Cum gatim fasolea neagra

Cum gatim fasolea neagra | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Am cumparat niste fasole neagra si nu stiu cum sa o gatesc.
Aveti ceva idei?



Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu o fac salata.
fasole fiarta bine, amestecata apoi cu ceapa verde sau rosie (taiata felii subtirele de tot), cu zeama de lamaie si patrunjel din belsug.
am mai mancat o chestie egipteano/marocana cu fasole neagra, spanac, lamaie si bucatele de carne de miel. in stilul clasicei mancari de spanac cu lamaie, doar ca avea si boabe de fasole.
sau, in chili con carne... , sau tocana clasica - cu carnati chorizo!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Se prajeste in ulei de masline o ceapa taiata foarte marunt cu cativa catei de usturoi si bucatele de sunculita afumata (bacon) sau bucatele de carnat, se adauga o frunza de dafin si fasolea neagra fiarta si apa pana acopera fasolea. In loc de apa se poate folosi supa de carne. Fasolea nu trebuie sa iasa uscata, ci cu zeama.
Se mananca ca acompaniament alaturi de orez alb fiert simplu (1 catel de usuroi, un pic de ulei de masline, 1 cana de orez la 2 cani de apa), cartofi prajiti . Carnea in general e de vaca, facuta la gratar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Pisi-pis, asta e feijoada? am mancat, odata, cu porc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

aici gasiti 10 retete pe baza de fasole neagra.
http://www.petitchef.ro/tags/retete/fasole-neagra
in emisiunea dr oz am vazut ca se foloseste fasolea neagra pasata/blenduita la prepararea tortillas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Mersi mult de sugestii - suna bine!
Ma apuc!

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Pisi-pis, asta e feijoada? am mancat, odata, cu porc.


Nu, asta nu e fejoada, e acompaniamentul pentru picanha (brasilian grill). Dar acum ca ai intrebat, asa e, brazilienii fac si fejoada (mancare de fasole) cu fasole neagra (portughezii fac fejoada cu fasole "butter beans").

Fejoada portugheza:
Se prajeste in ulei de masline ceapa cu cativa catei de usturoi. Se adauga bucatele de sunculita afumata (bacon), costita si bucatele de carnat si carne de porc (optional) si o frunza de dafin. Se adauga foi de varza, morcov si fasolea "butter beans" deja fiarta si apa pana acopera fasolea.

Fejoada braziliana:
La fel ca cea portugeza, numai ca fasolea e neagra si se folosesc mai multe feluri de carne la un loc, si vaca, si porc, si picior de porc, sunculita afumata (bacon), costita si diferite feluri de carnati. La fejoada braziliana nu se mai adauga varza si morcov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da, da, asa e, uitasem de bacon si ca mi-au spus ca portughezii o fac cu fasole alba. in orice caz.... e superba!!!
multumesc de info

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Daaa, mersi mult de sfaturi. Azi am mancat fasole neagra... desi cei doi clienti ai mei, sotul si copilul s-au uitat destul de speriati in farfurie la ea...
Probabil ca erau putin stresati si contrariati de energia mea din jurul tigaii... in fine, am pus de cu seara fasolele in apa, m-am tot uitat la ele si le-am pus intai sa fiarba solo can 3 ore.
Dupa asta le-am pus iar in tigaia unde sfaraia ceapa si usturoiul si le-am mai pus o tura de o ora la fiert.
Am pus si niste costita taiata marunt, cayenne piper si frunze de dafin + apa. Probabil ca iese amai bine daca puneam in loc de apa suc de legume ... dar nu aveam asa ceva si vroiam oricum ceva natural...
Pot insa sa spun ca fiertura a iesit buna si ... am pus la congelator o cutie cu jumate din ea, pentru ca data viitoare sa o amestec cu orez.

interesante fasoloele astea negre!
intotdeauna m-au captivat.



Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput