Cand tati e departe...
Raspunsuri - Pagina 7
giulia81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Giulia, cred ca faci o greseala foarte mare sa pui responsabilitatea deciziilor in familie in spatele unui copil de 10 ani. Nu cred ca baiatul tau nu vrea sa locuiasca cu tatal lui. E normal sa ezite, sa aibe emotii legate de mutarea in alta tara, de invatatul limbii, etc. Dar depinde de tine sa ii prezinti situatia in asa fel incat sa para foarte atragatoare. NU poti sa il lasi pe el sa aleaga. Daca lucrurile nu vor merge bine intre tine si sotul tau in viitor? Nu cred ca vrei sa isi imagineze baiatul tau ca el este cauza, ca refuzul lui a dus la indepartarea voastra. Copiii reusesc sa se invinovateasca pentru tot felul de lucruri si sufera foarte mult. Sfatul meu este ca tu si sotul tau sa aveti o discutie foarte serioasa si sa hotarati care sunt aranjamentele de viitor. Apoi sa ii prezentati baiatului hotararea luata nu ca o optiune ci ca o decizie. Sa o prezetati in asa fel incat sa fie convins ca aceasta hotarare este spre binele vostru al tuturor. Daca va hotarati sa va mutati in Belgia prezinta-i avantajele, locuieste cu tatal lui, aveti conditii de viata mai buna, scoli mai bune, sanse de viitor mai bune, etc. Si eu am copil de 10 ani si nu vad cum as avea dificultati sa o conving sa se mute in alta tara ca sa stea cu tatal ei pe care il adora. Cred ca s-ar muta si pe luna pentru el . Nici nu mi-ar trece prin cap sa o impovarez cu responsabilitatea unei decizii atat de importante in familie. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
ai dreptate, bird70...departe de mine gandul sa il impovarez cu o asemenea decizie pe copil...dar am vorbit cu el despre eventualitatea mutarii in Belgia...i-am explicat motivele...le intelege...de asta ziceam mai sus ca la o adica nu ar fi imposibil sa il "convingem", pana la urma eu si tati hotaram pentru toti 3...
giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
Lumina sfanta pentru copii
giulia81 spune:
citat din mesajul lui mami_stefi O optiune ar fi sa mai astepte putin pentru actele sotului si apoi sa se mute acolo toti trei impreuna,o alta varianta ar fi sa mearga in Belgia cu baiatul pe timpul verii(chirii cu uz turistic),in timpul acesta baiatul se familiarizeaza cu mediul de acolo,isi va face prieteni,isi va forma unele obiceiuri,si poate tatal isi schimba locul de munca(Pentru a avea acte si astfel sa poata inchiria ceva pe termen lung) sau poate isi gaseste ea un loc de munca ok care sa ii permita sa isi faca rezidenta acolo ceea ce atrage dupa sine ca si sotul si baietelul vor fi in regula din punct de vedere legal. Mai spun ?? Cea mai fericita mamica de Stefan Iulian (27.06.2010) cu bucati albastre de cer furate de acolo de sus si puse in loc de ochisori sa ii insenineze privirea si viata! |
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
giulia81 spune:
citat din mesajul lui Letitia1 cristoiu,ai dreptate, daca are de munca si si-a inchiriat ceva (ca nu poti inchiria daca nu ai de munca) nu vad nici eu care e problema cu actele, doar daca munceste la negru si sta la niste prieteni. |
am explicat mai devreme care e faza cu actele si cu locatie unde sta momentan...nu lucreaza la negru!
