Alegeri locale

Alegeri locale | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Vin alegerile locale pe 10 iunie si mi se pare ca forumistii DC vor sta pe la casile lor satirisiti de promisiuni desarte!
Acum, inainte de a incepe campania hai sa-i stimulam un pic si sa ne spunem ofurile ca sa motivam de ce niciun candindat nu ne place!

Dati drumul la critici si idei pe localitati si sectoare.

Incep eu.
De cand s-au obraznicit fara limite astia de la ApaNova cu facturi f. mari, de am ajuns sa car apa din putul de la tara ca sa-mi ud florile () si cand vad pe factura o mentiune facturata care se numeste TMAU( nu e suma mare dar nu vad diferenta fata de ce m-au facturat deja ei pt. servicii apa si canalizare)care suna asa:"Taxa Municipala Pentru Apa Uzata este colectata de ApaNova pentru si in numele Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cf. Hotararii CGMB 317/2008 Valoare taxa=cantitate apa uzata(canalizare si deversare apa pluviala) 0,05 lei/mc".
Am redat pasajul cuvant cu cuvant ca poate voi intelegeti mai mult ca mine ce inteleg ei prin TMAU si prin ce se deosebeste de canalizare si care este rolul Consiliului General al MB in chestia cu TMAU.Unde se duc banii nu se zice.Chiar daca platesc eu acolo cat pretul unei paini dar la populatia capitalei se strang ceva bani!

Prost o fi ala care mai voteaza cu astia care sunt la Primarie cel putin din 2008!
Votez cu ochii inchisi daca vine un primar general care se angajeaza ca preia serviciile de apa si canalizare, ca privatii astia si asa nu au investit niciun cent si tot pe canalizarea lui Ceausescu scot profit la greu!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Azi au venit cei de la Apa Nova sa ma puna sa semnez PV de receptie pt lucrarile de apa-canal, lucrari care constau in UN camin (pe celalalt il aveam deja, facut din caramida, mai solid decat plasticul lor) de canalizare. N-au fost in stare sa-mi spuna cand dau drumul la statia de epurare, ca nu ei o fac, ci primaria. Tot ei NU au facut lucrarile propriu-zise, ci o firma subcontractanta. Nu inteleg de ce le mai platesc lor, ca nu-s in stare sa zica nici macar ce si cum. A, evident, lucrarile in curte ne privesc (alea de la camin pana in casa).

Tot azi au "evacuat" toate masinile de pe strada, incep asfaltarea. Nu pot sa nu mentionez ca strada e deja valuri (de cand au venit ei cu pietris si nisip, acum o luna, s-a mai circulat pe aici), caminele (incintele de beton) sunt deja sparte, in unele locuri bitumul turnat ca trotuar (trotuarele sunt facute deja) s-a dus naibii pentru ca au trecut cu excavatoarele peste el etc etc etc. Acum cand scriu (ora 12:00), inca sunt in "organizare de santier", aka invartit utilaje fara rost. Acum incepe pauza de masa, respectata cu sfintenie...

In conditiile astea, o sa-l votez eu pe Ontanu...in alta viata ! Bani f@#$%ti aiurea !

Update: a mai venit un nene de la Apa-Nova sa-i verifice pe aia de venira dimineata.

Intre timp, baietii cu asfaltarea au fost blocati de un camion venit sa aduca borduri , asa ca s-au apucat sa joace table.

Ma gandesc serios sa sun la Pro TV...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Dana, eu nu am inteles din postarea ta care este rolul Primariei.
Adica ApaNova nu a facut nimic si tu trebuioe sa platesti la Primarie lucrarea?

Mergi la inceput

Sincer, nici eu .

- tras tevi pe strada : firma X
- construit statie epurare ape uzate : firma X
- venit facut receptie, deci ei sunt viitorii proprietari ai retelei si ai statiei : Apa Nova.

Dar, daca ii intrebi pe cei de la Apa Nova cand vor da in folosinta canalizarea (deci cand va functiona statia), ridica din umeri si zic sa intreb Primaria (adica firma X). E ca si cand eu mi-as face casa, dar n-as avea habar cand o sa locuiesc in ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vulpeaalba spune:

Cum sa nu stie?
Doar firmele care fac astfel de lucrari sunt tot ale lor, nu? Macar din motivul asta si ar trebui sa stie...

Mergi la inceput

De 8 Martie am fost sunata de o distinsa doamna de la Apa Nova care m-a asigurat ca la sfarsitul lui iunie o sa fie totul functional - apa si canalizare.

