ce ati face?(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
si daca are puterea de a impiedica boala si nu o face, desigur ca e vinovat.
si eu as fi vinovata daca as vedea un copil fugind pe strada in fata masinii si nu as plonja dupa el sa evit coliziunea.scuzati comparatia blasfemiatoare.



de ce ar fi o constatare absolut realista blasfemiatoare? eu zic ca-i o intrebare legitima si daca nu avem curajul sa o punem deschis vom minimiza sansele de a-i gasi raspunsul.

Stiu ca raspunsul meu nu va fi agreat nici de atei si nici de majoritatea credinciosilor, dar e ceea ce am inteles eu din Biblie si ceea ce ulterior mi-a fost confirmat de experienta mea personala, deci concreta.

Cu toate ca nu-mi este deloc usor sa rezum in cateva fraze...

Biblia vorbeste despre blesteme si binecuvantari toate legate de ascultarea sau neascultarea de glasul Domnului (lista o gasiti in Deuteronom 28). Ascultarea are ca si consecinta binecuvantarea iar neascultarea blestemul. Deoarece Dumnezeu pedepseste pacatele parintilor in copii pana la a treia sau a patra generatie e foarte posibil ca unii copii sa se nasca cu aceste asa zise ghinioane fara ca ei personal sa fi apucat sa greseasca. Totusi aici vorbim doar de judecata terestra, istorica si nu de cea eterna in care fiecare va da socoteala doar pentru propriile pacate.

Biblia ne da toate cheile pentru a invinge boala, suferinta (mai putin persecutia), iar solutia prevazuta de Dumenzeu e una singura: Sāngele lui Isus, jertfa Sa. aici iar e o discutie lunga si nu stiu daca intereseaza pe cineva...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

am uitat sa adaug ca sunt de acord cu Katya. si eu cred ca in spatele asa ziselor forte si energii pozitive (reiki, feng shui, homeopatie etc) se ascund demoni. si asta nu inseamna ca as fi de acord cu inchizitia Doar Biblia zice ca lupta noastra nu e impotriva persoanelor fizice ci e impotriva duhurilor rautatii situate in locurile ceresti.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

JG tot ce am scris se gaseste in Biblie, eu doar am parafrazat ca sa fie mai usor de inteles. Nu-mi permit sa inventez, nici nu caut sa-L scuz pe Dumnezeu, ca nu are nevoie sa o fac. Cat despre faptul ca alege sa amane batalia finala...toate lucrurile au vremea lor. "Hotul nu vine decat sa jungie, sa fure si sa distruga, Eu (Isus) am venit ca ei sa aiba viata, si viata din belsug." Ioan 10:10

E greu sa fac eu o sintez acum a intregii Biblii, e mai bine sa o citesti tu singurica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Greieras , m-am bucurat sa vad ca ai zis tu de stapinul acestei lumi, vrajmasul, ca eu una n-am avut curaj, am avut doar sa zic ca Imparatia Domnului nu e pe pamint. Pt ca daca primii oameni au ales sa asculte de diavol si nu de Domnul,atunci au cazut cu totii.

Si necuratul nu are putere asa mare-n fond, el e doar un agreat, suportat, ingaduit de Domnul.Care nu ne impiedica de la nimic, ne da absoluta libertate de alegere.

JG, exact asa gindesc si eu, ca nu moartea e cel mai mare rau, ci ce-ai zis tu (aici pe pamint adica). Si de fapt in legatura cu intrebarea ta am avut si eu singura mea perioada de zguduire si suparare pe Dumnezeu. M-a tinut citeva luni. Dar am inteles ca El nu poate sta si privi si intinde mina ba sa ia un copil din fata unei masini, ba sa trasneasca un violator, pt ca atunci n-am mai avea de fapt libertate absoluta, ne-ar manipula, pe unul aici, pe altul dincolo, nu I-ar sta miinile o clipa de cita treaba ar avea. Si ori dai libertate, ori nu, ori esti intr-un fel, ori intr-altul. Si e greu de inteles pt noi ca El ii iubeste si pe victima si pe calau deopotriva, dar asa e,am inteles asta si eu dintr-un roman, unde un om e invitat pe un scaun de judecata si pus sa aleaga dintre copiii lui: pe care-i trimite-n rai si pe care-n iad? Si omul n-a putut sa trimita pe niciunul in iad, il iubea pe toti, si pe aia buni, si pe aia rai, ca erau tot ai lui.

Ma consoleaza si gasesc ca-i cit de cit satisfacatoare explicatia ca in momentul in care victima e agresata, macar Domnul e cu ea.

