Strugurasi de Sept-Oct 2011 *56*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanab04 spune:

Buna seara mamici si copilasi frumosi!
Nu am mai intrat de mult sa scriu, dar timpul trece atat de repede ca imi vine cateodata sa nu ma mai culc ca sa am mai mult timp. Acum am si treaba multa la servici asa ca si mai putin timp de stat pe net.
Amalia e bine, creste frumos, cand mananca cand nu cum are si ea toane. Suntem si noi printre stirbii strugurimii nu avem nici un dinte nici macar gingia umflata nimic.
Lena eu gasisem o reteta de biscuiti pe care o sa ii fac dar astet intai dintisorii ca sa ii dau ei in manuta : http://amainbucatarie.blogspot.com/2012/01/biscuiti-pentru-bebe-biscuiti-de.html , pana atunci am luat Plasmon care sunt biscuiti pisati si ii pu in fructe, astia i-am gasit mai fara nebunii in ei.
Vroiam sa va intreb fetelor mai sunt strugurase fara cercei? As vrea sa ii fac gaurile pt cercei si nu prea stiu cum sa procedez.
Pupam copilasii bolnaviori sa se faca bine repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

din sanul problema , dintr-un canal lapticul e mai galbui decat din celelalte canale, e gros insa nitel galbui..
L-am mirosit , gustat nu parte a fi puroi, azi doar in sanul asta a supt si totusi inca e umflat .. parca mai putin dureros...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Salu

Seidana, eu am avut un canal infundat acum vreo 2 saptamani, insa eu m'am tratat cu varza multa, cu masaj sub apa fierbinte, am pus si argila verde (incalzeste bine locul). Nu cred ca a fost laptele diferit nu am sesizat insa am citit ca atunci cind e sinul inflamat, gustul laptelui e diferit pentru ca ar contine mai multe saruri. La mine nici nu s'a inrosit sau ceva era doar dureros, insa am folosit cel putin 10 zile varza.

Am inceput si noi diversificarea, pare ca ii place cartoful si painea. Ii dau facuta de mine cu ovaz cel mai des. Nu mananca multa, bine nu mananca aproape deloc doar o molfaie. Fructe nu prea, iaurt i'am dat azi putin, cam cit un bob de orez, mi'e teama sa nu fie intoleranta.
In rest toate bune si frumoase, sta in patru labute si se balanseaza inainte inapoi.

Raspunde la nume dar cred ca si pentru ca are un nume sonor si foarte scurt. Se intoarce mirata, uneori zambeste.

Si noi plecam la mare, cu tot familionul, mergem in Aegina in iunie la inceput. Trebuie sa ii fac pasaport si Zoicai. Sper sa fie bine. O sa luam la noi scaunul de masa (un chicco atasabil la masa) ca sa putem manca civilizat fara bebe in brate. Abia astept sa le vad la nisip, poate de data asta intra si Sofia in apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Uitasem sa adaug:
- fara speriat cu baubau
- fara "esti baiat/barbat/fetita mare"
- fara rusine sa stai in brate/langa mami/sa fii leganat -> am gasit si replica "rusine este atunci cand furi, spui minciuni etc

Oana, e vb sa minimizezi NU-urile, evident ca sunt cazuri in care trebuie sa spunem nu.
De exemplu: nu pune mana pe aia, nu atinge aia, nu baga in gura cealalata... astea nu-uri :)))

Sei, eu ma uit in parc si vad multe comportamente care nu imi plac... nu judec pe nimeni pentru ca nu sunt in situatia respectiva, asa multi sunt eroi, dar cand esti intr-o anumita situatie nu stii cum ai sa reactionezi.
De vultur ce am vazut si eu o sa incerc sa nu fac este copii cu mamici in loc de umbra... nu mi se pare ok. Eu cred ca trebuie sa lasam copilul sa se descurce singur si sa intervenim doar cand e cazul (aici vb de copii mmai mari :D)
Sei, de laptic nu stiu.

