Colectia de toamna-iarna 2005 (36)
Raspunsuri - Pagina 9
meems spune:
Roxi
Suntem bine, multumim de intrebare. Am sarbatorit ieri ziua mamei, am fost plecati de-acasa tot weekend-ul. M-am "cadorisit" singura vineri cu o frezura noua (a la missa Alinei, doar ca nu chiar asa scurt), apoi sambata am fost la piscina, si duminica la un muzeu in San Francisco si apoi plimbare in Sausalito (un orasel de vis la poalele podului Golden Gate).
Noki, si noi avem pestisori, cadou de Craciun. Am avut 4 pana saptamana trecuta, cand a murit unul din ei. Rianna nu mai are treaba lor, dupa primele 4-5 ore i-a trecut incantarea... taica-sau se ocupa de ei. Si sa vezi ce pacoste de fiecare data cand plecam undeva... ca tre' sa ne rugam de unii si altii sa-i ingrijeasca pana ne intoarcem...
Lavi, ce fericita esti si ce bine-ti sta asa
lavi02 spune:
Acum vad ca n-am mai postat de vineri. Am avut ceva aventuri cu sanul drept de atunci, sambata am avut dureri ingrozitoare si santul de la baza sfarcului tot mai adanc asa ca am cedat si mi-am luat mameloane de silicon. Cu care am avut intr-adevar mare imbunatatire. Abia azi m-am incumetat sa alaptez la sanul respectiv fara mamelon si vad ca e mult mai bine.
Am fost cu Ami sambata la pediatra noastra buna, care mi-a zis ca dr cardiolog care a vazut-o pe Ami la Budimex e f f bun, ca e practic la fel de bun cu cel la care vrem sa mergem noi si zice si ea ca si neonatoloaga sa ne decidem la unul si sa mergem doar la el ca altfel innebunim. Ea zice sa-l alegem pe cel cu care comunicam cel mai bine.
Maine avem programare la cardiolog si dupa amiaza eu la dermatolog pt ca in timpul sarcinii mi-a crescut o alunita stresanta pe burta. Adica ma streseaza sa nu fie in neregula si prefer sa o analizez cat mai repede, n-are rost sa aman. Wish me luck, sper sa nu fie naspa.
---------
Am o problema cu numele fetei, ambele imi plac si Amalia si Stefania, ii zic ba Ami ba Stefi, ba Zu si Zuzulina, bineinteles. Nu ma pot hotari la un nume pt ca imi plac amandoua si mi se pare ca i se potrivesc.
Nu-mi vine sa cred ca ati si uitat cum e cu kk galben cu graunte . Lasa. Miha, ca iti amintesti tu in curand. La Noki nu vreau sa ma pronunt sa fac vreo urare.
Ami asta vad ca e foarte mancacioasa, chiar mai mancacioasa decat Nati. Lapte am, sunt multumita, nu e o problema, face pipi, kk si regurgiteaza destul de mult, sanii curg daca face o pauza mai mare intre mese, kk e calben cu graunte cum trebuie sa fie si mai ales a inceput fata sa puna in greutate. Dupa mese emultumita si doarme bine.
Don'soara vad ca se ghideaza dupa urmatoarele principii de viata:
1. Incearca sa sugi din tot ce prinzi, poate iese totusi ceva.
2. Mananca in timp ce dormi, faci 2 lucruri placute si utile deodata.
3. Nu da drumul la san de bunavoie nici daca dormi si nu mai sugi.
Cea mai haioasa e cand incerc sa o pun la san dar ea isi agita mainile, isi nimereste pumnutii cu gura si incepe sa suga din ei :). Asa ca ma lupt sa-i dau manutele la o parte ca sa pot sa o hranesc.
-----
Despre mine - mai am vreo 4 kg in plus, numai bine grasime de lactatie, as vrea sa slabesc lent, din alaptat. Inca mai am burta destul de mare de lauza, azi mi s-a oferit locul in metrou . Tot e bine, barem par si nu . Sunt convinsa ca in cateva saptamani se duce.
