Cand tati e departe...
Raspunsuri - Pagina 10
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui giulia81 ...am facut o data greseala de a pleca cu tati, fara copil, am stat 2 luni si am venit acasa pentru ca nu am mai suportat...si faceam naveta intre cele 2 tari sa ii impac pe amandoi, pana am reusit sa iau si copilul cu noi. cele 2 luni au fost iadul pe pamant pentru mine, departe fara copilul meu |
Eu cred ca de asta ii este frica baiatului tau, ca va fi abandonat in grija bunicilor. Ai facut-o deja o data. Plus ca a fost abandonat de tatal lui care munceste in alta tara. Stiu ca ai sa spui ca e mai bine pentru familie asa....dar copilul o simte ca pe un abandon indiferent ce justificari logice ii aduci. Poate ii este frica ca va fi trimis singur in Romania daca nu va merge bine acolo, daca nu se adapteaza. El este intr-o pozitie extrem de delicata, se agata de tine, de ce cunoaste, dar sunt sigura ca in acelasi timp intelege faptul ca tu si sotul tau va doriti sa fiti impreuna si se simte vinovat din cauza ca sunteti despartiti.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Chuny spune:
Marina, poate ca Giulia vorbeste despre contract pe durata nedeterminata cu firma bazata in Belgia. probabil ca sotul ei lucreaza acum in detasare pt Ro si i s-a promis sa fie angajat de catre firma belgiana direct.
cu ocazia asta aflai si eu ca sunteti mai multe Giulia cu numere langa :-)
Marina spune:
Din pacate cred ca sotul giuliei este victima unei afaceri tipic romanesti.
Presupunand ca e sofer de tir cu baza in Belgia trebuie declarat la fortele de munca, trebuie argumentat de ce un roman si nu un belgian si trebuie sa fie inclus in cota alocata de tara respectiva pentru permisele de munca acordate non nativilor dar membrilor UE. Ma tem ca firma intretine o situatie ambigua si Giulia & Co sunt doar victime ale situatiei.
giulia81 spune:
citat din mesajul lui Marina E lucrez intr-o multinationala. Cat am fost in Romania am avut perioade in care am fost trimisa sa lucrez in afara in Germania, Franta si Italia. Am Fost declarata mereu la fortele lor de munca am avut un permis de munca eliberat de autoritatile tarii respective. Eu am lucrat pe perioade scurte dar si pentru proiect de o luna mi s-a scos un permis de munca temporar. Mi-am putut inchiria mereu o casa si cat au fost copii mici sau in gradinita i-am luat mereu cu mine. Nu stiu ce meserie are sotul tau si ce lucreaza dar ceva nu imi este clar de ce nu are acte daca lucreaza legal in Belgia. Nu ca nu te cred dar poate e cazul ca sotul tau sa-si puna niste semne de intrebare referitor la contractul lui si la ce fac angajatorii romani Marina |
Noi nu am visat niciodata ca el va fi promovat...de aici si ideea ca va sta aprox 2 ani, dupa care se va reintoarce...la inceputul anului i s-a oferit aceasta posibilitate, un job mai bun, salar mai mare si promisiunea de contract de munca pe Belgia...Nu stiu cum sa explic mai clar de atat...deocamdata e angajat tot pe firma romaneasca.
giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
Lumina sfanta pentru copii
giulia81 spune:
citat din mesajul lui Marina Din pacate cred ca sotul giuliei este victima unei afaceri tipic romanesti. Presupunand ca e sofer de tir cu baza in Belgia trebuie declarat la fortele de munca, trebuie argumentat de ce un roman si nu un belgian si trebuie sa fie inclus in cota alocata de tara respectiva pentru permisele de munca acordate non nativilor dar membrilor UE. Ma tem ca firma intretine o situatie ambigua si Giulia & Co sunt doar victime ale situatiei. Marina |
nah, ca acum imi dai palpitatii...
Legal vorbind ca sofer de tir cu contact pe romania, dar cu baza in alta tara, trebuie sa fii declarat in tara respectiva? Daca da, ar fi cazul sa fac niste sapaturi.