giulia81 spune:
citat din mesajul lui AB_AC Cristoiu din ce am inteles eu cu pattern-ul venirilor la 2-3 luni e ca sotul ei nu are acte acolo. Vine si pleaca far a avea drept de munca. I s-a promis ca se fac acte. Poate sa fie o promisiune si atat poate sa dureze. In contextul actual sa aduci un lucrator strain nu-i usor. Unde naiba sa-si aduca copilul si nevasta? E o situatie in care pot astepta inca un pic in speranta materializarii promisiunii unui angajator. De aceea omul nu poate sa-i ofere nimic concret sotiei si nici nu poate sa raspunda somarilor. Incearca sa lupte amandoi pentru o sansa mai buna a lor si copilului. Giulia81 eu tot ce v-as sfatui e sa asteptati putin si sa fiti siguri ca angajatorul chiar a depus acte pentru sotul tau. Imigratia ilegala si munca la negru vor fi pedepsite din ce in ce mai aspru prin EU si vremea lui venim fara acte si ne descurcam apoi a trecut demult. Iar copilul trebuie sa constientizeze ce inseamna viata fara banii din Belgia. Traieste intre doua veniri ale tatei la nivelul ajutorului de somaj. E suficient de mare ca sa constientizeze efortul depus de voi. Nu o face cu rautate ci spune-- clar. dragul mamii vrei sa ramanem in .ro. Pai tati ar castiga cam atat. Hai sa renuntam la toate avantajele (haine, calculator...) si sa traim din ajutorul de somaj. Doar apoi putem judeca daca merita toate efortul de a invata o limba noua, de a schimba tara etc. Numai traind asa poti judeca. |
Da, copilul intelege foarte bine motivele pentru care tati e plecat...i-am explicat de nenumarate ori, cunoaste valoarea banului atat cat te poti astepta de la un copil de 10 ani, e constient ca aici tati nu ar castiga asa cum castiga dincolo, ca fara acesti banuti ar trebui sa renuntam la multe...
asa cum bine spui, exista promisiunea actelor de Belgia...dar pentru asta trebuie sa asteptam...nu ma pot hazarda sa scot copilul de la scoala sa il mut in Belgia ca apoi sa realizam ca de fapt nu e cum ne-am inchipuit...iar momentam nu am avea unde sa locuim acolo...
giulia81 spune:
citat din mesajul lui Fleurdelise Giulia, din ce ai mai completat avem acum o imagine mai buna. Mie nu mi se pare ca familia ta e in pericol deocamdata,spui ca el vine acasa des si mergeti si voi acolo, asta e minunat. ce va lipseste e o perspectiva de viitor inteleg, sunteti mai mult incurcati de treaba cu actele. rabdare pana se rezolva, daca nu se rezolva atunci este o reala problema, cum a mai spus cineva, e riscant fara acte si nu puteti avea o viata de familie acolo. dati-va termenul asta al promisiunii cu actele ca sa luati o decizie. Eu as vedea optiunile asa: daca obtine actele, inchiriaza apartament si va aduce cat de curand posibil. Daca nu, se intoarce el si eventual reia procesul de a gasi munca (legal si pe termen cat mai lung) in Belgia sau in alta parte, daca intr-adevar asta va doriti si e solutia adecvata finaciar etc. |
mda..m-am tot gandit si eu, m-am analizat si tind sa cred ca poate atitudinea mea sau gesturile mele m-au dat de gol in fata copilului cand am vorbit despre posibilitatea de a ne muta in Belgia...cred ca eu sunt mai ingrozita decat elcopii sunt un adevarat radar de sentimente, oricat as fi incercat sa zugravesc in roz, el a simtit teama si indoiala din sufletul meu...aici, cred eu, a fost greseala mea, pe care mi-o asum si pe care va trebui sa o corectez.
de cand a venit vorba de plecat in Belgia, i-am propus lui alex sa schimbam orele de engleza pe franceza, si spre marea mea surprindere a acceptat...ceea ce e un semn bun...
rabdarea mai lipseste!
giulia81 spune:
citat din mesajul lui rall Eu am o relatie la distanta de... uhm, 11 ani E totul mai mult decat ok |
cat de des va vedeti? aveti copii?
missdarcey spune:
Cu mutatul copilului nu e chiar asa simplu. Tati a fost prezent on-off de la 1 an sau chiar mai devreme ,el a crescut cu tine si bunicii si clar s-a atasat de cei care au fost o prezenta constanta in viata lui.
