ce ati face?(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui almo

voi fetelor va contraziceti singure nu va suparati!

am sa te rog sa nu generalizezi. ba chiar sa nu spui asta. ptr ca nu e contrazicere nicaieri. Katya a explicat destul de mult si bine, fara sa se contrazica.

cred ca Dumnezeu ingaduie (atentie! am spus ingaduie) sa vina boala peste un copil/om mare. iar omul trebuie sa faca tot ce poate omeneste posibil sa caute vindecare. in Biblie nu spune nicaieri sa nu se mearga la medic. si am mai spus, sunt cazuri izolate in care credinciosii nu apeleaza la medic.

multe, chiar foarte multe lucruri se intampla in lumea asta, lucruri mai mult sau mai putin bune. ca au un anume scop sau nu, cine stie cu precizie? nimeni.

sa va povestesc ceva. zilele astea am vazut cum cineva a murit. o doamna bolnava de cancer, ce statea pe pat de ceva vreme. am vazut cu ochii mei. chiar daca in trecut am mai auzit multe asemenea povestiri, mai mult sau mai putin credibile.
eu eram in camera unde ea era in pat. vreau sa spun ca medical femeia nu avea nimik cu capul, era clinik sanatoasa. deodata a inceput sa-mi spna "sunt doi oameni aici cu noi in camera, au venit dupa mine!" eu stiam ca nu e nimeni, usa era larg deschis si geamul la fel. i-am spus ca nu vad pe nimeni. si ea chiar atunci a inceput sa strige "nu merg cu voi, nu vreau sa merg, nu vreau sa merg!!!" si striga si se zbatea. eu incercam s-o linistesc, m-am gandit ca brusc a inebunit. dar ea se lupta cu mainile si avea o forta extraordinara, chiar s-a ridicat de pe pat in lupta ei. am pus mana pe mana ei si am simtit-o extrem de incordata. am apasat butonul de urgenta si intre timp a mai sosit o persoana in incapere. incontinuu striga ca ea nu pleaca cu cei doi. "lasati-ma in pace, lasati-ma in pace, nu vreau, nu vreau"
la un momendat a cazut pe spate si a inchis ochii. i-am pus mana la carotida si nu mai avea puls. murise.

prea bolnava nu era, adica cancerul nu era in faza avansata cand omul delireaza sau nu mai stie de el din cauza medicatiei. s-a intamplat dintr-odata. si repet, verificat de mine, clinic sanatoasa la cap.

nu v-am povestit asta ca sa va conving ca exista ceva in lumea de dincolo. am vazut cu ochii mei, am auzit cu urechile mele.

fiecare este liber sa-si asume daca vrea sa creada sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Katya, desi am promis ca nu mai intervin, am vazut o acuzatie care din partea ta numai crestineasca nu e...si o sa explic de ce am scris asa, ca sa intelegi .

Deci tu spui :

Citat:
Exact cum a facut ch-dana ieri: cind vezi ca la ce ti-a raspuns omul intrebat, nu ai cum a-l pune la punct sau a-i da o replica ustutratoare, iei o mina de ceva si arunci cu cuvinte precum : inchizitie,[...]

Eu am spus astfel, deoarece tu ne-ai "sfatuit" sa nu mai fim asa generoase cu alte credinte (nu am timp sa caut acum), ca ei nu cred in Treime, in Isus fiul lui Dumnezeu etc.

De unde stii tu ca TU ai dreptate si ei nu ? Ai o siguranta care a aparut si in alte timpuri, mai intunecate...de asta spuneam de Inchizitie. Eu as spune sa-i lasi si pe altii sa traiasca in credinta lor, nu avem noi caderea sa spunem ca e gresita, asa cum nici ei nu au caderea sa spuna despre a noastra ca e gresita.

Oricum, dupa reactiile tale, m-am lamurit cat valoreaza respectul si iubirea fata de aproapele... Mi-ai pus in carca intentii pe care nu le-am avut, te aprinzi cam repede pentru un credincios practicant, asa cum sustii ca esti. Poate daca ai fi provenit si tu dintr-o familie mixta (dpdv religios) ai fi avut mai multa deschidere catre ceilalti...

Later edit : Corina a avut o intrebare perfect normala si logica, nu inteleg de ce ati considerat-o ofensatoare. Cam ciudata atitudinea asta care te impinge sa cauti lucruri ascunse acolo unde nu e cazul.