Desi nu e singurul in aceasta situatie. Un coleg de al lui a fost tot asa sofer cu contract romanesc, iar dupa promovare i s-a facut acte pe Belgia, doar ca a durat cateva luni(aproape 8)timp in care a ramas angajat pe firma romaneasca.
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
miriama spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui giulia81
imi cer scuze, am inteles eu gresit giulia si alex-raoul (22.09.2002) "Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste." Lumina sfanta pentru copii |
e in regula (ca ok nu-l pot folosi ca nu e din limba romana... vezi comentariul anterior al lui Rufus),
iti tin pumnii sa descurcati situatia si sa luati decizia corecta!
PS: da, Rufus, in tabere lucratorii nu locuiesc cu familiile, dar de obicei au regim special de lucru, rotational de cele mai multe ori.
Edit: ups, nici "rotational" nu e prea romanesc, trebuia sa spun "prin rotatie"
mami_stefi spune:
Giulia,eu am o prietena a carui partener lucreaza tot asa"pe comunitate" numai ca in Italia.Nu stiu exact daca contractul lui de munca e romanesc sau italian.Am s-o intreb pe prietena asta a mea in cursul zilei de azi si am sa te anunt.
Cert e ca prietena mea a vrut sa mearga la el pt 2 saptamani si (citez)"patronii italieni" au refuzat.
Revin mai tarziu cu detalii!
dyanira spune:
Giulia si eu sunt intr-o situatie asemanatoare.Anu trecut in ianuarie sotul meu a fost detasat la o filiala a firmei din Istanbul pt 1-1.5 ani.Insa pt ca aici nu e UE el a fost angajat ulterior pe firma de aici pt a putea obtine viza si permis de rezidenta.Sotul meu a venit intr-adevar pe o pozitie de manager insa fara a avea o situatie clara a actelor si a statului aici nu am fi stat mai mult de 3 luni cat am avut viza turistica...
Eu si baietelul meu am venit cu sotul meu aici de la inceput...sincer nici unul din noi nu ar fi conceput altfel...in primul rand pt copil pt ca noi consideram ca e normal sa creasca alaturi de tatal lui zi de zi si in al doilea rand pt noi ca si cuplu.
Initial eu mi-am luat concediu fara plata apoi mi-am dat demisia pt ca oricum vroiam sa o fac demult lucram in sist de invatamant din Ro si nu eram oricum multumita de acel job.
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
giulia81 spune:
[quote]citat din mesajul lui mami_stefi
Giulia,eu am o prietena a carui partener lucreaza tot asa"pe comunitate" numai ca in Italia.Nu stiu exact daca contractul lui de munca e romanesc sau italian.Am s-o intreb pe prietena asta a mea in cursul zilei de azi si am sa te anunt.
Cert e ca prietena mea a vrut sa mearga la el pt 2 saptamani si (citez)"patronii italieni" au refuzat.
Revin mai tarziu cu detalii!
multumesc, mami_stef
pana de curand a locuit intr-o alta casa impreuna cu alti colegi, asa am putut sa mergem si noi la el vara trecuta...doar ca in pensiunea unde sta acum acest lucru nu mai este posibil...totusi speram sa ii rezolve actele cat de curand sa putem inchiria macar o garsoniera, care sa fie cuibul nostru, unde sa putem sta toti 3...ceea ce ma sperie este faptuk ca nu avem un AMR, asa cum zicea cineva mai devreme, din aceasta cauza nici nu ii pot da ultimatum sotului. ori asteptam cu rabdare, ori se muta inapoi in tara (lucru care ar afecta destul de mult bugetul familiei)A incercat sa inchirieze ap, dar peste tot se loveste de refuz din cauza lipsei actelor...
miriama spune:
daca doar inchirierea unei locuinte este piedica, ar mai fi o varianta cam neortodoxa: poate are vreun prieten local, de incredere, care ar putea sa o inchirieze pe numele lui, dar sa locuiti voi acolo si voi sa platiti tot.
dar eu te intreb, daca firma este romaneasca dar baza in Belgia, nu poate firma sa inchirieze locuinta? Nu stiu de ce, dar ceva nu se leaga in povestea asta, am senzatia, cum mai zicea cineva, ca e o "afacere romaneasca"...
iarta-ma, nu vreau sa te sperii, insa e ceva ce nu pricep