De cealalta parte tatal e constient ca momenta nu poate oferi conditii mai bune decat acasa familiei si de aceea ezita sa va aduca acolo.Cine crede ca intr-un oras european te poti muta asa peste noapte nu este realist .Chiria pentru un apartament cu 2 dormitoare cred ca e peste 1000euro ,la care se adauga bills ,mancare si alte multe .In cazul in care mergeti acolo si nu faceti fata cheltuielilor ,sa va stramutati din nou in romania este f dificil.Din ce ai scris ,in ultimul an ,sotul tau a fost mai mult in vacanta .In fiecare luna o saptamana petrecuta acasa mi se pare mult si pagubos ,mai ales daca vreti sa fiti impreuma.Pentru ca ai norocul asta de a sta cu parintii poti lasa baiatul cu ei si sa te duci intr-un concediu prelungit la sotul tau ,iti iei un job oarecare pe termen scurt si vezi cum mai sunteti voi ,doar voi doi ,dar in viata de zi cu zi ,in doar in holiday.Adica ,el mai este cum era cu muuult timp in urma ,cum si-a pus amprenta asupra lui statu de unul singur ,ce tabieturi mai are .Eu de inselat nici nu m-am gandit niciodata sa-ti spun pentru ca sunt lucruri mult mai grave care se pot intampla . Le descoperi numai daca esti cu el in viata de zi cu zi.Daca te uiti in urma vezi ca a trecut ceva de cand sunteti on-off ,si vorba unui slogan- tu stii ce mai face sotul tau?
giulia81 spune:
citat din mesajul lui missdarcey De cealalta parte tatal e constient ca momenta nu poate oferi conditii mai bune decat acasa familiei si de aceea ezita sa va aduca acolo.Din ce ai scris ,in ultimul an ,sotul tau a fost mai mult in vacanta .In fiecare luna o saptamana petrecuta acasa mi se pare mult si pagubos ,mai ales daca vreti sa fiti impreuma.Pentru ca ai norocul asta de a sta cu parintii poti lasa baiatul cu ei si sa te duci intr-un concediu prelungit la sotul tau ,iti iei un job oarecare pe termen scurt si vezi cum mai sunteti voi ,doar voi doi ,dar in viata de zi cu zi ,in doar in holiday.Adica ,el mai este cum era cu muuult timp in urma ,cum si-a pus amprenta asupra lui statu de unul singur ,ce tabieturi mai are .Eu de inselat nici nu m-am gandit niciodata sa-ti spun pentru ca sunt lucruri mult mai grave care se pot intampla . Le descoperi numai daca esti cu el in viata de zi cu zi.Daca te uiti in urma vezi ca a trecut ceva de cand sunteti on-off ,si vorba unui slogan- tu stii ce mai face sotul tau? |
nu a fost in vacanta, contractul ii este facut in asa fel incat dupa 6 sapt petrecuti acolo poate sta 2 sapt acasa...cand s-a putut cat de des a fost posibil a venit acasa...costul drumului este suportat de firma, deci nu e pagubos...de la inceputul acestui an a fost promovat, de asta i s-au si promis actele de Belgia...iar pt a strange zile libere fara sa ii afecteze salarul, munceste in zilele lui libere (2 pe sapt) sa adune cat mai multe pt a sta cu noi acasa...face tot posibilul sa petreaca cat mai mult timp cu noi...
tocmai varianta asta de a pleca doar eu cu el as vrea sa o evit, pentru copil, sa nu sufere...asa ca prefer doar vacante cand se poate cu tot cu copil, in rest cand mai vine el acasa...am facut o data greseala de a pleca cu tati, fara copil, am stat 2 luni si am venit acasa pentru ca nu am mai suportat...si faceam naveta intre cele 2 tari sa ii impac pe amandoi, pana am reusit sa iau si copilul cu noi. cele 2 luni au fost iadul pe pamant pentru mine, departe fara copilul meu
cristoiu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rall
Eu am o relatie la distanta de... uhm, 11 ani E totul mai mult decat ok |
Acum depinde ce intelegi prin relatie. Si ce fel de relatie este ea. Si cum functioneaza. Daca tu esti fericita asa, e bine, dar uite ca giulia nu este. Si cum ii e greu acum si i se pare ca se indeparteaza unul de altul, cu cit trece timpul cu atit se va accentua instrainarea si departarea.
Chuny spune:
Giulia, eu imi amintesc ca voi ati locuit si in Franta si tu ai fost inadaptata si foarte nefericita acolo. Dramatizai tot, iar baietelul vostru a trait la fel de greu acea perioada ...