Si bineinteles explicatia ca nu stim si nu putem nici cuprinde cu mintea judecatile lui Dumnezeu. Care nu ne vrea decit binele. Ginditi-va cum i-o fi fost Domnului pe Cruce, cit a suferit si cit a indurat,ca se pare ca-n realitate la cite lovituri a primit El, un om murea de sute de ori,nu mai ajungea pe cruce. Si cum striga lumea ca-i impostor si nu Se poate ajuta pe Sine. Deci nu pe loc s-a vazut ce si cum,Cine era, ci abia apoi.

Deci eu una am incredere ca Domnul nu lasa nimic la intimplare si ca, daca nu inteleg eu, nu inseamna ca El e neglijent sau nepasator sau ca nu cerceteaza fiecare fiinta de pe pamint.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Patou, deocamdata ma bucur sa te vad,om mai vorbi miine,te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariuta

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
[
E corect sa inteleg ca aici, in viata paminteana, Dumnezeu nu intervine, ca el ne-a lasat liberul arbitru, legile Sale dupa care sa ne ghidam, "cerintele" sale care ne-ar "garanta" Raiul, si ne lasa sa ne desfasuram cum ne duce minta si sufletul? Si ca rasplata faptelor noastre o vom primi abia (si numai) dupa moarte?





http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)


nu. Legile (poruncile) sunt doar un punct de plecare. Important este sa reusesti sa misti ceva in tine, sa te schimbi, sa te intorci (catre Dumnezeu). Faptele doar vor reflecta acest lucru, dar nu vor garanta nimic.
Sigur ca Dumnezeu intervine in viata noastra, altfel de ce ar fi rugaciuni? Cu cine ai vorbi si de ce?
Pe mine chiar ma mira sa citesc aici de "supunerea fata de dogme". Dogmele sunt cumva sintetizate in Crez, le puteti gasi in hotararile Sinoadelor Ecumenice (pentru ortodocsi). Ele ar trebui cunoscute, dar nu sunt un fel de ciocan deasupra capului, care te loveste daca nu te supui.


Pai poate gresesc eu in intelegere si interpretare, e momentul sa aflu.
Dogmele spui ca sunt stabilite in hotaririle Sinoadelor Ecumenice. Astea sunt alcatuite din oameni, care le stabilesc pentru oameni.
Dupa stiinta mea - limitata - in Biblie Dumnezeu nu ne spune de cite ori pe saptamina sa mergem la biserica, nu ne spune muuuulte dintre lucrurile pe care biserica spune ca un ortodox practicant ar trebui sa le faca. Biserica impune o multuime de reguli - inauntrul si in afara ei - care eu nu stiu sa aiba vro baza biblica.
Din aceasta cauza, unele dintre ele mi se par menite sa "tina in friu" multimea credinciosilor.
Marturisirea pacatelor - spovedania - este mentionata in Biblie, nu mi se pare insa ca ar fi mentionata in forma in care se petrece in biserici. Nu cred ca Biblia spune cit de des, nu cred ca Biblia stabileste canoanele, "pedepsele", cind si cum ai voie sa primesti impartasania etc. Spovdania in sine mi se par ca are un rol (inclusiv social, daca vreti) dosebit, in sensul ca te obliga pe tine, ca persoana, sa iti amintesti ce rele ai facut, sa iti amintesti de momentele in care ai fi putut sa faci bine dar ai fost comod, sa te smeresti recunoscindu-ti vina in fata unui strain; chiar daca multi oameni nu ajung chiar sa mediteze la lucrurile astea, simplul fapt ca nu le-au uitat este de natura sa contribuie in mod pozitiv la devenirea lor, ca oameni. (desigur, exista si reversul medaliei, ala in care te spovedesti o data pe luna, si continui sa faci "rautacisme" pentru ca doar Dumnezeu ti le iarta odata cu fiecare spovedanie...)

Ca sa inchei, ca iar divaghez prea mult: de ce accesul in Rai este conditionat de respectarea dogmelor, in conditiile in care in Cartea de capatii a crestinismului, aceste dogme nu sunt mentionate?



http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Citat:
citat din mesajul lui pisigri


Sa accepti ca esti stearpa, dar sa adopti (desi Dumnezeu nu te-a vrut sa ai copii) este sau nu o incalcare a Vointei Divine?




http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)


Eu aici inteleg mai intai ca Dumnezeu nu vrea sa te reproduci.

Edit: si poate nu vrea sa te reproduci tocmai ca sa cresti un anume alt copil! Ce zici?

http://www.lucamic.blogspot.com/


Zic ca pe masura ce te descopar si in alte dimensiuni (decit cea de mamiceala) imi place si mai mult de tine! Si ma bucur din suflet pentru tin pentru ca pari sa-ti fi gasit calea si sper sa ajungem cindva sa ne intilnim si in viata reala !



http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Greierash, multumesc pentru raspunsul lung si clar ! Totusi, ceva nu inteleg, am regasit aceeasi idee si in ce ai scris tu si in ce a scris Katya, si...nu o pricep.
Spuneti pe de o parte ca poate ca faptul ca Dumnezeu cheama la El un copilas nevinovat este spre binele acelui suflet, ca cine stie ce ar fi facut in viata de adult, care ar fi dus la imposibilitatea intrarii in Rai.
Apoi, spui ca Dumnezeu ii tolereaza pe violatori, criminali si pedofili pentru ca le respecta liberul arbitru.
Si il tolereaza si pe necurat din acelasi respect fata de liberul arbitru al oamenilor.
...nu e o contradictie undeva?

