Piersicute de iulie august (33)
Raspunsuri - Pagina 21
dannett spune:
Buna burtici,
Am vazut si eu pozele. Tare frumoase, care mai de care mai cocheta. E asa interesant de urmarit din urma cum am evoluat .
Dana, ce riscuri sunt in hipoglicemie? Pentru mama sau pentru bebe?
Tu ai facut si analiza Glicemiei din sange?
28+
Fleurdelise spune:
Miha, imi pare rau....cuvintele sunt neputincioase dar, ma gandesc asa...ingerasul de acolo sus va vegheaza si ti-a trimis minunea din burtica. Cand si daca vrei sa vorbesti despre asta, aici sau la alt topic, noi sa stii ca te ascultam. Ceea ce ai patit tu, si asta face parte din viata! Sa dea Dumnezeu sa ai o sarcina usoara si o bebelusa sanatoasa!
M-ai intrebat de legume...situatia mea e mai speciala, ca am diabet de sarcina, sunt cam singura de pe aici cu aceasta problema. Legumele, unele din ele, sunt cam singurele alimente care imi scad vizibil glicemia, in rest nimic nu functioneaza, doar insulina in doze tot mai mari.La inceput eram speriata, incercam sa controlez doar prin alimentatie, de asta am trecut la 90% legume. Dar nu e bine nici asa, scadeam in greutate cam 500g pe saptamana si mi-a spus endocrinologa stop, nu vrem sa pierzi kg ci sa iei, moderat bineinteles. Gravidele trebuie sa manance consistent si, mai ales, diversificat, din toate cate putin. Asa ca m-am conformat.
Pe de alta parte, nu cred ca-i vreo problema sa mananci cat mai multe verdeturi doldora de vitamine, doar sa nu te axezi numai pe astea, sa le combini cu carne, smantanica, oua etc.
PS Ca fapt divers, daca ai glicemia marita, legumele indicate sunt: varza, brocoli, conopida, spanac.
32 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Fleurdelise spune:
Daconst, imi pare rau ca ai hipoglicemie, oricum e mai "bine" ca sa zic asa decat hiperglicemie. Ai grija sa ai mereu la tine ceva consistent de rontait sau suc de fructe si va fi ok.
Cat despre bacsis...bleah... imi aduc aminte cand eram diriga la a 12 a la banchet tot asa ni se calcula bacsisul de zici ca era un fel de TVA. Fiind mai multi colegi organizatori, n-a protestat nimeni, ne era jena unii de altii.
Mi se pare ca preturile la meniuri sunt oricum umflate ca sa le iasa si lor ceva, indiferent cat da clientul in plus. Dar sa mai si ceri bacsisul pe fata...
Ce-or mai face Delia21, Freedelia, Dianami?
Delia21 tot am zis ca te sun, dar ai scris ca ai examene sapt. trecuta daca imi aduc bine aminte si am zis sa te mai las... Sper ca le-ai trecut cu bine si esti in vacanta si te relaxezi.
Freedelia cum mai stai cu moralul? Ai planificat nasterea?
Diana, tu aveai parca, probleme cu colul, sper ca totul e bine la voi.
Pupici, eu bantui pe aici ca de obicei de la birou (sefii sunt pe afara, asa ca...)
32 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
ali24 spune:
buna burticute dragute
dana daca tot aveam eu o stare de agitatie de cateva ore(nu stiu din ce cauza)tu mi ai amplificato acum.ai mai fost la dr sa te trimita sa faci acest test sau l ai facut tu din proprie initiativa.?aceasta hipoglicemie poate afecta cu ceva si bebelul?de aceea e si el mai mare sau nu are legatura?...
offfffff cu toate ca si bebelul meu reiese ca e mai mare cu 2 saptamani si toata lumea reactioneaza cam ca si la muraturica (ba ma intraba si pe mine daca sunt sigura ca nu am gemeni,ba se mira cum mai am 2 luni ca, credeau ca ma duc atunci direct la spital,ba imi spun ca poate am diabet gestational,)nu dadeam importanta acestui test...dar acum chiar m ai pus pe ganduri.trebuie sa ma duc din nou la ginecolog ?Sau ma pot duce direct la un laborator?daca ma duc la laborator spuneti mi va rog ce analiza mai exact trebuie sa cer?si trebuie sa stau acolo 2 ore dupa cum am mai retinut de la voi si mers pe nemancate?
maria si eu respir tare greu in special seara cand stau pe scaun
o sa ma uit si eu la poze ca m ati facut curioasa.
oare ce o mai face diana?sper ca bebelul ei e tot cumintel la caldurica
29+
rafael albert(25.05.2007)
ned spune:
Dacont, mie mi-a iesit glicemia 53 si am la mine cuburi de zahar, mananc ciocolatica in fiecare zi.
In rest am inceput sa ma interesez de nastere: natural, cezariana. Sunt un pic panicata, eu vreau cezaaaaa.
27+
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
roxypuy spune:
hello burticoase am scapat de testul de toleranta nu a fost asa rea la gust solutia de glucoza, nashpa a fost k am cam facut foamea si setea pe akolo azi cat am stat 2 ore si ceva...si m-au intepat de 3 ori mai aveam un pik si ajungeam k in desene animate - cand beam apa imi curgea prin gaurici acum astept rezultatele. am fost cateva ore si pe la birou sa rezolv urgente si apoi am mai lucrat de aks.
mirunica - am si eu zile si zile iubita cateodata sunt in forma si cu chef de gateala, de curatenie etc, alteori nu-mi vine sa ma ridic din pat...si eu m-am decis pt epidurala la mine intra in pachetul de la medlife, dk vreau o fac dk nu, nu. dar o sa o fac
muraturici - te astept cu drag la masa legat de riscul de diabet gesta - eu am ales sa fac testul de toleranta la glucoza pt k sotzul meu a avut 4.900 kg la nastere si socrella a facut diabet si ma gandesc sa nu cumva sa semene piersicutza cu tac'su daca vrei sa nu mai ai dubii...go for it! nu e mare branza testul (valabil si pt porumbitza)
carmen - iubita vezi k la retetele cu sos de smantana trebuie sa folosesti smantana speciala pt gatit. aia clasica se taie la caldura.
am vazut k vorbeati de termometre - si eu as vrea sa iau setul de la avent (parca) cel cu 3 piese de care zicea carmelutza. am auzit k f bun e si cel de la chicco care scaneaza temp pe frunte. legat de folositul termometrului pt combaterea constipatiei la BB - mi se pare crunt procedeul! nu am de gand sa-l folosesc!
bumbitza - ai grija sa nu racesti
aruba - si eu am observat k incep sa am cearcane de vreo cateva zile...si azi aveam pleoapele putin umflate
maria - si eu am senzatia uneori ca nu pot inspira suficient aer...mai ales noaptea.
iuli - joi a ramas sa ne vedem la 5 la cafenea. te trec pe lista? bafta maine la echo
ali - cel mai bine e sa mergi la dr tau si sa-ti dea o recomandare. el trebuie sa-ti spuna cate grame de glucoza sa bei.
hai bucurestencele...cine se mai baga la cafea joi?
va poop!
Roxy
28+
Daconst spune:
Ma loghez sa fac capitol nou si revin.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
28+ sapt