In week-end a fost cumnata-mea la noi (cu treburile ei, nu ca sa ne vada pe noi) si sambata, pe cand muream de durere de sfarcuri si ajunsesem la disperare, nu stiam ce sa mai fac cu ranile, sanul se umflase si inrosise pe alocuri si trebuia golit, ma durea rau, samd (pana sa-mi vina ideea salvatoare cu mameloanele de silicon)... deci eram in aceasta stare sublima cand intra cumnata-mea fericita pe usa: Lavi, am gasit lipid neagra de tarate, e foarte buna pentru slabit si am luat 2, ca m-am gandit ca vrei si tu una . I-am zis ca nu ma intereseaza slabitul pe moment, ce ma intereseaza e sa pot alapta. Of, of, of! Chiar nu m-am plans ca as fi grasa, am burta normala de lauza si ceva grasime de lactatie, ma simt absolut in limite normale si sunt sigura ca in cateva luni, mancand rational, cu 3 copii si alaptat zi si noapte voi slabi de la sine.
------------------
Miha deci sa pregatim majoretele!!! Ce bine ca ti-a coborat burta si te simti mai bine! Cum mai stai cu pregatirile? Baga viteza, ca in primele saptamani dupa e mult mai greu sa alergi prin magazine.
Noki ma bucur ca s-a insanatosit Sarah! Sa va fie de bine ziua mamei!
Uau, tu, pesti??? Zic si eu la fe;l ca fetele, nu credeam sa citesc asta. deeci, never say never.
Meems misto plimbareli de week-end!
Alinus vacanta placuta la Nice!!!!
Ioana cum sa devii penibila?!?!?! Subiectul rochite e foarte interesant, am sa ma uit si eu in contul comun.
Lavi
meems spune:
Lavi, mie imi place alintul Ami, dar eu sunt subiectiva. Cred ca am mai scris eu aici ca bunica mea materna e Amalia, la fel matusa mea (fiica ei cea mai mica) care e alintata "Ami" de sotul ei si taaaare drag mi-a fost numele asta de alint
Miha, voi la ce nume ati ramas pana la urma pentru bb2?
Noki_Lara spune:
Yuuhuuu, a postat Lavi! Am avut lectura matinala la cafeluta! tare ma bucur ca Zuzulina e bine si e, asa cum banuiam, o ventuza de . Tare nasoala treaba cu sanii, bine ca a trecut perioada critica!
Ca nume, mie-mi plac amandoua intr-o cantitate moderata.Insa ma dau in vant de-a dreptul dupa alintul de Ami. Asta-mi merge la corason.
Cu pestii - cand plecam ii las la mama. Cand plecam cu totii gasesc io un suflet caritabil.Pana la urma e un biet bol cu 3 pestisori.
Corapino, stiam ca exista instalatie de-aia de alimentare. Problema e insa, la vacanta lunga, cu schimbarea apei.
Cu bebelacu' ati fost absolut mortale cu asocierea cu pestii!!!
Ioana, super site-ul. Un deliciu pentru ochii de mamica de fetita!
Meems, hi hi hi, nu stiam ca si voi aveti pesti! Nu ma astept sa fie mare entuziasm pe capu' lui Sarah a la long, insa conditia ca sa-i tinem e ca ea le da de mancare.
bb_alinus spune:
Deci nu imi merge, incerc sa pun si eu o poza la profil , urmaresc toti pasii si nimik. Ok, macar am schimbat pozele de la semnatura!
Sa aveti o zi faina fetelor!
Noki_Lara spune:
Azi s-a publicat Ordinul min. educatiei nr. 3.654/2012 in care este detaliata programa scolaara la clasa pregatitoare, clasa I si clasa a IIa.