Copiii care poarta pacatele parintilor pina la a 7a generatie, nu a fost "stearsa" de sacrificiul facut de Iisus?





http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eh, pana la urma si ateii au o parte buna, macar nu cred in diavol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Citat:
citat din mesajul lui mariuta

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
[
E corect sa inteleg ca aici, in viata paminteana, Dumnezeu nu intervine, ca el ne-a lasat liberul arbitru, legile Sale dupa care sa ne ghidam, "cerintele" sale care ne-ar "garanta" Raiul, si ne lasa sa ne desfasuram cum ne duce minta si sufletul? Si ca rasplata faptelor noastre o vom primi abia (si numai) dupa moarte?





http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)


nu. Legile (poruncile) sunt doar un punct de plecare. Important este sa reusesti sa misti ceva in tine, sa te schimbi, sa te intorci (catre Dumnezeu). Faptele doar vor reflecta acest lucru, dar nu vor garanta nimic.
Sigur ca Dumnezeu intervine in viata noastra, altfel de ce ar fi rugaciuni? Cu cine ai vorbi si de ce?
Pe mine chiar ma mira sa citesc aici de "supunerea fata de dogme". Dogmele sunt cumva sintetizate in Crez, le puteti gasi in hotararile Sinoadelor Ecumenice (pentru ortodocsi). Ele ar trebui cunoscute, dar nu sunt un fel de ciocan deasupra capului, care te loveste daca nu te supui.


Pai poate gresesc eu in intelegere si interpretare, e momentul sa aflu.
Dogmele spui ca sunt stabilite in hotaririle Sinoadelor Ecumenice. Astea sunt alcatuite din oameni, care le stabilesc pentru oameni.
Dupa stiinta mea - limitata - in Biblie Dumnezeu nu ne spune de cite ori pe saptamina sa mergem la biserica, nu ne spune muuuulte dintre lucrurile pe care biserica spune ca un ortodox practicant ar trebui sa le faca. Biserica impune o multuime de reguli - inauntrul si in afara ei - care eu nu stiu sa aiba vro baza biblica.
Din aceasta cauza, unele dintre ele mi se par menite sa "tina in friu" multimea credinciosilor.
Marturisirea pacatelor - spovedania - este mentionata in Biblie, nu mi se pare insa ca ar fi mentionata in forma in care se petrece in biserici. Nu cred ca Biblia spune cit de des, nu cred ca Biblia stabileste canoanele, "pedepsele", cind si cum ai voie sa primesti impartasania etc. Spovdania in sine mi se par ca are un rol (inclusiv social, daca vreti) dosebit, in sensul ca te obliga pe tine, ca persoana, sa iti amintesti ce rele ai facut, sa iti amintesti de momentele in care ai fi putut sa faci bine dar ai fost comod, sa te smeresti recunoscindu-ti vina in fata unui strain; chiar daca multi oameni nu ajung chiar sa mediteze la lucrurile astea, simplul fapt ca nu le-au uitat este de natura sa contribuie in mod pozitiv la devenirea lor, ca oameni. (desigur, exista si reversul medaliei, ala in care te spovedesti o data pe luna, si continui sa faci "rautacisme" pentru ca doar Dumnezeu ti le iarta odata cu fiecare spovedanie...)

Ca sa inchei, ca iar divaghez prea mult: de ce accesul in Rai este conditionat de respectarea dogmelor, in conditiile in care in Cartea de capatii a crestinismului, aceste dogme nu sunt mentionate?



http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)


pisigri, spune-mi te rog, unde scrie ca accesul la rai e conditionat de respectarea dogmelor?
Raspunsuri la intrebarile tale sunt, le poti gasi in carti sau pe internet, sau mergand la biserica. Inca o data, randuiala Bisericii (cred ca la asta te referi, nu la dogma Sfintei Treimi de exemplu, sau la Intrupare si Inviere) nu e ceva menit sa te subjuge, ci sa te ajute in drumul tau. Accesul la rai este un dar al Domnului, nu il "merita" nimeni in nici un fel. In esenta, tot ce are valoare este relatia de dragoste cu Dumnezeu, dar calea este poate lunga (poate nu) si incepe cu respectarea celor zece porunci.

Mergi la inceput