Bravo Asparagus,Onutza, Alina!Hai enona, Clara(51)
Raspunsuri - Pagina 14
aever spune:
Vigantolul este o solutie de vitamina D3 care se administreaza sub forma de picaturi incepand cu ziua 10 de viata. Ziua 10 asa in medie. De obicei se incepe cu 2 picaturi insa doza se poate mari de catre medicul care urmareste evolutia copilului in functie de cum se prezinta micutul de la un control la altul. Picaturile se dau direct in gurita, inainte de supt. Vitamina D3 este liposolubila, deci se absoarbe in prezenta grasimilor si de aceea e bine sa se dea inainte de laptic. Se da de obicei la aceeasi masa ca sa nu uitati de el. Daca intr-o zi uitati sa il dati, a doua zi dati doza obisnuita(nu acumulati 2 doze de-o data pentru ca ati uitat o zi). Deci ziua si doza, daca uitam o zi asta e, sarim peste, continuam ca si cum n-am uitat. Ideal e sa nu uitam.
Andreea, 34+ cu BebeLUnu
aever spune:
Si sa va zic si ce-am realizat eu azi. Aproape nimic din ce mi-am propus.
Am ajuns la ora de gimnastica(am o bila alba pentru asta). Am ajuns la concluzia ca-s cam varza asa cu muschii...s-au cam atrofiat saracii, dupa cat de tare dureau de la niste exercitii mega simple. Apoi am fost la casuta veche unde mai avem ceva lucruri ratacite de adus. Am sperat sa mai strang un pic sa le pun la un loc pe cele pe care le mai avem de luat si sa fac un pic de curat. Nu prea mi-a iesit, eram tare obosita si mi-era prea cald asa ca mai mult am zacut pe acolo(Vreo 2 ore). Am mai strans eu una-alta dar nesemnificativ. Apoi in drum spre casa am oprit in Cora de unde mi-am luat tot soiul de fructe si am venit acasa. Si uite asa s-a facut ora 5 si evident eu obosita, am inceput cu o pauza care s-a prelungit pana acum. Maine sunt decisa ca nu plec nicaieri mai ales ca sunt restrictii de circulatie in Bucuresti si nu m-as risca cu masina. Asa ca poate recuperez maine cu aranjatul hainelor in dulap si cu spalatul rufelor.
Andreea, 34+ cu BebeLUnu
Ellyshor spune:
Pupicei si de la noi!
N-am reusit sa intru azi ca nu mi-a mers netul.
Onutzaaa meaa, pupam moldoveanul scump si dulce! Sa fie sanatos si norocos si zeeeeeeeeeeeeen ca mamica lui!
Joana eu Vigantolul i-l dau lui bb dupa baita. De ce inainte? Pediatra nu mi-a zis un moment al zilei anume, dar mie mi se pare mai usor dupa baie, ca e mai linistit el si i le dau direct in gurita cele 2 picaturi.
Vigantolul(vit D3), se da pentru prevenirea rahitismului.
Elly de Babyboom minunat!
Ellyshor spune:
Andreea, deci am nimerit-o. Eu ii dau Vigantol dupa baie si apoi ii dau papa si la nani cu baiatul.
Pupicei!
Elly de Babyboom minunat!
alina04and spune:
Felicitari Onutza !!!! sa-ti traiasca piticul si sa fie sanatos!!!
2 liniute - si mie imi e frica de venirea ei desi sarcina asta a fost una dorita si asteptata, eu cred ca e normal sa fim si putin stresate de venirea micutilor insa e clar ca totul o sa fie bine. In caz ca nu stim ceva apelam la fetele de pe forum si totul o sa sa rezolve.
Gabiko76 – pe 25.05 ne gandim la tine. Si asteptam si de la tine vesti despre nastere.
acum si cateva vorbe despre noi azi am fost la recoltat de sange pt analizele de 35 de sapt, am dus si urina iar maine ne ducem pt recoltat secretie. am o stare de lesin si de ameteala de nu ma pot mobiliza sub nicio forma si am niste dureri cumplite. ma doare osul pubian, ma dor picioarele si abia ma misc. si un copil care abia invata sa mearga are mai multa viteza decat mine.
multi pentru mamici, pitici si burtici
[35+] In curand mamica si am o minune in burtica Natalia Gabriela
mi_bebelina spune:
Felicitari Onutza, recuperare rapida si mult laptic! Cu foamea cum stai?
Bine ai venit pe lume bb Tudor! Sa fii sanatos si papacios!
Eu sunt fresh, dupa 32ore de somn, ma duc sa strang rufele de la uscat. Va pup!
Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta(20.05.2008) si cu
joana2672001 spune:
Elly, am zis inainte de baita ca asa scrie pe foaia primita de la pediatra. Cred ca doar a vrut sa fie cam acelasi moment al zilei si sa fie sigura ca nu uitam . O sa i da si eu dupa baita si inainte de masa ca asa sigur nu uit.
Raportam o ora si 20 min afaraaaaa , iar acum suntem la ora de basinute :).
alina_gabi spune:
Buna fetelor
Onuta si Asparagus felicitari pt minunile voastre. Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de ei.
Pentru mine maine e ziua cea mare. Ma incearca o multitudine de sentimente pe care nu le poti descrie in cuvinte. Imi fac curaj cu faptul ca o sa imi vad in sfarsit minunea mult asteptata si de maine viata mea va capata un nou sens.
Va pup si o sa va anunt prin Albinuta.
Alina cu bebelusa 38+
BelissimaEva spune:
Dragelor, multumesc frumos pentru raspunsul legat de Vigantol!
Alina ,maine este ziua cea mare deja ??? woohooo
Spune-ne te rog, ora sa stim cand sa ne rugam pentru tine si printesa ta !!
Puuuuuuuuuuuuuupppppppppppppp
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cu Dorian Andrei 37 weeks +
SS-Tzuky spune:
Buna seara fetelor!
Am o tzira de timp. ala micu doarme.
M-am gindit sa va povestesc cum a fost...
Deci aveam programata cezariana luni dimineata. Simbata spre duminica m-au apucat niste dureri de burta, l-am injurat in gind pe turcul de la care luam pui la rotisor in diecare simbata (ma gindeam ca m-am ales cu o toxiinfectie alimentara) - exact asta imi trebuia acum, mama lui de turc mizerabil. Ma simteam extrem de balonata si ma enervasem ca de fiecare data cind ma ridicam de la calculator, aveam senzatia ca pierd urina - ok, acum am si incontinenta, de parca n-am avut destule belele in toata sarcina. Am incercat sa adorm la loc, de unde, cind pe ce sa atipesc, ma lua din nou durerea de burta. Apoi am inceput sa am suspiciuni, fiindca nu ma durea burta tot timpul, ci din citeva in citeva minute. O-o! Atunci m-am luminat ca ar ptea fi contractii. Imi era ciuda ca Stefanel nu a vrut sa mai astepte o zi - doar o zi! Am inceput sa cronometrez din nou O-o! 7 minute. Ce mama drq chiar nasc acuma ???? mi-am zis. Am facut un dus cu intreruperi, am fumat o tigara de la al meu din pachet (nu dati cu rosii), apoi l-am trezit si i-am spus cam care-i treaba - s-a uitat la mine cam iritat, el stia ca e totul programat si nu si-a facut planul B.
A intrat si el la dus, s-a barbierit, timp in care io ma bitziam si comentam ca ce-i ia asa de mult, ca o sa nasc acasa, contractiile erau la 5 minute.
Ajungem la spital, am vb in prima faza cu o asisitenta care m-a pus la CTG juma de ora, zicind ca o anunta pe doctorita de garda. ok. Vine doctorita de garda - am inghetat - era aceeasi persoana careia a trebuit sa ii explic trei sferturi de ora de ce eu vreau cezariana si nu nastere normala. M-a conrtolat pe calul balan, colul deschis 4 cm. Mi-a spus ca in conditiile astea imi recomanda nastere normala, ca o sa meraga repede, avind in vedere ca eram aproape la jumate in doar trei ore de contractii. M-am gindit ca are dreptate si am zis ca hai incerc normal. Asta se intimpla la 10 dimineata. Ne ducem in Kreissaal (sala de nasteri) unde am stat pina pe la 1 cu contractii din ce in ce mai puternice. Mi-au pus apoi branula si mi-au propus PDA. Nu prea simteam nevoia, sincer sa spun, contractiile erau naspa, dar nu insuportabile. Mai mult din lene, am acceptat - m-am gindit ca n-are rost sa sufar, daca se poate si altfel.
