu mai tin minte finalul, a fost demult...dar sigur gasiti filmul daca il cautati. Se numeste Life for Ruth.
almo spune:
asa e mihaela, din pacate sunt multe cazuri de genul asta, care nu accepta stiinta deloc in viata lor. cum sunt aici de exemplu menonitii si amish ( pt cine nu stie cine sunt amish AMISH, secta cretina protestanta; din S.U.A. care admite din Biblie numai anumite texte si a crei membri, de origine europeni, persecutati;i de catolici, refuza; orice progres, ducīnd o viata; simpla;, rurala;, la nivelul sec. 18. )
noroc insa ca in religia crestina, ortodoxa, oamenii sunt mai evoluati si da, cred in stiinta pana la un punct. ei accepta insa stiinta pana acolo pana unde o inteleg. de unde nu mai inteleg,pun totul pe putere dumnezeiasca. orice om e limitat in gandire. si eu as vrea macar sa ma aproprii de capacitatea mintii lui Einstein si sa vad si sa inteleg mai multe decat pot.