Camady , noi dormim doar cu tzitzi langa gurita. Deci daca ma ridic de langa ea doarme maxim 10-15 minute :)

Oanab, ceva in genul am facut si eu. au iesit amari, cred ca de la una din faini.
Noi nu avem cercei. Adica avem cercei dar nu avem gauri. M-am gandit ca o sa ii pun la 6-7 ani daca o sa vrea ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Lena , gustul amarui e de la pudra de roscove. eu am facut o tarta cu ea si a iesit usor amaruie cu un gust ca de caramel. eu vreau sa fac biscuti cu faina de orez +ovaz, unt, putina pudra de roscove, un praf de scortisoara si banana. cred ca ii intocmesc sambata. eu o sa inlocuiesc praful de copt cu bicarbonat stins cu lamaie. va zic cum imi ies dupa ce ii fac.

eca danseaza. pe muzica da din cap si eu ma topesc incet..

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

OOKA.. multumesc, maine o sa incerc si c varza, a supt si acu din sanul problematic, celalalt sta sa puste dar ce sa fac.. o sa ii dau la noapte din asta sa se sature..

LENA.. ei liniutele : bau bau, te fura tiganii, esti fata mare, e rusine sa stai in brate .. sunt perfect de acord.. eu ripostez si la laudele gen esti fata cuminte.. adik side plange e cuminte, doar are ceva si vrea sa o iubesc.. L-am :educat: si pe sot cu vin tiganii si te fura/baga in sac.. asta era spaima vietii lui.. i-am spus clar ca nu vreau asa ceva si mi-a dat dreptate.. cu e rusine sa te legene mama.. pai am de gand sa dorm cu ea pana la 18 ani
eee.. normal ca mai incolo o sa ii arat cum sa se apere/descurce/socializeze intre copii, insa deocamata prea i-i se iau jucariile din mana de cei mai mari

OANA.. ce tare e ECA... imi dau seama ca asta slabuti sunt zvarlugi.. ELa e in miscare mereu, insa asa mai sontac sontac..
Mai nou se pune din fund in 4 labe si cade in nas

CAMADY.. cand merg la baie o pun in dormitor in pat sa ma vada (merg la baia din dormitor ca numai asa ma vede), doarme numai la titi mai nou, maxim 30 min.. daca vreau sa doarma mai mult trebuie sa ii las titi in gura si cand deschide ochii sa o mangai/leagan /pup

In rest sta singura si se joaca daca si numai daca ma vede in incapere, cum ies cum aaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Hayat, ma bucur mult ca ati trecut cu bine peste aceasta operatie.Mi-e tare mila de Razvan, m-am tot gandit cum as reactiona eu intr-o astfel de situatie, cred ca nici gand sa fiu atat de puternica precum esti tu. un pui atat de mic nu ar trebui sa sufere, sa il doara...bine ca a trecut si ca acum totul este in regula. Noi va trimitem un milion de pupici si speram sa isi revina cat mai repede Razvan dupa interventie.

camady sa stii ca nici Maria nu sta singura decat max 10 min si asta numai cand vrea ea. cand suntem singure nu pot gati, merg pe fuga la baie, nu pot intinde rufe, nu pot manca, nu pot face curat decat pe bucati si sa ma aiba in preajma...ma gandesc ce voi face cand va pleca sotul pe santier...

noi azi am papat o frunza de ceapa verde din gradina, i-a placut si a molfait-o la greu.i-am dat si un piiic de banana, nu as fi vrut dar efectiv sarea s mi-o smulga din mana. a, azi i-am luat si leagan si l-am legat de corcodus in gradina, i-a placut mult tare sa o dam huta in el.

m-am gandit sa cumpar o capra, acum sa vedem pe cine conving dintre bunici sa o scoata la pascut

lali, sanatate multa puilor tai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

ooka cu asa painica buna ce faci tu normal sa nu vrea fata altceva

lena suna f bine planul tau, asigura-te ca-l invata si bunica sau bona cu cine ramane fata de la 2 ani

camady tu mai alaptezi¿ ceva combinatie de ceaiuri relaxante + anticolici ai incercat sa bei¿ tei, rooibos, fenicul, musetel, roinita...

fetele eu am un morcooooov asa de indesat de nici nu va puteti imagina!!
Noa nu face forta cu talpile deloc!! adica o tin de sub axile, sa-si sprijine piciorusele pe o suprafata tare si ea in loc sa faca forta, si le strange sub ea. niciodata n-a stat in picioare. pediatrul a zis s-o las in pace, sa n-o fortez, dar ma duce capul si google-ul numa la prostii se suceste, sta in fund, ridica cavsorul cu umeri cu tot, dar picioarusele le strange sub ea, ca si cand ar arde-o podeaua, ma bate gandul chiar si s-o pun in rotobil sa vad ce face, isi ridica piciorusele in sus¿