La fel de distinsul domn care i-a verificat pe Doreii de m-au pus sa semnez m-a asigurat (neoficial, desigur) ca pana de Anul Nou va fi gata.

Deci da, stiu...

Mergi la inceput

Suntem ditamai Forumul!Suntem parinti si de aceea mult mai motivati ca sa ne interesam de conditiile in care ne vor creste copiii.
Nu-mi imaginam o asemenea inertie fata de un subiect atat de actual si de important:alegerile locale!
Cui vom da pe mana banii nostri pe care unii se grabesc ca prostii sa-i plateasca la sfarsit de martie ("ca deh, sa profitam de bonus!"), fara sa stie ca guvernul lu' peste a adus leul la cel mai mic nivel.

Se dau in ceasul mortii toti profitorii de asfalturi, borduri si panselute si noi ne consolam ca, da'i in colo ca nu ii mai votam si gata, suntem razbunati?
Ne uitam superior la amaratii care se bucura la pachetele si atentiile aruncate ca la cersetori si ii lasam in damblaua lor!

Daca nu ne vom implica si daca nu vom deschide ochii la cine va vrea sa ne administreze primaria, sa nu venim ulterior cu plangeri, ne vom merita soarta si noi si copiii nostri!

Mergi la inceput

Sunt convinsa ca multi dintre noi suntem deceptionati de sondaje!
"Ce sa ma mai agit ca tot aia smecheri vor iesi!"
Aici sunt 2 aspecte f. interesante: romanul nu spune in niciun sondaj, obligat sa fie, ce va alege cu adevarat la vot, pe de-o parte, pe de alta sondajele sunt facute sa induca o anumita stare favorizand de regula partidul care l-a platit si intrand totodata in discutii cu alte firme de profil ca imaginea sa fie plauzibila.
Exemple de esecuri ale firmelor angajate pt. sondaje de opinie care au dat rezultate total diferite fata de votul final s-au lasat cu sanctiuni juridice in Europa si nu sunt putine acestea.

Mergi la inceput

Acu' eu postez ca proasta cand forumistele noastre din toata tara probabil ca nu au nici dubii si nici probleme, cu edilii pe care ii vor vota!
Sa le fie de bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Indreptatita marea lehamite a oamenilor de tema asta.

Minciuni, compromisuri iar minciuni, promisiuni, hei rupuri de campanie electorala

Spune-mi tu b.nica care sa fie criteriile dupa care ar tb sa votez ...de ex primarul general al capitalei in conditiile in care nu am incredere in oamenii politici / si asta nu ca m-am trezit eu Toma necredinciosul ..peste noapte asa, ci pentru ca an de an, cu consecventa dureroasa ne 'traduc' cu talent (ca tot sunt la moda 'mentalistii' )??

cine candideaza la PMB?

Oprescu
vs Prigoana?

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

extragerea premiilor

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

Indreptatita marea lehamite a oamenilor de tema asta.

Minciuni, compromisuri iar minciuni, promisiuni, hei rupuri de campanie electorala

Spune-mi tu b.nica care sa fie criteriile dupa care ar tb sa votez ...de ex primarul general al capitalei in conditiile in care nu am incredere in oamenii politici / si asta nu ca m-am trezit eu Toma necredinciosul ..peste noapte asa, ci pentru ca an de an, cu consecventa dureroasa ne 'traduc' cu talent (ca tot sunt la moda 'mentalistii' )??

cine candideaza la PMB?

Oprescu
vs Prigoana?

Uite Alinuk, poate nu ai fost intr-o astfel de situatie, daca ai avea o firma de care depinde familia ta si ar trebui sa angajezi un manager pe ce criterii l-ai angaja?

Eu l-as angaja pe aceste criterii:
- cinste si recomandari beton(CV si dovezi semnate ca este corect);
- eficienta.
In cazul candidatilor la primarii: sa vina cu un plan de promovare a unor proiecte care sa se dovedeasca eficiente, adica rezolvarea unor probleme locale cum ar fi: canalizarea, starea drumurilor de acces, asigurarea apei potabile( vezi nenorocirea cu copiii afectati de apa din put cu nitriti!), ridicarea gunoiului, rezolvarea situatiei locative a populatiei sarace, si nu in ultimul rand , asigurarea unor locuri de munca.
Adica mai pe inteles: acela care gaseste o SOLUTIE ca din banii primariei sa reuseasca SA-I INMULTEASCA SI NU NUMAI SA-I CHELTUIASCA si astfel sa creasca nivelul de trai al contribuabilor ..POTENTIALI!!

Mergi la inceput