Exit & out.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Cind m-am referit la generozitate, am vrut sa spun ca numai la un crestin am auzit, asimilind in Dumnezeul lor, si pe altii:' ei, Iisus+ aia care-or fi, nu conteaza, unul este'.Asa ziceti. Ideea e ca nu tb sa inglobam, sa amestecam, ci sa stim cu exactitate. Deci asta am inteles prin generozitate, ca nici ceilalti n-or sa-L bage pe Iisus al nostru in Dumnezeul lor, puteti verifica.Altfel tu ce-ai inteles, ca am zis sa nu fim generosi cu altii?????

Intrebarea Corinei nu era deloc legitima, era o intrebare de neam prost. Uitati-va la ton, la fel a a-alintei.

Daca intrebi despre o tema de care vrei sa afli, nu-l intrebi de om de unde stie, asta-i pb voastra?
Asta era imp la sb, de unde stim ce stim?

Plus ca nu e absolut deloc relevant! Rivna unui credincios nu sta in timpul pe care-l are, ci in timpul pe care si-l face. Daca va spun ca profesia mea presupune vacante, iar ca acuma-mi cresc bebele,deci 'nu semnez condica la munca',inseamna ca am timp? Dar sint oameni cu timp care nu deschid o carte, asa cum sint fara timp care citesc multe.

Ati vrut sa dati o imagine eronata a familiei crestine in care femeia sta acasa si se roaga iar barbatul merge la munca.Ei, bine, barbatul meu are job bun nu pt ca stau eu acasa si ma rog ,ci pt ca se roaga el singur si are diplome si cap, de-aia.

Da, ma aprind cam repede, am si zis ca-i mai mult gura de mine, ca un crestin adevarat se smereste si rabda cele ce i se spun, uite ca n-am ajuns la stadiul ala, ma apuc de-acuma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

katya , daca intrebarea mea e de neam prost raspunsul tau este... nici nu am cuvinte sa-l caracterizez. interpretezi foarte eronat , daca nu eram la sufletul credintei il raportam la moderator.
in loc sa recunosti ca te aprinzi repede incearca sa te abtii de la jigniri.

si da, pentru mine e foarte important de unde stiti voi ca numai religia voastra este cea adevarata. iar daca topicul se numeste sufletul credintei dupa mintea mea se refera la orice fel de credinta nu numai crestina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Cind m-am referit la generozitate, am vrut sa spun ca numai la un crestin am auzit, asimilind in Dumnezeul lor, si pe altii:' ei, Iisus+ aia care-or fi, nu conteaza, unul este'.Asa ziceti. Ideea e ca nu tb sa inglobam, sa amestecam, ci sa stim cu exactitate. Deci asta am inteles prin generozitate, ca nici ceilalti n-or sa-L bage pe Iisus al nostru in Dumnezeul lor, puteti verifica.Altfel tu ce-ai inteles, ca am zis sa nu fim generosi cu altii?????

Intrebarea Corinei nu era deloc legitima, era o intrebare de neam prost. Uitati-va la ton, la fel a a-alintei.

Daca intrebi despre o tema de care vrei sa afli, nu-l intrebi de om de unde stie, asta-i pb voastra?
Asta era imp la sb, de unde stim ce stim?

Plus ca nu e absolut deloc relevant! Rivna unui credincios nu sta in timpul pe care-l are, ci in timpul pe care si-l face. Daca va spun ca profesia mea presupune vacante, iar ca acuma-mi cresc bebele,deci 'nu semnez condica la munca',inseamna ca am timp? Dar sint oameni cu timp care nu deschid o carte, asa cum sint fara timp care citesc multe.