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Bunny ,nu te mai speria ei nu au inca forta necesara in picioare sa stea ridicati , nici a mea nu sta mult daca e tinuta de sub brate , sta 2 secunde appoi parca ar cadea in genunchi ,iar se ridica si-si incordeaza picioarele si sta ,iar pica si tot asa

Lena foarte frumos ce spui tu acolo ,dar nu stiu cine le poate aplica 100 % si pana la ce varsta ,degeaba incerci tu acasa sa aplici regulile daca la gradinita sau cine stie unde primeste NU-uri sau mai stie ce basme infioratoare asculta

Hayat ,multumesc lui Dumnezeu ca sunteti acasa si totul e bine .Imi pare rau de tot ca am intarziat cu ajutorul trimis ,cand am cerut swift-ul era prin februarie si eram numai printre bagaje si pregatiri pentru Egipt ,unde am stat aproape o luna . Acolo am avut multe necazuri nu stiu daca ai citit la timpul ala ,am fost bolnava ,am luat Salmonela ,am luat antibiotice,am oprit alaptatul o perioada ,apoi Noura s-a imbolnavit , pierdusem toate actele si pasapoartele original etc etc
Cand ne-am intors rar am intrat pe forum si de fiecare data cand vroiam sa deschid netul sa trimit banutii promisi ,intervenea cate ceva ,ba nu gaseam contul tau ,ba plangea Noura, ba contul meu era gol ba ...ba ...etc etc
Sa stii ca nu te-am uitat niciodata ,tot timpul am fost cu gandul la voi si m-am rugat la Dumnezeu sa fiti sanatosi ,mai ales Razvanel

Sei, ai luat legatura cu Ionela? Daca te doare la atingere cred ca e de rau , daca Ela nu reuseste sa-l desfunde ....imprieteneste-te cu pompa o zi doua .

Camady ,zau ca mor aici ,mi-e mila tare de tine ! Pe langa faptul ca va merge prost tare diversificarea ,a mai intrat si-n greva foamei si stiu cat e de cumplita !
Poate ar fi bine sa-i faci pauza 2 zile si sa incepi cu un aliment ,nu toate odata ca e buimcita de cap saraca si tu mami un pupic si relax

Oana , ce fata desteapta ai

Si a mea maraieeeeee daca ma intorc cu spatele si vreau sa ies din camera ,cand merg la baie o tin in scaunul de masina si o pun in usa sa o priveasca pe ma-sa ce face ca altfel nu-mi tihneste si nu ma pot concentra !!!

Nici eu nu i-am facut gauri Nourei ,are vreo 6-7 perechi de cercei primiti in Egipt,la fetite se da aur cadou la nastere ,nu mai zic cate inele detine any way aici doctorul n-a acceptat sa-i faca gauri pana in 6 luni ,cica e interzis prin lege acum are aproape 7 luni ia chiar sa sun si eu sa-i fac o programare
Citisem ca bebele dupa nastere daca i se fac gauri ,are aceleasi dureri ca atunci cand e mare .
A spulberat mitul cum ca la nastere nu simte bebele durere

As vrea sa-i fac si eu biscuiti in casa sa-i dau cu mar,aici n-am gasit fara zahar .
M-am uitat si eu pe google cum sunt biscuitii populari si nu credeam ca se mai fabrica inca mi-au adus aminte de copilarie

Va gem copiii prin somn ? Noura e asa comica geme intr-una ,scoate niste sunete asa ciudate ,acum rade acum pune buzica de jos ca ar plange

De ce nu mai folositi Pampers ???? Noi ne impacam foarte bine cu aceste scutece ,altele miros naspa !

Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Buna dimineata mamici dragi!

Noi ne-am intors ieri din Cluj, a fost super Nu am avut timp sa intru pe forum. Nu am citit mai nimic dar sper sa reusesc sa citesc azi

Suntem bine, drumul a fost mai dificil pentru Dani pt ca nu mai prea doarme si se plictiseste atatea ore in scaun. Am facut opriri dese si a fost in regula.

Nu pot sta acum pt ca vreau sa fac putina ordine prin casa si sa ii dau papa la puiut.

Va pup pe toate!

Mergi la inceput