Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 1
Raspunsuri - Pagina 9
megbeng spune:
happylica, cum sa te simti in plus??
menstruatia la matei mi-a rvenit cam la 3 luni dupa nastere, sa vedem acum cum o fi.
apa nu ii dau deocamdata anei, ii dau san exclusiv (apropo, mi-a crescut MASIV productia de lapte de cand beau zilnic o bere fara alcool.. ) , desi in zilele caniculare ma cam simteam vinovata, chiar daca stiu teoria ca e suficient LM; nici matei nu a vazut apa 6 luni cat a primit san exclusiv, asa ca am rezistat eroic mamei, soacrei dar si sentimentelor mele de vinovatie....
strumfy, mai sunt si zile nasoale..eu imi fac acum curaj pentru cat am de umblat azi..tre sa merg la serviciu (ala principal, ca eu am avut 2 surse de venit) si o sa merg cu ambii plozi dupa mine ca azi e liber la gradinite (fir-ar el sa fi de meci), apoi am programare la dentist si matei are karate..o sa ma ajut si cu soacra dar la dentist tot cred ca merg cu cea mica.
sovi, am sa incerc si eu sa aplic ideea ta pentru (a)dormitul pe burtica.
intrebare: cele are aveti acum 2-3 copii..ce faceti cu contraceptia pe termen lung? (presupunand ca nu mai vreti sa ramaneti gravi ) eu am optat pentru sterilet, la sfatul ginecologului..o sa il punem peste vreo luna, pana atunci mai vreau info/pareri..
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
kovacsc spune:
Multumesc fetelor pentru urari!
Supermami cred ca acum te inteleg cand spuneai ca incerci si sentimente de tristete cand vezi ce repede trece timpul, azi ma gandeam ca dor o sa imi fie si de momentele astea cand este mititica si pot sa o tin asa usor pe pieptul meu si multe altele. Aveai dreptate totusi!!.
Sovi sper ca de data asta sa nu iti mai arunci blugii de gravida, nu se stie niciodata ....glumesc, sa nu te superi pe mine.
Meg parca tu ziceai ce zambeste fetita ta, ieri si azi cand o schimbam o gadilam asa pe piele si a zambit , este absoult minunata. Oricum pe mine ma amuza rau si cand plange, este asa haioasa, nu are un plans isteric ci doar asa de jale parca .
Anca nu iti fa probleme prea mari ca va fi cuminte atunci cand te astepti mai putin. O sa te descurci!!
Karina 07.04.2012
J.D. spune:
bine v/am gasit. de ieri suntem acasa in formula completa. bebe e un scump, un cuminte si un mare mancacios. l/am pus la san imediat dupa ce l\au scos din garsoniera. stau cu el atarnat de mine aproape tot timpul si e o mare diferenta fata de Finn. a prins sanul imediat si fara ajutor si suge ca un pui de tigru. este o minune fata de greutatile pe care le/am avut cu Finn.
cezariana a fost de groaza. nu stiu daca mai vreau sa trec prin asa ceva inca o data,. am avut noroc ca a fost dave cu mine tot timpul, anestezista m.a tinut de mana tot timpul si 2 asistente tot imi povesteau diverse. fusesem programata pentru cezariana vineri dupa amiaza pentru ca mai erau 6 inaintea mea. dar bebe s/a hotarat sa vina dimineata pe la 8. eu deja le spusesem medicilor joi cand m/am internat ca Euan nu va astepta pana la ora 14-15 cezariana si au ras. a doua zi am ras eu si eu s/au panicat.
ieri am fost in parc cu carutul pentru ca am uitat cum se leaga wrap/ul. azi noapte a dormit super bine. eu m/am culcat la 23 dupa ce l/am alaptat si m/a trezit la 2.30 si la 5. apoi la 6 a dat trezirea. ma simt super odihnita dupa asa un somn bun. in spital nu am prea dormit pentru ca mi erau 2 bebei cu noi si au urlat aproape continuu cat am stat acolo.
eu sunr bin, optimista, am 62 kg dupa ce am ajuns la spital cu 70. tintesc 55 kg.
cam atat despre noi. pozepun pe facebook deocamdata. va pup.
buburuza1979 spune:
"neata" !
pe mine ma doare capul de oboseala de imi vine sa si vomit! o fi si presiune afara, nush, dar sunt praf azi! si dup-amiaza trebuie sa ma duc si la doctor la controlul de 6 saptamani (care s-au facut 8). ma gandesc cu groaza ca merg cu copiii dupa mine si acolo vine tati sa ii preia cat intru eu la control, dar avem de mers prin metrouri fix la orele de dinaintea meciului (spitalul e pe langa stadionul cu pricina) si mai si ploua ca naiba...
a mea a inceput de vreo 3 zile sa gangure pe langa zambetele deja celebre. cand ne vede se lumineaza la fata, rade cu gingiile la vedere si scoate cate un "ag" asa din suflet de ne topim! si daca continui sa vorbesti cu ea nu se mai opreste din gangurit si chitait! imi vine sa o mananc!