Ati vrut sa dati o imagine eronata a familiei crestine in care femeia sta acasa si se roaga iar barbatul merge la munca.Ei, bine, barbatul meu are job bun nu pt ca stau eu acasa si ma rog ,ci pt ca se roaga el singur si are diplome si cap, de-aia.Da, ma aprind cam repede, am si zis ca-i mai mult gura de mine, ca un crestin adevarat se smereste si rabda cele ce i se spun, uite ca n-am ajuns la stadiul ala, ma apuc de-acuma.

asta ai inteles tu, katya, si barbatul meu are diplome si cap si nu are un job care sa ne permita sa stau acasa cu copiii, cu atat mai mult cu cat m-am intors la servici la 3 luni ale fetitei mele.
eu chiar am vrut sa remarc ca aceasta credinta poate face lucruri marete pentru ca sunt perfect constienta ca si sotul tau se roaga ca si tine ca doar nu te-ai fi maritat cu un ateu sau cu barbat care merge la biserica doar la botezuri si cununii.
eu nu mai am ce cauta aici, imi da o stare tare aiurea interpretarea trunchiata a cuvintelor mele.
culmea chiar de o credincioasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

mi se pare ca numai tu te-ai gandit la lenevie, eu una in nici un caz.

Nu, nu doar Katia s-a gandit.

Si daca nu ai specificat la ce te referi atunci cand ai pus intrebarea, lasand loc de interpretari, este neglijenta ta. Si cand neglijenta ta afecteaza pe cineva in mod negativ -lucru neintentionat, desigur- prima reactie normala ar fi sa-ti ceri scuze si sa rectifici ce mai poti, fara sa arunci vina in carca celuilat.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Citat:

Eu la sb nu mai am ce zice, dar citesc la voi, mai ales, Simplyana, ca vreau si eu sa vad, vorba lui Michelle, cine esti, in cine crezi, ce scrii etc(sper sa nu se supere Michelle ca am zis asa).

Sunt ortodoxa (daca am fost neclara de la inceput, scuze), insa am impresia ca ma intrebi pt ca te-am intrigat cu ceva . Am mai spus, am lacune si nu-mi permit sa am aici pozitii oficiale, ca nu am o baza solida de cunostinte (inca!). Imi dau cu parerea personala si astept cu bucurie corecturi.

Mergi la inceput

Citat:

Cind m-am referit la generozitate, am vrut sa spun ca numai la un crestin am auzit, asimilind in Dumnezeul lor, si pe altii:' ei, Iisus+ aia care-or fi, nu conteaza, unul este'.Asa ziceti. Ideea e ca nu tb sa inglobam, sa amestecam, ci sa stim cu exactitate. Deci asta am inteles prin generozitate, ca nici ceilalti n-or sa-L bage pe Iisus al nostru in Dumnezeul lor, puteti verifica.

Aici as vrea si eu lamuriri, pentru ca trebuie sa recunosc, si eu mai generalizez si iau Crestinismul ca pe un tot (cam ca pe o familie, asa). Insa nu ma pot extinde defel cu generalizarea si asupra altor religii. Tu la ce te-ai referit?

Mergi la inceput

Almo, de ce trebuie sa avem o parere despre ritualul ala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Citat:

Nu mai fiti asa generosi cind e vorba de asta, ca sa stiti ca altii de alte credinte nu-s asa atunci cind cred, ei isi cunosc dumnezeul in care cred si n-ar zice ca unii dintre noi ca-i tot aia, ce mi-e Iisus, ce mi-e energie, forta sau ce-o fi. Dar nu-i asa, vedeti? Ca sa fii crestin tb sa fii convins ca Acela e Dumnezeu, Acela si numai Acela-Cel in Treime-.Si Acestuia ii apartine Imparatia cerurilor. Dac vrei acolo, trebuie sa-I urmezi Lui.

Cine nu e inca lamurit in cine crede, de aici sa inceapa, dar nu sa-si faca impresii si creatii, ca poate gresi.

Simplyana ,uite aici am zis ce am zis. Referindu-ma la crestini, da? Ca eu la acest subiect am inteles ca vorbim intre noi, crestinii, despre crestinism, si am subliniat importanta claritatii in raportarea la divinitatea in care crezi.

Si dovada a ceea ce am zis atunci e exemplul ch-danei, a carei mama nu s-a pus de acord cu bunica in privinta divinitatii, se pare ca fiecare a tinut la a ei, deci pina la urma conteaza in cine crezi, nu?

Din partea mea sa creada cine vrea in cine vrea, cu conditia sa stie si despre ce vorbeste, sa citeasca despre toti, sa-si faca o idee, ca nimeni n-o sa te convinga pina nu afli singur.

Si mersi ca m-ai lamurit cu ortodoxia, m-am dus in urma sa-ti recitesc mesajul si abia acum l-am patruns, ce sa zic decit ca ma bucur f mult!!

Mergi la inceput