Zis si facut, asistenta cheama anestezistul (mi-am inchipuit ca e acelasi cu care am vorbit despre anestezia pentru ceza). Dar nu. Apar doua tinere...aratau asa, cam de virsta liceului - credeam ca sunt practicante si ca vine si anestezistul acusi. Was??? Se apuca fetele sa chicoteasca si desfac acele si alte chestii pe acolo, inca eram calma si ma uitam daca mai vine cineva. Sa nu se inteleaga gresit, n-am nimic cu tinerii, sunt cool, dar cind e vorba de injectii in coloana, parca as prefera pe cineva trecut de 30 de ani...Ma rog, imi face fatuca o mica injectie de amortire locala, dupa care incepe sa scoata acele groase...Urasc acele, dar incercam sa fiu cool. Inteapa o data, direct in muschiul din stinga coloanei (ma doare si acum). ok ok, trage aer in piept, mai incercam o data. Si iar da pe alaturi. Incearca a treia oara si injura ca a nimerit in os. Imi da sa beau nush ce kkt, ca incepeam sa fiu moale ca o cirpa. Mai face o injectie de amortire locala, si nimereste aproape unde trebuie...aleluia! am zis cind am incepout sa simt caldura in picioare. Era ora 15. Ma minca pielea pe burta si pe picioare de la PDA. Eram cam praf si incepeam sa ma gindesc ca daca faceam ceza, acum eram mamica si nu ma frecam cu chestii de astea. Trecea foarte greu timpul. Dilatatie 6. Contractii nu mai simteam..asteptam pur si simplu. Eram cam ametita de cap...dar intr-un moment de luciditate mi-am dat seama ca de la prima contractie si pina cum trecusera mai mult de 14 ore si se parea ca acum nu mai progresam deloc. Am trimis dupa doctorita cea "simpatica" si i-am spus ca doresc ceza. Ca am incercat normal, ca a fost distractiv, dar ca nu vreau sa pun viata bibicului in pericol.
S-a strimbat groaznic (sau mi s-o fi parut mie, dupa atitea ore de uitat pep ereti). A spus ca nush ce pm accident pe autostrada si ca sunt multe urgente, dar daca sunt dispusa sa astept, incearca sa ma bage intre doua urgente. Da, sunt dispusa sa mai astept - mmmm care era alternativa ???
Abia la ora 20, dupa 16 ore de la prima contractie, intra val virtej anestezistul simpatic cu care am vb despre ceza. Hai ca avem o sala libera. Ok, ura, in sfirsit.
Ma pregatesc pentru op., ma tavalesc cu tot cu PDApe alt pat, ma duc in sala si imi baga cearsaful in fata. Am inceput sa tremur de emotie, am realizat ca acum suntem foarte aproape de marea intilnire. Uuuuuu
Ma zgiiesc sa vad cine ma opereaza (Doamne da sa fie om bun si sa nu ma taie ca pe porc, doamne da sa fie copilul sanatos). Ia ghici cine intra pe usa? Doctorita de mai devreme, cu aceeasi grimasa pe fata gen "las k ajungi tu la vorba mea"...Am inceput sa tremur de numa, m-am uitat la prietenul meu care era la capul meu, m-a strins de mina, dar tot imi era frica. Mi-am dat seama ca a inceput deja sa taie (simti absolut tot, inafara de durere - dar trasul, impinsul etc. , simti tot). Plus ca la cit de intinsa era pielea la mine pe butra, s-a simtit ca si sum deschizi un fermoar de la o geaca prea strimta. Apoi a injurat doctorita si mi-a spus sa nu mai tremur asa de tare, ca ii aluneca intestinele in cale si ii e teama sa nu taie aiurea. Dar nu ma puteam stapini. Au inceput sa ma apese pe burta incoace si in colo, anestezistul tot verifica aparatul de luat tensiunea - nu, nu era defect, chiar imi scazuse la 110. Apoi am vazut cum l-au luat pe Stefan si l-au dus in sala alaturata. Eram suparata ca nu mi lau aratat, cum se spune in povestile despre ceza.I-am spus lui Hans sa se duca cu ei. Nu prea inspirata ideea, am ramas singura la cusut...M-am uitat lung dupa Hans, moasa si Stefan cum dispar in celalta sala. Cind am intors privirea spre cearsful meu, era plin de singe, ma uit pe jos, arata ca la abator, il strig pe anestezist care imi spune ca totul e ok, ca asa e de obicei, ca pare mai rau decit e si ca suntem aproape gata. Of Doamne, daca nu era omul asta, jur ca faceam infarct acolo pe masa.
Hai ca in vreo juma de ora m-au terminat si m-au dus la terapie intensiva. Abia acolo am ajuns sa imi vad si eu copilacul. Doamne ce frumos e!
Atunci au disparut toate...si nici nu vreau sa imi amintesc tot...cum nu a mai functionat kktul de PDA dupa doua ore de la operatie si cum am stat toata noaptea fara nici un calmant...dimineata eram atit de turbata incit m-am sculat din pat si mi-am facut bagajul ca eu ma duc acasa...
Eh, multe am sarit, ca nu vreau sa ingrozesc pe nimeni - asa-s eu, n-am avut noroc nicidata.
Pina acum. Stefan doarme linga mine. A fost un drum lung si greu, dar e aici.
Dana, mami de Stefan