eu o "spal" la cap cam la doua zile dar doar cu apa, daca regurgiteaza bag si un strop de sampon; altfel bag sampon doar cam o data pe saptamana.
cu contraceptia nu cred ca fac mare lucru... nu am purtat niciodata sterilet si parca nu ma incanta ideea, mai ales ca stiu cazuri care au ramas si asa ... contraceptive nu suport... singura metoda care am adoptat-o si dupa prima ceza a fost aia cu "terminatul afara" si din cand in cand prezervativ. nu am avut accidente.
menstruatia mi-a venit la baiat la 8 luni dupa prima nastere, dar si alaptam la greu. a venit cand s-au rarit reprizele de alaptat/muls ca deja eram si in toiul diversificarii si isi mai scosese mese de lapte. cetin minte e ca primele CM-uri au fost criminale si ca dureri si ca (,) cantitate!
apa stiu ca nu se da la cei alaptati...
gauri in urechi nu i-am facut inca! astept sa ii mai creasca si sa se formeze ca lumea ca acum daca ii fac ar fi prea mari cercelusii si as risca sa le si facem strambe ca e inca "ciufulita" urechiusa de cum a stat in burtica...
am sunat si eu pediatra sa o intreb de vaccin. nu stia nimic! a zis sa o mai sun sapt viitoare ca intre timp se va duce sa isi refaca stocul de vaccinuri si poate afla ceva...
daca am luat un paracetamol la 8 de dimineata, oare mai pot lua unul acum? sau e prea repede?
mami deSerban Alexandru 15.07.2009 si Mara Ioana 15.03.2012
megbeng spune:
si eu o sa ma duc cu picea mica la dentist si acolo vine sotul sa stea cu ea..de matei se va ocupa socrul, apoi vine soacra sa il ia de la karate.
am traversat azi orasul si traficul e de cosmar, dar macar am toate actele pentru CIC (sper eu ca sunt toate in regula) si maine merge sotul sa le depuna.
buburuza, exact cum descrii tu face si fata mea, cu ganguritul..ah, si sunt f fericita ca se linisteste din plans cand emrge matei la ea si ii vorbeste, si mai castig asa cate 1-2-3 minute cand fac ceva
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
irinaelena spune:
Aoleu, buburuza, ce zi ai ales pt a merge la dr. Sper sa ajungi cu bine. Dar de la metrou ce iei? Tramvai? Sau pe jos? E ceva de mers...eu locuiesc in zona si nu scot nasul afara azi
JD ma bucur ca sunteti bine!
SuperMami_1 spune:
Buna,
Si eu m-am incumetat azi sa merg la drum si a fost ok traficul. Mi-am si rezolvat unele treburi.am depus dosarul de alocatie,iar pentru cel de indemnizatie mai am nevoie de adeverinta de venit de la servici, care presupun ca saptamana viitoare o am. Vlad a stat cu mamica mea si cu Rares acasa, si a supt din biberon lm...chiar curios...ca nu tinea bibe in gura...cred ca foamea l-a manat.La mine la sector 4 e in plus la dosar(fata de ce e scris in docs) doar certificatul fiscal care se ia de la taxe locale, cum ca nu ai amenzi neplatite si impozit pe cladire/auto restante.
De sterilet, nu v-as sfatui, dupa experienta soramii...care s-a ales cu doua rani pe col si infectii urinare repetate cu e-coli timp de un an, intr-un final a scos steriletul ca i-a gasit si hpv...si acum ia imunostimulatoare la greu sa vada ce face mai incolo. Ii pare rau acum ca nu si-a legat trompele la a doua cezariana, la fel ca mine.
Anticonceptionale, am luat la greu (vreo 10 ani), iar dupa nastere mi-a recomandat Yasmin.
Ronina, am dat like-uri la poze
Jd, fain baiat Euan al tau...dar nici cu Finn nu mi-e rusine
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
SuperMami_1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kovacsc Supermami cred ca acum te inteleg cand spuneai ca incerci si sentimente de tristete cand vezi ce repede trece timpul, azi ma gandeam ca dor o sa imi fie si de momentele astea cand este mititica si pot sa o tin asa usor pe pieptul meu si multe altele. Aveai dreptate totusi!!. |
Cristina, e bine sa ne bucuram din plin de prezent si sa nu tot asteptam sa creasca, sa faca lucruri tot mai interesante. eu vreau sa stea timpul in loc
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
monna3 spune:
La multe lunite Antonia Maria, Evelyne Sarah, Giulia Noemi, Elena!
Happy cum sa te simti in plus? Iei bataita
J.D. bine ati venit acasa!
fetele am o dilema: asa cum am mai spus noi ii facem baita in cada mare si-l mai tin putin de capusor si-l las sa se mai balaceasca... e vreo problema daca ii intra apa in urechiuse?
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii