Strugurasi de Sept-Oct 2011 *56*
Raspunsuri - Pagina 13
Lali_mete spune:
May exact din pricina modului in care am fost crescuta,si a modului in care reactionam sau reactionez in unele situatii,vreau sa ma educ pe mine,ca mai apoi sa imi pot educa copiii. Sa stii ca si modul de reactie se poate modifica! Pana sa ma gandesc la asta, daca ma trezea cineva din somn ,si eu as mai fi dormi,ma trezeam irascibila. De cand il am pe Paul, mi-am impus sa ma controlez.La inceput bombaneam,ca de ce nu doarme si el ca alti copii toata noaptea. Apoi am bombanit din ce in ce mai rar,pana a inceput sa doarma el toata noaptea,si eu ma trezeam in continuare la ora la care el se trezea pana nu demult. Zilele astea,cat a facut febra, apoi avea temperatura normala,iar febra,irascibil,plangacios si lipit de mine si de sora-ra, smiorcait si sensibil, daca nu as fi inceput de mult timp sa imi canalizez energia astfel incat sa nu imi ies din pepeni, nu sti uce m-as fi facut. Acum de ex,nu doarme,desi s-a asezat in pat de doua ore. Ba vrea apa,ba vrea pipi, ba ca de ce Teodora doarme, trebuie sa se joace cu el... Acum ma striga sa il pup. Desi e rupt de somn,nu adoarme. Si nici nu ma vrea langa el,nici plecata....
Ma bucur ca s-a imbunatatit situatia cu bona. Asta cu frigul pe jos o au multi oameni. Am avut multe explicatii de dat soacra-mii si sora-mii,ca au scutec,si nu mai racesc atat de usor cu mraceam noi cand eram mici.
LenaC spune:
May, si eu am facut multe lucruri pe care le regret cand am stat cu nepotelele mele, inclusiv baubau, e rusine, dar evident.... nu stiam. Acum stiu ca nu e ok... sunt sigura ca multe persoane o sa creada/spuna: "s-a gasit desteapta, de parca noi nu am crescut asa", dar sincer sa iti spun mie nu imi pasa deloc.
Eu stiu ce am de facut si restul nu ma intereseaza, stiu ca trebuie sa imi respect copilul si sa il tratez ca pe un egal.
De cercei, asta e Cu mare placere stau pe banca persoanelor/mamelor exagerate [:P]
Apropo de crize, chiar stiu pe cineva care a trecut cu brio peste crize, a durat cam 2 sapt. Cum? dragoste neconditionata si calm.
Apropo, in cartierul meu am vazut 2 Manduci si un wrap. Cool, nu?
Lali, la faza cu rusine... la cei straini poti sa dai asa replici, mai nasol cu rude, prieteni.
Eu ma plimbam cu o mamica al carei baietel vroia in brate si prietena ei ii spunea "vai da estei barbat, de ce stai in brate", ea nu ii spunea nimic, dar eu i-am spus "pai a mers asa mult pe jos... pe mine adult ma dor picioarele, la el e si mai dureros"
nu a mai spus nimic dupa.
racheel spune:
Buna
Sei, eu am avut la sanul drept un canal infundat.Si am pus-o pe Nasti sa suga mai mult din el decat din stangul.Si apoi mulgeam cu pompa ce ramanea.La mine a durat cam 2 saptamani pana mi-a trecut.
JadeJador spune:
pe langa fazele tampite cu 'vai ce baiat mare si stai in brate' sau 'vai asa mare si cu suzeta in gura' sau 'vai nu faci pipi la olita' etc , pe mine efectiv ma termina si exaspereaza intrebarile de genul 'cum te cheama' , 'cati ani ai' ,' vrei o bombonica , un pufutele', 'imi spui si mie o poezie'
cum nuu stii ??? vai daa ce rusineee
'i a spune mama tu repertoriul de la gradi i a numara mama tu pana la zece in engleza '
_
de T 8+
LenaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JadeJador pe langa fazele tampite cu 'vai ce baiat mare si stai in brate' sau 'vai asa mare si cu suzeta in gura' sau 'vai nu faci pipi la olita' etc , pe mine efectiv ma termina si exaspereaza intrebarile de genul 'cum te cheama' , 'cati ani ai' ,' vrei o bombonica , un pufutele', 'imi spui si mie o poezie' cum nuu stii ??? vai daa ce rusineee 'i a spune mama tu repertoriul de la gradi i a numara mama tu pana la zece in engleza ' _ de T 8+ |
Uitasei sa zic de astea Jade. Bine punctat !
klau_ditza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui JadeJador pe langa fazele tampite cu 'vai ce baiat mare si stai in brate' sau 'vai asa mare si cu suzeta in gura' sau 'vai nu faci pipi la olita' etc , pe mine efectiv ma termina si exaspereaza intrebarile de genul 'cum te cheama' , 'cati ani ai' ,' vrei o bombonica , un pufutele', 'imi spui si mie o poezie' cum nuu stii ??? vai daa ce rusineee 'i a spune mama tu repertoriul de la gradi i a numara mama tu pana la zece in engleza ' _ de T 8+ |
Ai dreptate. Insa aceste lucruri mi se par firesti abia acum, cand sunt si eu mama. Pana acum cred ca am facut gafe cu nemiluita
LenaC spune:
Si faza "spune pa, hai spune pa, fa pa, mami " la un moment dat copilul imediat ce aude cuvantul pa, incepe sa balangane din manute.
Asa mai fac si eu
Ma gandeam intr-o zi. Copilul ne copiaza, deci ne vede cum spunem pa si la revedere si asa vor face si ei cand o sa fie cazul :)
May3 spune:
Klau, si eu la fel :D cu nemiluita
asta cu Pa o fac si eu acum. cand plec la servici ii fac pa si face si ea din manuta.
daca pleaca bona cu ea din camera ii zic pa si ii fac cu mana.
nu prea inteleg de ce nu e bine sa fac asta.
Lena? :D
oanaiasi spune:
Mie cel mai important mi se pare faptul ca un copil trebuie sa creasca crezand in el! Sa ii spui ca"asta nu facem noi ca suntem mici" sau ceva asemanator prefer sa ii spun ca e fetita mare si poate sa faca/nu faca una/alta. eu am crescut fara sa am incredere in mine si am pierdut enorm. deci eu sunt pro"esti mare poti face asta!"
Astept rosii, bulioane..
Oana, mami de Eca 18.09.2011
Doamne, ai grija de noi!
May3 spune:
intrebare: cand dispare laptele de tot din tzitzi?
am cred ca luna de cand am pus ultima data pompa si inca iese laptic daca strang mamelonul.
sanii s-au retras, sunt moi, doar daca apas pe mamelon apar picaturi albe.
dbunny?iris? ca voi ati fost in aceeasi situatie. altcineva?
merci