LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***424***

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Ina, de ce iti inchipui ca m-ai leza in vreun fel? E drept ca nu "mi se rupe" daca te simt aproape sau departe, pentru ca mi-esti draga! Dar sunt suficient de matura sa-i dau omului libertatea de a fi el insusi, si in sinea mea, nu doar aparent. Daca se simte vreo frustrare, e pentru ca nu stiu sa ma fac inteleasa suficient de bine. Am fost si eu acolo unde esti tu, in sensul de "flying solo", ani de zile, si inteleg perfect ce zici. Nu ca acum eu as fi mai aproape sau mai departe "pe Cale", sunt doar in alt loc. Un loc in care Cuvantul (da, Biblia) imi e hrana, vad ce n-am vazut, aud ce n-am auzit, chiar daca nimic nu-mi doream mai mult, si rastalmaceam, si rasuceam, si interpretam, pentru un strop de Lumina. Si nu stiu cum sa fac sa vada si altii cat e de simplu, de sincer si de "la indemana"...Mai ales cand mi se pare ca si-ar dori .

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Monn, stiu ca Biblia -si Coranul de altfel- e plina de simboluri dar stiu si ca mie una imi lipseste "indeminarea" de a opera cu astfel de simboluri.

Simpli, mie imi place Dumnezeul meu bun si iubitor si nu doresc sa-l "schimb" cu unul care-mi da pentru degete Altfel, eu n-as mai sti care e sensul vietii si mi-as pierde din repere cred ca as innebuni de frica Iadului etc etc. Stiu ca e (pare) simplista filozofia mea de viata.
Oricum, cred ca s-a inteles ce vreau sa spun. Nu mai insist dar o sa va citesc cu interes. O sa ma uit si la film.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Fetelor, tare mult imi place discutia de azi si ma pune pe ganduri, fiindca mie nu mi-e - inca - foarte clar pe unde ma aflu in raportul cu divinul. Inca mai caut raspunsuri si nu-mi simt limpezite raporturile cu Dumnezeu. Sper sa devina transparente la un moment dat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Fetelor, tare mult imi place discutia de azi si ma pune pe ganduri, fiindca mie nu mi-e - inca - foarte clar pe unde ma aflu in raportul cu divinul. Inca mai caut raspunsuri si nu-mi simt limpezite raporturile cu Dumnezeu. Sper sa devina transparente la un moment dat.

Eu cred ca intrebari vom avea toata viata (cea lumeasca, cel putin :-)) dar cred ca si asta face parte din "rostul" nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Vad ca ati dezbatut subiecte demne de varsta si seriozitatea noastra. Si imi place. Dupa mesajul de multumire structurasem un alt mesaj insa l-am sters. Nu isi mai are rostul.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

@SIMPLY again: daca cine stie ce tampenii ar face copilul meu... nush ce-as simti, dar stiu ca parasindu-l sau pedepsindu-l n-as rezolva nimic. As sta langa el, rugandu-l, rugandu-ma, facand orice sa se schimbe.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Si de ce excluzi pedeapsa? Cum corectezi pe cineva care nu te aude, nu te vede? Cum il opresti, in primul rand, din a persista in raul/gresala asupra altor fiinte la fel de importante si dragi?

Eu, daca l-as simti pierdut pe copilul meu (daca si-ar pierde umanitatea), as face orice sa se intoarca EL, sa se "spele" EL, sa se repare, in esenta lui, nu l-as fugari cu arcanul, ca nu ar avea niciun sens (asta dupa ce am luat masuri impotriva raului ce l-ar aduce aceasta "ratacire" asupra altora, nevinovati). Daca ar ramane pierdut, as plange cu lacrimi de sange, cu dragostea pentru el mai vie ca oricand, insa nu mi l-as mai putea apropia, strange la piept, asa cum mi-as dori cu toata fiinta, pentru ca ...nu as avea pe cine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Multumesc tufete pt ideile de shopping, din pacate nu am avut asa multa libertate de miscare, am fost doar la Targul de carte din Piata Operei (adik fix in fata hotelului, ca am stat la Timisoara ) si la magazinele din jur, ceva-ceva tot am shoppinguit.

Tufete informate, cum ati ascuns existenta cramei de la Recas?

Daca m-am mai ingrasat INCA un kil, se pune?

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

ELA, condoleante! Odihneasca-se in pace!

SIMPLY, pusesi o problema interesanta, daca Dumnezeu mai cunoaste si durerea, iertarea, dorul, cum zisesi si matale, integrate la alt nivel. Poate pentru ca toate deriva din iubire si se pot defini cumva prin diverse grade ale iubirii, prin iubire supusa unor circumstante.
Cu siguranta, stie ce simte un om.
Sa stii ca si eu mi-am pus problema asta, a unui Dumnezeu dupa chipul si asemanarea noastra (pardon de expresia blasfemica). Daca noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui, uitandu-ne la noi putem sti cum e El. Doar ca asta inseamna a cunoaste Totalul dupa fragmente, dupa copii (cu accent pe o). Asa cum cunosti, in padure, un animal dupa urma lui: il cunosti in mare, dar nu in detalii.
In momentul in care incercam operatiunea asta de mers inapoi pe urme, am ajuns la concluzia ca Dumnezeu trebuie sa fie si foarte... inteligent. D-aia eu cred ca ne intelege zbaterile. Si, cumva empatic, poti spune ca sufera odata cu noi. Ca atunci cand noi traim o gama variata de sentimente, empatic le traieste si El. Doar ca El are "the big picture", pe care noi nu o stim. Noi ne traim sentimentele si suferinta avand o cunoastere limitata a lumii noastre, poate d-aia problemele noastre ni se par mereu mari si importante si suferim pentru niste chestii care, raportate la eternitate, sunt de fapt nimicuri.

Si inca ceva: eu is convinsa ca si Dumnezeul Inei e viu, si al meu e viu, chiar daca avem viziuni diferite.

Scuze, fetelor, ca am facut din topicul asta o... poliloghie...

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Tu mereu scrii limpede si frumos! Zic doar DA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Ela, condoleante!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Monn, stiu ca Biblia -si Coranul de altfel- e plina de simboluri dar stiu si ca mie una imi lipseste "indeminarea" de a opera cu astfel de simboluri.

Simpli, mie imi place Dumnezeul meu bun si iubitor si nu doresc sa-l "schimb" cu unul care-mi da pentru degete Altfel, eu n-as mai sti care e sensul vietii si mi-as pierde din repere cred ca as innebuni de frica Iadului etc etc. Stiu ca e (pare) simplista filozofia mea de viata.
Oricum, cred ca s-a inteles ce vreau sa spun. Nu mai insist dar o sa va citesc cu interes. O sa ma uit si la film.

"You don' t have a soul.
You ARE a Soul.
You have a body" - C. S. Lewis

:))))))))))) Fii pe pace, nu vreau sa te convertesc!:))))

Mergi la inceput