Ateliere pentru copii
Buna ziua,
Deoarece Nuca nu are prea multi copii prin preajma,in multe weekenduri suntem nevoite sa ne umplem timpul noi doua. Deoarece nu sunt un bun subtitut pentru copii, mergem foarte des la ateliere de creativitate.Am gasit pana acum numeroase ateliere interesante:
- de pictura
- educationale (cele de la muzee, in special de la Muzeul Taranului)
- de teatru.
Sunt abonata la numeroase asemenea asociatii organizatoare si placut surprinsa de inventivitatea lor.
Asadar, cred ca putem sa facem o colectie de asemenea ateliere,pentru a putea umple eventual timpul liber al copilului cu ceva extrem de placut si educativ.
Lista este deschisa!
Raspunsuri
sofia_misicu spune:
Incep cu atelierele organizate de Atelier D. Am participat la cateva ateliere ale lor - imbina povestile, cu jocurile si creatia.
Au mai multe ateliere, pentru diverse varste:
Clubul copiilor Ramayana
Un spectacol interactiv de teatru, povesti, jocuri, muzica si retete inspirate de cultura si civilizatia indiana si legenda Ramayanei, intr-un loc exotic si fastuos, desprins din 1001 de nopti: cafeneaua Ramayana, din str. Baldovin Parcalabul 11. Pentru copii intre 6-12 ani.
Atelierul are loc in primele doua sambete ale lunii si merita din plin
Cufarul cu povesti
Lectur#259; cu jocuri #351;i improviza#355;ii teatrale, pentru copii de 6-12 ani.
Micile miracole
Atelier de lectura, muzica, teatru cu umbra pentru copii intre 3-5 ani.
Am inteles ca organizeaza si ateliere pentru gradinite si scoli. Detalii la artelierdproiecte2012@gmail.com sau artelierd@yahoo.com (Daniel Miscov).
sofia_misicu spune:
Un alt organizator de ateliere interesante este asociatia De dragul artei. Atelierele au loc la Muzeul Taranului si incearca sa familiarizeze copiii cu obiceiurile si mestesugurile traditionale romanesti. Citez:
impreuna, inauntru si afara
intr-o locatie speciala si rar accesibila (bisericuta de lemn din curtea Muzeului taranului Roman) asociatia De dragul artei propune in urmatoarele zile de sfarsit de saptamana, un program special de educatie creativa adresat familiilor cu copii intre 2 si 6 ani: impreuna, inauntru si afara. Programul propune doua tipuri de activitati intr-un singur program care dureaza o ora: vizita interactiva in bisericuta de lemn si un atelier creativ in care copiii vor construi impreuna o biserica din lut.
Programul porneste de la descoperirea unui monument, biserica de lemn, care pare sa fie construita pentru copii: joasa, intima, luminata de felinare ca sa alunge intunericul si temerile. Aici, copiii vor compara prin jocuri spatiul mic, de interior de biserica, cu propria casa si, de aici pornind, vor gasi elementele noi pe care le propune aceasta constructie, de la peretii innegriti, la candelabru, mirosuri specifice (de tamaie, lumanari), clopot, toaca si alte instrumente care sa le stimuleze imaginatia si simtirea. Totul se face pentru a-i apropia pe cei mici de obiectele de valoare din jurul lor si de a-i face sa le indrageasca. in timpul atelierului (care va fi in aer liber daca vremea permite) copiii vor construi impreuna cu parintii si cu ceilalti copiii o biserica mare, din lut, ca sa constientizeze ce inseamna sa fii inginer, arhitect, artist sau doar copil jucandu-se cu lut.
alinuk spune:
si noi suntem interesati
ne plac mult aceste activitati
multumim
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
extragerea premiilor
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
grigutza spune:
Foarte interesant!
Si eu caut ateliere. Copii mei sunt foarte dornici de activitati (au multe si la gradinita) si intotdeauna cand intalnim un atelier (prin mall/hipermarket sau parcuri) se opresc si se aseaza la treaba . Noi am fost la atelierele de la hotel Caro (organizate in aprilie) si ne-a placut mult.
Am aflat de lumea lui Momo aici pe dc, la un alt subiect. Am citit pe blogul lor si mi se par super atelierele propuse. Sunt undeva pe langa Cismigiu. Noi inca nu am ajuns, dar o sa va povestim mai multe dupa ce ii vizitam.
Oricum ceea ce povestea Sofia despre atelierele de la Muzeul Taranului, chiar mi-a starnit interesul, le va place mult copiilor sa viziteze bisericuta si apoi sa modeleze ei lutul.
Multumim Sofia pentru initiativa unui asemenea subiect!