Am trimis in contul comun pdf-ul cu ordinul, pentru cele interesate sa-l lectureze.
ilenutza spune:
Hello,
fetele pe mine m-a apucat nostalgia,am citit putin pe la odiseea noastra si apoi la scutece.Am recitit povestile nasterii lui Meems, Rypley, Felicia, Anda si inca cateva, trebuie sa recitesc sfaturile salvate pt epiz., am dat peste un capitol in care Lavi s-a suparat cu cineva sau invers, nu mai stiu..., Ina a plecat de pe forum si apoi s-a intors, postarile atator fete care acum nu mai scriu, Monet, Gandacel, Lorda, Cristinam, etc..
Lavi cum faci cu adormitul, fetele vor sa sa stai cu ele, sunt geloase, se supara, in ce camera sta bb?
Am vazut ca a doua zi cand ai venit acasa ai intins rufe, facut mancare, etc..esti pe baricade din nou..
acasa a fost bine, mi-am mai incarcat bateriile un pic.Nu vreau sa ma prostesc acum la sfarsit si sper sa ajung cat mai aproape de termen!Telul meu este 38 sapt adik intre 1 si 5 iulie!
Nu stiu daca v-am spus ceva de nume, eu am doar 2 pe lista Irina sau Sabina, Irina rimeaza mai bine cu numele de familie.
Ile , mami de V si A ,
lavi02 spune:
Hello dragelor,
Am fost azi la cardiologul pediatru, urmeaza dermatologul pt mine, am un pic de emotii, sper sa nu fi dat de belea pe partea asta.
El i-a masurat gradientul respectiv la 15 (normal ar fi 0), valva pulmonara se si vede putin ingrosata ecografic. Cred ca v-am mai zis, are si DSA (o gaurica intre atrii care e normala in viata intrauterina si se inchide la un moment dat dupa nastere, sunt rare cazurile in care nu se inchide deloc). In concluzie - cam aceeasi concluzie, are stenoza pulmonara usoara, a zis ca in timp poate stagna sau poate creste gradientul, daca creste pe la 40-50 se pune problema de operatie prin cateterism. Trebuie urmarita periodic, urmatoarea programare la 6 luni - mai mult pentru DSA. Pentru stenoza nu crede ca vor aparea probleme in perioada de sugar. Restrictii de viata pe termen lung daca ramane la 15 - nu va avea voie sport de performanta.
Asta este, bine ca am stiut din timpul sarcinii, m-am stresat atunci, am digerat vestea, acum suntem amandoi impacati, nu e perfect sanatoasa dar cata lume e? bine ca nu e foarte grav. Ne-a zis pediatra ca mai are un caz cu acelasi diagnostic ca si Ami la care parintii au reactionat foarte prost, au dat in depresie amandoi. Poate si noi dadeam daca nu eram pregatiti din timpul sarcinii.
Ile fetele dorm in continuare in camera lor, de cativa ani nu mai stam cu ele sa le adormim, se spala pe dinti si se culca. Aici n-am avut probleme de adaptare . Ami doarme in sufragerie, e singura camera in care avem loc de patut. Noi dormim o perioada cu ea, pe canapea, pana pe la 2-3 luni, apoi ne mutam inapoi in dormitor si vom lasa usile deschise sa o auzim. Cand va trebui sa o mutam pe Ami intr-un pat mai mare va trebui sa ne chiar cumparam un apartament mai mare - pana atunci ne mai putem lalai cu imobiliarele.
Mie imi place mai mult Sabina decat Irina, Irina e un pic dur pt gusturile mele.
Meems mi-ar placea ca si Ami a mea sa-si gaseasca un sot care sa o iubeasca . Draguta povestea numelui!
crissy77 spune:
lavi, Eu am albit anul trecut, si nu e vb de 1-2 fire, Stef arata ca in studentie si nu se pune pb sa fi fost afectat mai putin decat mine.
ilenutza, mai sunt fete din cele enumerate de tine active pe grupul de pe fb. Doamne-ajuta sa-ti atingi target-ul!